Deel

advertentie

Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud

Lokaal bier onderscheiden met goud bij de Dutch Beer Challenge

Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud

De Hibiscus Radler heeft goud gewonnen bij de Dutch Beer Challenge. Eerder viel de Unfiltered Lager al in de prijzen bij de World Beer Awards en kwam hun tweede bier Zoigl op nationale televisie. De Hibisus Radler is het derde bier dat de brouwers op de markt hebben gebracht en heeft de eerste prijs gehaald in de categorie innovatie/speciaal: Alcoholarm.

Dutch Beer Challenge
Op woensdag 13 april 2022 vond in Rotterdam voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Een recordaantal van 550 bieren zijn ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Die bieren zijn beoordeeld door een internationaal, breed maar zorgvuldig samengestelde vakkundige jury. De inzendingen werden blind geproefd en gescoord volgens strak protocol. Bij de Dutch Beer Challenge beoordeelt de jury bieren in een groot aantal vooraf vastgestelde categorieën. Op basis van de individuele score van de juryleden komt een gewogen gemiddelde tot stand dat uiteindelijk het eindoordeel over een bier bepaalt. Op basis daarvan kunnen per categorie medailles worden toegekend: goud, zilver en brons. In totaal zijn 29 gouden, 31 zilveren en 36 bronzen medailles uitgereikt, bij elkaar dit jaar dus 96 winnende bieren. STOKED! bier is een van de 31 brouwerijen die er van door ging met één medaille en heeft goud gewonnen in de categorie Innovatie/speciaal Alcohol Arm.

De mannen van STOKED! reageren uiteraard STOKED!: “Na het succes van onze Unfiltered Lager met de World Beer Awards en de uitzending van Binnenste Buiten met ons tweede bier Zoigl kunnen wij ons geen betere introductie wensen van ons derde biertje. Dat we nu goud winnen met onze Hibiscus Radler bevestigt dat we weer iets heel bijzonders hebben gebrouwen. Voor ons is Radler juist een heel gaaf product, zeker als je kijkt naar de geschiedenis hoe die is ontstaan. Door de toevoeging van hibuscus hebben we hem mooi in balans gebracht en niet zo zoet gemaakt als andere Radlers.”

Alcohol Arm Bier
De brouwers hebben goed nagedacht over hun derde bier. Omdat de consumptie van bier mét alcohol al jaren afneemt en de verkoopcijfers van alcoholvrij en -arm bier alleen maar toenemen, bedachten de brouwers dat hier ruimte is in de markt. Uiteraard dan wel ambachtelijk gebrouwen en met oog voor kwaliteit. Bovendien willen de brouwers met hun bieren inspelen op elk drinkmoment. Met een Kristalweizen voor op het terras, de Unfiltered Lager als doordrinker en de Zoigl voor de winter- en herfstmaanden is de Hibiscus Radler een echte dorstlesser. Hij past bij de momenten om rustig te beginnen of bijvoorbeeld voor overdag tijdens het klussen of zoals de Radler ontstaan is na een mooie fietstocht om de dorst te lessen.
Hibiscus Radler – A tribute to mixing

Met de Radler wilden de brouwers terug naar de oorsprong en ook weer een bier brouwen met een bijzonder verhaal erachter. Hoe Radler is ontstaan, is een interessant verhaal. In Duitsland is het heel normaal om een Radler te bestellen en wordt bier zelfs vaak ter plekke voor je gemixt met limonade. De brouwers zijn aan de slag gegaan met Duitse gersten en een mooie Duitse nobelhop om zo de basis te vormen voor de Radler. De brouwers wilden de Radler minder zoet maken dan de meeste Radlers en zijn dol op de bloem van Hawaii, natuurlijk ook vanwege de associatie met surfen. Zo ontstond het idee om deze toe te voegen. Door het toevoegen van hibiscus heeft het een mooi zuurtje gekregen en is hij meer in balans en niet zo zoet als andere Radlers. Hibiscus geeft haar daarnaast een rode kleur en een tintelende, verkwikkende smaak. De fijne citrustonen en het frisse aroma van hibiscus zorgen ervoor dat deze Radler een echte dorstlesser is.

