Deel

advertentie

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

Column: Rob van de Pas

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

‘Hoe ouder hoe gekker’, zult u na het lezen van mijn tweewekelijkse bijdrage aan de digitale muurkrant De Flessenpost van Bergen misschien denken? Maar hoe oud je ook bent, het is nooit te laat voor een rijk en avontuurlijk leven!

Nou ben ik van huis uit een behoorlijke groeidenker. Althans, het enige wat ik niet wil veranderen is onze geschiedenis en ik blijf volharden in het laten staan van twijfelachtige figuren als standbeeld en het handhaven van de namen van straten, lanen en tunnels met historische gasten die een bezoedeld ‘rugzakje’ hebben. Ik ben wel van mening dat we in de nieuwe wijken van Bergen straatnamen als Pol Pot-pad en Robert Mugabe-steegje beter op de reservelijst kunnen zetten. Je weet tenslotte maar nooit wat we daar over 50 jaar nog van gaan tegenkomen.

Dokter Teun
Maar goed, dit terzijde. Zoals u wellicht weet, ben ik bijna zeven maanden geleden gestopt met het nuttigen van alcohol. Niet omdat mijn dokter Teun dat belangrijk vond, maar elke dag dronken naar bed en in de ochtend nuchter wakker worden is in feite gewoon zonde van het geld. Nou is dat niet meer drinken niet ingegeven door een persoonlijk FAT-wah, maar na een maand of wat ‘droogstaan’ kan ik op een lokaal terras of bij een diner goed volstaan met een 0.0 biertje. De Haarlemse brouwerij Jopen heeft voor mij en mijn soortgenoten een heerlijke IPA van 0,3% op de markt gebracht. Elke Bergense horecaondernemer zou die Jopen 0.0 op kaart moeten hebben.

Buikvet
Oké, als gevolg van dat niet meer drinken, meer bewegen en het VDH-dieet van mijn achterbuurvrouw Sonja Bakker ben ik nu dus 12 kilo lichter. Dat zijn toch 48 pakjes Bak & Braat. Volgens voedingsdeskundigen kun je in een periode van 12 maanden niet meer drinken zo’n zes kilo buikvet kwijtraken. Dat verhaal klopt helemaal want toen ik een paar weken geleden voor de spiegel stond, zag ik het ook. Minder buikvet, maar wat ik nog niet zag – en daar schrok ik wel een beetje van – dat was mijn six pack, die in mijn beleving ergens en goed geconserveerd onder die dikke vette beschermende investering zou moeten hebben liggen en dus herontdekt zou kunnen worden. Niks, noppes nada… alleen wat ‘Striae Overflakkee’. What to do?

Qyoutis
Mijn goede vriend Maarten adviseerde mij om bij onze buurtgenoot Barry Bakker wekelijks in zijn voortuin mee te gaan doen aan allerhande lawaaierige sportactiviteiten op de muziek van Dries Roelvink. Tja, goede raad is en blijft duur, dus ik besloot mijn andere vrind, Steef Gaastra, maar te consulteren in zijn For Ever Young kliniek Centrum Oosterwal te Alkmaar. Ik belde op het juiste moment. Steef en zijn team stonden namelijk op het punt om Qyoutis te lanceren, de nieuwe naam voor alle huidtherapie-behandelingen op de locaties van Centrum Oosterwal … en voor de eigen achtertuin – lees: marketing – zochten ze nog een corpulente coverboy die vanwege enige bekendheid in ons gezamenlijke Madurodam het merk Qyoutis zou kunnen gaan promoten.

Coolsculpting
Zo gezegd, zo gedaan … en op 1 juli werd ik middels een ‘archeologisch’ en ‘frigidair’ onderzoek onderworpen aan het fenomeen COOLSCULPTING. Door een revolutionaire en gepatenteerde bevriezingsmethode van de oude vetcellen is er een goede kans op het ‘terugvinden’ van mijn six pack en het moeten aanschaffen van een nieuwe Italian slim-fit garderobe bij SMODZY in Bergen. Kijk, zo mooi werkt dat dus en de economische cirkel van Bergen is weer rond.

Die behandeling bij Qyoutis is overigens wel heel professioneel, discreet en klantvriendelijk. Duidelijke intake, fotosessie van de battle fields, gastvrije ontvangst, muziekje erbij, hapje en drankje tijdens de sessies. Helemaal goed.

Volgende maand ga ik in behandeling voor mijn ‘love handles’. Of ik vanwege die vorm van coolsculpting de Kamasutra moet herlezen weet ik nog niet, maar dat laat ik u zeker weten.

Robbie

advertentie

Meer 'Columns':

Buitensporig

7 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Het neemt toch toe hè? Ik was er al bang voor maar dat het zo wijdverbreid is vind ik schrikbarend.’

Inprenting

7 augustus 2020

Column: JoMo

Als mijn geiten het weiland delen met schapen en paarden, verloopt dat vredig, maar vrienden worden ze niet.

Anderhalve meter

31 juli 2020

Column: Kauw

“Dat is niet volgens de regels, geen anderhalve meter!”, hoorde ik een man in een groen pak roepen. Even verderop stonden jongelui bij elkaar geklit.

Robbie complottie eindelijk ontmaskerd

31 juli 2020

Column: Rob van de Pas

BILDERBERGEN aan ZEE* ‘Ladies and gentlemen, we got him’: dit zei een van de belangrijke onderzoeksjournalisten van Follow The Money...

Hokjes denken

24 juli 2020

Column: Kraantje

‘Wat lees ik nu weer, musea in Nederland dreigen om te vallen?’ ‘Nou dat is niet zo gek met al die coronaregels...

Het wordt stil in oktober

24 juli 2020

Column JoMo

De huizenprijzen blijven maar stijgen. De bouwproductie kan de vraag bij lange na niet bijhouden.

Diversiteit

17 juli 2020

Column: Kauw

Omdat al het geschreeuw van die kleine kauwen mij echt te veel werd, zocht ik de rust op in het bos.

Deug Niet

10 juli 2020

Column: Kraantje

‘Normaliter ben ik altijd dolblij als de vakantie begint, maar het is allemaal anders dit jaar hè. Het lijkt alsof we de vakantie...

Reces

10 juli 2020

Column JoMo

Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het is stil in de gemeentepolitiek. Ik hoor niets meer van opstandelingen, dwarsliggers en oproerkraaiers.

Beste Bergense kaaskoppen

19 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Ik ben hélemaal klaar met dat gezeik over ‘institutioneel racisme’ in Nederland.

Over vroeger…

19 juni 2020

Column: Kauw

Allemaal etensresten vlak voor de deur door al die tafeltjes in de tuin van de Ruïnekerk. Om maar eens met twee titels van Bergense boeken te spreken...

De Vreemdeling

12 juni 2020

Column: Kraantje

‘Ze heeft het overleefd hè, wat een kanjer is het toch?’ ‘Je schoonmoeder die corona had?’ ‘Nee joh, Femke.’ Femke?’ Femke, de burgemeester van Amsterdam.

Live matters

12 juni 2020

Column JoMo

Wat begon met de verstikkende moord op de Afro-Amerikaanse George Floyd door wederom een Amerikaanse politieagent, leidde tot wereldwijd protest...

Er was eens 1 juno

5 juni 2020

Column: Kauw

Ik zat een tijdje wat wanhopig op een fietsstuur nadat ik had gecontroleerd of er brood of koek in de fietstas zat.

Tussen Bergense BOA’s en Mokumse RAMBOA’s

5 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Sinds de intelligente lockdown hebben de hulpagenten (BOA’s) een nieuwe status en EGO-vergroting gekregen. Ze zijn door premier Mark Rutte en...

Zwanenzang

29 mei 2020

Column: Kraantje

‘Ben jij ook klaar voor de versoepeling?’ ‘Klaar voor? Ik kan niet wachten tot ik eindelijk weer eens legaal een terrasje mag pakken.

Digitaal, analoog of oraal…

29 mei 2020

Column JoMo

Ik wist niet dat het bestond, maar heb het nu voor het eerst meegemaakt: de digitale inloopavond. Het betrof in dit geval Bergen Oost.

Ik hoorde dat de gemeente niet moeilijk zal doen

22 mei 2020

Door: Kauw

Wij lijden aan afkickverschijnselen van het zoeken naar eten en weinig kunnen vinden. Laatst zag ik een echte waaghals bij de deur van...

Bergense Boomer Beweging

22 mei 2020

Column: Rob van de Pas

Wat is dat toch met die ‘politieke oudjes’? En dan bedoel ik de generatie 1945-1964. De babyboomers en waar de internetmeme (digitale grap) ‘OK Boomer’ aan is ontleend.

Hoe heurt het eigenlijk?

15 mei 2020

Column: Kraantje

‘Het lijkt langzamerhand alsof we toch een beetje van het slot af gaan en er eindelijk weer eens wat reuring is in ons dorp. Heerlijk toch?’

Royaal gebaar aan Vlaanderen

Column: JoMo

Waarom komt alle narigheid uit Brabant? Met carnaval worden alle schulden vereffend en onder een sluier van alcohol is er...

De vrijheid van Complottokkies

8 mei 2020

Column: Rob van de Pas

Een stukkie schrijven in de week van 4 & 5 mei vraagt om behoedzaam manoeuvreren. Niet dat ik mij beperkt voel, integendeel, maar juist nu we zo intens stilstaan bij de 4e mei...

Jeeps

8 mei 2020

Door: Kauw

Sinds de terrassen dicht zijn, moeten we ons best doen om eten te vinden. Op het moment dat er honger in het spel is, ben je er niet zeker meer van wie je vriend is en wie je vijand.

Living in a Ghost Town

1 mei 2020

Column: Kraantje

‘Leuke Koningsdag gehad?’ ‘Leuk? Het was zeker anders. Ik heb eerst gesport, toen een museum bezocht...

De honderdste column van JoMo: Waar is de uitgang?

1 mei 2020

Column JoMo

De aarde geniet van een welverdiende full body detox en kan even op adem komen. Onze zintuigen zien weer schone lucht, proeven helder water...

Is ‘beddendood’ een Scrabblewoord?

24 april 2020

Column: Rob van de Pas

Sinds het coronatijdperk, zondagavond 15 maart, vul ik mijn dagen met ochtendwandelingen, thuiswerken, klusjes in en rond het huis en af en toe bij het spelen van een potje Scrabble...

Struikelstenen

24 april 2020

Door: Kauw

Ze zeggen dat wij op glinsteringen afkomen, dat klopt, wij zijn heel nieuwsgierig en dan valt elke glans op. Zo vloog ik in het rond en viel mijn oog op...

De Openbaring

17 april 2020

Column: Kraantje

‘Heb je het een beetje leuk gehad met Pasen?’ ‘Oh zeker, heerlijk genoten van het prachtige weer, op gepaste afstand een wandeling gemaakt.’

Stoempen

Column JoMo

Gelukkig houdt iedereen een beetje rekening met elkaar in deze zoekende tijden.

Overpeinzingen

10 april 2020

Column: Kauw

Ik zie dat de laatste maand veel meer mensen zomaar wat wandelen en rustig een gesprek voeren, terwijl ze op afstand lopen.

Goede Vrijdag! Nog maar een keer uitleggen?

10 april 2020

Column: Rob van de Pas

Vandaag is het Goede Vrijdag, de dag ná Witte Donderdag. Voor de atheïsten en ongelovigen onder ons nog maar even een verkorte duiding van het...

We benne op de wereld…

3 april 2020

Column: Kraantje

‘En gaat het weer een beetje met je?’ ‘Ja hoor, ik krabbel langzaam op maar ben nog niet helemaal de oude.

Ophokplicht

3 april 2020

Column JoMo

Terwijl de meeste landen de wereld afstruinen naar mondkapjes, ontsmettende gel, toiletpapier en beademingsapparaten...

Morele Lockdown

27 maart 2020

Column: Rob van de Pas

Vadertje Staat heeft ons vergrendeld. Sinds twee weken is een aantal van onze grondwettelijke vrijheden behoorlijk ingeperkt.

Terug