Rondje horeca 17: restaurant Merlet in Schoorl ontvangt voor 25ste keer op rij een ster!
Michelin 2023: achttien nieuwe sterren voor Nederland
Gepubliceerd: 28 april 2023
Merlet Restaurant wordt door de Michelingids geprezen om zijn uitzonderlijke keuken, die de creativiteit en vaardigheid van meesterkok Jonathan Zandbergen en zijn team benadrukt. De toewijding aan het gebruik van hoogwaardige, lokaal geproduceerde ingrediënten en de innovatieve benadering van koken worden steeds weer geprezen door de gasten. Om door de Michelingids, algemeen erkend als de meest gerespecteerde en invloedrijke restaurantgids ter wereld, te worden opgemerkt en gewaardeerd met deze Michelinster is iets waar het team ontzettend trots op kan zijn.
Martin en Carla van Bourgonje spraken hun dankbaarheid uit: “We zijn ongelooflijk trots en dankbaar dat we deze prestigieuze waardering mogen behouden. Het is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons team, dat ernaar streeft onze gasten een uitzonderlijke ervaring te laten beleven, elke dag opnieuw. We zijn onze gasten en ons team dankbaar.”
Wij zien er enorm naar uit om onze gasten te verwelkomen om samen dit jubileumjaar te vieren.
Tijdens de presentatie van de gids voor 2023 maandag 24 april in Amsterdam benoemde de culinaire gids één nieuw tweesterrenrestaurant en zeventien eetgelegenheden met één ster.
Ook dit jaar hebben we in ons land twee restaurants met het maximale aantal van drie sterren: Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle.
Nieuw restaurant met twee sterren
Vinkeles (Jurgen van der Zalm) in Amsterdam
Nieuwe restaurants met één ster
Karel V (Leon Mazairac) in Utrecht
Château Neercanne (Robert Levels) in Maastricht
Vanderveen (George Kataras) in Amsterdam
Lizz (Remco Kuijpers) in Gouda
Flavours (Ron Lemmens) in Weert
Brass Boer Thuis (Lars Aukema) in Zwolle
Bistro De La Mer (Julius Nuiten) in Amsterdam
Central Park (Hette Hettema en Tim Bood) in Voorburg
Restaurant Smink (Jan Smink) in Wolvega
Studio (Gilbert von Berg) in Maastricht
Maeve (Tommy Jansen) in Utrecht
Coulisse (Tim van der Mole) in Amsterdam
Codium (Wouter Kik) in Goes
De Woage (Jelle Jansen) in Gramsbergen
Yama (Hiroaki Yamamoto) in Rotterdam
Au coin des bons enfants (Timo Reichelt)
Basiliek (Yornie van Dijk) in Harderwijk
Bron: https://chefsfriends.nl
Namens team Flessenpost, van harte gefeliciteerd allen.
H.S
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.