H.S

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud Rondje horeca 16: Bergense brouwerij wint goud
advertentie

Meer 'Horeca':

Rondje horeca 5: een nieuw strandpaviljoen in het noordelijkste puntje van de gemeente Bergen

3 februari 2023

Strandrestaurant Prince George in Camperduin

Mede-eigenaar Arthur Dontje: ’Het is een beetje te duur uitgevallen...

Dit voorspelt voorzitter KHN Robèr Willemsen voor de horeca in 2023 (filmpje)

3 februari 2023

Hoe kijk je naar de bruine kroeg?

Wat voorspelt hij voor de toekomst van de horeca? "Eenpitters en traditionele bedrijven gaan het zwaar krijgen. Efficiënt inkopen wordt belangrijker, dus ketens gaan groot worden."

Wil jij kans maken op een heerlijk Valentijnsdiner in een van de betere Bergense restaurants?

27 januari 2023

Schrijf een mail naar de Flessenpost en vertel ons waarom jullie dat verdienen...

Inmiddels alweer voor het tiende jaar maken de lezers van de Flessenpost kans op een heerlijk gratis Valentijnsdiner voor twee personen in een van de betere Bergense restaurants. Want... all you need is love!

Rondje horeca 4: nieuws voor de Bergense lekkerbekjes…

27 januari 2023

De Gault&Millau gidslancering 2023 vindt plaats op maandag 13 februari

Tijdens dit event in Utrecht wordt bekendgemaakt welke restaurants tot de absolute top in Nederland behoren volgens het oordeel van de culinaire gids van Gault&Millau.

Lazy Sunday Jazz-middag. Met heerlijke gerechtjes met een passend glas wijn

27 januari 2023

Waar en wanneer: Merlet op zondag 12 februari a.s.

Op deze zondag zal het beste Jazz Trio uit de regio een optreden verzorgen in Merlet! En dit onder het genot van een high wine met de heerlijkste gerechtjes met een passend glas wijn.

Rondje horeca 3: Hotel Victoria in Bergen aan Zee bestaat 50 jaar

20 januari 2023

De tweede foto die u ziet is nog van het oude Hotel Casa Blanca, de naam van het hotel voordat het Hotel Victoria werd. In 1973 is dit hotel overgenomen door Willem Meijer en zijn vier zoons. Al snel kreeg een van de zoons, namelijk Nico Meijer, de leiding over dit hotel en nog altijd is het hotel in handen van de familie. Op dit moment wordt het hotel gerund door de zoon en schoondochter van Nico: Bart Meijer en zijn vrouw Shiri. Van harte namens de Flessenpost.

Ster-chef Jonathan Zandbergen van Merlet in de media (filmpje)

14 januari 2023

Opening Japanse stijl chefs table restaurant

Op de Horecava spraken we chef-kok en ondernemer Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl. Hij vertelde over hoe het ging met het sterrenstaurant, waar de focus nu ligt én hij deelde een leuk nieuwtje. Zandbergen gaat namelijk een 'Japanse stijl, chefs table' openen. Benieuwd? Bekijk de video óf lees het volledige interview hieronder.

Rondje horeca 2: Robèr Willemsen van KHN: horeca moet prijzen verder verhogen

13 januari 2023

Support Your Lokals!

"De prijzen van eten en drinken op terrassen en in restaurants moeten verder stijgen", zegt Robèr Willemsen, de voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet…

13 januari 2023

Inkomsten horeca weer terug op niveau van voor corona

Horecabedrijven verdienden afgelopen jaar in totaal 25,9 miljard euro. Dat is iets meer dan in het laatste jaar voor de pandemie, meldt brancheorganisatie KHN maandag op vakbeurs Horecava. Toch worstelen veel ondernemers nog.

Rondje horeca 1: winnaar bij Fabels eten & drinken (filmpje)

6 januari 2023

Roland Huibers en partner gaan genieten in Lapland

Afgelopen woensdag was de Flessenpost aanwezig bij de uitreiking. Wat was iedereen enthousiast over de kerstlampjesactie van Fabels. Eind vorig jaar kon je meedoen aan de vraag “hoeveel kerstlampjes hangen er in en rondom Fabels”.

Dit zijn de deelnemende zaken bij de amusetour Bergen

6 januari 2023

Wanneer: zondag 12 maart a.s.

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire belevingen door heel Nederland!

In het nieuwe jaar gaat een biertje 3,50 kosten

6 januari 2023

Horecaondernemers moeten nu meer dan tien procent extra betalen voor een fust Heineken en bijna zeven procent meer voor Grolsch

Deze maand zijn de prijsverhogingen van de biermerken van Heineken en Grolsch ingegaan, na de aankondiging hiervan een maand geleden. Daardoor gaan horecaondernemers nu meer dan tien procent extra betalen voor een fust Heineken en bijna zeven procent meer voor Grolsch. Dit meldt De Ondernemer.

Na een dienstverband van bijna vijftien jaar heeft Stefan Wierda in goed overleg met de familie van Bourgonje besloten Merlet te verlaten

23 december 2022

Wouter Barneveld wordt de nieuwe sommelier van Merlet

Wouter is in 2021 afgestudeerd als vinoloog aan de wijnacademie en volgt op dit moment een opleiding als ASI sommelier.

Rondje horeca 46: ook Bergense horeca laat soms gasten vooruitbetalen voor kerstdiner

16 december 2022

Wat zijn 'No Shows'?

Misschien heb je het zelf al ervaren: de reservering voor het kerstdiner moest direct afgerekend worden. Op deze manier hopen horecaondernemers dat hun gasten ook daadwerkelijk komen opdagen.

Er dreigt een champagnetekort zo voor de feestdagen

16 december 2022

Gelukkig hebben we de Bergense www.cavastore.nl nog...

We hadden het vorig jaar al voorspeld: naast de stikstofcrisis, de klimaatcrisis en de oorlog in Oekraïne is er nog een groot probleem in de wereld. Er is een enorm champagnetekort. En dat terwijl de vraag naar champagne in de horeca groter is dan voorheen.

Waar gaan jullie uit eten met de feestdagen?

9 december 2022

horecabergen.nl: het complete overzicht voor alle restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl

Uit eten is altijd bijzonder maar tijdens de feestdagen mag het net even wat specialer. Zoek je een spectaculaire dinnershow, een kerstdiner dansant, een familie kerstbrunch? Kijk dan op www.horecabergen.nl

Restaurant Zilt uit Bergen aan Zee omarmt unieke brouwtraditie en wordt Zoigl Stube

9 december 2022

Restaurant Zilt: leisure restaurant en ongedwongen sfeer met uitzicht op zee

Restaurant Zilt uit Bergen aan Zee is het eerste restaurant waar Zoigl op tap verkrijgbaar is, en hiermee de eerste “Zoigl Stube” van Bergen aan Zee.

Veiling: Restaurant Fisher’s Bergen

30 november 2022

De kijkdagen zijn: 1 december van 9-12 & 6 december van 10-12 uur.

Restaurant Fisher’s wordt (door MTP Auctions) geveild en krijgt een nieuw bestemmingsplan, namelijk het bouwen van appartementen

Horeca: coronacrisis overleeft, maar lukt dat ook met de energiecrisis?

25 november 2022

Support Your Locals!

Vakantieparken en hotels zijn volgeboekt en een tafel reserveren in een restaurant valt niet mee. De horecaprijzen zijn bovendien flink omhoog gegaan, zonder dat de bezoekers zich daardoor laten afschrikken. Het klinkt als een ideale situatie voor de ondernemers.

Eindelijk weer een kerst zonder avond lockdown

25 november 2022

Bij restaurants Fabel's en Wonder's hebben ze al flink hun best gedaan...

De Bergense horeca maakt zich op voor super gezellige feestdagen. En ook de sfeervolle straatverlichting hangt inmiddels door het dorp heen.

Rondje horeca 44: Victor en Elvira openen wijnbar in Bistro ElVi

25 november 2022

Elvira: “Naast de 60 wijnen tellende wijnkaart beschikken we over een prachtige geklimatiseerde wijnkast met 100 meer exclusieve wijnen

Chef Victor Fielmich en gastvrouw-sommelier Elvira Kemman hebben afgelopen zomer hun Bistro ElVi  geopend. Het paar serveert er Franse klassiekers in een hedendaags jasje gemaakt van veelal regionale producten.

Ruim 90 procent van de hoteliers maakt zich zorgen over de gestegen energiekosten, blijkt uit een peiling van Misset Horeca

18 november 2022

Zo betaalt een van de respondenten met een groot hotel (ruim 200 kamers) nu ruim € 21.000 per maand méér dan voorheen

Voor velen van hen is de TEK een wassen neus, dus zien ze zich – bij energiekosten die tot wel 300 procent zijn gestegen – genoodzaakt maatregelen te nemen in hun hotel. Dat gaat van de sauna sluiten en de temperatuur van het zwembad terugschroeven tot de verlichting deels uitschakelen of de bar sluiten.

Horecaondernemers Bergen, Egmond en Schoorl ontmoeten nieuwe raadsleden

18 november 2022

Afgelopen woensdag bij strandpaviljoen Nautilus aan Zee

Dat was een fijne kennismaking met de nieuwe raadsleden van de gemeente Bergen en bestuur en leden van KHN - Koninklijke Horeca Nederland Bergen, Egmond, Schoorl bij Nautilus aan Zee.

Rondje horeca 43: de feestdagen zijn in aantocht. Waar gaan we dit jaar uit eten…

18 november 2022

Support your locals!

Nederlanders kijken uit naar Kerstmis. Van alle respondenten houdt 85% (heel erg) van kerst, 53% gaat (waarschijnlijk) bij anderen eten, terwijl 48% (waarschijnlijk) thuis gasten ontvangt. 62% van de respondenten zegt graag te koken tijdens de feestdagen en 67% is van plan zelf (een deel van) het kerstmenu te bereiden.

Merlet Theater: heerlijke muziek én lekker eten

11 november 2022

Wanneer: diverse data in november

Geniet bij Restaurant Hotel Merlet van een heerlijk verblijf en avondvullend programma. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij de lounge omgebouwd tot theater waar u in de maand november kunt genieten van prachtige theaterconcerten. De line-up voor het Merlet Theater is bekend! 

Rondje horeca 42: Thanksgiving is kalkoendag… (filmpje)

11 november 2022

Thanksgiving (donderdag 24 november) & Black Friday: twee dagen lang genieten. Let’s celebrate!

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november en dat is dit jaar op 24 november.

Bijeenkomen in stijl bij blooming Het Hof

11 november 2022

Zakelijke events en vergaderingen op een exclusieve locatie in het bos

Bij blooming Landgoed Het Hof in Bergen (NH) kom je in stijl samen. Een prachtige vergader- en evenementenlocatie op een rustige plek in het bos. De bijzondere ligging maakt ontmoetingen op deze plek voor gasten extra aangenaam.

Rondje horeca 41: Sterrestaurant Merlet stijgt met twee plaatsen naar plek 31 in top honderd van de Lekker (filmpje)

4 november 2022

Ook restaurant Onder de Linde heeft een mooie recensie in de Lekker

Chef-kok Jonathan Zandbergen kookt steeds smakelijker. Vanaf de heerlijke amuses tot en met het dessert word je in dit prachtig in de duinen gelegen restaurant van Martin en Carla van Bourgonje verrast door fantastische gerechten. Publiekstrekker van jewelste.

Cafés lijden het meest onder een recessie…

28 oktober 2022

De horecasector kende een uitstekend tweede kwartaal dit jaar

In totaal kwam de omzet zelfs boven de gerealiseerde omzet van het pre-corona jaar 2019 uit. Ook de zomerperiode lijkt goed te zijn geweest. Ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Dit blijkt uit cijfers van de Rabobank.

Rondje horeca 40: we drinken weer bier als vanouds…

28 oktober 2022

Kabinet wil belasting op alcoholvrij bier verhogen

De bierverkopen in ons land zijn terug op het niveau van voor de coronacrisis. We bezoeken weer massaal de horeca voor een glas pils, terwijl thuis minder gerstenat wordt gedronken. Dat blijkt uit cijfers van Nederlandse Brouwers.

Schoorlse bokkentocht

28 oktober 2022

Wanneer: op zaterdag 29 oktober vanaf 14.00 uur

Op deze zaterdag vindt de Schoorlse Bokkentocht plaats. Daarbij staat het herfstbockbier centraal. Dit weekend gaat ook de wintertijd in, dus er kan uitgeslapen worden op zondag! De uitbaters van zeven etablissementen...

Partij Ons Dorp
close-link
Terug