Deel

Rondje horeca...6

Fijne culinaire thema’s bij Bergense restaurants

Rondje horeca...6

Lekker uit eten kun je natuurlijk overal in ons dorp, maar hoe leuk is het om met een gezelschap aan te schuiven bij een special georganiseerd culinair evenement. Ik heb er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Bij restaurant Bergen Binnen vieren ze de hele maand februari hun 10-jarige bestaan. Dat betekent dat u als gast slechts  € 27.50 per persoon betaalt voor een overheerlijk 3-gangenmenu. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook nog de bekende ‘Lobster monday’. Een hele kreeft (500-600 gram) inclusief salade en friet voor € 27.50 per persoon.

Breelaan 130
Bergen
072-5815362

Bij The Bourbon Room hebben ze vanaf nu iedere woensdag in februari en maart een 5-gangen ‘thema’ proeverij €32.50 per persoon.

14 februari natuurlijk romantisch dineren met je lief
21 februari Spanje
28 februari Tirol
7 maart Japan
14 maart N/Z Amerika
21 maart ‘Bring your own wine’
28 maart Wijn-spijs i.s.m. de Gouden Ton

Jan Oldenburglaan 7
Bergen
072 581 3696

Bij Bistronomie ’t Parkje kondigen ze de volgende culinaire evenementen aan.

14 februari, Valentijnsdag! Een romantisch drie- of vier gangen sharing dinner om te delen met jouw Valentijn. Ontvangst met feestelijk glas cava.

3-gangen 34,50 pp
4-gangen 39,50 pp

Vanaf 2 maart weer gezellig iedere vrijdag oesterhappen
7 en 21 maart lunch met modeshow
21 maart diner met sterrengastkok (binnenkort bekend)

Oude Prinsweg 29
Bergen
072-20 20082

Bij restaurant Zusters organiseren ze op Valentijnsdag een speciale Single Night borrelavond voor Bergenaren. Champagne bij binnenkomst vanaf 17.00 uur. Wie weet loop je wel de liefde van je leven tegen het lijf. Daarnaast hebben ze op drie avonden zeer goede amateurkoks te gast. De eerste avond was eerder deze week, maar er zijn er nog twee te gaan. U maakt onderdeel uit van de jury en bepaalt uiteindelijk wie de beste van de drie is. Gastheer is de bekende Ger Bot.

Breelaan
Bergen
072-5814429

Bij Eetcafé de Lamoraal organiseren ze op zaterdag 24 februari vanaf 21.30 een gezellige cocktailparty (Onder leiding van Thomas Balk) waarbij iedereen van harte welkom is.

Oude prinsweg 7
Bergen

Hemingway’s Beach restaurant serveert op 1 maart een speciaal Noordzee menu, geïnspireerd door de zee en al haar mooie ingrediënten. Sander Rijke van Wijnkoperij De Gouden Ton selecteert voor deze avond bijpassende wijnen! Reserveren via info@hemingwaysbeach.nl Kosten bedragen €75,- p/p all in

C.F. Zeiler Boulevard 4-c
Bergen aan Zee
06 85297226

Tot slot… hebben we dan op zondag 18 maart de Bergense Amusetour 2018. Kaarten kosten € 49,50 en zijn verkrijgbaar via www.amusetour.nl.
De deelnemende restaurants zijn: Onder de Linde, Julie’s, DjaDjan, Zusters, Cunst!, The Bourbon Room, Loetje en Wonders.

Tijdig reserveren is altijd verstandig. Kortom de keuze is aan u.

Als laatste… Mocht je als lekkerbekje aankomende zomer naar Frankrijk afreizen, Michelin strooit daar met sterren, want de nieuwe gids van Frankrijk kent twee nieuwe driesterrenrestaurants, vijf nieuwe tweesterrenrestaurants en vijftig nieuwe sterrestaurants. Hierdoor komt het totaal aantal ster(ren)restaurants in Frankrijk op 621, een record voor het land.

H.S

Meer 'Horeca':

waarom in de horeca werken goed is voor je carrière. Door Manon Heitkamp

16 februari 2018

Je leert prioriteiten stellen

Werken in de horeca is populair onder jongeren en studenten. Het is niet alleen leuk, maar je leert ook een hoop door te werken in de horeca. Deze ervaring neem je voor altijd met je mee en kan wellicht van toegevoegde waarde zijn in je verdere carrière.

Rondje horeca...7

16 februari 2018

Na een aantal jaren rust ‘op het rookfront’ zal deze uitspraak voor enorme onrust zorgen onder horecaondernemers

In een eerste reactie laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van het hof in Den Haag. Dat bepaalde deze week dat rookruimtes niet langer mogen in de horeca.

KHN stuurt brandbrief naar VWS over verbod rookruimtes

16 februari 2018

Veel horecaondernemers hebben tienduizenden euro’s geïnvesteerd

Koninklijke Horeca Nederland heeft een brandbrief naar staatssecretaris Blokhuis van VWS gestuurd om haar zorgen te uiten over het verbod op rookruimten in de horeca.

Lekker met je lief uit eten op Valentijnsdag

9 februari 2018

Waar en wanneer: In de beste Bergense restaurants op 14 februari a.s.

Je kunt je lief  een roos geven of een kaartje sturen, maar wat dacht je van een romantisch diner in een van de vele fijne Bergense restaurants? De liefde wordt deze woensdag wereldwijd gevierd.

Samenvatting van de horeca conceptnota gemeente Bergen

14 februari 2018

Verruimen openingstijden strandexploitanten

De conceptnota zal nog aan het college voorgelegd worden. Een goed functionerende horecabranche is van belang voor het aantrekken van bezoekers, waaronder toeristen en winkelend publiek, maar ook een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven. De horeca fungeert als ontmoetingsplek van bewoners, bezoekers en voor flexwerkers.

Rondje horeca... 5

2 februari 2018

Nieuw in Bergen, de Bourgondiër bij je thuis

De Bourgondiër ‘bij je thuis’ is sinds een aantal weken het thuisbezorgrestaurant van de sympathieke chef-kok Tim Bakker. Nadat Tim de laatste tien jaar o.a. als chef-kok bij restaurant Van Speijk heeft gewerkt en momenteel eigenaar is van Café MontBlanc, is hij nu begonnen met het bezorgen van fijne gerechten uit verschillende werelddelen.

Heb jij wel eens nagedacht over een fijne job in de Bergense horeca?

19 januari 2018

Elf kenmerken van een geboren gastvrouw en -heer

Gastvrijheid, wat is dat nou precies? Sommige mensen stralen het van nature uit, anderen moeten er hard voor werken. Het is een gevoel wat moeilijk te definiëren is. Toch herken je het meteen als iemand gastvrij is!

Vanaf half februari van start, Egmonds abdijbier uit de eigen ketels

25 januari 2018

Abdijbier Sancti Adalberti. Het eerste bier wordt opgedragen aan graaf Lamoraal van Egmont

Brouwerij Egmond gaat half februari officieel van start. De opening wordt verricht door abt Gerard Mathijsen van de Sint Adelbertabdij en burgemeester Hetty Hafkamp. Zij zullen het productieproces starten voor het eerste Egmonds abdijbier uit de eigen ketels sinds de verwoesting van de abdij in 1573.

Uitnodiging voor horecaondernemers...

25 januari 2018

Kennissessie ‘Kansen in de Horeca’ op 14 februari

De Horeca in de regio Bergen is goud waard! Want de horeca in combinatie met de prachtige omgeving, trekt veel publiek. Daarbij is de horeca ook zeer innovatief. Deze innovaties zijn vaak vooral gericht op de beleving van de gasten en de kwaliteit van producten.

Bistronomie ’t Parkje weer open. Nieuwe kaart, nieuwe gezichten, nieuwe activiteiten

26 januari 2018

Remco Tensen nieuwe Chefkok

Bistronomie ’t Parkje was zo’n twee weken dicht om na de drukte van de feestdagen weer een frisse wind door de zaak te kunnen laten waaien. Dat is gelukt! Vanaf vandaag treft u Remco Tensen als chef-kok aan in de keuken.

Restaurant Bergen Binnen bestaat 10 jaar

26 januari 2018

Special 3 gangen jubileum menu

Het is in februari alweer 10 jaar geleden dat Sander Houtenbos en Natasja Klaver restaurant Bergen Binnen overnamen. Ze zijn indertijd begonnen met een laagdrempelige kaart, maar door de jaren heen is het niveau aanzienlijk gestegen en daar zijn ze best trots op.

Rondje horeca...

26 januari 2018

Een van Frankrijks grootste culinaire helden is niet meer RIP

De wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse is vorige week in zijn slaap overleden Hij is 91 jaar oud geworden. Bocuse was een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine, waarmee hij alle regels van de Franse keuken overboord gooide.

Horecatrends in 2018: Alcohol op z'n retour

19 januari 2018

Maar of dat ook voor Bergen geldt...

Er komen steeds meer alcoholvrije bieren en cocktails in cafés en ook restaurants die een alcoholvrij arrangement bieden. Dan krijg je bijvoorbeeld gefermenteerde drankjes of een heel bijzondere thee, wat je in de Aziatische keuken al veel vaker ziet.

Rondje horeca...

19 januari 2018

Rijstepap, maar dan uit de culinaire zevende hemel

Als er één gerecht is waar ik echt dol op ben, dan is het wel risotto. En dan met name truffelrisotto. Ik maak het zelf met enige regelmaat, maar als ik in een restaurant ben waar het op de kaart staat, dan is mijn keuze snel gemaakt. De voorlaatste keer dat ik het mocht proeven, was op oudejaarsavond bij The Bourbon Room. Aan tafel bereid door eigenaar Sherwin. Voortreffelijk!

Rondje horeca...

Waar Bergen uniek in is

Bergenaren zijn als het om gezelligheid gaat echte ‘die hards’, want zeg nou zelf… wie bedenkt het om na oudejaarsavond op de eerste dag van het nieuwe jaar gelijk weer vol gas te geven en na de champagneplons in Bergen aan Zee even een warme douche te nemen en daarna gelijk het feestgedruis weer in te rollen?

Altijd al vinoloog willen worden?

12 januari 2018

Heb je serieuze wijnambities? Je bent dan bij de Vinologenopleiding aan het juiste adres

Onconventioneel met een unieke online leermethode. De Vinologenopleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen.

Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens

12 januari 2018

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners'

Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners' eerder deze week op de Horecava-beurs.

Hotel blooming door Zoover uitgekozen tot beste accommodatie van Noord-Holland

En het 5e best scorende hotel van heel Nederland!

Dit jaar is er een nieuwe Award uitgereikt: de Zoover Award Regiowinnaar. In de twaalf provincies en de Waddeneilanden hebben de best scorende accommodaties een Zoover Award Regiowinnaar ontvangen.

Rondje horeca...

12 januari 2018

En toen was er even rust

De feestdagen zijn achter de rug en de Ruïnekerk IJsbaan is afgebroken. U, ik en de horeca moeten de saaie wintermanden door zien te komen. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn, dus logisch dat iedereen nu even op adem moet komen.

Gevraagd: horecapersoneel in Bergen (aan Zee)

23 februari 2018

Gratis rubriek voor horecaondernemers

Momenteel staan er meer dan 30 vacatures op in deze rubriek. Altijd al willen werken in Bergense horeca? Dan is dit je kans!

Terug