Deel

advertentie

Schoorlse Brenda en Maarten zijn sinds het eerste uur betrokken bij Schoorl Ontmoet

Met de oefeningen en spellen, die elke week weer anders zijn, werken de deelnemers bij Schoorl Ontmoet aan kracht, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen...

Al langer keken ze om zich heen maar een echt passend aanbod wat hen beiden aantrekkelijk in de oren klonk hadden ze nog niet gevonden; Brenda (66) en Maarten (71) uit Schoorl stuitten in het voorjaar van 2022 op een artikel in het lokale nieuwsblad, over een nieuw op te richten beweeggroep ‘Schoorl Ontmoet’. Vanaf de eerste les waren ze erbij. “Het was buiten, niet te ver van ons huis, er zat geen verplichting aan vast zoals een abonnement. We dachten ‘dit gaan we proberen’”, vertelt Brenda.

Verhuisd uit het zuiden des lands zijn Brenda en Maarten nog relatief ‘jonge’ Schoorlaars die de omgeving steeds beter leren kennen. In die omgeving hadden zij echter nog geen beweegaanbod gevonden dat aansloot bij hun behoefte. “We hebben wel aan tennis gedaan, maar na een blessure met een tennisarm leek lid worden van de tennisvereniging toch niet de beste invulling.” De promotie van de Schoorl Ontmoet groep viel bij hen dus op het juiste moment op de deurmat. De eerste les stonden ze nog met z’n tweeën op het veld van Duinrand S, samen met de sportcoach van Sport-Z. Vanaf die tijd is de groep langzaam uitgebreid. “Al wandelend naar de activiteit kwamen we langs een mevrouw die in haar tuin bezig was, we vertelden haar over de activiteit en de week erna wilde ze graag door ons opgehaald worden. Sindsdien doet ze wekelijks mee. Ook een echtpaar van een paar huizen verderop was enthousiast toen we over het aanbod vertelden en zij doen nu een keer per week mee.”

Gezondheidswinst
Aan een kleine TIA hield Maarten een vervelende reflex in zijn been over, die af en toe komt opzetten. “En mijn gewicht was ook een aandachtspunt,” vult Maarten aan. “Onze trainer Sander weet onze grenzen goed op te zoeken. Maar hij houdt altijd oog voor hoe ver je kan gaan. Het buiten sporten is heerlijk en daarbij wil ik me best in het zweet werken. Ik ben zelfs bij het opwarmen en de cooling-down gaan hardlopen, uiteraard op mijn eigen tempo. Het geeft me hetzelfde gevoel van 40 tot 50 jaar geleden, toen ik als student buiten hard ging lopen. Weliswaar was ons einddoel toen de kroeg, het gevoel wat je krijgt als je in beweging komt, is nog gewoon hetzelfde. Daarnaast ben ik beter op mijn voeding gaan letten, met als resultaat dat ik het afgelopen jaar al vijf kilo kwijt ben geraakt. Het komende jaar heb ik hetzelfde doel voor mezelf gesteld, dan zit ik in mijn eigen ogen weer in een veilige zone.” Brenda geeft aan dat zelfs de jaarlijkse winterse depressie waar Maarten mee om moet gaan dit jaar milder was. “Het kwam later opzetten, het bleef minder lang hangen en hij kwam er sneller bovenop. Ik ben ervan overtuigd dat het bewegen hieraan heeft bijgedragen.”

Afwisselende lessen
Het stel omschrijft de lessen als plezierig en afwisselend. “Je daagt je hele lichaam uit, maar op een plezierige manier.” Met de oefeningen en spellen, die elke week weer anders zijn, werken de deelnemers bij Schoorl Ontmoet aan kracht, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Ook je geheugen wordt getraind. Je leert je eigen grenzen kennen, en waar mogelijk verzetten. Er wordt ook wel eens een competitie gehouden want winnen is best leuk, zonder fanatiek te worden. “Onze trainer Sander heeft een oog voor de interactie in de groep. Niemand hoeft zich te bewijzen, iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten. Doordat iedereen elkaar accepteert en respecteert creëert hij een veilig gevoel in de groep. Elke les is plezierig en we lachen veel.” Omdat het enthousiasme bleef, heeft het stel zichzelf zelfs een sportoutfit aangemeten.

De deelnemers maken het sporten in Schoorl tot een gezellig samenzijn. “Een voordeel is dat we op deze wijze meer mensen in Schoorl leren kennen. Het mooie is dat we in de zomer gewoon doorsporten. Met het slechte winterse weer gaan we de Schoorlse duinen in waar je de wind minder voelt. Of we sporten in een gymzaal, die Sport-Z voor ons heeft geregeld. Zo kunnen we wekelijks lekker bewegen met na afloop vaak koffie of thee. Voor ons is op deze wijze sporten en bewegen een verademing,” aldus Brenda en Maarten.

Ook meedoen?
In de groep is altijd ruimte voor nieuw aanwas. Wie nieuwsgierig is geworden kan vrijblijvend een keer meedoen aan de Schoorl Ontmoet groep op maandag- en donderdagochtend van 10.00-11.00 uur. Op de velden van Duinrand S en in de winter op maandag binnen in de gymzaal aan de Bovenweg.
Meer informatie is te vinden op www.sport-z.org/schoorlontmoet. Vragen kunt u stellen aan maatschappelijk sportregisseur Lavinia Bijl, via [email protected] of 06-43234035.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Hondenfoto’s gezocht voor Kunst10Daagse expositie

13 juli 2024

De foto’s worden mooi ingelijst door het bos geplaatst...

Voor de komende Kunst10Daagse werken we aan een expositie van honden in het Bergense Bos.

Nieuwe exposities bij blooming hotel en Het Hof by blooming

19 juli 2024

De boeiende wereld van Jerome Bech en vrienden...

Bezoek vanaf nu de nieuwe expositie 'booming blooming' in de blooming gallery van blooming hotel.

Creatieve workshops voor volwassenen in Museum Kranenburgh

19 juli 2024

Workshop Weven met wol en natuur...

Naast de populaire Studio C kinderworkshops organiseert Museum Kranenburgh deze zomer opnieuw een serie creatieve workshops voor volwassenen.

De brocante zomerfair

19 juli 2024

Waar en wanneer: Groet op zaterdag 10 augustus vanaf 10:00 uur

Binnenkort houden we weer onze markt rondom de kerk!

2x bridgecursus in het Oude Raethuys

19 juli 2024

Bridgecursus voor beginners en bridgecursus voor kennisverbreding van clubspelers

Dit najaar worden er door bridgeclub “de Heerlijkheid” twee bridgecursussen gegeven op de woensdagavonden in het Oude Raethuys in Bergen. Er komt een “cursus voor beginners” en ook een cursus voor spelers die het spel al kennen en hun kennis willen uitbreiden en verdiepen.

Workshop 3D ontwerpen voor kinderen in de bibliotheek in Bergen

19 juli 2024

PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen

Tijdens deze workshop 3D ontwerpen voor kinderen op dinsdagmiddag 23 juli leer je de basisbeginselen om een eigen ontwerp te maken.

Op twee plekken garage sales in Bergen

19 juli 2024

Op zondag 21 juli is er een Garage Sale in Bergen!

Op zondag 21 juli is er een Garage Sale in Bergen! Kleding voor jong & oud, babyspulletjes, speelgoed, boeken en veel meer.

Kunstmarkt op donderdagavond a.s.

19 juli 2024

Na je rondje nog een terrasje erbij pakken en genieten van de heerlijkheid van Bergen!

Op donderdag 25 juli vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur is het weer gezellig en druk rondom de Ruïnekerk in Bergen. Zestig kunstenaars laten het publiek genieten van een ruim aanbod aan zelfgemaakte kunstwerken en waar beter om een kunstwerk te kopen, dan direct van de kunstenaar!

Kunstmarkt rondom de Ruïnekerk in Bergen op zondag 21 juli

19 juli 2024

Zondag is de eerste van drie edities van de kunstmarkt op zondag rondom de Ruïnekerk...

Aanstaande zondag strijken rond de 50 kunstenaars neer in het sfeervolle hart van kunstenaarsdorp Bergen.

Zwangere garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier

19 juli 2024

En... misschien vind je zelfs wel een flessenpost...

Zondag 21 juli gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Alles knalt de grond weer uit… En u kunt het beleven

19 juli 2024

In juli gaan we van tuin naar tuin!

‘Top in de Kop’ is een samensmelting van twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit.

