Deel

advertentie

Rondje horeca 38: ere wie ere toekomt…

vanaf 1 november in de winkels

Rondje horeca 38: ere wie ere toekomt…

We schrijven in deze rubriek in de Flessenpost al 17 jaar wekelijks over eten, drinken en horecaondernemers. Maar eerlijk is eerlijk. Je hebt baas en boven baas. Neem nu de Lekker 500… die doen dat al 45 jaar. De jubileumeditie van Lekker500 is hét resultaat van een 45-jaar lange ononderbroken en rijke ervaring in het culinaire landschap. De vertrouwde en stabiele gids die je wegwijs maakt in de culinaire wereld. Voor ieder memorabel eetmoment buiten de deur. Voor culi-liefhebbers door culi-liefhebbers.
Voorwaar een hele prestatie.

Deze bijzondere editie verschijnt op 31 oktober en ligt vanaf 1 november in de winkels.

En verder… volgende week hebben we Kelvin (Chiwa) Lam voor de camera. Hij vertelt ons hoe zijn restaurant de Oude Prins gebukt gaat onder de huidige energietarieven.

Tot slot… De ook in Bergen bekende chef Fernando Jonker schreef in de horeca krant het volgende, “we hebben besloten om bij reservering een aanbetaling te gaan vragen. Kunnen wij dat wel maken? Ja, wij denken van wel. In Amsterdam en ook in het buitenland wordt van tevoren een aanbetaling gevraagd. Annuleer je een reservering 24 uur van tevoren, dan wordt de aanbetaling teruggestort op de gast zijn rekening. Annuleer je binnen 24 uur of kom je niet opdagen zonder bericht, ben je je aanbetaling kwijt.

Meerdere keren – soms wel twee keer in de week – hebben wij te maken met no shows. We hebben momenteel bij Fernando’s plek voor 24 couvert. Afgelopen week annuleerden een ‘viertje’ en een ‘tweetje’ op dezelfde dag. Voor ons is dat een kwart van de omzet van die dag. Dat is behoorlijk. De reservelijst die we hebben is op dat moment eigenlijk overbodig. Want voor de gasten die we bellen met het nieuws dat we toch een plekje vrij hebben gekregen door annulering, is het meestal te laat. En dat snappen wij ook. Want deze gasten hebben dan al een reservering bij een ander goed restaurant gemaakt.

Ik hoop dat er begrip zal zijn van onze gasten. ”

H.S

advertentie

Meer 'Horeca':

Vertrek Jonathan Zandbergen

24 november 2023

Na een zeer intensieve en succesvolle periode van ruim acht jaar vertrekt Jonathan Zandbergen als Executive Chef bij Merlet

Jonathan Zandbergen/Martin van Bourgonje: “We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de tijd daar is om nieuwe paden in te slaan.

Vijf goede redenen om met de feestdagen bij blooming en Het Hof aan te schuiven…

24 november 2023

Veertien hectare natuur als backyard!

Blooming is meer dan een hotel alleen!

Rondje horeca 45: het beste beach restaurant van Noord-Holland staat in de gemeente Bergen (filmpje)

24 november 2023

Prince George in Camperduin is door het publiek gekozen als beste beach restaurant

In heel Nederland staan ze op de derde plaats.

Tree is a… crowd thursday

10 november 2023

Waar en wanneer: The Bourbon Room op donderdag 30 november a.s.

Op veler verzoek staan Ilka Bon & Remco Sterk weer samen achter de pannen en hebben zij een heerlijk 5-gangen-diner samengesteld.

Rondje horeca 43: het aantal (bruine) cafés in Nederland neemt in sneltreinvaart af

10 november 2023

Het klassieke café verdwijnt uit het straatbeeld

Het is een trend die in meer landen in Europa speelt: het klassieke café verdwijnt uit het straatbeeld. En in Nederland lijkt die afname te versnellen: gemiddeld verdwijnen elk jaar iets meer dan 200 cafés, maar in de eerste drie kwartalen van 2023 waren dat er al 238.

Het Hof gaat extra open

9 november 2023

Ga je binnenkort wandelen of fietsen in het Bergerbos? Kom langs bij Het Hof, vind een lekker plekje voor de openhaard en kom genieten...

We zijn blij aan te kondigen dat Het Hof haar openingstijden uitbreidt. Vanaf donderdag 16 november gaat Het Hof al om 10:00 uur open voor koffie met gebak en lunch.

Afscheid Martine en Willem-Karel Hirschfeld van Hotel Nassau Bergen aan Zee

3 november 2023

We kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst...

Sinds 2011 heeft ons hotel het voorrecht gehad om gerund te worden door Martine en Willem-Karel Hirschfeld. Hun toewijding heeft ervoor gezorgd dat Strandhotel Nassau-Bergen een plek was waar gasten zich altijd welkom en thuis voelden, met de allerbeste persoonlijke service.

Nieuwe Lekker top-100 met de beste restaurants

3 november 2023

De Lekker500 is nu bij de boekhandel verkrijgbaar...

De Lekker heeft de top-100 beste restaurants van Nederland bekendgemaakt. Restaurant De Librije is ook deze editie de nummer één in de top-100 van restaurantgids Lekker500. De top-3 wordt dit jaar compleet gemaakt door Restaurant Brut172 van Hans van Wolde op de tweede plaats en Tribeca in Heeze op plaats drie. Bekijk hier de gehele Lekker top-100 samen met de Gault&Millau-punten en Michelinsterren van de beste restaurants van Nederland.

Vermogend en met steeds meer: 55-plussers spekken kas toeristische sector

27 oktober 2023

De vakantiebestedingen van senioren gaan nog verder oplopen...

De tijd dat 55-plussers er alleen op uit trekken voor een punt appeltaart en een kop koffie lijkt voorbij. Volgens ABN Amro zijn 55-plussers reislustiger dan ooit en neemt hun belang voor de reisbranche de komende jaren met miljoenen euro's toe.

Rondje horeca 41: pauze…

27 oktober 2023

Bergen weer even voor de Bergenaren

Het laatste weekend van de Kunst10Daagse is begonnen en na zondag valt er dan weer een weldadige stilte over ons dorp.

Rondje horeca 40: opening expo Ron Moret bij Zilt in Bergen aan Zee (filmpje)

20 oktober 2023

En... binnenkort Indonesisch eten...

Afgelopen donderdag was de redactie van het Flesje even op bezoek bij het fijne restaurant Zilt aan de Zeiler Boulevard in Bergen aan Zee. Eigenaar Robbert Peek heeft een nieuwtje voor ons.

Exploitatie Hoeve Overslot definitief gegund aan Brouwerij Egmond

20 oktober 2023

De afgelopen maanden zijn zorgvuldig gebruikt om tot een definitieve gunning te komen...

In april dit jaar besloot het college de exploitatie van Hoeve Overslot te gunnen aan Brouwerij Egmond. Het betrof een voorlopige gunning.

‘Wild’ wijnmakers diner met PoP4Wine in Schoorl

13 oktober 2023

Wijnmakers diner bij restaurant Duingroet i.s.m. PoP4Wine

Op 7 november 2023 is Samuel Kirr, de assistent wijnmaker van Dreissigacker, in Nederland. Samen met hem hebben restaurant Duingroet in Schoorl en PoP4Wine een aantal prachtige wijnen geselecteerd die heerlijk samen gaan met speciaal voor dit diner gecreëerd wild menu.

Geen sterren, maar sleutels: Michelin beoordeelt vanaf 2024 ook hotels

13 oktober 2023

Vanaf volgend jaar regent het niet alleen sterren, maar ook sleutels...

Michelin gaat vanaf 2024 ook hotels beoordelen. Hiermee wil het Franse bandenmerk gasten helpen bij het uitkiezen van hun overnachting voor (gastronomische) trips.

Rondje horeca 39: met Merlet de donkere dagen door…

13 oktober 2023

13 oktober: opening Kunst10Daagse expositie

Het programma omvat onder andere  cabaret, jazz, musical of een romantisch vertelconcert. Ook kunnen gasten genieten van unieke culinaire evenementen bij Merlet.

Rondje horeca 38: maar liefst twee van de vijf genomineerde strandpaviljoens staan in de gemeente Bergen

6 oktober 2023

Entree Awards Best New Beachclub 2023

Er komen steeds meer goede horecazaken aan het Nederlandse strand. Een mooie ontwikkeling, want ze dragen op positieve manier bij aan de kwaliteit en populariteit van badplaatsen.

De Lekker500 2024 komt er weer aan…

6 oktober 2023

Wil jij alvast een exemplaar reserveren zonder verzendkosten?

Al 46 jaar dé restaurantgids van Nederland waar culi liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Te lekker om te laten liggen! Deze bijzondere editie verschijnt op 30 oktober en ligt vanaf 31 oktober in de winkels.

Rondje horeca 37: opgepast!

29 september 2023

Hackers misbruiken Booking.com om gasten te bestelen, duizenden hotels geraakt

Hackers hebben de inloggegevens van mogelijk duizenden hotels op Booking.com buitgemaakt. Met deze gegevens versturen de hackers uit naam van de hotels mails naar gasten om hen zo geld af te troggelen.

Boek uw filmdiner bij Merlet

29 september 2023

Holland Short Film Festival - voorpremière bij Merlet

Het Holland Short Film Festival is een internationaal filmfestival, waarbij lekker eten in de beste restaurants in combinatie met genieten van de leukste, grappigste, spannendste of emotioneelste korte films de hoofdingrediënten vormen.

Bergense horeca in de media: ElVi, de combinatie met een wijnbar is uniek voor Bergen

22 september 2023

Victor en Elvira runden eerder restaurant ElVi in Utrecht, bekroond met een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin

Bergen in Noord-Holland ligt vlak bij zee en is een echt kunstenaarsdorp waar schilders vroeger (Charlie Toorop) en nu (Rob Scholte) inspiratie vonden.

Nederlanders geven recordbedrag uit in horeca, maar ondernemers profiteren er weinig van

22 september 2023

Vooral jongeren geven geld uit buitenshuis...

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro.

Rondje horeca 35: geen zomerterras meer op het Ruïneveld, dan maar een winterterras…

15 september 2023

Wat elders kan, kan in Bergen ook?

Voor velen in ons dorp was de teleurstelling groot toen er dit jaar geen zomerterras op het Ruïneveld kwam.

Kom dit weekend fijn bij Het Hof dineren!

15 september 2023

Met de mooie weersvoorspellingen kun je ook lekker buiten zitten... culinair & cultuur

Ontdek vrijdag de schoonheid van Het Hof en proef de Hoftuin tijdens het kunstdiner. Een unieke dinerervaring, omringd door kunst & geschiedenis en begeleid door Tillie van der Poel.

Rondje horeca 34: Indische Foodfestival Pasar Kecil

8 september 2023

Ik ben een groot liefhebber van Aziatisch voedsel

Normaal gesproken schrijf ik alleen over culinaire onderwerpen en horecagelegenheden binnen de gemeentegrenzen van Bergen. Maar tsja... dit keer toch even over onze directe buren in Alkmaar, want wij hebben nu eenmaal helaas nog geen Indisch Foodfestival.

Bergense horeca in de media: Soul Beach en Prince George genomineerd

8 september 2023

Soul Beach is in Bergen aan Zee het meest zuidelijk gevestigd en Prince George zit rechts op het strand in Camperduin

Er komen steeds meer goede horecazaken aan het Nederlandse strand. Een mooie ontwikkeling, want ze dragen op positieve manier bij aan de kwaliteit en populariteit van badplaatsen.

Rondje horeca 33: de tapjes kunnen weer open

1 september 2023

Bergen Live & Jazz&Sail van start

Vanavond start het fameuze muziek- én drinkfeestje in Bergen weer. Vorig jaar was het alleen op de vrijdag, maar dat waren nog de naweeën van corona.

Merlet Latin Night, Salsa & Zuid-Amerikaanse barbecue

1 september 2023

Dit jaar viert de sous-chef van Grand Café Bourgogne Nico Blanco zijn 5-jarig jubileum bij Merlet

Geniet van een avond met Spaanse tapas, Argentijnse klassiekers en gerechten van de barbecue. Latin Moves zal heerlijke salsamuziek verzorgen.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug