Deel

advertentie

Restaurant Zandhoeve: culinaire creaties in een intieme sfeer

Executive chef Roel Oostrum en zijn team verzorgen vanuit zijn zelf ontworpen hypermoderne open keuken het sterwaardige ontbijt, de lunch of het diner.

Restaurant Zandhoeve: culinaire creaties in een intieme sfeer

“Sinds de opening hebben wij de dinerkaart uitgebreid, u kunt kiezen tussen 2, 3, 4 of 5 gangen en uiteraard serveren wij ook verrassende gerechten voor vegetariërs”, aldus de chef die opereert vanuit de mooiste en meest moderne keuken van Nederland die hij zelf heeft ontworpen. Alle gerechten zijn bereid met verse ingrediënten uit de Hoftuin en het uitgebalanceerde smaakpallet overtreft ieders verwachtingen. “Een halve kreeft is namelijk makkelijk scoren, te makkelijk”, aldus Roel die zichzelf graag overtreft en regelmatig zijn gerechten zelf presenteert aan de tafel van zijn gast.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN EN BIOLOGISCH
Het walhalla van executive chef Roel is de Hoftuin, waar hij iedere ochtend met tuinman Dries bepaalt wat er die dag moet worden geplukt. “Rond januari maken wij het zaaiplan waarbij we bepalen wat en hoeveel we nodig hebben voor welk seizoen”, vertelt Roel. Roel focust op bijzondere groenten en kruiden die bijna niet te koop zijn: “Aardpeer, haverwortel, kleine sel- derijraapjes en bijvoorbeeld Japanse wijnbessen.” Cliënten van het nabijgelegen Scorlewald houden de Hoftuin bij en zorgen dat de groenten die Roel nodig heeft worden geoogst. Daarna brengen ze het naar de keuken. Ook het afval wordt gebruikt, dat wordt opgehaald met een speciaal daarvoor aangeschafte bakfiets met een container voorop en verwerkt in de door blooming aangeschafte composteermachine op het terrein van Scorlewald.

BLOOMING BRASSERIE MET HET MOOISTE TERRAS VAN BERGEN
Als de vijf in de klok is of voor een laagdrempelige lunch of diner, is de ruimtelijke en frisse brasserie met zijn gezellige hoekjes en zijn fijne terras ‘the place to be’. In de ook door Jeroen Smeele ontworpen brasserie worden gerechten geserveerd zoals een tosti en een hamburger in ‘blooming style’ in combinatie met chiquere gerechten zoals een ‘Okonomiyaki’, een Japanse vegetarische pannenkoek. Op de tap heb-ben zij verschillende soorten bier, inclusief het eigen bier: de ‘Bergensche Blos’ maar je kunt ook kiezen voor diverse verse fruit smoothies. Terwijl de ouders borrelen op het mooiste terras van Bergen kunnen de kinderen zich uitleven in speeltuin ‘De Vrijbuiter’. Als de kinderen het naastgelegen bospaadje inlopen, belanden ze in een sprookje: via een glijbaan kom je in de gigantische speeltuin met verschillende speeltoestellen en waar je naar hartenlust hutten kunt bouwen. Als het regent, is het ook niet erg: onlangs is een van de vijftien vergaderzalen, aan-sluitend aan de brasserie, omgebouwd tot speelparadijs. Je vindt er o.a. een enorm scherm om op te gamen, je kunt er levend twister spelen, tafeltennissen of op de vloer schaken en ook aan de allerkleinsten is gedacht.

WIJNEN, WIJNEN, WIJNEN: EEN VAN DE GROOTSTE WIJNKELDERS VAN NOORD-HOLLAND
25 witte wijnen en 25 rode wijnen: een van de grootste wijnkelders van Noord-Holland is met zorg samengesteld door de sommeliers Lisa en Kai. Op zondag 2 februari gingen het restaurant en de brasserie dicht voor de verbouwing en op 3 februari zaten Kai en Lisa in het vliegtuig naar Zuid-Spanje met de wijnleverancier. “We bezochten onder meer een pittoresk wijnhuis waar een proeverij werd georganiseerd door de dochter van de wijnboer die alles voor haar vader moest vertalen”, zo blikt Lisa terug. Uiteraard beperkten zij zich niet tot Spanje: “Ons wijnassortiment is uitgebreid: van wijnen uit de nieuwe wereld zoals Chili en Nieuw-Zeeland tot authentieke wijnen uit de Bourgongne”, vertelt ze. De wijnkaart start bij een Verdejo, de mooie eigen blooming huiswijn, en eindigt bij de Chassagne Montrachter van 400 euro per fles. Het rode segment varieert van een instap Barolo tot een prachtige Bordeaux en daartussen loopt het geleidelijk op. Voor iedere wijnliefhebber wat wils.

DE MOOISTE WIJNEN ‘BY THE GLASS’ DOOR CARAVIND
Blooming werkt met het Coravin-wijnsysteem. Door dit wijnsysteem, waarbij je de wijn kunt drinken zonder de fles te openen, hoef je je fles wijn niet weg te gooien na één dag. Er zit een naald in het wijnsysteem en deze gaat door de kurk heen, zo wordt er argongas door de fles gespoten. Het gas is zwaarder dan zuurstof, het zorgt ervoor dat de wijn omhoog komt. Door die hoge druk komt er geen zuurstof bij de wijn en kunt u de fles langer bewaren. Hierdoor is het bij Restaurant Zandhoeve en blooming brasserie mogelijk om bijzonder exclusieve wijnen ‘by the glass’ te bestellen.

Duinweg 5, 1861 GL Bergen
Opent om 17:30
www.zandhoeve.nl
Telefoon: 072 582 0520

advertentie

Meer 'Horeca':

Geniet thuis van uw favoriete Bergense (16) restaurants

20 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Geniet thuis van uw favoriete Bergense restaurants

19 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Burgemeester Peter Rehwinkel richt zich tot alle horecaondernemers van de gemeente Bergen

16 oktober 2020

Filmpje

Een hart onder de riem...

Cuno’s Exclusive Wine list

16 oktober 2020

Gekke tijden vragen om creatieve acties...

Al jaren stuurt wijnjournalist Cuno van 't Hoff binnen een heel selecte groep vrienden en relaties een lijst rond met extreem exclusieve wijnen.

Rondje horeca…40

16 oktober 2020

Deze week een interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Ingrid van Leeuwen van Eetcafé de Lamoraal.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bars… Cars en een brilletje (2)

16 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Vorige week had ik al verteld dat ik weinig met auto’s had. Natuurlijk zag ik mooi gevormde auto’s, maar die waren financieel allemaal ver...

Sluiting horeca ‘doodsteek voor veel ondernemers’

16 oktober 2020

De KHN zegt niet betrokken te zijn geweest bij de besluitvorming

Volgens Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), betekent een volledige sluiting van de horeca voor veel ondernemers de doodsteek.

Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

16 oktober 2020

‘Grote uitdagingen horeca’

Michelin stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart.

Bergen en Bergen aan Zee op de Duitse zender ZDF

9 oktober 2020

Yvon Brands van Neptunus, "Nou ja... die komen nu dus niet meer"

Ook Fabels Eten & drinken in Bergen positief in het nieuws door zijn strenge maar keurige RIVM-regels.

Met nog een lange herfst en winter voor de boeg…

9 oktober 2020

Doe mee aan de The Tasting Games

Zet nog geen kruis door die avond met vrienden, de kookclub of familie. The Tasting Games combineert een online game met écht proeven

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cars, Bars en… Politie

9 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Als barkeeper, ontkwam je er bijna niet aan dat je met drank op reed. Oké, de tijden waren anders en gelukkig had ik weinig met auto’s.

Rondje horeca…39

9 oktober 2020

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca is onderdeel van de oplossing, geen oorzaak van het probleem.”

KHN heeft afgelopen weekend met afgrijzen gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden en dorpen.

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

16 oktober 2020

Help de lokale restaurants de crisis door!

Iedere week mooie nieuwe en verrassende menu's.

Rondje horeca…38

2 oktober 2020

Deze week een interview met Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cadeautje!

2 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Een paar weken geleden vroeg onze Harry mij, ‘Heb je nog verhalen over Piet Vermeulen?’ Ja die heb ik wel, maar ergens is er iets wat me tegenhoudt?

Rondje horeca…37

25 september 2020

Deze week een interview met broer en zus Rommy en Mick Majewski van Restaurant Fisher's

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie broer en zus Rommy en Mick...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel een Taverne uitje met u

25 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Een van onze nieuwe collega’s in Taverne werd Huub Luttikhuizen. Huub was een soort oermens, sterk als een os en een echte rouwdouwer.

