Stembus geopend voor verkiezing: wie woont in het duurzaamste huis in onze regio?

In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie

Stembus geopend voor verkiezing: wie woont in het duurzaamste huis in onze regio?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van Noord-Holland’? Tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun duurzame huis. Negen Noord-Hollandse genomineerden vertellen graag over hun aanpak en laten nu trots het resultaat zien. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Noord-Holland.

Ook huiseigenaar Iris van Asselt uit Noord-Holland maakt kans op de titel: “Ik heb mijn huis duurzaam gebouwd met gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen, ontworpen rondom een partij tweedehands, triple glas kozijnen en volledig duurzaam ingericht. Ons huis is energie positief en we wonen op slechts 56m2 met z’n vieren. Ik ben trots op het eindresultaat. De kennis en ervaringen die ik tijdens het verduurzamen heb opgedaan, deel ik nu graag met anderen.”

De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor hun prestaties. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

Een landelijke winnaar
In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie. Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing.
Meer informatie over de deelnemers en het stemmen is te vinden op: 
verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/stemmen of kijk hier voor het huis van Iris: https://verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/genomineerden/tiny-house-2020-koedijk.

Klik op de foto voor een uitvergroting.