Rondje horeca 14: CHEFFD Atelier gaat van start
Een nieuw concept van Restaurant Merlet* & Jonathan Zandbergen
Gepubliceerd: 7 april 2023
Schoonheid in design en presentatie zorgen voor rust en focus om optimaal te kunnen genieten van de gerechten. De gerechten zijn samengesteld met de allerbeste internationale ingrediënten. Storytelling speelt een grote rol en wordt in dit nieuwe concept ondersteund door 4K videoprojectie met unieke content. Verwacht geen cinema maar een avondvullend programma dat al uw zintuigen prikkelt.
Beleef een spectaculaire avond aan de open keuken. De chefs bereiden een waanzinnig 10-gangen tasting menu en nemen u mee op een gastronomische reis met alle achtergrondverhalen achter de gerechten.
De kookstijl is geïnspireerd op de Japanse Kaiseki cuisine en de omakase-stijl. In Japan is omakase een eeuwenoud begrip en is een manier van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef. Omakase shimasu, kortweg omakase vertaalt zich naar “Ik laat het aan jou over” waarin ‘jou’ refereert aan de chef en sommelier. De Kaiseki cuisine combineert verschillende skills en kooktechnieken binnen één menu. Denk hierbij aan stoven, grillen, stomen en de toepassing van Japanse snijtechnieken.
Kijk hier voor meer info.
De Flessenpost gaat vanzelfsprekend binnenkort de proef op de som nemen.
H.S