Deel

advertentie

Slotkwartier zoekt unieke horecaondernemers

Start inschrijving exploitatie panden Slotkwartier in Egmond aan den Hoef

Slotkwartier zoekt unieke horecaondernemers

Vorig jaar startte de gemeente Bergen met de herontwikkeling van het historische Slotkwartier, de verborgen parel in Egmond aan den Hoef. De gemeente Bergen zoekt unieke, creatieve en ondernemende exploitanten voor de panden aan de Slotweg 42 en 44 (Hoeve Overslot en voormalige woning). De inschrijving start op 8 november en sluit 5 weken later.

Rijke historie
Het Slotkwartier wordt een aantrekkelijke plek waar bezoekers komen om iets mee te krijgen van de bijzondere geschiedenis. Na jaren van planvorming is gestart met de herontwikkeling. De restauratie van de voormalige school en raadhuis is inmiddels voltooid. Deze hebben als cultuurhuis een belangrijke functie in het vertellen van de verhalen over het gebied en de rijke historie.

Publieke inschrijving
De selectie voor deze horecaondernemers wordt uitgevoerd via een publieke inschrijving. Hiervoor is een selectieproces opgesteld. Dit gehele proces staat in de “Selectieleidraad inschrijving Slotweg 42 en 44 Egmond aan den Hoef”. Deze kan worden gedownload op www.bergen-nh.nl/slotkwartier. In dit document staan bijvoorbeeld de gewenste functie, kijkdagen en indieningsvereisten beschreven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider John Holtrust-Westerbeek via j.holtrust@boei.nl.

advertentie

Meer 'Horeca':

Support your Locals: Geniet van een heerlijk lunch in Bergen, Egmond of Schoorl

26 november 2021

Of reserveer voor thuis een fijne Take-away diner

Bekijk hier het overzicht van meer dan 40 restaurants en wijnleveranciers van dé horeca in Bergen, Egmond, Schoorl en Groet.

Het OMT vindt dat restaurants en cafés om 17.00 uur dicht moeten

26 november 2021

Twee weken geleden vervroegde het kabinet de sluitingstijd van horeca en essentiële winkels al naar 20.00 uur

Het OMT vindt verder dat restaurants en cafés, niet-essentiële winkels en 'doorstroomlocaties' om 17.00 uur dicht moeten. Twee weken geleden vervroegde het kabinet de sluitingstijd van horeca en essentiële winkels al naar 20.00 uur, andere winkels moeten om 18.00 uur sluiten.

Rondje horeca 48: Interview met Martin van Bourgonje van Merlet over sluiting van zijn theater

26 november 2021

De restauranthouder heeft nu zijn zinnen gezet op de naastgelegen kerk. Die vergunning kwam er eerder deze week. Maar...

De lichtbakken met grote letters 'theater' moeten weer weg van zijn terras: na één weekend moet de Schoorlse hotel- en restauranthouder Martin van Bourgonje de stekker al uit zijn theater trekken. Het leek hem zo'n goed idee, maar de burgemeester concludeerde dat het niet zomaar mag. De restauranthouder heeft nu zijn zinnen gezet op de naastgelegen kerk. Die vergunning kwam er eerder deze week. Maar... Klik hier voor het interview

Nieuwe eigenaren van ‘Bij Merel’ op het Plein

19 november 2021

Agnes Raggers neemt vanaf 1 december de zaak over

Agnes zal de gasten vanaf die datum, samen met haar fijne team, iedereen warm ontvangen en heerlijke koffie en fijne gerechtjes gaan verzorgen.

Thanksgiving kalkoen & Black Friday in Bergen: twee dagen lang genieten. Let’s celebrate!

19 november 2021

De koks van Zilt bereiden twee dagen lang (25 en 26 november) een overheerlijke kalkoen met de originele USA-vulling

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november en dat is dit jaar op 25 november.

Burgemeester en wethouder bezoeken horeca in Bergen aan Zee

17 november 2021

Ze wilden graag weten wat de impact van de strengere coronamaatregelen voor hen betekent...

