Rondje horeca 11: mooi initiatief horecaondernemers
Doet Bergen ook mee?
Gepubliceerd: 25 maart 2022
In het kader van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, doen horecascholen en -bedrijven in heel Nederland de komende weken mee aan de steunactie Koken voor Oekraïne, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555. Doe jij ook mee?
Samen koken voor Oekraïne
Van praktijkonderwijs tot particulier onderwijs, van vmbo tot mbo en hbo. En van horecabedrijven tot (toe)leveranciers. Iedereen kan meedoen. SVH biedt voor deze actie gratis filmlessen aan met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post, om te bereiden en te serveren aan gasten. Compleet met theorie, instructiekaarten, lijsten met benodigde materialen en ingrediënten en handige filmlessen waarin ambassadeur Menno Post iedereen stap voor stap meeneemt in de bereiding van de gerechten. Alles wordt gratis aangeboden via SVH Horecatalent, het e-learningprogramma van SVH.
Doneren aan Giro555
SVH vraagt scholen en bedrijven om per gast een extra bedrag in rekening te brengen, bijvoorbeeld € 2,-. De totale opbrengst kunnen zij vervolgens zelf doneren aan Giro555. Tevens zullen medewerkers van SVH zoveel mogelijk deelnemende horecascholen en -bedrijven bezoeken als gast om ook op die manier een bijdrage te leveren aan de actie.

Typisch Oekraïense gerechten op de kaart
De volgende typisch Oekraïense gerechten kunnen scholen en bedrijven bereiden en serveren:
- Borsjt, deze soep is een traditioneel volksgerecht en wordt ook op een speciale, door Menno Post bedachte manier bereid voor de hogere gastronomie.
- Gevulde koolrolletjes, opgerolde koolbladeren en het geheim zit ‘m in een verrassend ingrediënt.
- Kip Kyiv, met boter en aromaten gevulde en gepaneerde kipfilet. Een klassieker.
Meer informatie over de actie vind je in ons persbericht of in het nieuwsbericht bij Entree Magazine.