‘Steengoede’ sponsoractie moet Vredeskerkje Bergen aan Zee redden (filmpje)

Volgens Stichting MAD bedragen de kosten van het herstel circa 275.000 euro...

‘Steengoede’ sponsoractie moet Vredeskerkje Bergen aan Zee redden (filmpje)

De beheerstichting MAD wil met een sponsoractie muren van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee vernieuwen.

Klik hier voor het filmpje.

Bakstenen muren aan drie kanten van het uit 1918 stammende Vredeskerkje zijn als gevolg van erosie ernstig aangetast. Door de zoute zeewind brokkelen de buitenlaag en de voegen steeds verder af, meldt Dick Sluis van Stichting MAD, de beheerstichting van het Vredeskerkje.

Volgens Stichting MAD bedragen de kosten van het herstel circa 275.000 euro. Een substantieel deel van dat bedrag kan naar verwachting worden betaald uit bijdragen van onder meer de provincie Noord-Holland, de Vriendenstichting, diverse fondsen en uit reeds ontvangen donaties. Een sponsor- en publieksactie moet nog eens 90.000 euro opleveren.

Sluis: “Dit kerkje heeft een enorm draagvlak. De bewoners zijn zeer ruimhartig met donaties maar het komt ook van veel verder weg, uit het hele land. We hebben 14.300 stenen nodig. Mensen die dit willen, kunnen een steen symbolisch doneren. We noemen onze actie daarom: ‘Draag je steentje bij’.

Rekeningnummer ten behoeve van de gevelrestauratie: NL10RABO 0189478608 t.n.v. Stichting MAD t.b.v. Restauratiefonds Vredeskerkje.

Met dank aan onze Mediapartner RTV80