Deel

advertentie

Rondje horeca 11: mooi initiatief horecaondernemers

Doet Bergen ook mee?

Rondje horeca 11: mooi initiatief horecaondernemers

In het kader van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, doen horecascholen en -bedrijven in heel Nederland de komende weken mee aan de steunactie Koken voor Oekraïne, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555. Doe jij ook mee?

Samen koken voor Oekraïne
Van praktijkonderwijs tot particulier onderwijs, van vmbo tot mbo en hbo. En van horecabedrijven tot (toe)leveranciers. Iedereen kan meedoen. SVH biedt voor deze actie gratis filmlessen aan met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post, om te bereiden en te serveren aan gasten. Compleet met theorie, instructiekaarten, lijsten met benodigde materialen en ingrediënten en handige filmlessen waarin ambassadeur Menno Post iedereen stap voor stap meeneemt in de bereiding van de gerechten. Alles wordt gratis aangeboden via SVH Horecatalent, het e-learningprogramma van SVH.

Doneren aan Giro555
SVH vraagt scholen en bedrijven om per gast een extra bedrag in rekening te brengen, bijvoorbeeld € 2,-. De totale opbrengst kunnen zij vervolgens zelf doneren aan Giro555. Tevens zullen medewerkers van SVH zoveel mogelijk deelnemende horecascholen en -bedrijven bezoeken als gast om ook op die manier een bijdrage te leveren aan de actie.

Typisch Oekraïense gerechten op de kaart
De volgende typisch Oekraïense gerechten kunnen scholen en bedrijven bereiden en serveren:

  • Borsjt, deze soep is een traditioneel volksgerecht en wordt ook op een speciale, door Menno Post bedachte manier bereid voor de hogere gastronomie.
  • Gevulde koolrolletjes, opgerolde koolbladeren en het geheim zit ‘m in een verrassend ingrediënt.
  • Kip Kyiv, met boter en aromaten gevulde en gepaneerde kipfilet. Een klassieker.

Meer informatie over de actie vind je in ons persbericht of in het nieuwsbericht bij Entree Magazine.

advertentie

Meer 'Horeca':

Wining & Dining bij Restaurant Julie’s

30 september 2022

Wanneer: woensdag 12 oktober a.s.

Julie's organiseert in samenwerking met sommelier Wouter Bosch een Wining & Dining-avond op woensdag 12 oktober!

Nederland krijgt over het hele jaar naar verwachting zo’n zestien miljoen toeristen uit het buitenland over de vloer

30 september 2022

Dat is bijna 80 procent van het totaal van 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis

Dat meldt toerismebureau NBTC. Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat, is dit jaar waarschijnlijk tien procent hoger dan voor de pandemie.

Rondje Horeca 36: serene stilte

30 september 2022

Nog twintig nachtjes slapen...

Zomerseizoen 2022 is ten einde. We hebben misschien wel een van de mooiste zomers ooit achter de rug en dat gaf veel horecaondernemers de kans om de kas weer een beetje te spekken.

blooming group zoekt Algemeen Directeur

23 september 2022

Een unieke werkomgeving, een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonus

We zijn een van de leukste bedrijven en we proberen letterlijk en figuurlijk een van de groenste bedrijven van Nederland te zijn.

Amusetour in aantocht

16 september 2022

Wanneer: zondagmiddag 9 oktober

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire belevingen door heel Nederland! De Amusetour is sinds 2006 een succesvol concept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Rondje Horeca 33: Wat er de afgelopen jaren zo al veranderde in de branche

9 september 2022

Bergen heeft mede dankzij een prachtige zomer, goed kunnen 'draaien' en zodoende weer wat spek op de botten gekregen

We leefden massaal mee toen zij keer op keer tijdens de coronacrisis de deuren moesten sluiten. Hoewel er staatssteun was, was dit voor veel bedrijven onvoldoende.

Merlet x De Librije

9 september 2022

Op 25 september mag Merlet het team van De Librije weer terug verwelkomen

In 2019 vond de eerste editie plaats. Sindsdien zijn er door Jonathan Zandbergen van Restaurant Merlet diverse chefs collaborations georganiseerd in samenwerking met nationale en internationale sterrenchefs.

Rondje Horeca 32: amusetour in aantocht

2 september 2022

Wanneer: zondagmiddag 9 oktober

De Amusetour Nederland organiseert unieke culinaire belevingen door heel Nederland! De Amusetour is sinds 2006 een succesvol concept met inmiddels duizenden bezoekers op jaarbasis.

