Deel

advertentie

Robbie Influentie strikes back!

Column: Rob van de Pas

Robbie Influentie strikes back!

Met mijn ruim 5000 tweewekelijkse volgers op de meest aansprekende digitale muurkrant van Noord-Kennemerland, namelijk De Flessenpost uit Bergen, ben ik natuurlijk wel een influencer. Althans, dat vind ik zelf en dat vindt ook het incestueuze kliekje van de mij naar de ‘houd je bek’ pratende inner circle vrindjes uit onze blanke enclave Bergen. The boys from the bubble.
Oké, ben nog geen Famke Louise, maar ik ben wel hard op weg, zeg maar. En de les die ik afgelopen week heb geleerd is dat de weg naar een voorspeen-stoel bij #JINEK is gegarandeerd, als je de prefrontale cortex volledig laat doorluchten met de aerosolen uit het abjecte smoelwerk van volksmenner Willem Engel, weet je wel.

“Hohoho Robbie Influentie, zo kennen we jou niet. Ga jij jouw mond eens heel snel spoelen”, zult u nu waarschijnlijk denken. “Jij beledigt normaal mensen heel subtiel tussen de regels door en nu ga je frontaal en zonder enig laagje vernis in de aanval op een naïef  Instagram-wichtje met 1.000.000 volgers …?”  Sorry, lieve Flessenpost-followers, maar ik heb nu echt geen keuze meer. Je moet in de denkwereld van pseudo-BN’ers stappen om te snappen wat ze bedoelen, zeg maar. Afdalen tot de diepste zielenroerselen van Freud, weet je. Wroeten in het diep in de hersenstam gehuisveste reptielenbrein, zeg maar.

Maar er moet echt meer gebeuren wil ik kunnen bevatten hoe Famke Fatale Fantasia haar beperkte hersencellen heeft ingericht. Om het maar met columniste en TV-journaliste Angela de Jong fijntjes te duiden: “De opgespoten lippen van Famke Louise hebben meer inhoud dan haar bovenkamer”.
Kijk, daar moet ik óók naar toe! Nee, niet de opgespoten lippen, zeg maar.  In mijn geval, zeg maar, even met de briljante Alkmaarse neurochirurg Christiaan Haitink van NWZ een ZOOM-consultje opgezet. Als eindconclusie hebben we samen afgesproken dat hij met een veredelde Moulinex-staafmixer wat ruimte kan maken in mijn rechterhersenhelft, waardoor ik alleen nog infantiele onderbuik-berichten via de creatieve en vooral emotionele linkerhersenhelft  én sociale media de wereld in kan helpen. “Yo gast, klinkt dat ff chill doc!”
De sneue teloorgang van de egocentrische en narcistische Y-generatie, zeg maar.

#IkDoeNietMeerMee
Tja, tot zo ver mijn ultieme pogingen om te begrijpen wat jongvolwassen puberbreinen drijft. Er is misschien toch ook wat anders aan de hand in het verdeelde Holland. Het is te makkelijk om dit alles als infantiel en komisch te zien. De hashtag #Ikdoenietmeermee staat wellicht voor iets groters dan een paar influencers die zich hebben op laten jutten (en betalen?) door de Rotterdamse dansleraar Willem Engel van de Club van Viruswaanzinnigen.
Het is exemplarisch voor deze tijd waarin een aanzienlijk deel van de bevolking – en dat geldt echt niet alleen voor de beauty-sterretjes van Instagram – feiten en meningen niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Oké, we hebben ff gelachen om Famke Louise en de niet-meer-zo-nuchtere Fries Tim Douwsma, maar zij hebben inmiddels hun welgemeende excuses aangeboden voor hun, zeg maar, bijzondere out of the box actie. Prima, vanaf morgen óók de rechterhersenhelft maar weer ‘aan’ zetten. Kalmte zal ons redden.

Rob van de Pas
#IkDoeNogSteedsMee

advertentie

Meer 'Columns':

Even wat krommunicatie-vlekjes wegwerken…

23 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Voor media- en communicatieprofessionals waren de afgelopen zeven dagen echt vergelijkbaar met een tijdelijk ouderloos kind in een snoepwinkel.

Bezopen tijden

23 oktober 2020

Column: Kauw

Ik maakte me grote zorgen, hoe moest ik aan kruimels komen nu alles dicht is en de winter eraan komt? Plotseling gilde er een vrouw...

Stoptober

16 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Wat een bizarre tijd weer, het is toch niet te geloven!’ ’Nou die nieuwe lockdown light zat er natuurlijk al tijden aan te komen.

Windmolenopwinding

16 oktober 2020

Column: JoMo

Het is wel lekker makkelijk om als rijksoverheid te roepen dat de gemeentes maar moeten zorgen voor het halen van de klimaatdoelstellingen en de rekening daarvan...

Van Complotje getikt?

9 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Nou, het corona- of COVID-19-gedoe heeft weer ruim post gevat in de Lage Landen en óók Bergen doet vrolijk mee.

Kantelmoment

9 oktober 2020

Column: Kauw

“Geen Kunst10Daagse, toch zijn er Bergense kunstenaars die hun atelier openstellen, misschien wordt het weer zoals het ooit begon… kleinschalig”.

Henk en Ingrid

2 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Nou dat was wel weer schrikken. Kwam Bergen weer negatief in het nieuws, wat is dat toch?’ ‘Je gaat me toch niet vertellen dat er weer een vastgoed fraudezaak...

Friedepiepel

Column: JoMo

Oeps, daar gingen onze influencers even lelijk de mist in met hun wijsneuzigheid over virussen en epidemieën. De Famkes en Bizzey’s...

