Deel

advertentie

Rondje horeca 39: met Merlet de donkere dagen door…

13 oktober: opening Kunst10Daagse expositie

Rondje horeca 39: met Merlet de donkere dagen door…

Het programma omvat onder andere cabaret, jazz, musical of een romantisch vertelconcert. Ook kunnen gasten genieten van unieke culinaire evenementen bij Merlet.

13 oktober: opening Kunst10Daagse expositie
Geniet van een bijzondere avond waarin we de levendige wereld van de kunst vieren en alvast vooruitblikken naar De Bergense Kunst10Daagse.
Charlotte Caspers (kunsthistoricus en presentatrice van o.a. De Kleuren van Caspers) zal vertellen wat kleur met kunst doet. Zij zal het diner larderen met verhalen in kleur in combinatie met kunst en eten.

Verwonder u over de betoverende creaties van gerenommeerde kunstenaars als John Breed, Luuk de Haan, fotografieduo Schilte & Portielje en vintage klassiekers van Kahmann Gallery.

Verwen uw zintuigen met een waanzinnig 5-gangenmenu, zorgvuldig samengesteld door het getalenteerde keukenteam van Restaurant Merlet. Elk gerecht is ontworpen om uw smaakpapillen te kleuren en de prachtige smaak van Nederland te ervaren.

Beleef een onvergetelijke avond vol kunst, cultuur en het rijke aanbod van de Nederlandse keuken en prachtige kunstwerken aan de muur én op uw bord.

Reserveer via https://tinyurl.com/yhjasrfp

10 november: Battle of the Bottles
Sommelier Wouter Barneveld presenteert op vrijdag 10 november een unieke avond waar we op zoek gaan naar de ultieme wijn/wijscombinatie. Wouter heeft twee wijnimporteurs uitgenodigd: Smaragd Wijnen en Wijninkoperij Okhuysen.
Ruben van Smaragd Wijnen en Woudt van Okhuysen zullen bij iedere gang een wijn laten schenken. U mag hierbij bepalen welke wijn de beste match met het gerecht is en zo samen de winnaar van de wine battle bepalen.

U wordt ontvangen met een wine tasting om met beide wijnimporteurs kennis te maken. Vervolgens starten we met het diner en barst de strijd los. De avond wordt afgesloten met koffie of thee met friandises en wordt de winnaar van de wine battle bekend gemaakt.

De prijs voor de geheel verzorgde avond bedraagt 250,00 euro per persoon en is inclusief:
wine tasting, 5-gangendiner, bij iedere gang twee glazen wijn, BRU mineraalwater, afsluitend kopje koffie of thee

Reserveer via https://tinyurl.com/yrpxnwdm

12 november: Botman & Van Vleuten
Op 12 november zal er een optreden plaatsvinden met Botman & Van Vleuten met prachtige liedjes in het Love Letters Theater.
In hun programma ‘Love Letters’ brengen Botman & Van Vleuten een ode aan de liefde.
En liefde gaat ook door de maag. Geniet tijdens het vertelconcert van een 3-gangen seizoensmenu.
Het vertelconcert vangt aan om 19:00 uur. De prijs bedraagt 59,50 euro per persoon.

Reserveer via https://tinyurl.com/2z3uak58

18 november: Inger Speelt: “Het is Tijd”
Op zaterdag 18 november zal er een nostalgisch cabaretprogramma worden vertoond in het Merlet Theater. Inger speelt “Het is Tijd”. De voorstelling bestaat uit sketches, liedjes, verhalen en er is veel interactie met het publiek.
Het optreden is te reserveren met een lunch voorafgaand aan de voorstelling of gezellig diner na afloop.
De prijs van het ticket bedraagt 55,00 euro en is inclusief het 3-gangen seizoensmenu.

Reserveer hier voor het lunchprogramma:https://tinyurl.com/2b7nk28h
Reserveer hier voor het dinerprogrammahttps://tinyurl.com/2x3fkbkj

19 november: Jazz Middag met Take Four
Op zondag 19 november zal muzikaal kwartet Take Four een swingende middag verzorgen. Geniet vanaf 16:00 uur van een gezellig optreden in de lounge van Merlet. Geniet tussendoor van een heerlijk drankje en hapje van onze borrelkaart. Op 19 november is de entree gratis.

Reserveer nuhttps://tinyurl.com/2bc67pzk

25 november – Sanne Mallant Musicaldiner
Op zaterdag 25 november zullen Sanne Mallant en Arthur Postma een heerlijke avond verzorgen met songbook, jazz en Nederlandstalige liedjes. Geniet van ontroerende liedjes en prachtig zang en pianospel van deze ervaren artiesten.
Geniet van een fantastisch optreden, afgewisseld met een waanzinnig seizoensmenu van Grand Café Bourgogne.

