Deel

advertentie

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

Column: Rob van de Pas

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

‘Hoe ouder hoe gekker’, zult u na het lezen van mijn tweewekelijkse bijdrage aan de digitale muurkrant De Flessenpost van Bergen misschien denken? Maar hoe oud je ook bent, het is nooit te laat voor een rijk en avontuurlijk leven!

Nou ben ik van huis uit een behoorlijke groeidenker. Althans, het enige wat ik niet wil veranderen is onze geschiedenis en ik blijf volharden in het laten staan van twijfelachtige figuren als standbeeld en het handhaven van de namen van straten, lanen en tunnels met historische gasten die een bezoedeld ‘rugzakje’ hebben. Ik ben wel van mening dat we in de nieuwe wijken van Bergen straatnamen als Pol Pot-pad en Robert Mugabe-steegje beter op de reservelijst kunnen zetten. Je weet tenslotte maar nooit wat we daar over 50 jaar nog van gaan tegenkomen.

Dokter Teun
Maar goed, dit terzijde. Zoals u wellicht weet, ben ik bijna zeven maanden geleden gestopt met het nuttigen van alcohol. Niet omdat mijn dokter Teun dat belangrijk vond, maar elke dag dronken naar bed en in de ochtend nuchter wakker worden is in feite gewoon zonde van het geld. Nou is dat niet meer drinken niet ingegeven door een persoonlijk FAT-wah, maar na een maand of wat ‘droogstaan’ kan ik op een lokaal terras of bij een diner goed volstaan met een 0.0 biertje. De Haarlemse brouwerij Jopen heeft voor mij en mijn soortgenoten een heerlijke IPA van 0,3% op de markt gebracht. Elke Bergense horecaondernemer zou die Jopen 0.0 op kaart moeten hebben.

Buikvet
Oké, als gevolg van dat niet meer drinken, meer bewegen en het VDH-dieet van mijn achterbuurvrouw Sonja Bakker ben ik nu dus 12 kilo lichter. Dat zijn toch 48 pakjes Bak & Braat. Volgens voedingsdeskundigen kun je in een periode van 12 maanden niet meer drinken zo’n zes kilo buikvet kwijtraken. Dat verhaal klopt helemaal want toen ik een paar weken geleden voor de spiegel stond, zag ik het ook. Minder buikvet, maar wat ik nog niet zag – en daar schrok ik wel een beetje van – dat was mijn six pack, die in mijn beleving ergens en goed geconserveerd onder die dikke vette beschermende investering zou moeten hebben liggen en dus herontdekt zou kunnen worden. Niks, noppes nada… alleen wat ‘Striae Overflakkee’. What to do?

Qyoutis
Mijn goede vriend Maarten adviseerde mij om bij onze buurtgenoot Barry Bakker wekelijks in zijn voortuin mee te gaan doen aan allerhande lawaaierige sportactiviteiten op de muziek van Dries Roelvink. Tja, goede raad is en blijft duur, dus ik besloot mijn andere vrind, Steef Gaastra, maar te consulteren in zijn For Ever Young kliniek Centrum Oosterwal te Alkmaar. Ik belde op het juiste moment. Steef en zijn team stonden namelijk op het punt om Qyoutis te lanceren, de nieuwe naam voor alle huidtherapie-behandelingen op de locaties van Centrum Oosterwal … en voor de eigen achtertuin – lees: marketing – zochten ze nog een corpulente coverboy die vanwege enige bekendheid in ons gezamenlijke Madurodam het merk Qyoutis zou kunnen gaan promoten.

Coolsculpting
Zo gezegd, zo gedaan … en op 1 juli werd ik middels een ‘archeologisch’ en ‘frigidair’ onderzoek onderworpen aan het fenomeen COOLSCULPTING. Door een revolutionaire en gepatenteerde bevriezingsmethode van de oude vetcellen is er een goede kans op het ‘terugvinden’ van mijn six pack en het moeten aanschaffen van een nieuwe Italian slim-fit garderobe bij SMODZY in Bergen. Kijk, zo mooi werkt dat dus en de economische cirkel van Bergen is weer rond.

Die behandeling bij Qyoutis is overigens wel heel professioneel, discreet en klantvriendelijk. Duidelijke intake, fotosessie van de battle fields, gastvrije ontvangst, muziekje erbij, hapje en drankje tijdens de sessies. Helemaal goed.

Volgende maand ga ik in behandeling voor mijn ‘love handles’. Of ik vanwege die vorm van coolsculpting de Kamasutra moet herlezen weet ik nog niet, maar dat laat ik u zeker weten.

Robbie

advertentie

Meer 'Columns':

Even wat krommunicatie-vlekjes wegwerken…

23 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Voor media- en communicatieprofessionals waren de afgelopen zeven dagen echt vergelijkbaar met een tijdelijk ouderloos kind in een snoepwinkel.

Bezopen tijden

23 oktober 2020

Column: Kauw

Ik maakte me grote zorgen, hoe moest ik aan kruimels komen nu alles dicht is en de winter eraan komt? Plotseling gilde er een vrouw...

Stoptober

16 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Wat een bizarre tijd weer, het is toch niet te geloven!’ ’Nou die nieuwe lockdown light zat er natuurlijk al tijden aan te komen.

Windmolenopwinding

16 oktober 2020

Column: JoMo

Het is wel lekker makkelijk om als rijksoverheid te roepen dat de gemeentes maar moeten zorgen voor het halen van de klimaatdoelstellingen en de rekening daarvan...

Van Complotje getikt?

9 oktober 2020

Column: Rob van de Pas

Nou, het corona- of COVID-19-gedoe heeft weer ruim post gevat in de Lage Landen en óók Bergen doet vrolijk mee.

Kantelmoment

9 oktober 2020

Column: Kauw

“Geen Kunst10Daagse, toch zijn er Bergense kunstenaars die hun atelier openstellen, misschien wordt het weer zoals het ooit begon… kleinschalig”.

Henk en Ingrid

2 oktober 2020

Column: Kraantje

‘Nou dat was wel weer schrikken. Kwam Bergen weer negatief in het nieuws, wat is dat toch?’ ‘Je gaat me toch niet vertellen dat er weer een vastgoed fraudezaak...

Friedepiepel

Column: JoMo

Oeps, daar gingen onze influencers even lelijk de mist in met hun wijsneuzigheid over virussen en epidemieën. De Famkes en Bizzey’s...

Bomen

25 september 2020

Column: Kauw

Je mooie bladeren waren al voor de herfst verschrompeld. Geen enkele kastanje lag er op de grond om op te rapen.

Robbie Influentie strikes back!

25 september 2020

Column: Rob van de Pas

Met mijn ruim 5000 tweewekelijkse volgers op de meest aansprekende digitale muurkrant van Noord-Kennemerland...

Vakantie…

18 september 2020

Column: Kraantje

Kraantje is even met vakantie. Haar eerstvolgende column kunt u lezen op vrijdag 2 oktober a.s.

Inspraak en iedereen heeft gelijk

18 september 2020

Column: JoMo

Dolf en Benito maken ruzie op het schoolplein en er vallen rake klappen. Met gescheurd overhemd en een blauw oog meldt de verliezer zich bij de surveillerende meester.

Een praatje

11 september 2020

Column: Kauw

Op het Plein zitten twee oudjes op het bankje. “Weet je Jaap, wij liepen als kind toch zeker nog zo’n tien kilometer op een dag hè”. Het schijnt dat men nu amper de twee kilometer haalt.”

Vroegâh was alles betâh

11 september 2020

Column: Rob van de Pas

Vroeger was alles anders. Echt waar, alles was anders en waarschijnlijk ook véél beter. Je wist gewoon waar je aan toe was, want niet elke verandering is tenslotte een verbetering.

Asociaal, Obsoleet

4 september 2020

Column: Kraantje

‘Als er een ding is dat in deze tijd duidelijk wordt, is wat er toch een aso’s zijn. Het lijkt wel of het er ook steeds meer worden.’

Aan het krassen herkent men de oude reiger

4 september 2020

Column: JoMo

Elke donderdagavond speel ik een partijtje tennis; een typische mannenavond. Op alle drie banen van De Molenkrocht worden...

Psychologie van de ‘koude grond’

28 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Tijdens mijn dagelijkse wandeling door ons Bergerbos liep ik vanmorgen, voorzien van ‘twee oortjes’ en Spotify, inspiratie op te doen voor mijn tweewekelijkse column.

De maakbare mens

28 augustus 2020

Column: Kauw

Zittend op een scherm bij Lady Papa kon ik als notoire luistervink het gesprek opvangen van twee stellen. Ik vermoed vakantiegangers die...

Het betere milieu

21 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Gelukkig is het over, het is afgelopen met het tropische weer. Ik trok het niet meer, echt ik liep de hele dag te puffen van de hitte.

Vrijheid

21 augustus 2020

Column: JoMo

In Nederland dien ik rechts te rijden en te stoppen voor een rood licht. Daar stoor ik me al heel lang aan. Ik voel mij beperkt in mijn bewegingsvrijheid en beknot in mijn keuzes.

Aluhoedjes aan zee…

14 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Laat ik beginnen met het uitleggen wat een ‘alu-hoedje’ is.

Verdeeld…

14 augustus 2020

Door: Kauw

Hoe hoger een kauw vliegt, hoe groter de kans dat hij de leider is. Dat is namelijk de moedigste kauw van allemaal. Hij stelt de regels...

Buitensporig

7 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Het neemt toch toe hè? Ik was er al bang voor maar dat het zo wijdverbreid is vind ik schrikbarend.’

Inprenting

7 augustus 2020

Column: JoMo

Als mijn geiten het weiland delen met schapen en paarden, verloopt dat vredig, maar vrienden worden ze niet.

Anderhalve meter

31 juli 2020

Column: Kauw

“Dat is niet volgens de regels, geen anderhalve meter!”, hoorde ik een man in een groen pak roepen. Even verderop stonden jongelui bij elkaar geklit.

Robbie complottie eindelijk ontmaskerd

31 juli 2020

Column: Rob van de Pas

BILDERBERGEN aan ZEE* ‘Ladies and gentlemen, we got him’: dit zei een van de belangrijke onderzoeksjournalisten van Follow The Money...

Hokjes denken

24 juli 2020

Column: Kraantje

‘Wat lees ik nu weer, musea in Nederland dreigen om te vallen?’ ‘Nou dat is niet zo gek met al die coronaregels...

Het wordt stil in oktober

24 juli 2020

Column JoMo

De huizenprijzen blijven maar stijgen. De bouwproductie kan de vraag bij lange na niet bijhouden.

Diversiteit

17 juli 2020

Column: Kauw

Omdat al het geschreeuw van die kleine kauwen mij echt te veel werd, zocht ik de rust op in het bos.

Deug Niet

10 juli 2020

Column: Kraantje

‘Normaliter ben ik altijd dolblij als de vakantie begint, maar het is allemaal anders dit jaar hè. Het lijkt alsof we de vakantie...

Reces

10 juli 2020

Column JoMo

Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het is stil in de gemeentepolitiek. Ik hoor niets meer van opstandelingen, dwarsliggers en oproerkraaiers.

Beste Bergense kaaskoppen

19 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Ik ben hélemaal klaar met dat gezeik over ‘institutioneel racisme’ in Nederland.

Over vroeger…

19 juni 2020

Column: Kauw

Allemaal etensresten vlak voor de deur door al die tafeltjes in de tuin van de Ruïnekerk. Om maar eens met twee titels van Bergense boeken te spreken...

De Vreemdeling

12 juni 2020

Column: Kraantje

‘Ze heeft het overleefd hè, wat een kanjer is het toch?’ ‘Je schoonmoeder die corona had?’ ‘Nee joh, Femke.’ Femke?’ Femke, de burgemeester van Amsterdam.

Terug