Schoorlse Marga Brakenhoff maakt pure essentiële oliën met de geur van haar woonomgeving

De geur van de Schoorlse Duinen...

Als natuurgids is de Schoorlse Marga Brakenhoff veelvuldig in de prachtige bossen en duinen te vinden. Niet zo verwonderlijk dat zij tijdens haar werk als geurontwikkelaar van Native State ook de specifieke geur van haar woonomgeving wilde vangen.

Waar ruiken de Schoorlse Duinen naar? Iedereen zal een eigen herinnering hebben en iedereen zal iets anders noemen. Het hangt natuurlijk ook af van het moment van de dag, het seizoen en de plek waar je bent. Toch is het Marga gelukt om een karakteristieke compositie te maken van de geur van de Schoorlse Duinen. Ze heeft hiervoor ook de hulp ingeroepen van boswachters en vrijwilligers van het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen. Zij hebben tijdens het samenstellen steeds hun voorkeur geroepen totdat iedereen zich kon vinden in de uiteindelijke geur. Bij elkaar zijn er veertien pure essentiële oliën gebruikt van verschillende naaldbomen, inheemse planten en kruiden en bloeiende struiken. Hoe fijn is het om de geur van de Schoorlse Duinen ook thuis te kunnen opsnuiven om op die manier de rust en natuurbeleving om je heen te hebben.

Pure essentiële oliën hebben een invloed op je gemoedstoestand en op je omgeving. De mix aan ingrediënten van de Schoorlse Duinen zorgt voor rust en ontspanning, het heeft een reinigende en desinfecterende werking en is daarom ook fijn om te gebruiken bij griep en verkoudheid. Marga: “Je ruikt bijvoorbeeld de zoete wilde kamperfoelie, de duinrozen, de naaldbomen, het mos en natuurlijk veel verschillende kruiden en planten. Ik ben blij dat de geur puur natuurlijk is en geen synthetische toevoegingen heeft.”
De geur is als roomspray en pure olie voor de diffuser te koop via Nativestate.nl en bij het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen.

Voor meer informatie: www.nativestate.nl of Marga Brakenhoff 06-33676760.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.