Deel

advertentie

Rondje horeca 39: wat levert de Kunst10Daagse de horeca eigenlijk op?

Nieuw strandpaviljoen in Camperduin, een beetje zoals De Republiek in Zandvoort...

Rondje horeca 39: wat levert de Kunst10Daagse de horeca eigenlijk op?

Onderschat is wellicht de commerciële functie van de Kunst10Daagse: in die 10 dagen is door de ongeveer 30.000 bezoekers in totaal ruim 3.3 miljoen euro uitgegeven. Hiervan was 51% aan kunst, 24% aan eten en drinken in de horeca, 13% aan overnachtingen en 11% aan andere zaken zoals bijvoorbeeld ook in de supermarkt boodschappen halen om mee te nemen naar huis na afloop van het bezoek. In totaal besteedden de bezoekers dus ruim 1.2 miljoen aan de horeca en overnachtingen blijkt uit een onderzoek uit 2016. Dus mogelijk liggen de cijfers nu hoger of lager maar het geeft in elk geval een indicatie.

En verder..

Strandpaviljoen Prince George in Camperduin is een miljoenenproject. Arthur Dontje: „Het is een beetje duur uitgevallen, maar we willen er wat moois van maken. ”Al in januari zal het nieuwe paviljoen, op de voormalige plek van Luctor et Emergo, op het strand staan. “Het komt prefab uit de fabriek. Het aftimmeren duurt een week. Maar dan moet een groot deel van het werk nog gebeuren: vloer gieten, een volledig nieuwe keuken erin. Het streven is om eind maart klaar te zijn. En dan in april open en warmdraaien.”

Het is een project van Dontje en zijn zakenpartner Herman Verhagen. “we willen er wat moois van maken. Er is verder niet veel in Camperduin. Dit moet een plek worden voor iedereen, het hele jaar door. Leuk, maar betaalbaar. Voor-, hoofd- en gerecht samen voor maximaal 50 euro en tussen 16.30 uur en 18.30 uur kinderkorting. En als je met je naaldhakjes naar het paviljoen wil komen; ook geen probleem. Met golfkarretjes halen en brengen we onze gasten.”

Dontje en Verhagen zetten het project op, maar zullen de zaak niet zelf runnen. Daarvoor hebben we twee jongens, een chef en een bedrijfsleider, aangenomen. Die zal ik twee keer per week bijstaan met ondernemersadvies. Na twee, drie jaar kunnen ze dan op eigen benen staan en huren ze alleen het paviljoen van ons.

Er zal maar liefst 70 tot 80 man personeel nodig zijn om de zaak draaiende te houden, verwacht Dontje. Daarom bieden wij mensen een winstuitkering aan die ze per kwartaal uitbetaald krijgen. Als je hard werkt, krijg je dus veel geld. Er hebben zich al bijna 40 mensen gemeld die bij ons willen komen werken.

H.S

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Rondje horeca 39: wat levert de Kunst10Daagse de horeca eigenlijk op? Rondje horeca 39: wat levert de Kunst10Daagse de horeca eigenlijk op?
advertentie

Meer 'Horeca':

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

12 april 2024

Doen jullie weer mee?

Wil jij ook kans maken op een heerljk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 16: voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat mag niet groter worden dan het was…

12 april 2024

Aanstaande zondag de opening van het nieuwe badseizoen in Bergen aan Zee

Het voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat in Bergen mag voorlopig niet worden uitgebreid.

Acht goede redenen waarom jij misschien wel in de horeca wil werken…

17 april 2024

Het is fijn om nieuwe mensen te leren kennen!

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en er zijn heel veel leuke banen om uit te kiezen. Dit zijn acht van de ontelbare redenen waarom ook jij een baan in de horeca wilt!

Uitspraak rechter: De Taverne Bergen moet uiterlijk 1 april 2025 sluiten

11 april 2024

Van Leeuwen laat weten het vonnis nader te bestuderen om te bekijken of hij in hoger beroep gaat...

“Zoals het er nu naar uitziet, moet De Taverne op 1 april 2025 de deuren sluiten, dat is helaas geen grap”, laat eigenaar Steef van Leeuwen van het bekende muziekcafé in hartje centrum weten op Facebook.

