Rundvlees stoofpotje
Een heerlijk geurend klassiekertje voor deze tijd van het jaar
Gepubliceerd: 9 oktober 2020
Recept: runderstoofschotel
800 gr mooie doorregen runderlappen
4 uien (in halve ringen)
1 groene paprika (blokjes)
1 rode paprika (blokjes)
3 teentjes knoflook (geperst)
200 gr champignons (heel)
1 stengel bleekselderij (halve blokjes)
½ rood pepertje (fijn, zonder zaad)
zeezout
1 t zwarte peper
1 t piment
2 t rozemarijn
2 t oregano
1 t tijm
1 t dragon
2 t basilicum
2 el platte peterselie (gesnipperd)
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
1 el ketjap
150 ml runderbouillon (warm)
¾ el witte wijn azijn
2 el boter
3 el olijfolie
Snijd het rundvlees in blokjes, maar wel op kamertemperatuur, snij alle groente in blokjes of halve ringen, zie recept, maar laat de champignons heel. Aan het einde ziet dat er leuker uit. Neem een slowcooker als je die hebt of een stoof- of hapjespan met deksel. Doe er boter en olijfolie in. Roerbak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Het schroeit dicht en de sappen blijven bewaard. Peper, zout en piment erbij. Groente erbij en afblussen met warme bouillon totdat het net onderstaat. Even laten sudderen, kruiden, champignons, ketjap, tomatenpuree en witte wijn azijn erbij en laat nu maar 3 uur op laag vuur pruttelen. De smaken trekken dan in het vlees en het vlees wordt boterzacht.
Hij smaakt heel licht zoet, maar ook een klein beetje pittig en dat is juist heel erg lekker althans veel mensen vinden het erg lekker! De saus die je overhoudt, is ook vreselijk lekker, gebruik die en verspil die niet, zonde. Eet smakelijk!
Lekker over of bij pasta naar keuze, kriel of aardappelpuree en bij een frietje misstaat het ook niet.
Eet smakelijk!