Zes weken lang zomerzwemlessen in zwembad De Beeck

19 juli 2024

Deze zomer organiseert zwembad De Beeck iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend zomerzwemlessen...

In de zomervakantie, van maandag 22 juli t/m zondag 1 september, verzorgt zwembad De Beeck zes weken lang zomerzwemlessen. Iedereen is van harte welkom. Inschrijven kan vanaf nu.

Sprankelende Ierse muziek in het Witte Kerkje in Groet

19 juli 2024

Celtic Ways door Merain

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor u de prachtigste Ierse muziek verzameld waarvan u heerlijk kunt genieten zonder ver te hoeven reizen en waarmee u even kunt bijtanken tijdens uw zomerwandeling of fietstocht.

IHMS concerten in Bergen binnenkort weer van start

19 juli 2024

Veelbelovend jong aanstormend talent...

Het concertfestival van IHMS loopt dit jaar van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus. Meer meer dan twintig jonge talenten vanuit Europa, Japan en de USA komen naar Bergen.

Jullie Favorieten bij Filmtheater Cinebergen

28 juni 2024

Het overkomt iedereen wel eens dat je je voor je kop kunt slaan dat je die ene film waar iedereen het constant over had, hebt gemist...

Cinebergen vertoont deze zomer ‘Jullie Favorieten’ van de afgelopen jaren. Dus heb je die ene film gemist of wil je hem dolgraag nogmaals zien, dan is dit je uitgelezen kans.

Nieuw gestart: Wandelgroep Tuin- en Oostdorp

28 juni 2024

Van wandelen blijf je fit...

Elke woensdagochtend wandelen in de buurt, steeds een andere route. Om 10 uur vertrek vanaf T&O-gebouw (Jaap Veldheerhof nr 1 Bergen).

Mantelzorg en Verslaving: mantelzorgbijeenkomst

28 juni 2024

Clara zal deze avond over het effect op de omgeving (o.a. de mantelzorgers) van een verslaving praten

Maandagavond 8 juli a.s. verwelkomt Steunpunt Mantelzorg mevrouw Clara Rus van ‘Stichting Naast’ die naasten van verslaafden ondersteunt en begeleidt.

Het HASO komt naar Groet

28 juni 2024

Waar en wanneer: Groeter kerkje op 1 juli

Het Haarlems Amateur Symfonie Orkest is opgericht in 1932 en is het oudste orkest van Haarlem. Het orkest heeft circa 40 leden.

Beatrice Zingt Brel

28 juni 2024

Waar en wanneer: Vredeskerkje Bergen aan Zee op 4 juli

Jacques Brel! De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid, overleed ruim 45 jaar geleden maar is nog steeds geliefd en actueel.

Kunstmarkt op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee

28 juni 2024

Wanneer: zondag 30 juni

Zondag 30 juni 2024 is er weer kunstmarkt in Egmond aan Zee. Bijna 45 kunstenaars zullen verrassen met vele uithoeken van kunst. Een zeer ruim assortiment zal geboden worden.

TC Bergen viert 50ste verjaardag tijdens Bergen open 2024

28 juni 2024

Het is bijna weer zover...

Na een geslaagde eerste editie van vorig jaar is de organiserende commissie hongeriger geworden om het aankomende toernooi nog groter te brengen.

Gratis zomerconcerten door de Bergens Harmonie

28 juni 2024

Op de woensdagen 3, 10 en 17 juli gaat Bergens Harmonie een aantal gratis buitenoptredens aanbieden aan de Bergense inwoners

Op 3 en 17 juli zullen wij onze muziek ten gehore brengen op het Plein in het centrum, op 10 juli spelen wij bij verzorgingsflat de Rekere.

De Oranjekoorts neemt toe…

28 juni 2024

Hier voor u het spelschema voor de aankomende tijd

Met vier punten uit twee wedstrijden is het Nederlands elftal zeker van een plek in de knock-outfase van het EK-voetbal. Voor die achtste finale zijn nog verschillende tegenstanders mogelijk.

Waar komen de namen Vredeskerkje en Russenduin vandaan?

28 juni 2024

De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp...