Rondje horeca 15: nieuwe uitbaters voor twee strandpaviljoens in Bergen aan Zee

5 april 2024

Noorderlicht en Soul Beach

Florian Labij van der Pol, bekend van de botenverhuur op de Bergerweg en evenementen voor sportieve jongeren"Go With the Flo", gaat Strandpaviljoen Noorderlicht runnen.

Idee voor de Bergense horeca? Daar maak je gasten blij mee!

5 april 2024

Telefoonlaadkluis op terras voorkomt veel gedoe achter de bar...

In een wereld waar smartphones een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, heeft restaurant Blink in Zeist een slimme oplossing op het terras voor een veel voorkomend probleem: lege batterijen tijdens een lunch of diner.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

5 april 2024

En... de winnaar van ronde twee is bekend...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Rondje horeca 14: Restaurant Fabels, RataPlan en Jumbo Monique gaan voor het goede doel (filmpje)

29 maart 2024

Op 18 april gaan we lekker eten en de wereld wat mooier maken!

Een avond vol amusement én heel lekker eten, voor het goede doel. Eten tegen verspilling en meubels van de kringloop. Met een prachtige vintage modeshow en een aankleding die bijblijft.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

29 maart 2024

De vierde vraag... doen jullie weer mee?

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Kunt u een geheim bewaren?

29 maart 2024

Secret restaurant gaat weer van start op unieke locaties

Ontdek het culinaire geheim van Noord-Holland in de tweede editie van secret restaurant op zondag 21 april aanstaande.

Familiebedrijf ’t Hekeltje viert 100-jarig jubileum

22 maart 2024

Ook leverancier van de Bergense horeca, feesten en partijen

Het bedrijf groeide in een eeuw tijd uit van een kleine wijnhandel naar een grote speler op het gebied van party- en tentenverhuur, nationaal maar ook internationaal. Op vrijdag 5 april viert het bedrijf dit bijzondere jubileum samen met personeel, relaties en klanten tijdens een besloten eeuwfeest.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

22 maart 2024

De derde vraag...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Rondje horeca 12: nieuwe ontwikkelingen in Bergen aan Zee

22 maart 2024

En Golf & Padel bij Sluispolder en lekker eten tijdens de paasdagen

Op het strand in Bergen aan Zee zijn twee strandpaviljoens in andere handen overgegaan. Helaas kan ik er nu nog even niets over vertellen, want eerst moet het college van burgemeester en wethouders (B&W) beslissen over vergunningaanvragen binnen een gemeente. Dit is overigens een gebruikelijke procedure.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

15 maart 2024

De tweede vraag...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Al tickets besteld voor de Amusetour?

15 maart 2024

Wanneer: op 7 april a.s.

Stap op 7 april in de betoverende wereld van culinaire verrassingen tijdens onze Amusetour in Bergen! Laat je smaakpapillen verwennen door de unieke smaken en creatieve gerechten.

Rondje horeca 10: 40 jaar restaurant Merlet en dát is gevierd… (filmpje)

8 maart 2024

Presentatie nieuwe sterchef Marco Helsloot

Afgelopen maandag was het zover... Een gemêleerd gezelschap was vanaf 12.00 uur welkom bij sterrenrestaurant Merlet in Schoorl om gezamenlijk het 40-jarige bestaan te vieren en kennis te maken met de nieuwe sterchef Marco Helsloot. De gasten werden gaande de middag voorzien van zeer verfijnde gerechten en bijbehorende wijnen. Een middag om niet snel te vergeten.

Pasen vieren met levensgenieters en blije eitjes

8 maart 2024

Op zondag 31 maart (eerste paasdag) organiseert blooming weer het culinaire blooming Paaspreuvenement!

Een middag vol smullen en vertier op de blooming manier. Laat je verwennen met live cooking, heerlijke drankjes in de zon, veel gezelligheid en leuke activiteiten voor de kids.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

8 maart 2024

Doen jullie weer mee?

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Amusetour in Camperduin, Groet en Schoorl op 20 april a.s.

8 maart 2024

De lentetrek met diverse routes...

De lente komt er aan en daarom organiseren we samen met twaalf restaurants uit Schoorl, Groet en Camperduin de lentetrek op 20 april.

Winnaar Flessenpost prijsvraag bekend…

1 maart 2024

Een heerlijk viergangendiner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

Volgende week starten we de tweede ronde...

