SIMEON wil centrum voor muziekeducatie in Bergen

Een cultuurgemeente zonder volwaardig muziekcentrum?

SIMEON wil centrum voor muziekeducatie in Bergen

Dat kan eigenlijk niet. Dat stelt de afgelopen week officieel opgerichte Stichting SIMEON. De Stichting stelt zich ten doel dat er in Bergen een ‘knettergoeie muziekschool’ komt waar jong en oud elkaar ontmoet, kwalitatief zeer goed muziekles wordt verzorgd, en samenspel en optredens worden georganiseerd.

SIMEON moet meer worden dan een muziekschool voor de drie kernen, schrijft het stichtingsbestuur in haar conceptplan. ‘Een plek waar je naast het leren van de basisvaardigheden ook terecht kunt voor ontwikkeling en inspiratie, denk onder meer aan componeren, songwriting, creatief ondernemerschap, produceren.’
De kersverse stichting bevindt zich nog in de aanloopfase, maar wil zo snel mogelijk aan de slag met docenten, gemeente, KCB en zoveel mogelijk andere spelers in het culturele veld in de gehele gemeente Bergen, om de ‘brede’ muziekschool op poten te krijgen. De eerste contacten hiervoor zijn al gelegd.

Bestuur
Het bestuur van SIMEON bestaat uit Janneke Koch (projectinitiator, projectleider, bestuurder/manager/onderwijsadvies), Peter van Vleuten (singer-songwriter, schrijver, eigenaar Songwriterschool), Bas Buissink (slagwerkdocent in Bergen, componist, lid KCB), Linda Gelauff (dirigent, arrangeur, muziekdocent in Bergen) en Hans Haring (o.a. vicevoorzitter KCB, oud-gemeenteraadslid).

Het initiatief van SIMEON wordt op dit moment al gesteund door een twintigtal vertegenwoordigers van de muziek- en cultuursector in de gemeente Bergen. Dit aantal zal naar verwachting in de komende tijd nog stijgen.