Stel… je bent een wijnliefhebber en je drinkt straks je eigen wijn
Lees hier over Wijndomein Bergen
Gepubliceerd: 11 februari 2022
De wijngaard wordt komend voorjaar aangeplant.
Als VIP-lid ga je de komende vijf jaren met de wijngaardenier mee op avontuur. Je bent erbij vanaf het allereerste begin en ziet je wijnranken opgroeien van wortelstok tot, hopelijk, heerlijke wijn. Met alle tegenslagen en geluksmomenten die daarbij horen.
Als je je nu aanmeldt, kun je dit voorjaar zelfs je eigen wijnstok planten.
Aanbieding VIP Lidmaatschap
Inclusief 5 jaar lidmaatschap van Domein Bergen.
Inclusief een persoonlijke wijnstok op eigen naam op de wijngaard.
Inclusief een persoonlijk certificaat.
Inclusief meedelen in alle gebottelde opbrengsten van de wijngaard tot en met de oogst van 2026.
Inclusief regelmatige updates over de ontwikkelingen op de wijngaard.
Inclusief uitnodigingen speciaal voor leden.
Inclusief altijd welkom voor een persoonlijke inspectie van je wijnstokken.
Dit alles voor eenmalig 325 euro, eenmalig voor 5 jaar, alles inclusief.
Op Domein Bergen planten we een culinair voedselbos en een duurzame members-only wijngaard. Het idee achter ‘members-only’ is heel eenvoudig: de leden betalen alle kosten, de leden krijgen uiteindelijk alle wijn. Hierdoor kunnen de wijngaardenier en zijn team zich volledig focussen op de duurzaamheid van de wijngaard en de kwaliteit van de wijnen. De wijnen van Wijndomein Bergen zullen dus nooit commercieel worden verkocht, alle wijnen gaan naar de leden.
Als lid participeer je in de wijngaard voor de komende vijf jaar. Je investeert voor een klein bedrag, wordt geen mede-eigenaar en loopt dus ook geen enkel financieel risico.
Ook na de eerste vijf jaar blijft Wijndomein Bergen een leden-wijngaard. Het VIP-lidmaatschap is inclusief de exclusieve optie om na vijf jaar te verlengen.
L’invité
Domein Bergen is een initiatief van duurzaam restaurant L’invité. We doen zelf dan ook elk jaar mee met een flink aantal stokken. Hoe geweldig is het om over een paar jaar bij L’invité wijnen te kunnen proeven met het pure en unieke terroir van Bergen?
Domein Bergen is volledig duurzaam. Zeer bijzonder is dat we de wijngaard gaan aanvullen met een circulair voedselbos. Dit geeft straks niet alleen unieke producten aan de keuken van L’invité, maar kan ook een mooie complexiteit geven aan het unieke terroir van onze wijnen.
Geen commerciële verkoop
Omdat Domein Bergen volledig members-only is, zullen er dus nooit losse flessen worden verkocht. De volledige opbrengst van de wijngaard wordt straks jaarlijks exclusief verdeeld onder de leden.
Dit is hoe het werkt:
Je participeert in een nieuwe, moderne Nederlandse wijngaard tussen Alkmaar en Bergen, zo’n 30 km ten noorden van Amsterdam.
Je gaat mee op avontuur en krijgt een aandeel in de totale opbrengsten over de eerste vijf jaren van de wijngaard.
Na je investering zijn er geen extra kosten meer. Vanaf aanplant in het eerste jaar tot en met het bottelen van de flessen. Alles is inclusief.
Wat er van je wordt verwacht?
Helemaal niets! Je wijngaardenier doet al het werk, het kost je dus helemaal geen tijd. Maar wil je een keertje helpen op je wijngaard, dan ben je altijd welkom. Ook voor een inspectie van je eigen wijnstokken of voor gewoon een kleine wandeling over het domein.
En wat je er allemaal voor terugkrijgt
Alles! Je wijngaardenier deelt al zijn kennis met jou, in leuke berichten, online meetings en video’s. Je ontdekt zelf wat het resultaat is van de verschillende keuzes in het vinificatieproces. Je wordt expert in het ruiken, proeven en beoordelen van jouw wijn in alle fases van het proces.
We onthullen je de geheime kneepjes van het vak, die je nooit in een wijncursus leert. Je weet straks alles over wijnbouw en kunt altijd de gekste vragen kwijt bij je eigen wijngaardenier.
Je kunt dus nu participeren voor een klein bedrag
Normaal gesproken is investeren in een wijngaard niet bepaald goedkoop. Na de aanschaf van de grond moet deze eerst worden voorbereid: denk aan ploegen, frezen, compost, drainage. Dan laten we de bodem rusten voor herstel van het bodemleven.
Om de groei van de wijnranken te geleiden hebben we een geleid systeem nodig: de eindpalen, tussenpalen, plantpalen, grondankers, draden, netten, eventuele nachtvorstbescherming.
Dan pas begint het echte werk: snoeien, aanbinden, uitdunnen, loofwandbeheer, oogsten. Voor deze wijngaard rekenen we ongeveer 600 tot 800 uur werk per jaar.
En dan hebben we het nog niet over de vinificatie: de kelderruimte, ontsteler, wijnpompen, pers, tanks, vaten, botteling, meetapparatuur, kratten, flessen, labels, kurken, e.d.
Daarbij komen de kosten voor de wettelijke registraties, administratie, externe expertise en alle tegenvallers die je onderweg nog gaat tegenkomen.
Wat kun je verwachten van je investering?
De wijngaardenier neemt je de komende jaren mee op avontuur en deelt alles met je in foto’s, video’s, verslagen, rapporten, financiën. Open boek.
Je ontdekt dingen die nooit in de theoretische boekjes staan en die ze je nooit vertellen bij een bezoekje aan een normale wijngaard.
Je wordt uitgenodigd voor speciale events zoals aanplantdagen, zomer- en wintersnoei, oogsten, terroir proeven, bottelen e.d.
Na je aanmelding ontvang je direct een uitgebreide e-mail. Hierin staat de extra uitleg over wat je de komende tijd allemaal kunt verwachten van je lidmaatschap.
Je kunt dan ook aangeven op welke naam het lidmaatschap mag komen en welke naam er op het certificaat en het label van je wijnstok mag komen.
Gebruik bij je bestelling dan ook je eigen e-mailadres, daarna kun je aangeven op welk e=mailadres het lidmaatschap mag komen.