Schoorl aankomend weekend beperkt bereikbaar tijdens Groet uit Schoorl Run

Vanwege de drukte is zondag een groot deel van Schoorl vanaf 8.30 uur afgesloten voor auto’s die het dorp binnen willen komen

Een groot deel van Schoorl is zondag 12 februari grotendeels afgesloten voor binnenkomend autoverkeer. Volgens sportorganisatie Le Champion is dit nodig om de hardloopwedstrijd Groet uit Schoorl Run op een veilige manier in goede banen te leiden.

Voor de afstanden 10 kilometer, 21,1 kilometer en 30 kilometer staan in totaal 9500 hardlopers ingeschreven. Vanwege de drukte is zondag een groot deel van Schoorl vanaf 8.30 uur afgesloten voor auto’s die het dorp binnen willen komen. Het centrum van Schoorl en Bergen blijft zondag via de Laanweg bereikbaar. De Heereweg, Voorweg en Oorsprongweg zijn tussen 8.30 en 16.30 uur afgesloten voor verkeer. Ook het Buitencentrum Schoorlse Duinen is niet bereikbaar tussen deze tijden.

Het mountainbike-parcours is geopend tussen 11.00 en 13.00 uur, maar Le Champion raadt het af om het parcours zondag te rijden vanwege de verwachte drukte. Groet en Camperduin zijn via de Rijksweg (N9) en afslag Petten te bereiken.

Pendelbussen
Le Champion adviseert deelnemers en toeschouwers gebruik te maken van de pendelbussen tussen Alkmaar en Schoorl. De bussen vertrekken vanaf het NS Station in Alkmaar (vanaf de Kruseman van Eltenweg, achterzijde station) en Hogeschool InHolland aan Bergerweg 200 in Alkmaar. Bij Station Alkmaar geldt betaald parkeren en op de Bergermeer bij de Hogeschool is parkeren gratis.

Om de deelnemers en toeschouwers zo dicht mogelijk bij de start en finish te kunnen brengen, rijden de bussen deels over het parcours van de Groet uit Schoorl Run. De bussen rijden zodoende niet tijdens de starts van de diverse afstanden. In Schoorl stoppen de bussen honderdvijftig meter van de start, op de Schoutsakker. Naar Sporthal De Blinkerd is het vanaf daar nog ongeveer zeshonderd meter lopen. Terug vertrekken de bussen weer vanaf dezelfde locatie.

Een retourticket is ter plaatse nog te koop voor € 5,00.

Parkeergelegenheid
Deelnemers en toeschouwers die tóch met de auto naar Schoorl willen komen, kunnen de auto parkeren op parkeerplaats ‘Sportpark Sportlaan’. Zij volgen vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Vanaf de parkeerplaats is het nog negenhonderd meter naar de start en 1400 meter naar de sporthal.

Werkzaamheden aan het spoor
Tijdens het weekend van 11 en 12 februari zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Uitgeest en Alkmaar. De NS zet vervangende bussen in op dit traject. Deelnemers vanuit deze richting moeten rekening houden met een langere reistijd. De NS verwijst voor de meest actuele updates naar de NS-App of ns.nl en adviseert deelnemers alvast online een vervoerbewijs te kopen of vooraf voldoende saldo te laden op de OV-Chipkaart.

Meer informatie is verkrijgbaar op de website van de Groet uit Schoorl Run.

Klik op de foto voor een uitvergroting.