Robijnrood jubileum voor de Bergense vakvrouw Sandra Dronkers

De geboren en getogen Bergense doet alles met passie...

Robijnrood jubileum voor de Bergense vakvrouw Sandra Dronkers

Een mensenmens met hordes nichtjes, buren en kleinkinderen om zich heen, Sandra is er altijd voor ze. Een feestnummer: waar Sandra is, is het feest. Er is zelfs ooit een café in Alkmaar naar haar vernoemd. Een graag geziene gast op tennispark De Molenkrocht: met een groep van veertien andere dames is zij wekelijks op de baan én natuurlijk in het Té Huis te vinden. Naast dit alles en nog veel meer is zij ook nog kapster en dat al veertig jaar lang.
Op 22 september vierde zij haar jubileum en nog steeds spreken klanten hun waardering uit met kaarten, bloemen en andere presentjes, het is overweldigend volgens de geëmotioneerde Sandra.

De geboren en getogen Bergense doet alles met passie. Het begon met bodybuilden: ze sleepte als begin twintiger heel wat prijzen in de wacht: ze werd o.a. drie keer Miss Holland, Benelux Kampioen en zevende van de wereld. Haar leven bestond uit sporten en diëten: “Ik woonde tot mijn 23ste thuis en mijn moeder zorgde voor mijn dieet”, vertelt ze. Daarbij ging ze ook graag uit in Bergen: de Coco Club, Palermo en Bellavista en daarna even ‘doorstoten’ naar de Berger Meermin, waar ze zelfs een tijdje boven heeft gewoond.

Nadat ze tot haar verdriet was uitgeloot voor het CIOS besloot ze het jaar op te vullen met het volgen van de kappersopleiding. Ze kon meteen aan de slag als stagiaire bij Gerda Mors die haar de kneepjes van het vak leerde. Hier ontdekte Sandra haar passie voor het kappersvak. Vader die loodgieter was, hoorde nogal eens iets in het dorp en in 1983 kwam hij thuis met een nieuwtje: de Rabobank aan de Stationsstraat ging verhuizen. Hij opperde Sandra om er een kapsalon van te maken en de onbevreesde Sandra dacht: wat kan mij het schelen, ik doe het gewoon!

‘Lady’s beauty’ was een feit. Een waar schoonheidsparadijs voor alle vrouwen uit Bergen en omstreken met een schoonheidsspecialiste, een pedicure, een zonnestudio en natuurlijk leading lady Sandra als kapster. De moeder van Sandra had er zelfs een winkeltje met tassen en cosmetica. Zeven dagen per week geopend en dat dertig jaar lang.

“Het begon me te benauwen om alle ballen hoog te houden. Ik wilde gewoon lekker achter de stoel staan en knippen in plaats van me bezig te houden met administratie en personeel”, vertelt Sandra. Ze besloot ermee te stoppen en het pand op de Dorpsstraat te huren waar Lady’s beauty tot op heden gevestigd is. Vanzelfsprekend gingen al haar klanten mee, veel zaten al op jonge leeftijd bij Sandra op de stoel. De ouderen haalt Sandra met liefde thuis op en als het een keer echt niet anders kan, komt ze graag aan huis voor haar trouwe klanten. Kapster Daniëlle die gespecialiseerd is in extensions en met wie Sandra al vijf jaar samenwerkt bij Lady’s beauty zal Sandra te zijner tijd opvolgen.

“Mijn moeder woont in ‘Warm thuis’, een zorgcentrum voor dementerende ouderen. Zij is jarig op 15 oktober en ik heb iedereen die mij wilde verrassen voor mijn veertigjarig jubileum om een donatie gevraagd om daar een fantastische dag te organiseren voor de bewoners, hun familie en al het personeel. Ik heb zelfs al geregeld dat Cees Oud optreedt, Bakkerij Roos de gebakjes regelt en hapjes krijgen wij van Bianca’s Brasserie in Oterleek.” De cadeautip is tekenend voor de zorgzame en kordate Sandra die meestal eerst aan een ander denkt en dan pas aan zichzelf.

Tekst: Margreeth Anema

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Robijnrood jubileum voor de Bergense vakvrouw Sandra Dronkers Robijnrood jubileum voor de Bergense vakvrouw Sandra Dronkers