Afgelopen zaterdag deden burgemeester Lars Voskuil en wethouder Erik Bekkering een rondje langs de horeca in het centrum van Bergen. Gistermiddag spraken ze ook met een aantal horecaondernemers in Bergen aan Zee. Ze wilden graag weten wat de impact van de strengere coronamaatregelen voor hen is.

STOKED! Unfiltered Lager van Bergense brouwerij krijgt binnen een half jaar een tweede internationale erkenning

17 november 2021

Bergens bier internationaal onderscheiden met zilver bij de International Beer Challenge

De Unfiltered Lager die snel de harten van zowel particulieren als de plaatselijke horeca en retail heeft veroverd, heeft zilver gewonnen bij de International Beer Challenge. Afgelopen zomer viel de Unfiltered Lager al in de prijzen - zilver - bij de World Beer Awards. Op dit moment is hun tijdelijke bier Zoigl ook volop verkrijgbaar.

Rondje horeca 47: Ik geloof niet dat ik dit helemaal begrijp!

19 november 2021

Vooropgesteld, ik ben natuurlijk geen viroloog…

De grootste economisch getroffen groep in deze global Coronapandemie is zonder twijfel de horeca. Over het algemeen hebben ze zich keurig gehouden aan de regels bij iedere voorgaande lock-down.

Update: Merlet Theater moet deuren al weer sluiten

21 november 2021

Het leek zo leuk, eerst lekker eten en daarna genieten van cultuur

Op last van de gemeente moeten we de deuren al weer sluiten verteld eigenaar Martin van Bourgonje. " mensen die op ruime afstand genieten van muziek in theater vorm is bij Merlet helaas niet meer toegestaan. Maandag volgt er overleg met gemeente. Maar voor nu moet ik het concert van Peter van Vleuten en Heleen Botman voor morgen annuleren. Balen met name voor de artiesten! Het restaurant is natuurlijk gewoon open.

Prosecco, prosek, bubbels

12 november 2021

Door: Renée Bakker

Ik was even aan het speuren op het internet en kwam een artikel tegen over prosecco. Het artikel ging over waar prosecco vandaan komt, welke druiven er worden gebruikt en welke technieken er worden toegepast. Hartstikke leuk. Maar jullie raden nooit wat er nog meer in stond. Er werd geschreven dat er ook prosecco wordt gemaakt over de Italiaanse grens. Ho, stop, wacht even. Error in mijn hoofd! Hoe zit dat?

Rondje horeca 46: Onze lokale Chinees

12 november 2021

Een van mijn favorieten bij Oriëntaals restaurant de Oude Prins

Ik ken de familie Lam al sinds mijn jeugdjaren. Vader, moeder, dochters en natuurlijk zoon Kelvin. Toen deze laatste de zaak jaren geleden van zijn vader Tony overnam, hield hij zijn hart vast, want tsja… vaders weten natuurlijk eigenlijk alles beter.

Je wilt dit jaar op wintersport naar Oostenrijk?

12 november 2021

Zonder vaccinatie geen après-ski

Oostenrijkse horeca dicht voor ongevaccineerden. Oostenrijk laat vanaf maandag alleen gevaccineerden en herstelde coronapatiënten toe tot onder meer cafés, restaurants en evenementen met meer dan 25 personen.

Rondje horeca 45: Nieuwe regels voor bezoekers van horeca en overige gelegenheden

5 november 2021

Regels gaan in op zaterdag 6 november

U moet uw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart laten zien...

Bergen kan weer snacken… (filmpje)

5 november 2021

Foodmaster Bello in Bergen is na de grote brand van deze zomer weer open

In een omgebouwde zeecontainer verkopen Michiel Admiraal en zijn vrouw Mascha sinds afgelopen maandag weer snacks. De eerste dag liep niet helemaal vlekkeloos: de frituurinstallatie liet het afweten.

Advertorial: gezocht… koks voor hotel Edelweiss in Gerlos

5 november 2021

De grauwe winter ontvluchten en inruilen voor een zonnige winter in de Oostenrijkse Alpen...

