Deel

advertentie

Rondje horeca 23: Soul Beach, the place to be in Bergen aan Zee

Op de braai liggen onder andere een Butcher’s Steak en een sappige côte de boeuf langzaam te garen...

Rondje horeca 23: Soul Beach, the place to be in Bergen aan Zee

Een gezellige groep strandliefhebbers geniet aan een bourgondisch gedekte tafel vol mezzes uit het Midden-Oosten van een goed glas wijn. De haard brandt en er wordt gelachen en gekletst terwijl het avondzonnetje vrolijk naar binnen schijnt door de raampartijen rondom. Twee dames hebben zich verschanst op de riante ligbedden. In de luwte op het terras nemen zij de week door onder het genot van een aantal liflafjes zoals de Padrón pepers, een schaal zoete aardappelfriet en de huisgemaakte zwezeriknuggets. Op de braai liggen onder andere een Butcher’s Steak en een sappige côte de boeuf langzaam te garen voor het dertig-koppige gezelschap dat een intiem feestje viert aan de andere zijde van het terras met veel pils, waaronder het huisbier ‘Soulmate’, gebrouwen bij Brouwerij Egmond. Soul Beach leeft maar toch voel je hier een serene rust.

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN
Soul Beach is het nieuwe kind van chef-kok Jeroen Klepper en ondernemer Koert Hans Smit, een gouden duo. De menukaart verrast en verwon-dert: waar vind je tegenwoordig nog écht goede escargots op het menu? “Onze escargots worden gekweekt in een kas in de Achterhoek en zijn van de allerbeste kwaliteit. Het is een slak zoals een slak hoort te zijn”, zo legt de bevlogen chef-kok uit. Ook classics zoals ‘Oeuf mayonaise & kaviaar’ doen de gasten het water in de mond lopen en de kabeljauw die wordt gemarineerd in de miso met romescosaus, amandel en peterselie laat de smaakpapillen sidderen van genot. Voor een snelle lunch of diner bestel je lekker een Big easy ‘Soul’ Burger met een koud glas bier. Bij Soul Beach kan het met de innerlijke mens alle kanten op.
Start met een Healthy Israelic soup en laat je tafel volzetten met kleine hapjes to share, geïnspireerd op het Midden-Oosten, die overigens bijna allemaal vegan zijn. “Zo combineren wij het beste van twee werelden: de classics uit de Franse keuken en de mezzes uit het Midden-Oosten. Ons aanbod is divers en voor iedereen, of je nu vleeseter, visliefhebber of vega bent”, vertelt Jeroen. De wijnkaart is overigens ook indrukwekkend: van een organische ongefilterde Vin Natural tot een exclusieve Bienvenues- Batard-Montrachet, en van een Micheal David Chardonnay uit Californië – overigens de favoriet van de chef zelf – tot aan drie heerlijke huiswijnen die altijd open staan.
De bovenstaande beschrijving laat een ieders culinaire hart sneller kloppen en eigenlijk is dit al genoeg om gauw een kijkje te gaan nemen bij Soul Beach, maar er is meer! De bijzondere inrichting bijvoorbeeld.

SAINT-TROPEZ TEN TIJDE VAN BRIGITTE BARDOT
De uitstraling van Soul Beach is in één zin te omschrijven: het voelt als het Saint-Tropez in de jaren 50 en 60. Het stadje stond destijds klaar om het nieuwe lustoord te worden voor de superrijken van allerlei allooi, om te zien en gezien te worden en om erbij te horen. Het was modieus en chique, vooral dankzij Brigitte Bardot. Maar hier stopt de tijd bij Soul Beach, ambitie om het nieuwe Saint-Tropez van nu te worden op het zuidelijkste puntje van het Bergense strand hebben Jeroen Klepper en Koert Hans Smit juist niet. Alles draait hier om heel mooi eten en drinken en iedereen die hiervan houdt is welkom.

Duurzaamheid speelt ook een grote rol bij Soul Beach. Niet alleen is het paviljoen volledig geïsoleerd en daarom een behaaglijke ambiance het hele jaar rond, ook zijn er schermen geplaatst rond het terras om de zo merdagen flink te verlengen. De frisgroen gekleurde frisdrankglazen zijn gemaakt in Marrakesh van oud gesmolten glas, ieder glas is handgeblazen. De terrasmeubels, alles van hoogwaardig teakhout, zijn custom made en in opdracht van Soul Beach vervaardigd in Indonesië. En de groene uit klei gebakken kaarsenstandaards vond Koert Hans Smit hoog in het Atlasgebergte bij een ambachtelijke pottenbakker. Daar zag hij ook nog een enorm robuuste deur, die nu als eyecatcher midden in de zaak staat en door de medewerkers ‘de ingang naar Narnia’ wordt genoemd uit de gelijknamige kronieken. De prachtig uitziende beige polo’s van het team van Soul Beach zijn overigens gemaakt in Portugal van biologisch katoen en lijken ook weer volledig één met het interieur. Kortom, alles klopt in deze prachtige nieuwe aanwinst voor Bergen aan Zee.

