RTV80: verkiezingsprogramma’s op tv en radio

Op 13 maart het slotdebat met alle lijsttrekkers aan tafel

RTV80, de lokale omroep van de gemeente Bergen, besteedt aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen in zes tv- en radioprogramma’s van De Stemming. De eerste twee uitzendingen waren te zien op 30 januari en 6 februari.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Evenals de afgelopen twee weken praat Ruud Bredewold op zondag 13 februari met kandidaat-raadsleden van de acht politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij staat de mens achter de politicus centraal. Hoe staan zij in het leven en wat is hun achtergrond en ervaring? Waarom willen zij raadslid worden en wat verwachten zij van hun eventuele taak? De uitgenodigde potentiële nieuwe raadsleden maakten niet al eerder deel uit van de gemeenteraad. In de laatste drie uitzendingen van ‘De Stemming’, op 27 februari, 6 maart en 13 maart, volgen lijsttrekkersdebatten met op 13 maart het slotdebat met alle lijsttrekkers aan tafel.

Ook Harry Steunenberg van Flessenpost uit Bergen neemt als interviewer deel aan dit slotdebat. Bredewold en Steunenberg gaan in op de vraag wie deze lijsttrekkers zijn en wat ze doen in het dagelijks leven. Wat beweegt hen om al hun vrije tijd in te zetten om de inwoners van de gemeente Bergen te vertegenwoordigen? Goed om te weten, want inwoners stemmen niet alleen op een partij maar ook op een persoon. Evert Visser peilt in deze uitzendingen de stemming op straat. In elke aflevering is eveneens een optreden van een lokale muzikant of duo.

De Stemming is te zien en te horen op zondagmiddag 13 februari, 27 februari, 6 maart en 13 maart van 13.00 tot 14.00 uur. De frequenties van RTV80 TV: Ziggo kanaal 44 en KPN kanaal 1493. De frequenties vanRTV80 Radio: FM 105.9, Ziggo kanaal 919 en KPN kanaal 1193. De Stemming is eveneens te zien en te horen op www.rtv80.nl/tv en de RTV80 app voor Apple en Android. Herhalingen van de tv-uitzendingen volgen op RTV80 TV, Facebook, YouTube, www.rtv80.nl/tv en via de RTV80 app voor Apple en Android.