Deel

advertentie

Robbie Influentie strikes back!

Column: Rob van de Pas

Robbie Influentie strikes back!

Met mijn ruim 5000 tweewekelijkse volgers op de meest aansprekende digitale muurkrant van Noord-Kennemerland, namelijk De Flessenpost uit Bergen, ben ik natuurlijk wel een influencer. Althans, dat vind ik zelf en dat vindt ook het incestueuze kliekje van de mij naar de ‘houd je bek’ pratende inner circle vrindjes uit onze blanke enclave Bergen. The boys from the bubble.
Oké, ben nog geen Famke Louise, maar ik ben wel hard op weg, zeg maar. En de les die ik afgelopen week heb geleerd is dat de weg naar een voorspeen-stoel bij #JINEK is gegarandeerd, als je de prefrontale cortex volledig laat doorluchten met de aerosolen uit het abjecte smoelwerk van volksmenner Willem Engel, weet je wel.

“Hohoho Robbie Influentie, zo kennen we jou niet. Ga jij jouw mond eens heel snel spoelen”, zult u nu waarschijnlijk denken. “Jij beledigt normaal mensen heel subtiel tussen de regels door en nu ga je frontaal en zonder enig laagje vernis in de aanval op een naïef  Instagram-wichtje met 1.000.000 volgers …?”  Sorry, lieve Flessenpost-followers, maar ik heb nu echt geen keuze meer. Je moet in de denkwereld van pseudo-BN’ers stappen om te snappen wat ze bedoelen, zeg maar. Afdalen tot de diepste zielenroerselen van Freud, weet je. Wroeten in het diep in de hersenstam gehuisveste reptielenbrein, zeg maar.

Maar er moet echt meer gebeuren wil ik kunnen bevatten hoe Famke Fatale Fantasia haar beperkte hersencellen heeft ingericht. Om het maar met columniste en TV-journaliste Angela de Jong fijntjes te duiden: “De opgespoten lippen van Famke Louise hebben meer inhoud dan haar bovenkamer”.
Kijk, daar moet ik óók naar toe! Nee, niet de opgespoten lippen, zeg maar.  In mijn geval, zeg maar, even met de briljante Alkmaarse neurochirurg Christiaan Haitink van NWZ een ZOOM-consultje opgezet. Als eindconclusie hebben we samen afgesproken dat hij met een veredelde Moulinex-staafmixer wat ruimte kan maken in mijn rechterhersenhelft, waardoor ik alleen nog infantiele onderbuik-berichten via de creatieve en vooral emotionele linkerhersenhelft  én sociale media de wereld in kan helpen. “Yo gast, klinkt dat ff chill doc!”
De sneue teloorgang van de egocentrische en narcistische Y-generatie, zeg maar.

#IkDoeNietMeerMee
Tja, tot zo ver mijn ultieme pogingen om te begrijpen wat jongvolwassen puberbreinen drijft. Er is misschien toch ook wat anders aan de hand in het verdeelde Holland. Het is te makkelijk om dit alles als infantiel en komisch te zien. De hashtag #Ikdoenietmeermee staat wellicht voor iets groters dan een paar influencers die zich hebben op laten jutten (en betalen?) door de Rotterdamse dansleraar Willem Engel van de Club van Viruswaanzinnigen.
Het is exemplarisch voor deze tijd waarin een aanzienlijk deel van de bevolking – en dat geldt echt niet alleen voor de beauty-sterretjes van Instagram – feiten en meningen niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Oké, we hebben ff gelachen om Famke Louise en de niet-meer-zo-nuchtere Fries Tim Douwsma, maar zij hebben inmiddels hun welgemeende excuses aangeboden voor hun, zeg maar, bijzondere out of the box actie. Prima, vanaf morgen óók de rechterhersenhelft maar weer ‘aan’ zetten. Kalmte zal ons redden.

