Rondje horeca 31: waarom ik Taverne Open Air zo’n fijn festival vind
Zaterdag 26 augustus is het weer zo ver...
Gepubliceerd: 18 augustus 2023
Eigenlijk ben ik dus helemaal geen festivalganger. Nooit geweest ook, want ben nu eenmaal niet zo’n muziekmens. En hoewel de line-up ook dit jaar weer geweldig is, kom ik voornamelijk voor de mensen, de gezelligheid én het lekkere eten.
Een soort Jazz&Sail (nu Bergen live) maar dan een paar dagen eerder en alles lekker bij elkaar. Over lekker gesproken… er wordt zoveel heerlijk eten aangeboden op het festivalterrein dat het voor velen moeilijk kiezen is.
Ik heb daar geen problemen mee, want ik weet wat ik wil. Mijn Surinaamse vrienden Anne en Stenley Joemrati hebben hun tantes uit Den Haag over laten komen en ook hun dochter werkt mee. Het hele team is dan al dagen van te voren bezig met de voorbereidingen van de fijnste gerechten.
Als ik op het festival terrein ben dan drink ik een fijn wijntje op het terras van de Gouden Ton en klets zo links en rechts wat met de bezoekers, bekenden en geniet van de ongedwongen gemoedelijke sfeer. Na een uurtje of twee houdt ik het wel weer voor gezien en sluit me aan bij de rij wachtenden voor de Surinaamse kraam.
Bij de gedachte alleen al dat ik de 26e mijn tanden kan zetten in een broodje Bara loopt het water me nu al in de mond. Verder koop ik van alles en nog wat en loop met twee goed gevulde tassen van het terrein af om mezelf en de mensen die ik liefheb de verdere week te laven aan al het Surinaamse lekkers.
Ik hoop op mooi weer voor de organisatie en de bezoekers en ik… ik heb zin in Bara!
Wanneer: 26 augustus 2023 om 13:00 tot 23:00 uur.
Klik hier om je tickets te bestellen.
H.S