Ruim 800 zonnepanelen op dak van woonzorglocatie Oudtburgh

De investering in de zonnepanelen zal al binnen vijf jaar winstgevend zijn...

Ruim 800 zonnepanelen op dak van woonzorglocatie Oudtburgh

Magentazorg plaatst momenteel ruim 800 zonnepanelen op het dak van woonzorglocatie Oudtburgh in Bergen. Deze stap past in de ambitie van de organisatie om de locaties te blijven verduurzamen. In 2022 zijn ook al vele zonnepanelen geplaatst op het dak van locatie De Haemstede, gelegen aan de Beemsterlaan in Bergen.

De investering in de zonnepanelen zal al binnen vijf jaar winstgevend zijn, mede vanwege de hoge energiekosten doordat de temperatuur in Oudtburgh relatief hoog wordt gehouden ten behoeve van het welzijn van de bewoners.

Duurzame stappen
Magentazorg heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is vorig jaar de Green Deal 3.0 Duurzame Zorg ondertekend. Hiermee zet de organisatie zich in om steeds meer te gaan verduurzamen om uiteindelijk de klimaatdoelen voor 2030 te behalen.

Ook heeft Magentazorg vorig jaar voor alle twaalf locaties het bronzen certificaat van Milieu Platform Zorgsector (MPZ) behaald. Hiermee voldoen de locaties aantoonbaar aan de eisen van het bronzen niveau van het certificatieschema Milieuthermometer Zorg. Het geeft aan dat er bij alle locaties sprake is van CO2-reductie, bevordering van circulair werken, terugdringing van medicijnresten in afvalwater, en creatie van een leefomgeving die de gezondheid van eenieder bevordert.