Rondje horeca 9: binnenkort opening badseizoen 2024

1 maart 2024

Walking dinner langs de kust. Zeven restaurants en zeven gerechtjes...

Op zondag 14 april is het weer zover. De opening van het nieuwe badseizoen. Zeven restaurants en zeven gerechtjes. Er wordt gestart om 13.00 uur met leuke kinderactiviteiten op het Plein.

Rondje horeca 8: nog 25 nachtjes slapen en dan is het al weer voorjaar…

24 februari 2024

Tijd voor een zonovergoten terras, maar ook droevig nieuws

De afgelopen weken waren nogal aan de natte en stormachtige kant. Ook afgelopen dagen mochten we 'genieten' van de winter, maar gelukkig hoeven we nog maar 25 nachtjes te slapen en dan rollen we zo het voorjaar weer in. De eerste tekenen zijn er al, want sneeuwklokjes, narcissen en lammetjes in de wei.

Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangen diner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

23 februari 2024

De vierde en laatste culinaire vraag van deze ronde

Het juiste antwoord op vraag 3: in de culinaire wereld betekent de uitdrukking ‘Annonceren’...

Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangen diner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

16 februari 2024

De derde culinaire vraag...

Het juiste antwoord op vraag 2: deze klassieker is altijd lekker met de juiste ingrediënten!

Volop genieten van agrotoerisme en lokale producten

16 februari 2024

Enkele restaurants in de regio Bergen zijn hierin voorloper, zoals sterrenrestaurant Merlet en blooming Het Hof...

Ontdek de verborgen schatten van Nederland, een land klein in omvang maar groots in diversiteit. Elke regio vertelt zijn eigen verhaal door middel van lokale producten.

Hier lees, leer je alles over dry aging. Misschien wel het allerlekkerste vlees ter wereld (filmpje)

21 februari 2024

Gemaakt in Holland en ook in Bergen verkrijgbaar bij slagerij Rogier van het Drieluik

Dry aging is een techniek om vlees te conserveren. Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft uitleg hoe dit werkt en beantwoordt de vraag wat een treinwagon te maken heeft met dry aging.

Rondje horeca 7: de jaarlijkse Amusetour

16 februari 2024

Je kunt je alvast weer inschrijven voor de jaarlijkse Amusetour

Wandel op zondag  7 april van 12:00 tot 17:00 langs de leukste Bergense restaurants.

Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangen diner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

9 februari 2024

Ruim 80 inzenders hadden het juiste antwoord...

Het antwoord op de eerste vraag luidde:

Rondje horeca 6: bevoorrecht

9 februari 2024

Veertig jaar sterrenrestaurant Merlet en een nieuwe chef-kok

Eerder deze week rolde de uitnodiging binnen. Op 4 maart a.s. viert restaurant Merlet zijn 40-jarige bestaan en mag de nieuwe sterrenchef Marco Helsloot met zijn team zijn kookkunsten vertonen voor een geselecteerd gezelschap.

Ben jij een lekkerbekje?

9 februari 2024

Kijk dan hier voor de complete ranglijst vanaf 16 punten Gault&Millau 2024

Welke restaurants behoren tot de absolute top in Nederland volgens het oordeel van de culinaire gids van Gault&Millau?

Verwachting verblijfstoerisme 2024: groei in Nederland zwakt af…

2 februari 2024

Verwachting inkomend en binnenlands verblijfstoerisme in Nederland voor dit jaar

Wat is de stand van het verblijfstoerisme in Nederland? Nu wereldwijd de coronagerelateerde reisbeperkingen volledig uit beeld zijn, laten reizigers ook een ander reisgedrag zien. Hoe staat het met de populariteit van binnenlands toerisme in 2024? En wat zijn dit jaar de belangrijkste trends qua internationale bezoeken aan ons land?

Strandpaviljoen te koop in Bergen aan Zee

2 februari 2024

Het vaste paviljoen heeft een bebouwd oppervlak van ca. 515m², verdeeld over het restaurant, keuken en opslag, serre en terras, met een waanzinnig uitzicht op zee

Dit unieke strandpaviljoen is gelegen op misschien wel de mooiste plek aan de Nederlandse kustlijn. In het pittoreske Bergen aan Zee.

Jong talent zorgt voor onvergetelijke ervaring bij Het Hof

2 februari 2024

Droomlocatie met eigen moestuin...

