RTV80 hervat, na gijzeling door hackers, weer uitzendingen op radio en tv

Voorzitter Ruud Bredewold: 'Direct na de gijzeling op dinsdagochtend, hebben wij een crisisteam geformeerd.'

Dinsdag 8 februari hebben hackers de RTV80-computersystemen gegijzeld door het installeren en of activeren van ransomware. Hierdoor was het niet meer mogelijk om zowel radio als tv-uitzendingen te verzorgen. De hackers eisten losgeld om de systemen weer vrij te geven.
Voorzitter Ruud Bredewold: ‘Direct na de gijzeling op dinsdagochtend, hebben wij een crisisteam geformeerd. Dit team heeft binnen 48 uur onze systemen weer operationeel gekregen, waardoor wij donderdag, nog met enige beperkingen, weer zijn gestart met onze radio- en tv-uitzendingen via de kabel, ether en internet. RTV80 heeft geen losgeld betaald. Wel wordt er aangifte gedaan bij de politie.’
De live tv-uitzendingen van zondag 13 februari a.s. om 10:00 uur Kerkdienst Ruïnekerk en om 13:00 uur het tv-programma ‘De Stemming op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022’ gaan gewoon door.
——————————————————————-
RTV80 TV: Ziggo kanaal 44 | KPN kanaal 1493.
RTV80 Radio: FM 105.9 | Ziggo kanaal 919 | KPN kanaal 1193.
Streeknieuws, Live TV kijken, radio luisteren, uitzending gemist? Contact met de redactie? Download hier onze RTV80-app voor op jouw smartphone: