Reactie van Lezers…

Ga zo door...

Reactie van Lezers…

Heeft u ook ergens een mening over? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl

 

Bergense perikelen: een tegengeluid !
Barbertje moet hangen: dat is het gevoel dat ik aan alle media aandacht van de schrijvende pers overhoud. Dat de betreffende ambtenaar in het verleden op financieel gebied mogelijk niet slim en/of integer heeft gehandeld moet allemaal nog blijken. In media exercities tot nu toe is hij al aan alle kanten min of meer al veroordeeld en volgens mij valt je wat te verwijten als het tegendeel blijkt. Hij lijkt nu al bij voorbaat kansloos, monddood gemaakt vanwege zijn ambtenaren status en dan is het in zijn positie ook nog maar de vraag of het slim en verstandig is of hij aan zijn eigen “veroordeling” moet meewerken ?. Alle kopstukken in een aantal heikele Bergense vraagstukken buitelen over elkaar heen om commentaar te leveren. Een meneer uit Schoorl heeft tot nu toe bij de rechter alles verloren (of zou de rechter misschien beïnvloed zijn door de ambtenaar ?), een oud-wethouder uit de huidige oppositie heeft in zijn  regeerperiode niets gemerkt (of zou die ook al door de ambtenaar zijn misleid ?), een andere jongeman uit Schoorl die met valse voorwendselen optreedt namens een hotellier die een historisch gebouw aan de Karel de Grootelaan in bouwkundig opzicht wil “verkrachten” (en waar de gemeente terecht een stokje voor steekt, naast dat complex is er al een ultra moderne woning geplaatst die valt in de categorie miskleunen), de ontwerper van het alternatieve plan voor het centrum die zijn kans schoon ziet om ook nog wat zout in de wonde te wrijven. Het aannemen van zijn kans- en kwaliteitsarme plan zou pas echt een historische miskleun zijn. En dan tenslotte een gefortuneerde Bergenaar die het pandje van Bos Eijssen kocht om de boel eens lekker dwars te zitten. Ik mag echt hopen dat zijn investering voor zijn ogen verdampt. En deze heisa allemaal om een ambtenaar die mogelijk “een scheve schaats” zou hebben gereden ? En als dat wel zo is dan heeft het huidige college, het vorige college en de raadsleden uit beide regeerperiodes wel erg zitten te slapen. En dat laatste geloof ik namelijk niet. De tijd zal het leren !!!
Cor Bakker uit Bergen

Jammer van Frits David, hij mag dan eigenwijs etc. zijn, maar hij heeft een enorme kennis van zaken van historie en milieu van Bergen.

Josine Noord


Beste redactie van de Flessenpost,

Het platform wat burgers als David Frits Zeiler telkens krijgen aangeboden duidt op een neiging naar onzorgvuldigheid van de lokale pers. Even los van de politieke en maatschappelijke opvatting (wat we vroeger links of recht noemden) zijn personen met een zo uitgesproken mening als die van de heer Zeiler zo overtuigd van hun gelijk dat ze het haast wetenschappelijk dwingend opleggen aan de ander. “Als je het niet met me eens bent, ben je ketter”. Waar hebben we in de godsdienst marketing dit eerder gezien en gehoord ?

De valkuil van idealisme (links of rechts) is de drammerigheid. Wanneer je niet meer openstaat voor andersdenkenden word je ideologische bijdrage gemarginaliseerd tot betweterij.
Ik kan u garanderen dat onze samenleving meer wijsheid nodig heeft dan dit soort uitgesproken meningen. Ik durf op basis van geschiedenislessen met droge ogen vast te stellen dat burgers als de heer Zeiler nauwelijks nog een bijdrage leveren aan een betere lokale samenleving. Dat hij op Groen Links gaat stemmen is zijn volledige vrije keuze. Ik hoop dan maar dat niet iedereen dit gaat doen. Maar laat dit stemadvies nu gewoon bij de man zelf blijven, anders kunnen we 15.000 ingezonden columns gaan plaatsen. Een beetje minder platform en een beetje meer dialoog kan geen kwaad. Om onze Koning te citeren: een beetje minder IK en een beetje meer WIJ.

Gr. Ruud de Bree

Red: U wilt een schifting van wie wel of niet iets mag ‘roepen’ in de flessenpost? Dat is een vreemde oproep menen wij. De Flessenpost is er namelijk voor iedereen. Dat noemen wij verbinding. Ook uw verhaal staat hier gepubliceerd. Geen idee wat de lezers er van vinden, maar dat mogen ze gelukkig zelf bepalen!