Rob van de Pas
#IkDoeNogSteedsMee

advertentie

Meer 'Columns':

Vergrijsd dorp met Miljonairs en NIMBY’s

15 januari 2021

Column: Rob van de Pas

Ons dorp is een ‘Heerlijkheid om Lief te hebben’. Althans, dat lees ik elke dag als ik de kunstenaarsenclave binnenrijd.

Zes nullen

15 januari 2021

Column: Kauw

Ik houd gelukkig contact met de wereld want er zitten regelmatig mensen op de bankjes vlakbij mijn boomholte...

Bergen over tien jaar… Zo zou het Plein er dan wel eens uit kunnen zien

8 januari 2021

Column: Gerrit Mollema

Het is de eerste week van januari 2031, het jaar waarin ik 80 word. Ik sta voor De Marke met mijn nagelnieuwe, knalrode booster. Voorheen had ik een rollator...

Misschien wordt het wel een heel leuk jaar

8 januari 2021

Column: JoMo

Het zit er weer op. De hulpverleners van brandweer en politie zitten thuis met een blauw oog en een schram op de neus. Vuurtje stoken moet kunnen, zeker...

Offers

1 januari 2021

Column: Kauw

Samen met mijn dierbaren wachtte ik op de gekkigheid van de knallen. “Dat doen mensen om zogenaamd de boze geesten te verdrijven”, probeerde ik aan de kleintjes uit te leggen.

2.555.000 stappen in het verleden…

Column: Rob van de Pas

Op het moment dat ik deze column schrijf, is het nog heel even 2020 en inmiddels zijn we al weer 12 uur onderweg in het nieuwe jaar.

Coronakerst

18 december 2020

Column: Kraantje

‘December: de maand dat je van de ene kerstborrel naar de andere moet, dat je keuzestress krijgt ...

Carbitrair

18 december 2020

Column: JoMo

Vertwijfeling en onmacht op weg naar de kerst. Niet op bezoek bij familie of slechts in kleine bezetting, niet naar de kroeg, geen voetbal of theater...

Saai

11 december 2020

Column: Kauw

Op saai rijmt: taai, vlaai, kraai, lawaai. Bah, wat zit ik mij hier te vervelen. Geen kip meer te bekennen op de bankjes. Geen roddel, geen praatje heb ik af kunnen luisteren.

Briefje aan onze minister-president Mark Rutte

11 december 2020

Column: Rob van de Pas

Als je af en toe óók wat teksten of plaatjes communiceert op de social media; en dan bedoel ik Facebook, Twitter en in mindere mate Instagram, dan kun je nog weleens wat tumult veroorzaken.

Halfslachtig narcist

4 december 2020

Column: Kraantje

‘Wat een teleurstelling deze week dat de Participatieavond bij ons niet door kon gaan door dat verdomde corona.’

Ruimen

4 december 2020

Column: JoMo

Wat bij de teelt van groente en bloemen doordraaien wordt genoemd als restanten of overproductie worden vernietigd, heet in de veehouderij ‘ruimen’ wanneer het dieren betreft. Een wat verhullende term voor het op grote schaal afmaken, afvoeren en vernietigen van beesten.

Wat zijn we toch een bijzonder volk…

20 november 2020

Column: Rob van de Pas

Onze minister-president Mark Rutte voert inmiddels zijn derde kabinet aan en heeft onlangs bij de partijtop van de VVD aangegeven dat hij...

November

20 november 2020

Column: Kauw

Donkere dagen en veel regen, maar ik word daar niet anders van. Het zit namelijk zo; ik kan altijd als een drone over het dorp vliegen en...

In vertrouwen

13 november 2020

Column: Kraantje

Het is te erg voor woorden maar ik betrap me er steeds vaker op dat ik niemand zondermeer op zijn woord geloof.

Wodan

13 november 2020

Column: JoMo

De woensdag is vernoemd naar Wodan. Hij was de god van de razernij, de hartstocht, de brandende begeerte, de smart en de dolheid.

Wolkenridders bij het UWV!

