Rondje horeca 21: Niet verrassend natuurlijk
Voor de vierentwintigste keer...
Gepubliceerd: 3 juni 2022
Niet verrassend natuurlijk (we citeren daarmee burgemeester Lars Voskuil) voor wie bekend is met deze keuken en de visie van Jonathan Zandbergen met aandacht voor seizoens- en regionale producten. Fijn dat ook dit jaar de Michelin Guide voor de vierentwintigste keer Merlet met een ster weet te waarderen!
Prachtig hoe Carla en Martin van Bourgonje en hun team en hun bijzondere bedrijf het brede horeca-pallet van de mooie gemeente Bergen NH al jaren verrijken. De Flessenpost sluit zich hier volgaarne bij aan. Van harte gefeliciteerd.
Dit jaar zijn er dertien restaurants bijgekomen met één MICHELIN Ster en drie nieuwe restaurants met twee MICHELIN Sterren.
Drie MICHELIN Sterren voor 2022:
Inter Scaldes, Kruiningen – Jannis Brevet
De Librije, Zwolle – Jonnie Boer
Beiden hebben hun drie MICHELIN Sterren behouden dit jaar. Jonnie Boer is blij dat ze weer op het podium staan, maar vindt het ook tijd worden dat er een derde restaurant bij komt. De Boer: “Het is niet een hele makkelijke tijd geweest, des te leuker dat we hier weer staan. En het is natuurlijk mooi, maar het wordt ook tijd dat er een derde sterretje bijkomt”
Nieuwe twee MICHELIN Sterren voor 2022:
Flore, Amsterdam – Bas van Kranen, Wouter Denessen
Julemont, Kasteel Wittem – Guido Braeken
De Nieuwe Winkel, Nijmegen – Emile van der Staak
Maandag 30 mei – 12:35
Malou Hagenaars, Alma Oisterwijk
Sommelier Award 2022 is net uitgereikt aan Malou Hagenaars van Restaurant Alma in Oisterwijk. Nadat ze samen met Wouter van Laarhoven een Michelinster heeft ontvangen voor Restaurant Alma, staat ze nu op het podium voor de Sommelier Award 2022.
Nieuwe één MICHELIN Sterren voor 2022:
De Juwelier, Amsterdam – Yoran Jacobi
Restaurant Pikaar, Hilvarenbeek – Cas Pikaar. De inspecteurs: “Verfijnd, creatief en ongeremd”
Restaurant Zoldering, Amsterdam – Thomas Bron.
Atelier, Gulpen – Hans Kinkartz. Kinkartz: “De MICHELIN Ster op zich was nooit een doel en nu is het er uiteindelijk van gekomen.’
Alma, Oisterwijk – Wouter van Laarhoven
Restaurant Lars Scharp, Amsterdam
Vigor, Vught – Lars Albers en Randy Bouwer
Ganzenest, Rijswijk – Erik Tas en Patty van Dam. Erik Tas: “We doen gewoon ons ding, gewoon lekker koken, en doen wat je leuk vindt. En dat zien mensen denk ik terug in de twee restaurants die we hebben”
Noor, Groningen – Marleen en Jeroen Brouwer
De Kas, Amsterdam – Jos Timmer en Wim de Beer. De Beer: “Dit hadden wij nooit verwacht. We serveren een menu en we weten dat de inspecteurs dat niet heel erg kunnen waarderen. We zijn heel erg verrast”
Ganzenest, Rijswijk – Erik Tas en Patty van Dam
De Kas, Amsterdam – Jos Timmer en Wim de Beer
H.S