Schoorlcommunity heeft het idee omarmd om ’t Meertje in Schoorl-Oost nieuw leven in te blazen

Beste inwoners en belangstellenden,

Schoorlcommunity heeft het idee omarmd om ’t Meertje in Schoorl-Oost nieuw leven in te blazen

Het meertje is jaren verwaarloosd en moet nodig uitgebaggerd worden, om doorstroming en waterkwaliteit te garanderen.
Tevens is het idee om van een oever een biologische oever te maken, zodat we iets meer biodiversiteit krijgen en meer insecten kunnen redden aangezien het alarmerend slecht gaat met de insecten.
Maar er zijn ook ideeën om een vissteiger te maken en een plek waar de honden het water in kunnen. Ook zijn er ideeën geopperd voor een klein zand strandje en een steiger om makkelijker bij het water te komen en ook een social sofa om van ’t Meertje te kunnen genieten staat op het lijstje.
Uiteraard willen we dit alles via participatie van inspireren co-creatie, meebeslissen en mee realiseren. We hebben momenteel wat beelden opgezet om te inspireren (wil dus niet zeggen dat dit het wordt).

Nu is voor dit alles natuurlijk ook geld nodig, voor het achterstallig onderhoud hopen we dat de gemeente haar verantwoordelijkheid pakt.
Nu zijn we ook bezig om te kijken waar we geld vandaan kunnen halen en momenteel zijn we geselecteerd door Groen kapitaal van de provincie voor de gouden roerdomp. We zitten momenteel vol in een stemcampagne om de meeste stemmen binnen te halen en uw stem zou het verschil kunnen maken. Als we winnen en de stem van een jury dan kunnen we 2500 euro winnen en dat is een mooi begin.

ga naar:
https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/initiatives/activities/details/event/303/word-supporter-van-t-meertje
en klik op deelnemen, heeft u een Facebook account dan is er een grote knop. Heeft u die niet, dan kunt u onderin een account aanmaken, is ietsje meer werk maar niet veel. Als het niet lukt kunt u ook een mail sturen naar [email protected] dan voeren wij uw stem in.