Reserveer nuhttps://tinyurl.com/5b465v8x:

26 november – Zand & Klei streekmenu: samenwerking met Restaurant RuiG Editie 3
U zult er niet dagelijks bij stilstaan, maar wist u dat onze regio een ontzettend groot en rijk aanbod heeft van streekproducten van de beste kwaliteit?
Mattijs Kaptein van Grand Café Bourgogne en Bernd Gerats van Restaurant RuiG werken al jarenlang met de beste producten uit de regio en bieden een unieke kans u te laten proeven van het allerbeste van de kleigrond, zandgrond, uit de lokale wateren en uit de Noordzee.
De twee topchefs zijn ontzettend trots op onze streekproducten en organiseren tweemaal een prachtig menu. Mattijs Kaptein van Grand Café Bourgogne in Schoorl en Bernd Gerats van Restaurant RuiG uit Tuitjenhorn hebben een uniek menu samengesteld om u te laten ervaren wat dit rijke seizoen en onze prachtige regio te bieden heeft.
Bernd Gerats van RuiG zal op zondagmiddag 26 november in de keuken van Grand Café Bourgogne staan. Hier verzorgen we het Zand- & Kleimenu als lunch.
De prijs van het 6-gangen streekmenu bedraagt slechts 75,00 euro per persoon (exclusief dranken).

Reserveer hier direct voor 26 november bij Grand Café Bourgogne in Schoorl: https://tinyurl.com/4hu8tpca

H.S

advertentie

Meer 'Horeca':

Rondje horeca 23: het economisch belang van de horeca in onze regio

24 mei 2024

Een van de grootste werkgevers...

Dit blijkt uit een analyse van KHN. Het aantal werkenden in de horeca (+30%) en de economische toegevoegde waarde (+61%) stegen sterker dan het gemiddelde van de Nederlandse economie.

Vierde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

24 mei 2024

Vraag twee

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 22: fijne recensie voor The Bourbon Room

17 mei 2024

Een 9 voor ladychef Ilka Bon in de rubriek 'Over de tong' in het NHD

Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de altijd gepassioneerde Ilka Bon en haar restaurant aan de Jan Oldenburglaan in Bergen. Ik ken Ilka al vanaf haar twaalfde jaar en heb haar carrière op de voet gevolgd.

In aantocht: Merlet Lazy Sunday Party

17 mei 2024

Deze jubileumeditie zal niemand minder dan Radio DJ Erik de Zwart de perfecte sfeer creëren met dance classics van de jaren tachtig tot en met nu

Ervaar een heerlijke zonnige zomerse zondagmiddag tijdens de Lazy Sunday Party bij Merlet op 7 juli aanstaande. Laat u meevoeren door de loungy beats en muziek van onze DJ en geniet van de gastronomische hoogstandjes van sterrenniveau, vergezeld van zomerse drankjes.

Vierde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

17 mei 2024

Doen jullie weer mee?

Vraag 1: waar staat de naam pizza quattro stagioni voor?

Alle lof voor Het Hof

17 mei 2024

Daar zaten we dan, aan een tafeltje buiten bij Het Hof...

Dit met dank aan de Flessenpost en Het Hof omdat ik de culinaire prijsvraag had gewonnen, hoe leuk!

Rondje horeca 21: genieten van je vrijheid

10 mei 2024

Zon, zee, strand en fijne mensen...

Afgelopen zondag 5 mei was ik op uitnodiging van chef-kok Jeroen Klepper van Soul Beach in Bergen aan Zee aanwezig om deel te nemen aan een bevrijdingslunch.

Eerste Kroeg Triatlon ooit in Bergens café

10 mei 2024

Het maakt niet uit of je kan poolen, darten of tafelvoetballen, het draait bij de Kroeg Triatlon om gezelligheid...

Heb je altijd al eens aan een triatlon mee willen doen, maar nooit de tijd en moeite genomen om je helemaal af te trainen?  Tapperij de Heerlijkheid in Bergen nodigt je dan graag uit voor de eerste Kroeg Triatlon ooit gehouden.

Acht goede redenen waarom jij misschien wel in de horeca wil werken…

10 mei 2024

Het is fijn om nieuwe mensen te leren kennen!

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en er zijn heel veel leuke banen om uit te kiezen. Dit zijn acht van de ontelbare redenen waarom ook jij een baan in de horeca wilt!

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

10 mei 2024

En... we hebben weer een winnaar!

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 20: mooi nieuws vanuit Bistro ElVi. Binnenkort… dry aged vlees (filmpje)

3 mei 2024

De Bergense boer Jeroen levert het allermooiste Piemontese vlees

Boer Jeroen Leijen is een bekende persoonlijkheid in ons dorp evenals de chef-kok Victor, die samen met zijn partner Elvira de fijne Bistro ElVi runt aan de Oude Prinsweg in Bergen. Kortgeleden tijdens een gesprek in een lokaal café besloten ze te gaan samenwerken. 