Hoe voorkomen we de vergrijzing van Bergen?

Mijn gedachten gaan uit om via de gemeente grond beschikbaar te stellen tegen een redelijk bedrag. waar jongeren casco woningen kunnen laten plaatsen en de afwerking door familie, vrienden en kennissen laten uitvoeren. Het voordeligste is om meerdere woning onder een kap te bouwen. We hebben het dan over  starterswoningen. De voormalige sportvelden van BSV lenen zich daar goed voor.

Als het via projectontwikkelaars en woningbouwcoöperatie,s gaat is de kans groot dat het voor jonge bewoners  onbetaalbaar wordt. Er zijn ook in Bergen in het verleden dit soort projecten uitgevoerd voor en door jongeren. Kom op mensen, het zou toch zo moeten zijn dat onze kinderen en kleinkinderen ook een kans hebben om

in dit prachtige dorp te kunnen wonen?

Henk. Botman. Bergen.


Mijne heren,

Zou u zo vriendelijk willen zijn om niet iedere week 3 à 4 artikelen te wijden aan  de lofzang over D66 of PvdA. De flessenpost dient naar mijn mening gewoon neutraal te zijn en niet een reclame folder voor de verkiezingen.

Met vriendelijke groet,

Peter van Exter

Red: Beste Peter,

In antwoord op je verzoek. In de aanloop van de verkiezingen biedt de altijd kritische flessenpost ruimte voor alle partijen. We hebben overigens nog niet iets gepubliceerd over de PvdA. Maar dat zal zeker nog gebeuren.

Met vriendelijke groet,

Harry Steunenberg


Geen fietspad. Wandelaars en leegte de ruimte geven zoals bij City slow. Waarom als vakantie oord meegaan met de haast? Wees uniek door behoud van wat is.
Laat alleen haast toe op de rijweg.

Yvonne Bos Eijssen


Reactie Wethouder Odile Rasch op dit artikel

Het door GroenLinks geopperde idee om een shared space experiment uit te voeren, klinkt heel goed. Op donderdagavond heeft de raad er uitgebreid over gesproken. Ik heb de toezegging gedaan om te kijken of het mogelijk is. De twijfel van het college zit ‘m in de bouwactiviteiten die naar verwachting begin 2019 starten op de Harmonielocatie en in 2020 op het plein. Het zijn flinke projecten die gerealiseerd gaan worden, met parkeergarage. Dat geeft de nodige overlast en is maar de vraag of je in zo’n situatie een experiment moet willen uitvoeren. Wij twijfelen daar sterk over maar gaan de aankomende maanden kijken of een experiment op verantwoorde wijze kan worden uitgevoerd.

Odile Rasch


Wat een geweldig idee van de plaatselijke politiek om het dorp Schoorl, waar ik zelf met veel plezier woon, “groener” te willen maken….

Naast het feit dat Schoorl al midden in een prachtig groen natuurgebied ligt (je zou dan denken wat moet er dan groener?) wil ik toch even melden dat het beleid van onze geweldige gemeente er een van een heel ander kaliber is.  Ik woon sinds 15 jaar aan de Heereweg en heb in die tijd meer dan 5 mooie grote bomen, door verschillende oorzaken, zien verdwijnen uit de straat. Heeft de gemeente zich aan eerdere afspraken gehouden?  (boom voor een boom) Nee dus. En het dan maar raar vinden dat de betrokkenheid bij ons bestuur op- ene historisch laag dieptepunt zit.

Zo vlak voor de verkiezingen, zijn dit natuurlijk leuke punten om op te scoren.

Vrijblijvend stemadvies: stem blanco!

Michael Nouris


Complimenten met de nieuwe Flessenpost. Prachtige overzichtelijke layout en styling. 1 dingetje (vind ik…) : het lettertype is goed , de grootte ook maar voor het goeie mag het lettertype iets donkerder op de witte achtergrond, of de witte achtergrond moet wat minder wit, tintje grijzer, maar eerder zou ik het lettertype wat donkerder maken. Het is zeker geen aanmerking, alleen een opmerking.
vriendelijke groet, Pieter Klinkenberg, Bergen aan Zee

Red: Hartelijk dank voor de complimenten heer Klinkenberg. We gaan er eens naar kijken!


Nieuwe Flessenpost ziet er mooi uit!

Hopelijk ga ik deze weer elke vrijdag ontvangen..

Ik mis wel de rubriek Historisch Bergen, gaat deze er weer komen?

Met vriendelijke groet,

Joske Diesfeldt.

Red: Jazeker. Deze week in de rubriek Nostagie