Rosanne

Schrijven

Rosanne

Chick van de week is de charmante en sympathieke Rosanne Spaanstra. Ze is kortgeleden begonnen met het schrijven van columns en post die op Facebook. Wat vinden jullie, is het goed en leuk genoeg voor de Flessenpost?
Laat het ons weten via: [email protected]

Afgelopen vrijdag gingen vriendin X en ik naar Amsterdam. Naar een energetische healing. Vriendin X was hier al eerder geweest en sprak enthousiast hierover. “Dan wil ik het óók ervaren”, dacht ik. Dus daar zaten we. X ging zitten naast mensen die ze kent en zij begonnen te kletsen. Ik peilde bij mezelf hoe ik er bij zat. Drukke dag, moe en “maar ooooooh kijk al dat hout nou toch! Daar zou ik heel veel egelhuisjes van kunnen maken.” Ik zag mezelf al met een breekijzer alle houten panelen eraf trekken…en droomde nog wat verder “Oh, het begint, opletten Roos”, zei ik tegen mezelf.

Een luid geklap toen een meneer op het podium verscheen. Ik klapte mee, maar hij had het eigenlijk nog niet verdiend vond ik. Eerst ff wat laten zien. Ik keek om me heen en zag voornamelijk vrouwen hard klappen en vol liefde naar hem kijken. Mijn hoofd dacht meteen: “wat is dit voor sekte joh?!” Ik vond dat geen aardige gedachte en wuifde het weg.
Een lang verhaal kort: er werden enkele personen uitgenodigd op het podium. Hij besprak met hen de persoonlijke problematiek, en vervolgens deed hij iets met zijn handen. Zonder toverstokje, dat vond ik enigszins jammer. Het resultaat: de personen begonnen te schokken, ongecontroleerde bewegingen te maken, om vervolgens “out” te gaan. Na weer te zijn ontwaakt, voelden ze zich geweldig! Rust in het hoofd, weer “echt zichzelf voelen” etc. Een dame ging zelfs dansen! Mijn mond stond in een “O” geloof ik, de hele tijd. Ik dacht van alles, maar de pijn die ik kreeg van die harde rotstoelen overheerste. Totdat ik me bedacht dat ik daar natuurlijk ook weer egelhuisjes…

Een luid geklap, de show was over. Enkele leerlingen van hem stonden op. Je kon bij hun je persoonlijke sessie doen. “Oké” dacht ik en liep op iemand af, ze had nu nog geen tijd. Toen ze “vrij” was, had ik geen energie om er op af te hollen. Ik was moe en ook wel knorrig, omdat mijn hoofd zo vol zat en ik overprikkeld was. X zei nog dat ze hoopte dat ik me morgen beter zou voelen. De volgende dag voelde ik me nog vermoeider, maar wel rustig. Ik ging verhaaltjes typen en werd daar weer energieker van. Zondag heb ik bijna de hele dag geslapen en maandag ook. Geen energie, lusteloos, en extreem moe, pijn in mijn rug. Gister appte ik X, zij was ook al zo vermoeid en sliep ook veel en ook zij had pijn in haar rug! “Dit kan toch geen toeval zijn?!”dacht ik.

Vannacht werd ik wakker. Meestal als ik ’s nachts wakker word is alles tien keer erger en dramatischer dan dat het is. Dit dacht mijn hoofd: “Ze hebben al onze energie afgepakt! Die hebben ze opgeslagen en als ze zichzelf futloos voelen, tanken ze even bij van onze energie. Het is een sekte! Nu moet je betalen om weer energie terug te krijgen. Ik ben behekst omdat ik niet positief over ze dacht, of omdat ik nadacht over het hout. Maar ik had het toch nooit willen of kunnen stelen, dat weten zij toch ook wel? Wat een ellende, dit blijft voor aaaaaltijd. Voor altijd ben ik mijn energie kwijt. Fucking verloren ben ik!” Ik vergat bijna hoe pijnlijk mijn keel was en nam een paracetamol.
Vanmorgen appte ik X: “Ik ben nog steeds zo moe en heb zo een keelpijn.” X appte terug dat zij dat ook heeft en dat ze vanavond weer naar een show gaat. “Dit kan toch verdomme niet weer toeval zijn?!” dacht ik. ”Jahoor we zijn beiden behekst. Iedereen die daar was! Het zijn gewoon aliens en ze hebben voor altijd macht over onze energie, ook op afstand!” Nu wist ik het zeker! In paniek schoot ik mijn bed uit, ik kon nu toch niet meer slapen. Ik struikelde bijna over mijn eigen voeten met een kopje koffie. Iets wat ik overigens wel vaker heb. En ging buiten zitten.

Ik keek naar Teun, rollend in het gras, en hoorde de vogeltjes zingen en ik kwam weer tot bedaren.
“Er is geen sekte, er bestaan geen energie-slurpende aliens, ik ben niet behekst.” Naast de hokus-pokus hingen daar ook gewoon de bacillen van een griepvirus rond.” Ik pakte mijn telefoon en appte X: “Kun je wat energie voor me mee terug nemen? Have fun!”

Rosanne