Hotel Edelweiss in het grootste en modernste skigebied van het Zillertal zoekt voor a.s. winterseizoen een chef-kok maar ook een ambitieuze sous-chef komt in aanmerking. Ook zijn we nog op zoek naar een ZWK. Wil jij werken in een jong 5-koppig team waar Nederlands, Engels en Duits gesproken wordt? Je bent vier maanden in de sneeuw om te koken op ''hoog'' niveau. De ideale tussenstap voor jouw carrière in een fantastische omgeving.

Zand & Klei Diner: 23 november in de keuken van Grand Café Bourgogne Schoorl

5 november 2021

Veel lokaler gaat het niet worden...

U zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar wist u dat onze regio een ontzettend groot en rijk aanbod heeft van streekproducten van de beste kwaliteit?

Bekende chefkok uit de regio, José Polonio geeft een aantal van zijn recepten prijs

29 oktober 2021

Welkom in de Spaanse keuken! (filmpje)

Vandaag in de keuken: José Polonio. Zijn gevulde mosseltjes, zijn konijn in sherry of patatas bravas kan je serveren als tapas of als volwaardige schotel maar het brengt je sowieso in vakantiestemming. Afsluiten doen wij met een flan Catalan. Welkom in de Spaanse keuken!

Het kabinet moet de omstreden 12 uur-regel in de horeca zo snel mogelijk loslaten…

29 oktober 2021

zodat het hoge aantal besmettingen in de thuissituatie kan worden teruggedrongen

Dat is de boodschap van Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. De brancheorganisatie meent dat scherpere maatregelen voor de horeca de huidige stijging van het aantal besmettingen niet tegengaan. Veel mensen belanden nu om 00.00 uur tegelijkertijd op straat en zetten hun avond bij iemand thuis of op een illegaal feestje voort.

Rondje horeca 44: Vanaf maandag 1 november kunt u weer snacken bij Bello op het Plein

29 oktober 2021

De verkoop vanuit de containers is een tijdelijke oplossing

Snackbar Bello maakt op 1 november een herstart in het centrum van Bergen. De snackbar ging in de nacht van 20 op 21 juli in vlammen op.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… In Memoriam Gerrit Hulleman 21 oktober 2021

22 oktober 2021

Door: Pieter van Dijk

Woensdag 21 oktober, krijg ik om 5 uur in de morgen een berichtje van Margret, dat je 3 uur geleden bent overleden. Toevallig had ik het in mijn vorige stukje ook over jou gehad en ik wist daardoor, dat het slecht met je ging.

Schoorls wijnhuis PoP4Wine bestaat een jaar en krijgt toppers op bezoek

22 oktober 2021

Eigenaresse en vinologe Esther Leegwater

Wat vliegt de tijd, want afgelopen donderdag was het alweer een jaar geleden dat ik de deuren van mijn winkel PoP4Wine naast Kaasboer Niek in Schoorl mocht openen.

Rondje horeca 43: Misschien toch verlichting voor Bergense horecaondernemers

22 oktober 2021

Hoge Raad: Horeca krijgt mogelijk korting op huurprijzen vanwege pandemie

Restaurants en cafés hoeven wellicht tijdelijk minder huur te betalen voor hun pand, omdat ze in de coronapandemie lang hun deuren gesloten moesten houden.

Eindelijk… Thank God It’s Friday met DJ’s Frank en Guido (filmpje)

22 oktober 2021

Waar en wanneer: De Taverne op vrijdag 29 okt. van 21.00 tot 00.00 uur

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!! Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree, QR code mee nemen. Karel de Grotelaan 1A, 1861 KH Bergen, Nederland

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Schip van bijleg

15 oktober 2021

Door: Pieter van Dijk

Er is een gezegde en dat luidt. Er zijn maar twee dagen dat je echt blij bent met je boot. Dat is de dag dat je hem koopt en de dag dat je hem verkoopt?

Sterchef Jonathan Zandbergen van Merlet geeft masterclass etiquette. Hoe heurt het…

15 oktober 2021

Door: Rob van de Pas

Afgelopen week werden de groepen ACHT van de Schoorlse basisscholen aangenaam en op hoog niveau verrast met een heuse masterclass in hotel-restaurant Merlet. Chef Jonathan Zandbergen (TOP 100 wereldchefs) gaf de leerlingen inzicht in de etiquette die gelden in de internationale keuken, het hotelwezen en hoe gedraag je je aan tafel in zo’n chique restaurant.

KHN: laat de sluitingstijd los…

15 oktober 2021

Positieve signalen over het werken met polsbandjes om een restaurant of kroeg in te mogen

Met het gebruik van bandjes hoeven horecaondernemers niet elke bezoeker op een QR-code te controleren. Zo kunnen lange rijen worden vermeden. KHN blijft benadrukken dat het absoluut niet nodig is om de coronapasverplichting als de sluitingstijd te handhaven.

Rondje horeca 42: nieuwe groepsaccommodatie van blooming

15 oktober 2021

blooming bouwt weer verder!

De voormalige personeelswoning aan de Duinweg, gelegen op het terrein van blooming hotel, is compleet gerenoveerd, waarbij de monumentale waarde van het huis bewaard is gebleven en omgetoverd...

Erst das Fressen, dann die Moral

8 oktober 2021

Column: Kraantje

‘Facebook heeft Stoptober dit jaar wel een geheel eigen draai gegeven. Gooien ze zomaar van het ene op andere moment Facebook plat, en om te onderstrepen dat het menens is, ook Instagram en WhatsApp.’ ‘Ik dacht meteen dat een bewustwordingscampagne waren begonnen, dat we wereldwijd keihard werden geconfronteerd met onze sociale media verslaving en dat zelfs een paar uur zonder deze verdovende middelen ondoenlijk is voor een groot deel der aarde.’

Bergense Brouwerij STOKED! start nieuwe unieke brouwtraditie (filmpje)

8 oktober 2021

Zojuist proefden wethouders Erik Bekkering, Arend Jan van den Belt en gebieds regisseur Han Eshuijs het nieuwe speciaal bier van de Bergense brouwer Stoked in de Taverne

A.s zondag vanaf 16.00 is ‘Zoigl’ voor iedereen te proeven voor de helft van van de prijs. Het tweede bier van de Bergense brouwerij komt 9 oktober op de markt. De Bergens brouwerij maakte een vliegende start mede door het winnen van een World Beer Award en is inmiddels volop in de regio verkrijgbaar.

Rondje horeca 41: in gesprek met eigenaresse Ramona van LadyPapa. Hoe staat het er nu voor…?

8 oktober 2021

Het Bergense restaurant begon twee weken voor de eerste coronauitbraak

De partner van Ramona, Marcel Hansen maakt coronabalans op: 522.103 euro schuld. De financiële schade is volgens ondernemer Marcel en Ramona Hanssen niet het enige wat verschrikkelijk is aan deze coronacrisis; 'Het ergste is eigenlijk wel dat je hele leven op z'n kop ligt'. Ik vraag ze hoe het er na deze zomer voorstaat.

Lekker uit eten in Bergen – Egmond – Schoorl?

8 oktober 2021

Ga dan voor een totaaloverzicht van alle restaurants op www.horecabergen.nl

Horecabergen.nl is een initiatief van de Flessenpost uit Bergen, Vanimedia en de gemeente Bergen.

Belangrijk advies aan Hoge Raad: geef horeca-uitbater huurkorting

8 oktober 2021

Ook een belangrijke uitspraak voor Bergense horeca-uitbaters

Restaurants en cafés hebben 'in beginsel' recht op huurkorting omdat ze tijdens de coronacrisis lange tijd hun deuren dicht moesten houden van de overheid.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… op vakanties met kroegvrienden

1 oktober 2021

Oproep aan mijn lezers. Wie heeft er verhalen over  kroeg daguitjes?

Zoals naar de voetbal, of zelf voetballen op Texel, een dagje vissen op het Wad, of een vrijgezellen party?

Genieten, eten en drinken aan de voet van de Ruïnekerk

1 oktober 2021

De Taverne is een befaamd café in Bergen...

Al sinds 1962 bezoeken & roemen vele gasten deze plek waar je kunt genieten van een lekker drankje en hapje op het zonnige terras. Naast diverse speciaalbieren van de tap en op fles, is er ook een uitgekiend assortiment kwaliteitswijnen en whisky’s.

Terug