Schoorlse scenarioschrijver Bastiaan Kroeger presenteert film bij Cinebergen

Indrukwekkende Nederlandse film Pink Moon bij Filmtheater Cinebergen

Op woensdag 14 september vertoont Filmtheater Cinebergen het indrukwekkende Pink Moon in aanwezigheid van de scenarioschrijver van de film Bastiaan Kroeger.

Met haar eerste speelfilm weet Floor van der Meulen op subtiele wijze, zonder al te veel zwaarte, een belangrijk en gevoelig thema aan te snijden, namelijk dat van de vrije wil bij de keuze om te leven of te sterven. Jan (een fenomenale Johan Leysen) is 74 jaar oud en in goede gezondheid wanneer hij zijn verbijsterde dochter en zoon vertelt over zijn weloverwogen beslissing om een eind aan zijn leven te maken. Iris (Julia Akkermans) ervaart het gedrag van haar vader als een volslagen absurditeit. Broer Ivan (Eelco Smits) heeft er minder moeite mee. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te peuteren op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom nou in hemelsnaam?

Het script van Pink Moon, geschreven door Bastiaan Kroeger, verkent systematisch alle facetten van het wel of niet accepteren van de euthanasie van een geliefde. Deze belangwekkende kwestie, het respecteren van de vrije wil van anderen, wordt gesteld op een manier die des te meer frontaal, fascinerend en empathisch ontroerend is daar Jan nog in het volle bezit is van zowel een gezonde geest als een gezond lichaam.

Bij de voorstelling van woensdag 14 september verwelkomen wij graag de scenarioschrijver van de film, de in Schoorl woonachtige Bastiaan Kroeger. Met hem vindt na afloop een Q&A plaats en bestaat er voor het publiek volop de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer informatie en tickets via: www.cinebergen.nl

Gevestigd op landgoed ’t Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 18 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod: www.cinebergen.nl, infolijn: 072 581 5914.