Rondje horeca... 5
Bezoek aan het nieuwe restaurant Studlers
Gepubliceerd: 1 februari 2019
Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. We gingen eten bij het nieuwe restaurant Studlers (voorheen Zusters) aan de Breelaan. Na een grondige verbouwing eind vorig jaar is het uiteindelijk een prachtige cosmopolitische zaak geworden. Een restaurant dat je overal in een grote Europese stad zou kunnen tegenkomen.
Bij binnenkomst begroette de bedrijfsleider Ennes (onze lokale troetel Arabier) ons hartelijk en had nog een tafeltje voor ons midden in de zaak. Wat me gelijk opviel, waren de voortreffelijke fauteuils. Je zit toch al snel een paar uur in een zaak als je drie gangen besteld, dus goed zitten maakt dan onderdeel uit van de beleving.
We bestelden een glas witte wijn en bestudeerden de menukaart. Ik koos voor Franse gerechten en startte met een Bouillabaise (Franse vissoep) Deze soep heb ik van Frankrijk tot aan Corsica gegeten en ik ben er een groot liefhebber van. En ik kan u zeggen… deze was meer dan voortreffelijk. Een echte aanrader. Mijn tafelgenoot ging voor gegrilde pompoen. Iets wat ik zelf niet snel zou bestellen, maar het was een serieus en aangenaam voorgerecht. Als hoofdgerecht nam zij een zeebaars die vergezeld ging van gamba, gestoofde fijne groenten en een saus van schaaldieren. Een heel fijn en aan te raden gerecht.
Ik ging voor de truffelrisotto met een gepocheerd henne-eitje en een schuim van Parmazaan en krokante oesterzwam. Alles was prachtig opgemaakt en zag er zeer aantrekkelijk uit. Helaas ging er met dit gerecht wat mis. Ik vroeg Ennes of er misschien ook iets zuurs in het gerecht verwerkt was? Bij navraag in de keuken bleek dat er knoflook (te veel) in verwerkt was en dat bleek de boosdoener te zijn. Binnen tien minuten had ik een nieuwe risotto voor m’n neus staan die voortreffelijk was. Foutjes blijven natuurlijk menselijk, maar er werd gelukkig direct goed op ingespeeld en dat verdient een extra compliment.
Tot slot ging ik voor de Tarte tatin (omgekeerde gekaramelliseerde appeltaart) met vanille roomijs. Een topgerecht. Mijn tafelgenoot ging voor een luchtige scroppino en ook die was voortreffelijk. We sloten de avond af met een goede expresso en dito Limoncello. We rekenden € 92,- af en dat is gezien het gebodene een prima prijs-kwaliteit-verhouding.
Al met al hebben we fantastisch gegeten in een sfeervol en goed nieuw restaurant in Bergen. En kan ik u Studlers van harte aanbevelen.
Tot slot… de moeder van Ennes kookt ook de sterren van de hemel en gaat in het voorjaar een aantal spannende Arabische gerechten aan de kaart toevoegen.
Fijn… weer eens wat anders in het dorp.
H.S