Horecatrends…

26 augustus 2022

Gaan we dat in Bergen ook beleven?

Het blurren van bepaalde branches is al een tijd aan de gang. En restaurants in een retailomgeving zijn in principe niets nieuws: we kennen allemaal de broodjeszaak in het tuincentrum of de koffiecorner in de Hema.

Rondje Horeca 31: horeca leeft op…

26 augustus 2022

Taverne Open Air Festival morgen van start

De Noord-Hollandse economie groeide met 10 procent dankzij toerisme. De economie presteerde sowieso boven verwachting goed in het tweede kwartaal van dit jaar. Vergeleken met een jaar eerder was het een plus van 5,3 procent.

Ze bestellen glazen speciaalbier en witte wijn van respectievelijk vijf en zeven euro dat het een lieve lust is…

19 augustus 2022

Column: Rob Hoogland

Ook zoiets: de terrassen zitten vol. Op zich niet ongewoon bij deze temperaturen, en tot mijn grote vreugde stel ik daarbij vast dat hotpants en blote meisjesnavels weer helemaal in zijn. Al haast ik mij met verwijzing naar die laatste constatering te verklaren dat ik in volle overgave de boomergordel heb omgegespt, het hedendaagse disciplineringsinstrument dat mannen van mijn leeftijd tot het besef kan dwingen dat er alleen dan een actieve rol dient te worden gespeeld indien daar schriftelijk en in vijfvoud om is gevraagd.

Rondje Horeca 30: Horeca en sport… gaat dat samen? (filmpje)

19 augustus 2022

Omwonenden dienen handhavingsverzoek in m.b.t. de Story Bistrobar

Het fameuze Molenkrocht tennistoernooi gaat vandaag vrijdag 19 augustus van start. Vorig jaar gingen we met Jan Donders in gesprek en maakten een sfeerimpressie. Tien dagen lang sport, lekker eten en drinken. Kortom heel veel gezelligheid.

We vonden een leuk filmpje van een feestje bij Nero in 1983

19 augustus 2022

Nero (nu LadyPapa) in de glorietijd

En ook Elvis kwam op bezoek.

Nieuw: Zilt Picknickmand voor op het strand

12 augustus 2022

Geen gedoe, geen gesjouw en alles krakend vers. De picknickmand is er in een vlees en vis/vega variant...

Vier de zomer en geniet van het heerlijke strand en de zee. Verwen jezelf, wees zorgeloos en kom helemaal tot rust. Geen gesjouw met koelboxen en toch heerlijk eten en gekoelde dranken binnen handbereik met de Zilt Picknickmand.

GGD kaapt personeel horeca weg…

12 augustus 2022

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van 'oneerlijke concurrentie'

Koepelorganisatie GGD GHOR zegt het dilemma van de horeca te begrijpen. De sector vreest mensen kwijt te raken, omdat de GGD personeel kan werven met hogere uurlonen.

Muurbloempjes bloeien op in blooming

12 augustus 2022

Expositie van Moon Zijp ‘Ode aan de muurbloempjes’ in hotel in Bergen

Hotel blooming in Bergen heeft een primeur: Vanaf begin augustus 2022 bloeien er muurbloempjes in hotel blooming in Bergen.

Rondje horeca 29: Taverne Open Air is in aantocht (filmpjes)

12 augustus 2022

De derde editie gaat op zaterdag 27 augustus van start

Tien uur lang te gekke bands en dj’s, lekker drinken en eten, en struinen en sjansen. Kijk hier voor de sfeerbeelden van de vorige edities.

Bierbrouwers vullen hun zakken met de ene na de andere prijsverhoging

5 augustus 2022

Heineken, de op een na grootste brouwer ter wereld, heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug

De bierbrouwer verkocht wereldwijd meer bier, onder meer door het wegvallen van de coronabeperkingen, en heeft ook de afzetprijzen verhoogd.

Rondje horeca 28: beachparty bij BadaBing

5 augustus 2022

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 7 augustus vanaf 16.00 uur

BadaBing is in 2006 van start gegaan onder leiding van twee goede vrienden, Fritz en Sander. Met de overname van de toen nog gekleurde containers met een frituur op het strand kwam een oude jongensdroom uit. De afgelopen jaren heeft BadaBing al veel transformaties ondergaan. Wat begon met drie losse containers is in de jaren uitgegroeid tot een mooi en compleet strandpaviljoen waar iedereen zich thuis voelt!