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

3 mei 2024

Vraag vier...

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Is fooi geven in de horeca definitief verleden tijd?

3 mei 2024

De meeste gasten betalen anno nu via het pinapparaat. Want: snel, handig en veilig...

Digitaal betalen biedt legio voordelen. Maar het is de doodsteek voor de fooien.

Martin van Bourgonje en chef Marco Helsloot van *restaurant Merlet te gast bij Business Class (filmpje)

3 mei 2024

Dit jaar viert Merlet zijn 40-jarig bestaan

Merlet heeft een rijke geschiedenis. In 1984 werd het opgericht door Nelleke en Bert van Bourgonje en in 1999 nemen Carla en Martin van Bourgonje het familiebedrijf over en bouwen en vernieuwen verder.

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

26 april 2024

Vraag drie

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 18: Koningsdag… misschien wel het leukste feestje van het jaar in Bergen

26 april 2024

Een feest van verbroedering én oranjebitter

In vroegere jaren huurde ik een boot en vierde in de grachten van Amsterdam met een twintig tal vrienden Koninginnedag.

Je kunt eindelijk weer aanschuiven aan de langste en gezelligste tafel van Bergen!

26 april 2024

Zie je het al voor je? Een prachtig met linnen gedekte tafel, versierd met de mooiste bloemen uit de tuin, sfeervolle livemuziek en alleen maar gezellige mensen om je heen...

Op tweede pinksterdag, maandag 20 mei, organiseert blooming weer een middag om nooit te vergeten: de Lange Tafel Lunch in de Hoftuin.

Rondje horeca 17: een bezoekje aan het nieuwste restaurant in Bergen, Gini’s

19 april 2024

Een eerste indruk...

Ik kreeg zo links en rechts wat vragen van mensen op het terras. Waarom hebben we nog niks gelezen in de Flessenpost over Gini's?

In een bijzonder decor genieten van een overnachting of etentje…

19 april 2024

blooming gallery zet kunst op de kaart

Met de lancering van de blooming gallery staat kunst nu op de kaart bij blooming hotel!

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

19 april 2024

Vraag twee...

Wil jij ook kans maken op een heerlijk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Vrijheidsmaaltijd in Bergen aan Zee

19 april 2024

Waar en wanneer: Soul Beach Bergen aan Zee op zondag 5 mei vanaf 13.00 uur

Ultiem vrijheidsgevoel op het strand. De wind in je haren en de zon op je gezicht.

Derde ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

12 april 2024

Doen jullie weer mee?

Wil jij ook kans maken op een heerljk gratis viergangendiner bij Het Hof? Beantwoord dan vier culinaire vragen goed om in de prijzen te kunnen vallen.

Rondje horeca 16: voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat mag niet groter worden dan het was…

12 april 2024

Aanstaande zondag de opening van het nieuwe badseizoen in Bergen aan Zee

Het voormalig restaurant Cunst aan de Kleine Dorpsstraat in Bergen mag voorlopig niet worden uitgebreid.

Uitspraak rechter: De Taverne Bergen moet uiterlijk 1 april 2025 sluiten

11 april 2024

Van Leeuwen laat weten het vonnis nader te bestuderen om te bekijken of hij in hoger beroep gaat...

“Zoals het er nu naar uitziet, moet De Taverne op 1 april 2025 de deuren sluiten, dat is helaas geen grap”, laat eigenaar Steef van Leeuwen van het bekende muziekcafé in hartje centrum weten op Facebook.

Rondje horeca 15: nieuwe uitbaters voor twee strandpaviljoens in Bergen aan Zee

5 april 2024

Noorderlicht en Soul Beach

Florian Labij van der Pol, bekend van de botenverhuur op de Bergerweg en evenementen voor sportieve jongeren"Go With the Flo", gaat Strandpaviljoen Noorderlicht runnen.

Idee voor de Bergense horeca? Daar maak je gasten blij mee!

5 april 2024

Telefoonlaadkluis op terras voorkomt veel gedoe achter de bar...

In een wereld waar smartphones een onmisbaar onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, heeft restaurant Blink in Zeist een slimme oplossing op het terras voor een veel voorkomend probleem: lege batterijen tijdens een lunch of diner.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

5 april 2024

En... de winnaar van ronde twee is bekend...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Rondje horeca 14: Restaurant Fabels, RataPlan en Jumbo Monique gaan voor het goede doel (filmpje)

29 maart 2024

Op 18 april gaan we lekker eten en de wereld wat mooier maken!

Een avond vol amusement én heel lekker eten, voor het goede doel. Eten tegen verspilling en meubels van de kringloop. Met een prachtige vintage modeshow en een aankleding die bijblijft.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

29 maart 2024

De vierde vraag... doen jullie weer mee?

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Kunt u een geheim bewaren?

29 maart 2024

Secret restaurant gaat weer van start op unieke locaties

Ontdek het culinaire geheim van Noord-Holland in de tweede editie van secret restaurant op zondag 21 april aanstaande.

Familiebedrijf ’t Hekeltje viert 100-jarig jubileum

22 maart 2024

Ook leverancier van de Bergense horeca, feesten en partijen

Het bedrijf groeide in een eeuw tijd uit van een kleine wijnhandel naar een grote speler op het gebied van party- en tentenverhuur, nationaal maar ook internationaal. Op vrijdag 5 april viert het bedrijf dit bijzondere jubileum samen met personeel, relaties en klanten tijdens een besloten eeuwfeest.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

22 maart 2024

De derde vraag...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Rondje horeca 12: nieuwe ontwikkelingen in Bergen aan Zee

22 maart 2024

En Golf & Padel bij Sluispolder en lekker eten tijdens de paasdagen

Op het strand in Bergen aan Zee zijn twee strandpaviljoens in andere handen overgegaan. Helaas kan ik er nu nog even niets over vertellen, want eerst moet het college van burgemeester en wethouders (B&W) beslissen over vergunningaanvragen binnen een gemeente. Dit is overigens een gebruikelijke procedure.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag Het Hof: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,-

15 maart 2024

De tweede vraag...

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Al tickets besteld voor de Amusetour?

15 maart 2024

Wanneer: op 7 april a.s.

Stap op 7 april in de betoverende wereld van culinaire verrassingen tijdens onze Amusetour in Bergen! Laat je smaakpapillen verwennen door de unieke smaken en creatieve gerechten.

Rondje horeca 10: 40 jaar restaurant Merlet en dát is gevierd… (filmpje)

8 maart 2024

Presentatie nieuwe sterchef Marco Helsloot

Afgelopen maandag was het zover... Een gemêleerd gezelschap was vanaf 12.00 uur welkom bij sterrenrestaurant Merlet in Schoorl om gezamenlijk het 40-jarige bestaan te vieren en kennis te maken met de nieuwe sterchef Marco Helsloot. De gasten werden gaande de middag voorzien van zeer verfijnde gerechten en bijbehorende wijnen. Een middag om niet snel te vergeten.

Pasen vieren met levensgenieters en blije eitjes

8 maart 2024

Op zondag 31 maart (eerste paasdag) organiseert blooming weer het culinaire blooming Paaspreuvenement!

Een middag vol smullen en vertier op de blooming manier. Laat je verwennen met live cooking, heerlijke drankjes in de zon, veel gezelligheid en leuke activiteiten voor de kids.

Tweede ronde Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

8 maart 2024

Doen jullie weer mee?

Door vier culinaire vragen juist te beantwoorden, maakt u kans op een heerlijk viergangendiner voor 2 personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof in Bergen.

Amusetour in Camperduin, Groet en Schoorl op 20 april a.s.

8 maart 2024

De lentetrek met diverse routes...

De lente komt er aan en daarom organiseren we samen met twaalf restaurants uit Schoorl, Groet en Camperduin de lentetrek op 20 april.

Winnaar Flessenpost prijsvraag bekend…

1 maart 2024

Een heerlijk viergangendiner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

Volgende week starten we de tweede ronde...

Rondje horeca 9: binnenkort opening badseizoen 2024

1 maart 2024

Walking dinner langs de kust. Zeven restaurants en zeven gerechtjes...

Op zondag 14 april is het weer zover. De opening van het nieuwe badseizoen. Zeven restaurants en zeven gerechtjes. Er wordt gestart om 13.00 uur met leuke kinderactiviteiten op het Plein.

Rondje horeca 8: nog 25 nachtjes slapen en dan is het al weer voorjaar…

24 februari 2024

Tijd voor een zonovergoten terras, maar ook droevig nieuws

De afgelopen weken waren nogal aan de natte en stormachtige kant. Ook afgelopen dagen mochten we 'genieten' van de winter, maar gelukkig hoeven we nog maar 25 nachtjes te slapen en dan rollen we zo het voorjaar weer in. De eerste tekenen zijn er al, want sneeuwklokjes, narcissen en lammetjes in de wei.

Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangen diner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

23 februari 2024

De vierde en laatste culinaire vraag van deze ronde

Het juiste antwoord op vraag 3: in de culinaire wereld betekent de uitdrukking ‘Annonceren’...

Flessenpost prijsvraag: maak kans op een viergangen diner voor twee personen t.w.v. € 125,- bij Het Hof

16 februari 2024

De derde culinaire vraag...

Het juiste antwoord op vraag 2: deze klassieker is altijd lekker met de juiste ingrediënten!

Terug