Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie…

De Beeck brandde op 13 oktober 2017 helemaal af

Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie…

De gemeente Bergen deed vrij snel na de rampzalige gebeurtenissen aangifte voor brandstichting, maar een dader werd nooit gevonden.

Burgemeester Lars Voskuil opende donderdagmiddag 1 september de splinternieuwe, multifunctionele sportaccommodatie aan het Molenweidtje onder toeziend oog van vele genodigden. Daarbij waren ook wethouder Erik Bekkering (Duurzaamheid), directeur Holland Sport Vincent Thijssen en directeur Ult van der Wal van bouwbedrijf van der Wal aanwezig.

Het prachtige nieuwe De Beeck is volgens de ontwerpers en bouwers het meest duurzame zwembad van de regio. Er loopt geen gasleiding meer naar het gebouw. Het complex heeft ledverlichting en warmtepompen. De warmte van het douchewater wordt ook nog eens hergebruikt. Op het dak staan 1200 zonnepanelen. De nieuwe Beeck is energieneutraal en gasloos.

Afgelopen donderdag werd er voor het eerst heerlijk door kinderen gezwommen in het zwembad. De reddingsbrigade gaf er een demonstratie. Vanaf vandaag, vrijdag kunnen alle sporters er weer terecht.

Foto’s: Habrofotografie

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie… Sportcentrum De Beeck officieel geopend. Een sfeerimpressie…