Rondje horeca 6: in aantocht… de Schoorlse Bokkentocht
Wanneer: op 25 maart a.s.
Gepubliceerd: 10 februari 2023
Op deze zaterdag organiseren ze in Schoorl weer een Bokkentocht! De lente editie… Na een historisch gezellige herfst bokkentocht afgelopen jaar, kunnen ze niet wachten en organiseren ze daarom nu samen met de volgende cafés en restaurants uit Groet en Schoorl een lente bokkentocht!
Deelnemende bedrijven:
De Berenkuil
B&B Hotel en Brasserie Duinberk
HonkyTonk Schoorl
LIBERTE_schoorl
Eetcafé Mereboer
T’hoekie drinken&eten
Dorpscentrum De Blinkerd
Zet 25 maart alvast in je agenda. Meer info op: www.duindorpschoorl.nl/…/schoorlse-bokkentocht/
De oorsprong
Bokbier of bockbier (naar het Duits: Bockbier) is een sterk seizoensbier. Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend, maar de laatste jaren zijn er in Nederland meer en meer bovengistende bokbieren op de markt gekomen. Een donkere variant wordt tussen oktober en februari verkocht (met een verkooppiek rond oktober en november) en wordt herfstbok genoemd. Vanaf de vastentijd tot mei wordt ook bokbier verkocht dat meestal blond of amberkleurig is en lentebok of meibok wordt genoemd.
Bokbier is van oorsprong een Duitse biersoort. Andere landen waar bokbier wordt gebrouwen zijn Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Tsjechië. Het Nederlandse bokbier heeft zich vanaf de jaren tachtig van de twintigste eeuw tot een afzonderlijke stijl ontwikkeld met zo z’n eigen tradities en als opvallendste kenmerk dat bokbieren zowel onder- als bovengistend kunnen zijn. Ook in België worden bokbieren in Nederlandse stijl gebrouwen, maar die zijn uitsluitend bestemd voor de Nederlandse markt. België zelf kent geen bokbiertraditie.
H.S