Het team van Het Hof by blooming is uitgebreid met jong talent! Montana Smit (25 jaar, gastvrouw) en Tony Schouten (32 jaar, gastheer) zorgen nu voor de ontvangst van de gasten op deze unieke locatie midden in de natuur. En chef-kok Daniël Meuleman is samen met rechterhand Luca Salari (beiden 25 jaar)...

Rondje horeca 5: doe mee aan de prijsvraag en win een gratis diner van de Flessenpost bij Het Hof

2 februari 2024

De winnaar krijgt een viergangenmenu aangeboden voor twee personen ter waarde van € 125,- op de Bergense droomlocatie Het Hof

Uit de deelnemers met vier juiste antwoorden wordt maandelijks een winnaar geloot. Deze speciale actie duurt t/m juli 2024.

De zaak Schrama BV versus Taverne

2 februari 2024

De tussenstand. Steef meldt het volgende...

Voor de geïnteresseerden een korte update na de verwachting dat rond 24 januari een uitspraak vanuit de rechtbank zou volgen over de rechtszaak die Schrama BV tegen de Taverne heeft aangespannen.

Ontmoet de nieuwe chef van sterrenrestaurant Merlet

Marco hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken...

Marco, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam, heeft een rijke culinaire ervaring.

Diner op Valentijnsdag op de meest romantische plek van Bergen: Het Hof by blooming

26 januari 2024

Laat je verrassen door het speciale Valentijnsmenu...

Er is geen romantischere locatie in Bergen dan Het Hof. Het magische landhuis midden in het Bergense Bos is op Valentijnsdag de perfecte plek voor iedereen die de liefde wil vieren!

Rondje horeca 4: Rechtbank doet nog geen uitspraak zaak Schrama BV en muziekcafé Taverne

26 januari 2024

Afgelopen woensdag 24 januari zou er een uitspraak komen...

Lex Schrama wil de Taverne overdragen aan zijn kinderen en die willen er een luxe restaurant van maken. Het nieuws maakte vorig jaar al veel los onder de inwoners van Bergen. Er is een petitie opgesteld voor behoud van het dorpscafé, die inmiddels meer dan 3.800 keer is ondertekend. Uitbater Steef van Leeuwen heeft het bijltje er nog niet bij neergegooid.

Rondje horeca 3: U kunt nog tot 29 maart a.s. heerlijk Indonesisch eten in Bergen aan Zee

19 januari 2024

Genieten bij Zilt 'Indische Duinen'

Indische Duinen overwintert sinds 1 november bij Zilt in Bergen aan Zee. In de koude wintermaanden is het lekker en gezellig tafelen bij Indische Duinen. Het restaurant heeft een Indonesische stijl met veel authentieke attributen. Met een geheel nieuwe stijl van koken en serveren.

Nieuw Bergens initiatief

19 januari 2024

De eerste 10 restaurants uit Bergen en hun gerechten staan inmiddels live en er zijn al ca. 200 beoordelingen op het platform achtergelaten

Ik zou graag jullie mening willen over ons nieuwe platform, ontstaan vanuit een persoonlijke frustratie in restaurants. En het leuke is: de pilot start hier in Bergen!

Klachten over het eten, luidruchtige gezelschappen en bijdehante opmerkingen: de horeca heeft soms heel wat te stellen met lastige gasten

19 januari 2024

Maar zijn ze echt zo lastig? Of ligt het misschien toch aan de benadering door de werknemer?

Laura de la Mar van Gastvrijheid in Bedrijf geeft trainingen over gastvrijheid. Zij ziet de verhuftering, zoals zij het noemt, de laatste jaren toenemen. In alle branches, maar volgens De la Mar onderschat de horeca het probleem.

Rondje horeca 2: service?

12 januari 2024

Horeca en social-media...

We vonden dit bericht op social-media. Aan de ene kant is het bericht vermakelijk, maar te gelijkertijd ook droevig.

Foodtrends 2024

5 januari 2024

Woorden als zondigen, ‘guilty pleasure’ en spijt verdwijnen naar de achtergrond

Wat we eten, de manier waarop we van eten genieten, en hoe we naar voedsel en ingrediënten kijken, veranderen continu. Restaurants ervaren dat als geen ander.

Terug