Kaatje’s Bakery café is genomineerd voor de leukste koffiezaak van 2022

Zullen we ze even een handje helpen?!

Om te kunnen winnen, hebben ze zoveel mogelijk stemmen nodig, Willen jullie ook even op Kaatje's stemmen? Dat zouden ze zo ontzettend lief vinden.

Rondje horeca 27: een fijne sfeerimpressie van het oudste restaurant van Bergen (filmpje)

29 juli 2022

Duinvermaak en zijn prachtige omgeving...

Duinvermaak is een gezellig pannenkoeken- en pizzarestaurant in een mooi, statig pand uit 1913. Gratis parkeren, een zonnig terras voor de deur, een leuke, kleinschalige speeltuin en gelegen aan de rand van het prachtige bos- en duingebied van Bergen en Schoorl.

Peukenactie: 250 euro per strandpaviljoen beschikbaar

29 juli 2022

In ieders belang...

Strandpaviljoenhouders kunnen aanspraak maken op een bijdrage van maximaal 250 euro voor de aanschaf van hulpmiddelen voor het voorkomen en opruimen van peuken.

De Flessenpost bracht een bezoekje aan de nieuwe bistro ElVi (filmpje)

22 juli 2022

Een korte sfeerimpressie

Eerder deze week brachten we met een aangenaam gezelschap een bezoekje aan de kortgeleden geopende bistro ElVi tegenover de Ruïnekerk.

Italiaanse middag met Dries Roelvink bij Merlet

22 juli 2022

Wanneer: 7 augustus a.s.

Jarenlang heeft Dries Roelvink iedere zomer op de camping in Schoorl gestaan. Vanwege deze zomerse 'roots' nodigen wij Dries Roelvink graag uit om op te treden en even terug te keren in Schoorl.

Rondje horeca 26: in gesprek met Steef van Leeuwen van de Taverne (filmpje)

23 juli 2022

Binnenkort: het Taverne Open Air Festival

Eerder deze week gingen we op bezoek bij Steef van Leeuwen. Hij is sinds jaar en dag de uitbater van het bekende muziekcafé de Taverne. In augustus organiseert hij weer het "Taverne Open Air Festival" in Bergen. Hij vertelt ons wat ons zo al te wachten staat.

Waarom wordt er steeds minder fooi gegeven in de horeca?

15 juli 2022

'We zoeken redenen om minder te geven'

De horeca merkt het al langer: de fooien lopen terug. Maar die trend is met het toenemende personeelstekort in een stroomversnelling geraakt. Onder meer doordat bestellingen tegenwoordig vaak wat langer op zich laten wachten.

Rondje horeca 25: Bijzonder afscheid van Mike Bosman van de blooming Groep

15 juli 2022

Een nieuw Caribisch avontuur...

Afgelopen week was daar dan het afscheid van Mike Bosman bij blooming beach in Bergen aan Zee. Ook algemeen directeur KHN Dirk Beljaarts was aanwezig en hield een gloedvol betoog. Maar tijdens de speech van de Schoorlse woord goochelaar Bo Baden ging het even mis.

Wereldrestaurant in de Willem-Alexanderschool

15 juli 2022

De leerlingen presenteerden hun onderzoek over ‘’hun land’’ en serveerden een drankje en hapje (afkomstig uit het bijbehorende land)

De kinderen van de Willem-Alexanderschool in Bergen werkten op school aan het thema ‘’Het Wereldrestaurant’’. Tijdens de onderzoeks –en projectlessen ontstond het idee om een levensecht wereldrestaurant te creëren. Wekenlang hebben zij hiernaar toegewerkt. Deze week was het eindelijk zover: alle ouders waren uitgenodigd in ''Het Wereldrestaurant''!

Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier

8 juli 2022

Eindelijk heeft Schoorl ook zijn eigen biertje, Schoorlse Old Oak Ale

Een mooi degustatiebier van 8% die gelimiteerd is uitgebracht in een 37,5cl fles. Uw topslijter Menno`s Borrelhuis heeft in samenwerking met brouwerij De Lepelaer een bier ontwikkeld met daarin onder andere Schoorls eikenhout en helder duinwater.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug