Deel

Rondje horeca...10

Ik had al zo’n vermoeden

Rondje horeca...10

Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij The Bourbon Room in de Jan Oldenburglaan in Bergen. Na een hartelijk en warm onthaal stond de bekende Bergense chef-kok Ilka Bon ineens achter me. Ze tikte me op de schouder en vroeg… vind je het oké als ik vanavond voor je kook? We schoten samen in de lach. “Ik had al zo’n vermoeden dat je hier je kookkunsten zou gaan vertonen Ilka”, zei ik. Kortgeleden meldde ik u nog in deze rubriek dat ze op zoek was naar een nieuwe uitdaging en ik dacht toen zelf onmiddellijk aan The Bourbon. Reden dus voor een feestje daar. Er was trouwens nog een reden voor een feestje, want het restaurant is deze week ook nog eens benoemd tot ‘Leukste restaurant van Bergen’ door ‘www.restaurantverkiezing.nl’ Met 43 stemmen en een rapportcijfer 9.34 eindigden ze bovenaan en restaurant Cunst in de Kleine Dorpsstraat werd 2e met 25 stemmen en een rapportcijfer 9.30. En op 3 Restaurant van Speijk in Egmond aan Zee met 4 stemmen en een 9.88 als rapportcijfer.

Van harte gefeliciteerd met de overwinning dames en heren van The Bourbon Room. Maar eerlijk gezegd zegt het mij helemaal niets, want laten we eerlijk zijn… wat is nou het leukste restaurant? Is de eigenaar leuk? Of het interieur? Eten is niet leuk. Het is fantastisch, goed, middelmatig of slecht, maar nooit leuk. Komt bij dat als je je social media beter weet in te zetten dan je collega’s, je zomaar op 1 belandt. Dus mij boeit het niet. Wat mij wel boeit is dat ik die avond in The Bourbon Room fantastisch heb gegeten en ik raad u dan ook aan om (als je er nog niet geweest bent) dit ‘leuke’ restaurant met een super ‘leuk’ team snel maar eens te bezoeken.

Foto: links chef-kok Ilka Bon, rechts eigenaar Shervin van der Meulen

H.S

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Rondje horeca...10 Rondje horeca...10

Meer 'Horeca':

Een tafeltje reserveren doe je tegenwoordig via BookDinners

16 maart 2018

BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants

Met dit platform krijgen restaurants zelf de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties.

Rondje horeca... 11

16 maart 2018

Samenvatting Horecanota Gastvrij Bergen 2

Een goed functionerende horecabranche is van belang voor het aantrekken van bezoekers, waaronder toeristen en winkelend publiek...

Horecabeleid ‘Gastvrij Bergen 2’ Gemeente Bergen in de maak

13 maart 2018

Bijeenkomst op op donderdag 19 april 19.30 in de Blinkerd

Gemeente Bergen werkt samen met haar inwoners, (horeca)ondernemers, strand-exploitanten aan een nieuw horecabeleid. Gemeente Bergen wil een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven.

Rondje horeca...10

9 maart 2018

Ik had al zo’n vermoeden

Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij The Bourbon Room in de Jan Oldenburglaan in Bergen.

Sta op tegen verbod rookruimtes horeca!

9 maart 2018

Ik dacht dat het niet veel gekker kon in Nederland maar dus toch’, betoogt Martijn Veen in zijn nieuwe blog

Stichting Clean Air Nederland heeft de rechter zo gek gekregen om rookruimtes te verbieden in de horeca. Inderdaad, alleen de horeca. Deze nieuwe regel geldt – u leest het goed –

Kunnen we binnenkort een rookverbod op het terras verwachten?

2 maart 2018

Hoe denkt u hier over?

Na de kroeg en het restaurant is het terras het nieuwe strijdtoneel waarop niet-rokers hun rokende medemens zullen verjagen. Dat voorspelt horeca­kenner Wouter Verkerk.

Rondje horeca...9

2 maart 2018

Omzet horeca (Bergen) gestegen, maar omzet van cafés, eetcafés en koffiebars valt wat terug

Opbrengsten horeca nemen al vijf jaar toe. De omzet van hotels, restaurants en cafés is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,5 procent gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Politie waarschuwt horecabedrijven regio Bergen voor eetpiraat

2 februari 2018

Zelfs fooienpot gaat mee

De politie waarschuwt horecabedrijven en tankstations langs de kust voor een notoire wanbetaler. Een vrouw eet, slaapt en tankt naar hartenlust...

