Deel

advertentie

Rondje horeca 4: wat een fijn nieuws, de horeca mag weer open!

We kunnen weer genieten van een heerlijke lunch of diner bij onze favoriete restaurants

Rondje horeca 4: wat een fijn nieuws, de horeca mag weer open!

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is tevreden met de versoepelingen die het kabinet heeft aangekondigd. KHN hoopt wel dat het kabinet niet drie weken wacht met verder versoepelen als de situatie in positieve zin verandert , ‘maar we hopen dat er snel een versoepeling komt voor onze collega’s in het nachtleven’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van KHN. Het pakket maatregelen dat dinsdag werd aangekondigd, geldt in principe voor zes weken. Over drie weken is er een weegmoment, ‘om te kijken hoe de zaak er dan voorstaat’, zei minister-president Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie.

Willemsen kan nog niet zeggen of personeelsgebrek een beperkende factor zal zijn voor de horeca. Er was al een tijd een tekort aan mensen in de sector. ‘Maar we gaan nog niet volledig open dus er zal ook nog geen volledige bezetting nodig zijn. Het zal iedere dag passen en meten worden’, aldus Willemsen. ‘Voor ons is het ook van belang dat de quarantaineregels zijn versoepeld. Anders zijn we open maar zit iedereen thuis.’ Als iemand contact heeft gehad met een besmet persoon hoeft diegene niet meer in quarantaine als diegene geen klachten heeft. Diegene moet dan wel zijn geboosterd.

Unmute Us, een samenwerkingsverband van de evenementen- en festivalsector, zei zich ‘geschoffeerd’ te voelen dat de nachthoreca buiten de boot valt bij de versoepelingen. De organisatie wil binnen twee weken een plan hoe de nachthoreca, net zoals evenementen, op korte termijn weer volledig kan openen op volledige capaciteit. Als dat plan er niet komt, volgen er volgens Unmute Us acties.

KHN en ook andere horecaondernemers, die zich hebben verenigd in de Horeca Alliantie, doen een dringende oproep aan iedereen om zich te houden aan de geldende coronaregels. Willemsen roept ondernemers op om te controleren op het coronatoegangsbewijs. ‘Niemand vindt het leuk, maar het is nu even nodig.’

Bron: KHN.nl

advertentie

Meer 'Horeca':

Horeca maakt dit jaar grote inhaalslag na coronapandemie

13 mei 2022

Pas in 2023 is sprake van volledig herstel van de crisis

De horeca gaat dit jaar een grote inhaalslag maken van de coronapandemie, toen cafés en restaurants tijdens de lockdowns gesloten bleven. Volgens onderzoekers van ING kunnen de verkoopvolumes met wel 35 procent toenemen, hoewel naar verwachting pas in 2023 sprake is van volledig herstel van de crisis. Voorwaarde is wel dat er geen nieuwe lockdown voor de horeca komt door een opleving van het coronavirus.

Rondje horeca 18: Het Flesje ging op bezoek bij Beau wijnproeverijen in Schoorl

13 mei 2022

Beau biedt diverse arrangementen aan als geslaagde activiteit met vrienden, kennissen of als bedrijfsuitje...

U maakt kennis met verschillende soorten wijnen en ontwikkelt op deze manier een eigen smaakprofiel. Zo ontdekt u welk wijntype u bent.

Rondje horeca 17: In gesprek met André en Ingrid op het geopende Ruïnekerkterras (filmpje)

6 mei 2022

Vier horecaondernemers gaan u aankomende zomer weer verwennen op het mooiste terras van Bergen

Voor het derde jaar achtereen is er weer een fijn terras op het Ruïneveld. Horecaondernemers van café d'Alderliefste, Huis met de Pilaren, eetcafé De Lamoraal en Fabels staan klaar voor een mooie zomer.

Bijzondere prestatie: Merlet en Grand Café Bourgogne in de prijzen

6 mei 2022

Vanaf nu twee toprestaurants onder één dak!

Afgelopen dinsdag werden maar liefst twee Gault&Millau Nederland schilden afgeleverd bij Restaurant Hotel Merlet. Restaurant Merlet staat met 17,5/20 punten in de gids en Grand Café Bourgogne is met 12 punten als nieuwkomer opgenomen in de beroemde gele gids. Dus vanaf nu twee toprestaurants onder één dak!

Loungeconcert Hotel Restaurant Merlet

29 april 2022

Wanneer: zondag 22 mei van 16:00-18:00 uur

Rienk Stuive zingt luisterliedjes in de lounge van Hotel Merlet onder begeleiding van de Cassetteband.

Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud

29 april 2022

Lokaal bier onderscheiden met goud bij de Dutch Beer Challenge

De Hibiscus Radler heeft goud gewonnen bij de Dutch Beer Challenge. Eerder viel de Unfiltered Lager al in de prijzen bij de World Beer Awards en kwam hun tweede bier Zoigl op nationale televisie. De Hibisus Radler is het derde bier dat de brouwers op de markt hebben gebracht en heeft de eerste prijs gehaald in de categorie innovatie/speciaal: Alcoholarm.

Rondje horeca 15: Een bezoek aan het nieuwe Liberté Schoorl

22 april 2022

Bergense horecaondernemers openden kortgeleden hun vierde zaak

Koert Hans Smit en chefkok Jeroen Klepper startten enkele jaren geleden Hemingway's Beach en Noorderlicht in Bergen aan Zee. Korte tijd later openden ze restaurant Liberté in Egmond aan de Hoef en afgelopen paasdagen ging restaurant Liberté Schoorl in het hart van het dorp open.

Wonder’s Bergen doet mee aan ‘Het beste terras 2022’

22 april 2022

Zullen we ze een handje helpen?

Wonder's Bergen doet dit jaar mee aan de Misset Terras Top 100. Stem op Wonder's en help hen mee de publieksprijs te winnen.

Vijftien procent van horecaondernemers heeft financiële problemen

22 april 2022

Begin april is de staatssteun voor ondernemers die door de coronamaatregelen geraakt zijn, gestopt

Maar veel ondernemers zijn nog lang niet bijgekomen van de klap. Vaak hebben ze hun pensioenpotje opgegeten en een fikse schuld – onder andere bij de belastingdienst – opgebouwd. Tegelijkertijd zijn de energiekosten en de inflatie torenhoog. Met als gevolg dat het aantal faillissementen oploopt. Vijftien procent van de horecaondernemers heeft serieuze en acute problemen.

Eigenaar Dirk Kat van Bistronomie ’t Parkje, “tijdelijke sluiting”

15 april 2022

Nota bene op mijn 69ste verjaardag moet ik U met deze brief over bovenstaand besluit informeren!

Als groot liefhebber van culinaire maaltijden en mooie wijnen startte ik in juli 2016 met veel enthousiasme Bistronomie ’t Parkje met als doel om hoog kwalitatieve en gezonde maaltijden te serveren en wijn minnend Bergen te voorzien van een prachtige gevarieerde wijnkaart.

Rondje horeca 14: Ook dit jaar geen culinair festival in Bergen

8 april 2022

Organisatie 'Heerlijk Bergen' slaat ook 2022 over...

Het Ruïnekerkterrein wordt in de zomer van 2022 gebruikt als horecaterras door de omliggende horecazaken. Stichting Heerlijk Bergen organiseert Heerlijk Bergen ter promotie van de horeca uit ons bruisende dorp en daarom kiezen wij ervoor om diezelfde...

Zaterdag 9 april lanceert het Bergense kunstenaarscollectief Circus Andersom vanuit de Kunstkazerne: Sexpack Leuterbier

8 april 2022

Leuterbier laat mannen echt over seks praten...

Circus Andersom uit Bergen en de Nijmeegse Brouwerij Oersoep presenteren op 9 april in Tivoli Vredenburg het Sexpack Leuterbier.

Eerste Oosterscheldekreeft sinds twee jaar weer aan land gebracht

8 april 2022

Hoe verser deze Zeeuwse lekkernij gegeten wordt, des te lekkerder hij is

De feestelijke opening van het Oosterscheldekreeftseizoen was dit jaar minder massaal maar niet minder feestelijk. Een kleine 200 gasten waren in de ochtend getuige van het binnenhalen van de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2022. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in maart tot en met 15 juli.

Rondje horeca 13: de meeste restaurants in onze regio hebben wel een fijne paasbrunch of diner

8 april 2022

Paasbrunch, paaslunch, paas High Tea of paasdiner, je vindt het op www.horecabergen.nl

Vier de paasdagen lekker buiten de deur in je favoriete restaurant. Gezellig met vrienden of familie genieten van een paasbrunch, paaslunch, paasdiner, paas High Tea of buffet – de mogelijkheden op www.horecabergen.nl zijn talrijk. Je vindt restaurants met paasaanbiedingen door de hele gemeente Bergen.

Plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen in de ban

1 april 2022

Herbruikbaar wordt de norm

Vanaf 2024 zijn wegwerpbekers, -bestek en -maaltijdverpakkingen niet meer toegestaan in de horeca, op kantoor en op festivals, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.

Rondje horeca 12: blooming beach club gaat swingen deze zomer…

1 april 2022

Dans elke eerste vrijdag van de maand de zonsondergang tegemoet

Een lichte zeebries door je haren, drankje in je hand, dansende mensen om je heen en uitzicht op de ondergaande zon.

Support your locals: horecabergen.nl

5 mei 2022

Het complete overzicht voor alle restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl

Weet jij al waar jullie een terrasje pakken of fijn gaan dineren?

Rondje horeca 11: mooi initiatief horecaondernemers

25 maart 2022

Doet Bergen ook mee?

In het kader van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, doen horecascholen en -bedrijven in heel Nederland de komende weken mee aan de steunactie Koken voor Oekraïne, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555. Doe jij ook mee? #KokenvoorOekraïne

Alle coronamaatregelen zijn met ingang van 23 maart komen te vervallen

25 maart 2022

Geen restricties meer

Vooralsnog golden er in bepaalde horecasectoren nog restricties. Zo mochten clubs sinds 25 februari volgens de normale sluitingstijden open, maar daar waar binnen in één ruimte meer dan 500 personen ongeplaceerd aanwezig zijn, gold een testplicht, het zogenoemde 1G.

Rondje horeca 11: Grand Café Bourgogne uit Schoorl staat in de lijst met nieuwkomers in de Gault&Millau

18 maart 2022

Restaurant Merlet zelf staat met een score van 17.5 in de Nederlandse culinaire top

Nieuw opgenomen in de beroemde gele gids! Grand Café Bourgogne staat in de lijst met nieuwkomers met twaalf punten. Supertrots op deze aanwezigheid in de Gault&Millau gids!

Horeca Herstelplan

18 maart 2022

Concrete suggesties voor economisch herstel

KHN pleit er bij het kabinet voor om de horeca langer en gerichter financieel te steunen en presenteert daarom een Horeca Herstelplan. Nu de meeste beperkingen zijn opgeheven, moet de komende tijd uitwijzen hoe de horeca zich herstelt.

Rondje horeca 10: Hotel Restaurant Victoria op de schop

11 maart 2022

Begin april hoopt het team dat alles weer op orde zal zijn

Door oponthoud met de vergunning en coronaperikelen is het dan na drie jaar eindelijk zover en is het Hotel Restaurant Victoria in Bergen aan Zee nu in de derde week van de totaal vijf-zes weken renovatie aangeland.

Annemieke Eberharter geeft pizzaworkshop bij De Story Bistrobar

11 maart 2022

Leer zelf een echte traditionele Italiaanse pizza in een steenoven bakken

Annemieke Eberharter gaat een te gekke workshop geven. Tijdens de workshop zullen de gasten werken met een echte Italiaanse oven en aan de slag gaan met heerlijke producten.

Bergense vinoloog haalt duizenden euro’s op voor Oekraïne met wijnveiling

11 maart 2022

Barbara Verbeek heeft 4100 euro opgehaald voor Oekraïne met een wijnveiling op Marktplaats.

‘In de laatste 20 minuten klom het veilingbedrag van 1250 naar 2100 euro’, vertelt Barbara Verbeek. ‘Ik heb meegejoeld en geschreeuwd. Wat was dat spannend!’

Uitbreiding terrassen ook voor zomerseizoen 2022 in de dorpen en op de stranden van de gemeente Bergen

2 maart 2022

De ondernemers hoeven hiervoor geen extra leges (belastingen) aan de gemeente te betalen

Ook dit zomerseizoen mogen horecaondernemers in de gemeente Bergen hun terras uitbreiden. Het college heeft dat besloten om ondernemers van restaurants, cafés en strandpaviljoens, die hard geraakt zijn de afgelopen twee jaar, te steunen. Met de tijdelijke terrasuitbreiding kunnen horecaondernemers deze zomer meer gasten op hun terras ontvangen, en zo in ieder geval een deel van hun gederfde omzet inhalen.

Rondje horeca 9: De bekende Bergense lady chef Ilka Bon heeft nieuws

4 maart 2022

Ooit op 12-jarige leeftijd als bordenwasser begonnen en nu....

De Flessenpost ging eerder deze week op bezoek in The Bourbon Room en sprak met lady chef Ilka Bon over haar plannen.

De Bergense Barbara Verbeek is dol op Fruits de Mer én de wijnen die je erbij kan drinken

25 februari 2022

Schaal- en schelpdierenboek

Mijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal- en schelpdierenboek.

STOKED! lanceert Zilte Zoen in Schoorl als derde Zoigl-Stube

Bergense brouwerij STOKED! start nieuwe unieke brouwtraditie en introduceert zijn tweede bier: Zoigl

Zilte Zoen is de eerste locatie in Schoorl waar Zoigl op tap verkrijgbaar is, en hiermee de eerste Zoigl-Stube van Schoorl. Voor hun tweede bier hebben de brouwers zich laten inspireren door een eeuwenoude brouwtraditie uit Duitsland.

Rondje horeca 8: Levendigheid in horeca keert terug

25 februari 2022

Vanavond diverse fijne feestjes in het dorp: in de Taverne o.a. Thank God It's Friday, DJ's Frank en Guido

Iedereen is enorm blij dat het merendeel van de restricties per vandaag vrijdag 25 februari wordt losgelaten.

Amusetour Bergen 2022

25 februari 2022

De kaartjes vliegen als warme amuses over de toonbank!

Wandel mee tijdens de Amusetour Bergen op zondag 13 maart! Het perfecte uitje op de zondagmiddag! Gezellig met vrienden, familie en/of collega's. Je kunt ook een van onze culinaire tours cadeau geven. Bestel snel via: www.amusetour.nl

Rondje horeca 6: Bergense ondernemers openen binnenkort hun vierde horecazaak

11 februari 2022

Onder aan het klimduin in Schoorl

Ondernemer Koert Hans Smit en chefkok Jeroen Klepper startten enkele jaren geleden hun eerste strandpaviljoen in Bergen aan Zee. Het inmiddels bekende Hemingway’s Beach, vormgegeven door architect Piet Boon.

Gemeente Bergen gaat opnieuw huurovereenkomst aan met strandpaviljoenhouders

4 februari 2022

In totaal tekenen 23 horeca ondernemers een nieuw contract

Op 2 februari tekenden wethouder Erik Bekkering en Michiel Gooijer, voorzitter van de strandondernemersvereniging, een nieuwe huurovereenkomst voor de horecapaviljoens op het strand. Na een aantal constructieve gesprekken besloten gemeente en ondernemers tot een voortzetting van de goede relatie.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug