Rondje horeca...10
Ik had al zo’n vermoeden
Gepubliceerd: 9 maart 2018
Afgelopen weekend had ik een tafeltje gereserveerd bij The Bourbon Room in de Jan Oldenburglaan in Bergen. Na een hartelijk en warm onthaal stond de bekende Bergense chef-kok Ilka Bon ineens achter me. Ze tikte me op de schouder en vroeg… vind je het oké als ik vanavond voor je kook? We schoten samen in de lach. “Ik had al zo’n vermoeden dat je hier je kookkunsten zou gaan vertonen Ilka”, zei ik. Kortgeleden meldde ik u nog in deze rubriek dat ze op zoek was naar een nieuwe uitdaging en ik dacht toen zelf onmiddellijk aan The Bourbon. Reden dus voor een feestje daar. Er was trouwens nog een reden voor een feestje, want het restaurant is deze week ook nog eens benoemd tot ‘Leukste restaurant van Bergen’ door ‘www.restaurantverkiezing.nl’ Met 43 stemmen en een rapportcijfer 9.34 eindigden ze bovenaan en restaurant Cunst in de Kleine Dorpsstraat werd 2e met 25 stemmen en een rapportcijfer 9.30. En op 3 Restaurant van Speijk in Egmond aan Zee met 4 stemmen en een 9.88 als rapportcijfer.
Van harte gefeliciteerd met de overwinning dames en heren van The Bourbon Room. Maar eerlijk gezegd zegt het mij helemaal niets, want laten we eerlijk zijn… wat is nou het leukste restaurant? Is de eigenaar leuk? Of het interieur? Eten is niet leuk. Het is fantastisch, goed, middelmatig of slecht, maar nooit leuk. Komt bij dat als je je social media beter weet in te zetten dan je collega’s, je zomaar op 1 belandt. Dus mij boeit het niet. Wat mij wel boeit is dat ik die avond in The Bourbon Room fantastisch heb gegeten en ik raad u dan ook aan om (als je er nog niet geweest bent) dit ‘leuke’ restaurant met een super ‘leuk’ team snel maar eens te bezoeken.
Foto: links chef-kok Ilka Bon, rechts eigenaar Shervin van der Meulen
H.S
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.