Waarom de jacht belangrijk is voor smakelijk wild…

25 september 2020

Tijd voor wat meer inzicht door een gesprek met Frans Spruit

Het wildseizoen staat voor de deur en dat betekent – onder andere – haas, wild zwijn, hert en ree.

Zin om thuis uit eten te gaan?

25 september 2020

Remco Sterk kookt voor u

De herfst gaat beginnen, het word kouder. Geen zin om te koken? Ik kook graag voor u, vanaf oktober ook weer op zondag#thuisbezorgd#coronaproof#herfst#wordkouder @ Bergen, Noord-Holland, Netherlands

Jaarlijks bockbier van Bavaria: Special Edition Herfstbok

18 september 2020

Bockbier: ongeëvenaarde najaarsklassieker

Bavaria introduceert een nieuw concept: de Special Edition Herfstbok. Vanaf deze herfst lanceert de Brabantse brouwer...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…de Taverne

18 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Al sinds mijn 15de jaar kom ik in Taverne. Als jonge nieuwkomer, begon je tussen de middag aan de tafeltjes bij de deur.

Rondje horeca… 36

18 september 2020

Culinaire hoogstandjes bij LadyPapa

Afgelopen maandag was ik te gast bij LadyPapa. Michiel van der Eerde van restaurant C uit Amsterdam, kwam zag en overwon.

Rondje horeca…35

11 september 2020

Deze week een interview met Eelke ten Broeke van restaurant Cunst met spectaculair nieuws

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Eelke ten Broeke van restaurant Cunst in de Kleine Dorpsstraat.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Calidus Vita Dura(est)

11 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Ja wat betekent dat nu weer? Stamgasten of opmerkzame klanten weten dat deze spreuk jarenlang in de Horsepub op het bord heeft gestaan...

Jonathan Zandbergen benoemd tot 150e meesterkok door SVH

11 september 2020

Ter viering... een spectaculaire lunch en diner op zondag 27 september

Na een intensieve dag en het serveren van zijn meesterlijk menu is hij geslaagd voor de Meesterproef en mag hij zich SVH Meesterkok noemen.

Masterchef Michiel van der Eerde van Restaurant C komt naar Bergen

4 september 2020

Waar en wanneer: bij LadyPapa op maandag 14 september

5-gangen diner incl. bijpassende wijn en een overheerlijke welkomstcocktail vooraf & koffie toe...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Vieze Pietje.

4 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Als je elke week anekdotes over anderen schrijft, moet je zo af en toe ook domme of slechte dingen over jezelf durven schrijven.

Rondje horeca…34

4 september 2020

Deze week een interview met Marc van de Pas van Hotel Meijer in Bergen aan Zee

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Marc van de Pas van Hotel Meijer voor de camera.

Cijfers CBS: Ongekende omzetdaling horeca

4 september 2020

Support Your Locals

De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de horeca nam in het tweede kwartaal van 2020 met iets meer...

Rondje horeca…32

28 augustus 2020

Even geen interviews met horecaondernemers, maar... wel een geinige anekdote

Het camerateam van FlessenpostTV is met vakantie, dus u moet nog even geduld hebben t/m vrijdag 5 september...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Jopie Troost

28 augustus 2020

Door: Pieter van Dijk

Deze keer wil ik het over Jopie hebben, niet omdat ze van ons heen is gegaan (Je haalt het niet in je hoofd hoor schat!) Maar...

Wil jij ook wel eens eten in het nieuwste restaurant van Bergen?

28 augustus 2020

Dat kan vanaf 2 september bij Restaurant Zandhoeve

Na enkele weken exclusief open te zijn geweest voor gasten van blooming hotel gaat het restaurant per 2 september weer open voor iedereen!

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Maui Waui

21 augustus 2020

Door: Pieter van Dijk

Na mijn oproep op Facebook om meer te weten te komen over Maui Waui in zijn roemruchte jaren, heb ik met Pieter Wildschut en Arie Schouten een gezellige ‘Walk through Memorylane’ gehad...

Rutte: “geen thuisfeestje, liever in de horeca”

21 augustus 2020

De horeca neemt zijn verantwoordelijkheden goed

Mark Rutte heeft tijdens zijn laatste persconferentie het dringende advies gegeven om geen feestjes thuis te organiseren. Wie dat wel doet, mag maximaal met zes mensen bij elkaar zijn.

Terug