Rondje horeca... 8

23 februari 2018

Op zoek naar de Ware!

Omdat de bekende Bergense topkok Ilka Bon (o.a. Merlet - Fabbrica) alweer een tijdje bij de Ware Jacob werkt, dacht ik dat het wel eens tijd werd voor een bezoekje aan het restaurant.

waarom in de horeca werken goed is voor je carrière. Door Manon Heitkamp

16 februari 2018

Je leert prioriteiten stellen

Werken in de horeca is populair onder jongeren en studenten. Het is niet alleen leuk, maar je leert ook een hoop door te werken in de horeca. Deze ervaring neem je voor altijd met je mee en kan wellicht van toegevoegde waarde zijn in je verdere carrière.

Rondje horeca...7

16 februari 2018

Na een aantal jaren rust ‘op het rookfront’ zal deze uitspraak voor enorme onrust zorgen onder horecaondernemers

In een eerste reactie laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de uitspraak van het hof in Den Haag. Dat bepaalde deze week dat rookruimtes niet langer mogen in de horeca.

KHN stuurt brandbrief naar VWS over verbod rookruimtes

16 februari 2018

Veel horecaondernemers hebben tienduizenden euro’s geïnvesteerd

Koninklijke Horeca Nederland heeft een brandbrief naar staatssecretaris Blokhuis van VWS gestuurd om haar zorgen te uiten over het verbod op rookruimten in de horeca.

Rondje horeca...6

9 februari 2018

Fijne culinaire thema’s bij Bergense restaurants

Lekker uit eten kun je natuurlijk overal in ons dorp, maar hoe leuk is het om met een gezelschap aan te schuiven bij een special georganiseerd culinair evenement. Ik heb er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Lekker met je lief uit eten op Valentijnsdag

9 februari 2018

Waar en wanneer: In de beste Bergense restaurants op 14 februari a.s.

Je kunt je lief  een roos geven of een kaartje sturen, maar wat dacht je van een romantisch diner in een van de vele fijne Bergense restaurants? De liefde wordt deze woensdag wereldwijd gevierd.

Samenvatting van de horeca conceptnota gemeente Bergen

14 februari 2018

Verruimen openingstijden strandexploitanten

De conceptnota zal nog aan het college voorgelegd worden. Een goed functionerende horecabranche is van belang voor het aantrekken van bezoekers, waaronder toeristen en winkelend publiek, maar ook een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven. De horeca fungeert als ontmoetingsplek van bewoners, bezoekers en voor flexwerkers.

Rondje horeca... 5

2 februari 2018

Nieuw in Bergen, de Bourgondiër bij je thuis

De Bourgondiër ‘bij je thuis’ is sinds een aantal weken het thuisbezorgrestaurant van de sympathieke chef-kok Tim Bakker. Nadat Tim de laatste tien jaar o.a. als chef-kok bij restaurant Van Speijk heeft gewerkt en momenteel eigenaar is van Café MontBlanc, is hij nu begonnen met het bezorgen van fijne gerechten uit verschillende werelddelen.

Heb jij wel eens nagedacht over een fijne job in de Bergense horeca?

19 januari 2018

Elf kenmerken van een geboren gastvrouw en -heer

Gastvrijheid, wat is dat nou precies? Sommige mensen stralen het van nature uit, anderen moeten er hard voor werken. Het is een gevoel wat moeilijk te definiëren is. Toch herken je het meteen als iemand gastvrij is!

Vanaf half februari van start, Egmonds abdijbier uit de eigen ketels

25 januari 2018

Abdijbier Sancti Adalberti. Het eerste bier wordt opgedragen aan graaf Lamoraal van Egmont

Brouwerij Egmond gaat half februari officieel van start. De opening wordt verricht door abt Gerard Mathijsen van de Sint Adelbertabdij en burgemeester Hetty Hafkamp. Zij zullen het productieproces starten voor het eerste Egmonds abdijbier uit de eigen ketels sinds de verwoesting van de abdij in 1573.

Uitnodiging voor horecaondernemers...

25 januari 2018

Kennissessie ‘Kansen in de Horeca’ op 14 februari

De Horeca in de regio Bergen is goud waard! Want de horeca in combinatie met de prachtige omgeving, trekt veel publiek. Daarbij is de horeca ook zeer innovatief. Deze innovaties zijn vaak vooral gericht op de beleving van de gasten en de kwaliteit van producten.

Bistronomie ’t Parkje weer open. Nieuwe kaart, nieuwe gezichten, nieuwe activiteiten

26 januari 2018

Remco Tensen nieuwe Chefkok

Bistronomie ’t Parkje was zo’n twee weken dicht om na de drukte van de feestdagen weer een frisse wind door de zaak te kunnen laten waaien. Dat is gelukt! Vanaf vandaag treft u Remco Tensen als chef-kok aan in de keuken.

Restaurant Bergen Binnen bestaat 10 jaar

26 januari 2018

Special 3 gangen jubileum menu

Het is in februari alweer 10 jaar geleden dat Sander Houtenbos en Natasja Klaver restaurant Bergen Binnen overnamen. Ze zijn indertijd begonnen met een laagdrempelige kaart, maar door de jaren heen is het niveau aanzienlijk gestegen en daar zijn ze best trots op.

Rondje horeca...

26 januari 2018

Een van Frankrijks grootste culinaire helden is niet meer RIP

De wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse is vorige week in zijn slaap overleden Hij is 91 jaar oud geworden. Bocuse was een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine, waarmee hij alle regels van de Franse keuken overboord gooide.

Horecatrends in 2018: Alcohol op z'n retour

19 januari 2018

Maar of dat ook voor Bergen geldt...

Er komen steeds meer alcoholvrije bieren en cocktails in cafés en ook restaurants die een alcoholvrij arrangement bieden. Dan krijg je bijvoorbeeld gefermenteerde drankjes of een heel bijzondere thee, wat je in de Aziatische keuken al veel vaker ziet.

Rondje horeca...

19 januari 2018

Rijstepap, maar dan uit de culinaire zevende hemel

Als er één gerecht is waar ik echt dol op ben, dan is het wel risotto. En dan met name truffelrisotto. Ik maak het zelf met enige regelmaat, maar als ik in een restaurant ben waar het op de kaart staat, dan is mijn keuze snel gemaakt. De voorlaatste keer dat ik het mocht proeven, was op oudejaarsavond bij The Bourbon Room. Aan tafel bereid door eigenaar Sherwin. Voortreffelijk!

Rondje horeca...

Waar Bergen uniek in is

Bergenaren zijn als het om gezelligheid gaat echte ‘die hards’, want zeg nou zelf… wie bedenkt het om na oudejaarsavond op de eerste dag van het nieuwe jaar gelijk weer vol gas te geven en na de champagneplons in Bergen aan Zee even een warme douche te nemen en daarna gelijk het feestgedruis weer in te rollen?

Altijd al vinoloog willen worden?

12 januari 2018

Heb je serieuze wijnambities? Je bent dan bij de Vinologenopleiding aan het juiste adres

Onconventioneel met een unieke online leermethode. De Vinologenopleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen.

Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens

12 januari 2018

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners'

Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert 'Bookdinners' eerder deze week op de Horecava-beurs.

Hotel blooming door Zoover uitgekozen tot beste accommodatie van Noord-Holland

En het 5e best scorende hotel van heel Nederland!

Dit jaar is er een nieuwe Award uitgereikt: de Zoover Award Regiowinnaar. In de twaalf provincies en de Waddeneilanden hebben de best scorende accommodaties een Zoover Award Regiowinnaar ontvangen.

Rondje horeca...

12 januari 2018

En toen was er even rust

De feestdagen zijn achter de rug en de Ruïnekerk IJsbaan is afgebroken. U, ik en de horeca moeten de saaie wintermanden door zien te komen. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn, dus logisch dat iedereen nu even op adem moet komen.

Gevraagd: horecapersoneel in Bergen (aan Zee)

13 maart 2018

Gratis rubriek voor horecaondernemers

Momenteel staan er meer dan 30 vacatures op in deze rubriek. Altijd al willen werken in Bergense horeca? Dan is dit je kans!

Terug