Bomen

25 september 2020

Column: Kauw

Je mooie bladeren waren al voor de herfst verschrompeld. Geen enkele kastanje lag er op de grond om op te rapen.

Vakantie…

18 september 2020

Column: Kraantje

Kraantje is even met vakantie. Haar eerstvolgende column kunt u lezen op vrijdag 2 oktober a.s.

Inspraak en iedereen heeft gelijk

18 september 2020

Column: JoMo

Dolf en Benito maken ruzie op het schoolplein en er vallen rake klappen. Met gescheurd overhemd en een blauw oog meldt de verliezer zich bij de surveillerende meester.

Een praatje

11 september 2020

Column: Kauw

Op het Plein zitten twee oudjes op het bankje. “Weet je Jaap, wij liepen als kind toch zeker nog zo’n tien kilometer op een dag hè”. Het schijnt dat men nu amper de twee kilometer haalt.”

Vroegâh was alles betâh

11 september 2020

Column: Rob van de Pas

Vroeger was alles anders. Echt waar, alles was anders en waarschijnlijk ook véél beter. Je wist gewoon waar je aan toe was, want niet elke verandering is tenslotte een verbetering.

Asociaal, Obsoleet

4 september 2020

Column: Kraantje

‘Als er een ding is dat in deze tijd duidelijk wordt, is wat er toch een aso’s zijn. Het lijkt wel of het er ook steeds meer worden.’

Aan het krassen herkent men de oude reiger

4 september 2020

Column: JoMo

Elke donderdagavond speel ik een partijtje tennis; een typische mannenavond. Op alle drie banen van De Molenkrocht worden...

Psychologie van de ‘koude grond’

28 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Tijdens mijn dagelijkse wandeling door ons Bergerbos liep ik vanmorgen, voorzien van ‘twee oortjes’ en Spotify, inspiratie op te doen voor mijn tweewekelijkse column.

De maakbare mens

28 augustus 2020

Column: Kauw

Zittend op een scherm bij Lady Papa kon ik als notoire luistervink het gesprek opvangen van twee stellen. Ik vermoed vakantiegangers die...

Het betere milieu

21 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Gelukkig is het over, het is afgelopen met het tropische weer. Ik trok het niet meer, echt ik liep de hele dag te puffen van de hitte.

Vrijheid

21 augustus 2020

Column: JoMo

In Nederland dien ik rechts te rijden en te stoppen voor een rood licht. Daar stoor ik me al heel lang aan. Ik voel mij beperkt in mijn bewegingsvrijheid en beknot in mijn keuzes.

Aluhoedjes aan zee…

14 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Laat ik beginnen met het uitleggen wat een ‘alu-hoedje’ is.

Verdeeld…

14 augustus 2020

Door: Kauw

Hoe hoger een kauw vliegt, hoe groter de kans dat hij de leider is. Dat is namelijk de moedigste kauw van allemaal. Hij stelt de regels...

Buitensporig

7 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Het neemt toch toe hè? Ik was er al bang voor maar dat het zo wijdverbreid is vind ik schrikbarend.’

Inprenting

7 augustus 2020

Column: JoMo

Als mijn geiten het weiland delen met schapen en paarden, verloopt dat vredig, maar vrienden worden ze niet.

Anderhalve meter

31 juli 2020

Column: Kauw

“Dat is niet volgens de regels, geen anderhalve meter!”, hoorde ik een man in een groen pak roepen. Even verderop stonden jongelui bij elkaar geklit.

Robbie complottie eindelijk ontmaskerd

31 juli 2020

Column: Rob van de Pas

BILDERBERGEN aan ZEE* ‘Ladies and gentlemen, we got him’: dit zei een van de belangrijke onderzoeksjournalisten van Follow The Money...

Hokjes denken

24 juli 2020

Column: Kraantje

‘Wat lees ik nu weer, musea in Nederland dreigen om te vallen?’ ‘Nou dat is niet zo gek met al die coronaregels...

Het wordt stil in oktober

24 juli 2020

Column JoMo

De huizenprijzen blijven maar stijgen. De bouwproductie kan de vraag bij lange na niet bijhouden.

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

17 juli 2020

Column: Rob van de Pas

‘Hoe ouder hoe gekker’, zult u na het lezen van mijn tweewekelijkse bijdrage aan de digitale muurkrant De Flessenpost van Bergen misschien denken?

Diversiteit

17 juli 2020

Column: Kauw

Omdat al het geschreeuw van die kleine kauwen mij echt te veel werd, zocht ik de rust op in het bos.

Deug Niet

10 juli 2020

Column: Kraantje

‘Normaliter ben ik altijd dolblij als de vakantie begint, maar het is allemaal anders dit jaar hè. Het lijkt alsof we de vakantie...

Reces

10 juli 2020

Column JoMo

Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het is stil in de gemeentepolitiek. Ik hoor niets meer van opstandelingen, dwarsliggers en oproerkraaiers.

Beste Bergense kaaskoppen

19 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Ik ben hélemaal klaar met dat gezeik over ‘institutioneel racisme’ in Nederland.

Over vroeger…

19 juni 2020

Column: Kauw

Allemaal etensresten vlak voor de deur door al die tafeltjes in de tuin van de Ruïnekerk. Om maar eens met twee titels van Bergense boeken te spreken...

De Vreemdeling

12 juni 2020

Column: Kraantje

‘Ze heeft het overleefd hè, wat een kanjer is het toch?’ ‘Je schoonmoeder die corona had?’ ‘Nee joh, Femke.’ Femke?’ Femke, de burgemeester van Amsterdam.

Terug