Rondje horeca...17
Opening hernieuwde NERO aanstaande
Gepubliceerd: 26 april 2019
Afgelopen week werd bekend dat na afwachting van alle benodigde vergunningen en een stevige verbouwing de zaak vanaf 8 mei zijn deuren weer opent voor de gasten. Eerst zijn er nog twee proefdraai dagen voor genodigden en als dan alles meezit, kunnen de nieuwsgierige bezoekers vanaf 8 mei a.s. aanschuiven.
In mijn gesprek met de nieuwe eigenaren, André Rzepka (Fabels) en Rob Bijl bleek dat alle voorbereidingen nogal wat voeten in de aarde hebben gehad. Er is aanzienlijk geïnvesteerd omdat een groot deel van de inventaris, met name in de keuken, zijn beste tijd wel gehad had. Zo is o.a. het Indonesische deel weer aan Nero toegevoegd. Gerard Kok is de nieuwe chefkok en heeft ook in het verleden bij Nero de scepter gezwaaid. Hij heeft een team professionals bij elkaar gebracht die onder andere fusion gaan koken. Dat betekent de terugkomst van oude klassiekers uit de Hans Kamm tijd, bijvoorbeeld Bisque d’homard, een kreeftensoep gemaakt van schaaldieren zoals garnalen, langoustines, krab en kreeft. Maar ook (en dat hebben we volgens mij nog niet in Bergen) dagvers gemaakte Japanse Sushi-gerechten. De kaart was deze week nog niet helemaal rond, dus daar bericht ik u later over.
De dagelijkse leiding van het restaurant bestaat uit Sonny Bijl (zoon van) en
André Rzepka. Die laatste wist te melden dat het besluit om Nero over te nemen mede tot stand is gekomen om een langdurige leegstand van het restaurant te voorkomen, want dat is natuurlijk slecht voor het aanzien van het dorp en de lokale horeca.
Wat mij betreft dus hulde voor deze ondernemers en ik wens ze dan ook een fantastisch seizoen én toekomst toe.
Tot slot… ik wens u allen een super gezellige Koningsdag.
H.S.