H.S

advertentie

Meer 'Horeca':

Rondje horeca 37: opgepast!

29 september 2023

Hackers misbruiken Booking.com om gasten te bestelen, duizenden hotels geraakt

Hackers hebben de inloggegevens van mogelijk duizenden hotels op Booking.com buitgemaakt. Met deze gegevens versturen de hackers uit naam van de hotels mails naar gasten om hen zo geld af te troggelen.

Boek uw filmdiner bij Merlet

29 september 2023

Holland Short Film Festival - voorpremière bij Merlet

Het Holland Short Film Festival is een internationaal filmfestival, waarbij lekker eten in de beste restaurants in combinatie met genieten van de leukste, grappigste, spannendste of emotioneelste korte films de hoofdingrediënten vormen.

Bergense horeca in de media: ElVi, de combinatie met een wijnbar is uniek voor Bergen

22 september 2023

Victor en Elvira runden eerder restaurant ElVi in Utrecht, bekroond met een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin

Bergen in Noord-Holland ligt vlak bij zee en is een echt kunstenaarsdorp waar schilders vroeger (Charlie Toorop) en nu (Rob Scholte) inspiratie vonden.

Rondje horeca 36: hoogste tijd voor herfstbier…

22 september 2023

De vaderlandse biertraditie heeft van herfstbok een bier gemaakt dat duidelijk donker van kleur is

De herfst is opgedragen aan de herfstbok. Zeker in Nederland hebben we hiermee een lange en smakelijke traditie: robijnrode tot donkerbruine bieren met een bitterzoet karakter die de wind, regen en steeds vroeger invallende schemering doen vergeten.

Nederlanders geven recordbedrag uit in horeca, maar ondernemers profiteren er weinig van

22 september 2023

Vooral jongeren geven geld uit buitenshuis...

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro.

Rondje horeca 35: geen zomerterras meer op het Ruïneveld, dan maar een winterterras…

15 september 2023

Wat elders kan, kan in Bergen ook?

Voor velen in ons dorp was de teleurstelling groot toen er dit jaar geen zomerterras op het Ruïneveld kwam.

Kom dit weekend fijn bij Het Hof dineren!

15 september 2023

Met de mooie weersvoorspellingen kun je ook lekker buiten zitten... culinair & cultuur

Ontdek vrijdag de schoonheid van Het Hof en proef de Hoftuin tijdens het kunstdiner. Een unieke dinerervaring, omringd door kunst & geschiedenis en begeleid door Tillie van der Poel.

Rondje horeca 34: Indische Foodfestival Pasar Kecil

8 september 2023

Ik ben een groot liefhebber van Aziatisch voedsel

Normaal gesproken schrijf ik alleen over culinaire onderwerpen en horecagelegenheden binnen de gemeentegrenzen van Bergen. Maar tsja... dit keer toch even over onze directe buren in Alkmaar, want wij hebben nu eenmaal helaas nog geen Indisch Foodfestival.

Bergense horeca in de media: Soul Beach en Prince George genomineerd

8 september 2023

Soul Beach is in Bergen aan Zee het meest zuidelijk gevestigd en Prince George zit rechts op het strand in Camperduin

Er komen steeds meer goede horecazaken aan het Nederlandse strand. Een mooie ontwikkeling, want ze dragen op positieve manier bij aan de kwaliteit en populariteit van badplaatsen.

Rondje horeca 33: de tapjes kunnen weer open

1 september 2023

Bergen Live & Jazz&Sail van start

Vanavond start het fameuze muziek- én drinkfeestje in Bergen weer. Vorig jaar was het alleen op de vrijdag, maar dat waren nog de naweeën van corona.

Merlet Latin Night, Salsa & Zuid-Amerikaanse barbecue

1 september 2023

Dit jaar viert de sous-chef van Grand Café Bourgogne Nico Blanco zijn 5-jarig jubileum bij Merlet

Geniet van een avond met Spaanse tapas, Argentijnse klassiekers en gerechten van de barbecue. Latin Moves zal heerlijke salsamuziek verzorgen.

Rondje horeca 32: impressie van het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi (filmpje)

25 augustus 2023

Niet aan te slepen...

Afgelopen woensdag brachten we op een zonovergoten dag een bezoek aan het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi. Tout Bergen was aanwezig.

Rondje horeca 31: waarom ik Taverne Open Air zo’n fijn festival vind

18 augustus 2023

Zaterdag 26 augustus is het weer zo ver...

Eigenlijk ben ik dus helemaal geen festivalganger. Nooit geweest ook, want ben nu eenmaal niet zo'n muziekmens. En hoewel de line-up ook dit jaar weer geweldig is, kom ik voornamelijk voor de mensen, de gezelligheid én het lekkere eten.

Horeca in de media: vijf jaar geleden verkocht hij zijn chocoladebedrijf Dobla voor 150 miljoen euro en ging hij verder als investeerder

18 augustus 2023

Arthur Dontje en Herman Verhagen openen luxe beachclub Prince George in Schoorl

In april opende Arthur Dontje met zakenpartner en beste vriend Herman Verhagen een nieuw strandpaviljoen in Schoorl...