Op woensdagavond 3 juli 2024 start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Kunstmarkten van start rond de Ruïnekerk

28 juni 2024

Op donderdag, 4 juli vanaf 16.00 uur vindt de eerste kunstmarkt van het zomerseizoen rondom de Ruïnekerk plaats

Alle donderdagen in juli en augustus bent u van harte welkom vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur om te genieten van een brede scala aan zelfgemaakte kunstwerken die u direct van de kunstenaars kunt kopen.

Wrakhout kofferbakmarkt gaat weer van start in Camperduin

28 juni 2024

Nu verplaatst naar de zondag!

Wilt u op een leuke manier en in een mooie omgeving van uw overtollige spullen af, of houdt u van koopjes jagen op een rommelmarkt? Dat kan in Camperduin.

Zit het je dwars dat er enorme bosvlakten in de Schoorlse duinen worden leeggekapt?

28 juni 2024

Kaalkap van bossen is ingrijpend en onomkeerbaar...

Kom mee op een fietstocht door de duinen! De Duinstichting zal de problemen rondom de kaalkap van het bos in onze naburige duinen uitleggen.

Expositie KunstenaarsCentrumBergen in Kranenburgh: FOLLOW UP

21 juni 2024

De opening van de tentoonstelling, die loopt t/m 1 september, is zondag 7 juli 17:00 uur

Het is altijd treffend om te zien hoe kunstenaars zich hebben ontwikkeld nadat zij hun opleiding hebben afgerond en vervolgens als professional op weg zijn gegaan.

Kunst aan Zee in Het Zeehuis

21 juni 2024

Expositie Nora van Klingeren (abstracte wandkleden) en Lisa Bakker-Schmidt (kleurrijke schilderijen)

In de centrale hal van Het Zeehuis, van de natuurvrienden vereniging NIVON, start op 28 juni een nieuwe kunstexpositie. Nora van Klingeren toont haar wandkleden en Lisa Bakker-Schmidt exposeert haar kleurrijke schilderijen.

Join the Chain

21 juni 2024

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 23 juni

Op deze zondag organiseren we vanuit het Natuurvriendenhuis het Zeehuis de deelname aan de Climatechain. Daartoe willen we met zoveel mogelijk mensen onderdeel zijn van een menselijke ketting langs de gehele kust. Daar moet je bij zijn!

Vier de zomer met de vernieuwde ZomerGroet markt!

21 juni 2024

De traditionele braderie die al 40 jaar bestaat, wordt aangevuld met een gevarieerd programma voor jong en oud

Het sfeervolle witte kerkje in Groet vormt dit jaar het decor voor een gloednieuw zomers evenement: ZomerGroet. Elke maandagavond in de zomermaanden verandert het pittoreske dorpsplein in een bruisende festivallocatie waar ontmoeten, eten en plezier maken centraal staan.

Optredens en evenementen in de Taverne 21 – 23 juni

21 juni 2024

Vrijdag 21 juni Nederland - Frankrijk op groot scherm en aansluitend DJ Peter Parker

Eerst kijken we EK voetbal op groot scherm en op oorlogssterkte. Daarna draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte café Checkpoint Charlie. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno. Aanvang 23:00, 18+, vrij entree.

Herenweg – Terug op de kaart

21 juni 2024

Prachtige expo in het Sterkenhuis

In Herenweg - terug op de kaart presenteert historisch museum Het Sterkenhuis de rijke geschiedenis van de Herenweg, de belangrijke verbinding tussen tal van plaatsen langs de Noord-Hollandse kust. Daarmee kijkt het museum over de dorpsgrenzen van Bergen naar de voetsporen van missionarissen, edelen, krijgslieden, kooplui, bollenboeren en toeristen.

Huiskamerconcert in Bergen: Duo Hamer-Bermudez

21 juni 2024

Waar en wanneer: Duinweg 12 op 28 juni a.s. 20.00 uur

Florien Hamer-cello en Ilein Berbudez-cello Een nieuw programma met oude en nieuwe Argentijnse tango's en Argentijnse folklore bewerkt voor twee cello's.

Marie Chaplet in het Vredeskerkje

21 juni 2024

Wanneer: donderdag 27 juni

Zangeres, chansonnière Marie Chaplet is terug in Nederland om haar soloproject te presenteren, waarin al haar favoriete werken zijn opgenomen, van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar eigen geschreven nummers die liefde, ontberingen en veerkracht verkennen in een soulvolle stijl, vaak met een vleugje humor, en altijd sterk beïnvloed door haar internationale banden en brede scala aan muzikale smaak.

Nieuw: Vragen over …..? spreekuur in sportcentrum De Beeck

21 juni 2024

Gratis hulp bij taal, rekenen, digitale vaardigheden of digitale overheid

Binnen de gemeente Bergen organiseert Bibliotheek Kennemerwaard op verschillende plekken Vragen over...? spreekuren.

Yin Flow & Sound Healing XL

21 juni 2024

Waar en wanneer: Moon Yoga op donderdag 27 juni

Op deze datum organiseren we bij Moon Yoga Club een Yin Flow & Sound Healing XL. Geef je volledig over aan al je zintuigen en ontwaak na deze 90 minuten XL class met herboren energie.

Kunstmarkt op de C.F. Zeilerboulevard in Bergen aan Zee

14 juni 2024

Wanneer: zondag16 juni

Op deze zondag is de eerste van drie kunstmarkten in Bergen aan Zee op de C.F. Zeilerboulevard. Gratis entree.

SCHIK in kunst gaat van start

14 juni 2024

Zaterdag 15 en zondag 16 juni staat Schoorl in het teken van kunst...

De deelnemers zijn er na veel creatieve voorbereidingen bijna klaar voor! De vlaggen van Schik in Kunst wapperen komend weekend bij elke locatie.

Open weekend Top in de Kop. Juni, de tuin en kunst inspireren

14 juni 2024

Wanneer: op zaterdag en zondag 22 en 23 juni a.s.

‘Top in de Kop’ is een samensmelting van twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit.

De leukste activiteitenweek van het jaar komt er weer aan: Zomerkamp Schoorl

14 juni 2024

Op maandag 22 juli gaan we van 13.00-22.00 uur originele activiteiten doen op verschillende locaties...

Groep oud: jongeren uit groep 7, 8 en 1e klas. Op maandag 22 juli gaan we van 13.00-22.00 uur originele activiteiten doen op verschillende locaties in Schoorl.

Optredens en evenementen in de Taverne 14 – 16 juni

14 juni 2024

Zondag 10 juni EK Polen - Nederland op groot scherm en op oorlogssterkte

Vrijdag 14 juni Thank God It's Steef

Bergen-OPEN toernooi 2024

Het is bijna weer zover!

De tweede editie van het Bergen-OPEN toernooi. Wij als toernooicommissie zijn achter de schermen al hard aan het werk om van dit toernooi een groot succes te maken.

Ieder kind heeft recht op een leuke zomervakantie!

14 juni 2024

Zomer Fun in Bergen, Egmonden, Schoorl, Heiloo en Uitgeest

De zomervakantie komt eraan en veel gezinnen maken enthousiast plannen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Buitendag “Dino’s in de Duinen”

14 juni 2024

Wanneer: zondag 16 juni

Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Duik in de groene wereld in en om het Buitencentrum.

Gratis zwemmen voor vaders in De Beeck

14 juni 2024

Zwembad De Beeck is op zondag 16 juni geopend van 09.00 tot 15.00 uur. De stormbaan ligt tussen half 11 en half 2 in het water

Op vaderdag, zondag 16 juni, zwemmen alle vaders gratis in het Bergense zwembad De Beeck. Beide baden zijn geopend en natuurlijk ligt er gezellig spelmateriaal in het bad. Op deze feestelijke dag ligt de Comic Run Stormbaan in het bad. Daag je vader uit om over deze twaalf meterlange stormbaan te klimmen en plons samen in het bad!

Nieuwe teken-, schilder- en boetseer workshops door Pauline Bakker

14 juni 2024

De workshop is geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben met tekenen/boetseren...

In het voorjaar en in de zomer is er weer veel creatiefs te doen in Bergen en in de mooie omgeving daarvan!

Karen Boon nodigt je uit bij haar thuis…

14 juni 2024

Wanneer: op 23 juni a.s.

Karen Boon nodigt je uit bij haar thuis op 23 juni in haar Top of Your World, aan de rand van de Noord-Hollandse Duinen voor een Experience Day met een  intiem karakter.

Taxatiemiddag in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee

7 juni 2024

Arie Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen

Op dinsdag 18 juni vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

Terug