6 november 2020

Column: Rob van de Pas

Ik moest afgelopen week wel een beetje besmuikt lachen om die gasten van de KLM. En dan bedoel ik de buschauffeurs van onze nationale trots die...

De kauwitus

6 november 2020

Column: Kauw

Ik wilde weten waarom mensen een lap voor hun gezicht doen als ze de winkel in gaan en vooral waarom de een dat wel doet en de ander niet.

MEGA

30 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Het is me toch wat.’ ‘We gaan het toch niet weer over het C-woord hebben, we weten het nu wel’. ‘Was dat maar waar, dan was er allang een vaccin. En konden we weer teruggaan naar het leven pre-corona.’

Fly me to the moon

30 oktober 2020

Column: JoMo

In deze spannende en onzekere tijden moeten ingrijpende beslissingen worden genomen. De steunpakketten vliegen met miljarden euro’s over tafel.

Even wat krommunicatie-vlekjes wegwerken…

23 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Voor media- en communicatieprofessionals waren de afgelopen zeven dagen echt vergelijkbaar met een tijdelijk ouderloos kind in een snoepwinkel.

Bezopen tijden

23 oktober 2020

Column: Kauw

Ik maakte me grote zorgen, hoe moest ik aan kruimels komen nu alles dicht is en de winter eraan komt? Plotseling gilde er een vrouw...

Stoptober

16 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Wat een bizarre tijd weer, het is toch niet te geloven!’ ’Nou die nieuwe lockdown light zat er natuurlijk al tijden aan te komen.

Windmolenopwinding

16 oktober 2020

Column: JoMo

Het is wel lekker makkelijk om als rijksoverheid te roepen dat de gemeentes maar moeten zorgen voor het halen van de klimaatdoelstellingen en de rekening daarvan...

Van Complotje getikt?

9 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Nou, het corona- of COVID-19-gedoe heeft weer ruim post gevat in de Lage Landen en óók Bergen doet vrolijk mee.

Kantelmoment

9 oktober 2020

Column: Kauw

“Geen Kunst10Daagse, toch zijn er Bergense kunstenaars die hun atelier openstellen, misschien wordt het weer zoals het ooit begon… kleinschalig”.

Henk en Ingrid

2 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Nou dat was wel weer schrikken. Kwam Bergen weer negatief in het nieuws, wat is dat toch?’ ‘Je gaat me toch niet vertellen dat er weer een vastgoed fraudezaak...

Friedepiepel

Column: JoMo

Oeps, daar gingen onze influencers even lelijk de mist in met hun wijsneuzigheid over virussen en epidemieën. De Famkes en Bizzey’s...

Bomen

25 september 2020

Column: Kauw

Je mooie bladeren waren al voor de herfst verschrompeld. Geen enkele kastanje lag er op de grond om op te rapen.

Vakantie…

18 september 2020

Column: Kraantje

Kraantje is even met vakantie. Haar eerstvolgende column kunt u lezen op vrijdag 2 oktober a.s.

Inspraak en iedereen heeft gelijk

18 september 2020

Column: JoMo

Dolf en Benito maken ruzie op het schoolplein en er vallen rake klappen. Met gescheurd overhemd en een blauw oog meldt de verliezer zich bij de surveillerende meester.

Een praatje

11 september 2020

Column: Kauw

Op het Plein zitten twee oudjes op het bankje. “Weet je Jaap, wij liepen als kind toch zeker nog zo’n tien kilometer op een dag hè”. Het schijnt dat men nu amper de twee kilometer haalt.”

Vroegâh was alles betâh

11 september 2020

Column: Rob van de Pas

Vroeger was alles anders. Echt waar, alles was anders en waarschijnlijk ook véél beter. Je wist gewoon waar je aan toe was, want niet elke verandering is tenslotte een verbetering.

Asociaal, Obsoleet

4 september 2020

Column: Kraantje

‘Als er een ding is dat in deze tijd duidelijk wordt, is wat er toch een aso’s zijn. Het lijkt wel of het er ook steeds meer worden.’

Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug