Schoorl heeft vanaf nu zijn eigen likeur, Schoorls Zoentje

Texel heeft Tesseltje, Alkmaar heeft Waeghalsje en nu heeft Schoorl een Zoentje

Schoorl heeft vanaf nu zijn eigen likeur, Schoorls Zoentje

Afgelopen weekend was de lancering van de koffielikeur ‘Zoentje’, een koffielikeur met de smaken karamel, koffie en rum. Een mooie aanvulling aan het assortiment van Noord-Hollandse likeuren. Een prachtig streekproduct en een initiatief dat bijna in de prullenbak was beland.

“Gelukkig hebben we het doorgezet”, zegt Sonja Ros van de Zilte Zoen in Schoorl. “We hadden het idee al langer, maar door tijdgebrek hebben we het steeds vooruit geschoven. Je weet wat er dan meestal gebeurt…”, zo gaat ze verder.

Gedurende de corona-lockdown van de horeca zijn veel ideeën opgeborreld in Schoorl en omgeving. Verschillende daarvan zijn ook daadwerkelijk uitgevoerd. Wat denkt u van de crowdfunding voor de grootste duintrap van Nederland van Staatsbosbeheer of de Kippenkar voor zorgboerderij de Noorderhoeve? Veel van deze plannen zijn succesvol, maar de meeste komen niet verder dan de idee.

Zo niet het Schoorlse Zoentje. Een prachtig lokaal initiatief waar nu allemaal van kunnen genieten.
Het Schoorlse Zoentje is ontwikkeld in samenwerking met de Schermer Wijninkopers en Distilleerderij op initiatief van Marco en Sonja Ros van De Zilte Zoen in Schoorl.