Rondje horeca 47: een terugblik
Laten we net als in de corontijd solidair zijn met deze hardwerkende beroepsgroep en wat vaker een hapje en drankje buiten de deur doen
Gepubliceerd: 23 december 2022
Het jaar 2022 begon hoopvol voor de horeca, want we hadden de coronacrisis achter ons gelaten en we werden getrakteerd op een heerlijke warme zomer. Het dorp stroomde vol met toeristen uit binnen- en buitenland en ook aan het zonnige strandleven leek geen einde te komen. Dus hotels, cafés, restaurants en strandpaviljoens konden gelukkig de ellende van twee jaar corona lock-downs weer een beetje goed maken. Denk alleen maar even terug aan het heerlijke gezellige Ruïneveld in hartje Bergen.
Iedereen die ik sprak was hoopvol gestemd, maar… in februari van dit jaar brak een oorlog uit toen Rusland Oekraïne binnen viel. Eerst stroomden vluchtelingen ons land binnen. En ook in Bergen werden ze terecht met open armen ontvangen. Maar ondertussen stelde de internationale gemeenschap sancties in tegen Rusland, met als gevolg dat de energieprijzen zowel voor particulieren als ondernemingen door het dak zijn gegaan.
In een van mijn gesprekken met een Bergense horecaondernemer vertelde hij mij dat zijn energietarief van begin 2022 van maandelijks € 1800,- naar bijna € 9000,- was gestegen. Kortom… weer dient zich een (vaak stil) drama aan voor Bergense horecaondernemers.
Laten we net als in de coronatijd solidair zijn met deze hardwerkende beroepsgroep en wat vaker een hapje en drankje buiten de deur doen. Want… Support Your Locals.
Ik wens een ieder ondanks alles hele fijne feestdagen en een beter 2023 toe. CHEERS!
H.S