Rondje horeca 30: zomers weer in aantocht, dus hoogste tijd…

11 augustus 2023

...om bij een fijn strandpaviljoen in Bergen aan Zee neer te strijken

Wat dacht je van een bezoekje aan het nieuwe Soul Beach in het meest zuidelijke puntje van het strand in Bergen aan Zee? Je bereikt het of over het grote duin of via de hoofdafgang. Dat laatste is tien minuten wandelen langs de vloedlijn.

Jouw evenement bij Het Hof organiseren?

11 augustus 2023

Een 40-jarig huwelijk, verjaardagsfeest, high-tea, familiedag, babyshower, borrel of diner... de opties zijn eindeloos

Het Hof in Bergen betekent een en al heerlijckheid met het oog op cultuur, natuur, kunst en gastronomie. Een hoffelijke belevingsplek die voorziet in gastronomische hoogstandjes. Besloten privébijeenkomsten spreken hier tot de verbeelding in het prachtige monument.

Strandpaviljoens hebben het moeilijk deze zomer

4 augustus 2023

Maar... gelukkig komen Duitsers nog

De regenachtige weken in juli zorgen voor lege terrassen bij strandtenten. Maar weer of geen weer, de Duitse toerist blijft een trouwe klant.

Rondje horeca 29: ik heb hier zin in…

4 augustus 2023

Eten en drinken op de mooiste locatie die Bergen te bieden heeft

De Hoftuin (bij het oude Hof) bevindt zich op een idyllische plek, in een prachtige bosrijke omgeving en omhuld door beukenhagen. Het is een oase van rust en een betoverende plek om te zijn.

’Restaurant Loetje verslaat Van der Valk en McDonald’s met gemiddelde jaaromzet’

4 augustus 2023

Ook Loetje Bergen doet het goed...

Het nog immer vooral biefstuk serverende restaurant Loetje prijkt bovenaan de lijst van restaurantketens met de hoogste gemiddelde omzet per vestiging in ons land. Op de tweede plaats staat het Van der Valk restaurant en als derde eindigt het restaurant van Ikea, waar nog altijd Zweedse gehaktballetjes populair zijn.

Rondje horeca 28: nieuwe tearoom in Bergen (filmpje)

28 juli 2023

Bergen is weer een nieuw horecabedrijf rijker...

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij Elco van Banketbakkerij Roos. Daar waar eerder op de hoek Dorpsstraat-Ruïnelaan slagerij Patric Le Grand gevestigd was, is vanaf aanstaande maandag Tearoom Roos gevestigd.

Liefhebbers van Fruit de Mer… Opgelet!

28 juli 2023

Waar en wanneer: Beach Restaurant Prince George op woensdag 2 augustus a.s. 14:00-20:00

Een exclusief arrangement: rijkgevulde tafel met Fruit de Mer, brood met boter van De Boterfabriek en heerlijk luxe dessert.

Het herstel binnen de horeca komt voornamelijk door zelfstandigen…

21 juli 2023

Opgaande lijn na coronatijdperk

In 2020 daalde deze nog met 40 procent door de coronacrisis. In 2021 groeide de horeca licht. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit de Nationale Rekeningen.

Rondje horeca 27: New coffeeshop in town… (filmpje)

21 juli 2023

LOTZ koffiecorner op het Plein

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij de charmante Charlotte. Ze heeft afgelopen woensdag haar gezellige en sfeervolle coffeeshop op het Plein geopend.

Kom deze zomer naar Het Hof voor culturele events met diner

21 juli 2023

Met o.a. elke donderdag: het Filmdiner met Cinebergen

De aankomende zomerweken organiseert blooming diverse culturele events bij Het Hof.

Interview met Nico over zijn achtergrond en vijf jaar Merlet

14 juli 2023

Waarom u de Latin Night op 3 september zeker niet mag missen!

Waar liggen jouw roots?

Bergense horeca in de media: Garnalencocktail en gefrituurde brie: bij het Huis met de Pilaren in Bergen is al decennia niets veranderd

14 juli 2023

Ad Besseling werkt al 54 jaren in het Huis met de Pilaren dat nu zijn eigendom is

Nostalgie is ook niet meer wat het is geweest. Maar bij het Huis met de Pilaren in Bergen, waar de kelner-eigenaar al 54 jaar crépes en fruit flambeert en Boeuf stroganoff aan tafel bereidt, blijft altijd alles het zelfde.

Maak het jezelf makkelijk. Bestel een picknickmand bij Zilt in Bergen aan Zee

7 juli 2023

Het is dé tijd van het jaar om gezellig met het gezin of met de vriendengroep te gaan picknicken...

Hoe gemakkelijk is het dan om de rijk gevulde picknickmand slechts alleen te hoeven ophalen in plaats van alles zelf te regelen?! Daarnaast zit Zilt direct bij de strandafgang om daar eventueel de heerlijke picknick te laten plaatsvinden. 

Partij Ons Dorp
close-link
Terug