Deel

advertentie

Pyjama Party bij Filmtheater Cinebergen

De Cinebengels vanaf 4 jaar zijn van harte welkom in hun mooiste pyjama vanaf 10.15 uur

Pyjama Party bij Filmtheater Cinebergen

Op zondagochtend 10 juli geeft Cinebergen een Pyjama Party met de voorpremière van de prachtige Nederlandse stop-motion film Knor.

Voor de voorpremière van de prachtige Nederlandse stop-motion film Knor zijn alle Cinebengels vanaf 4 jaar vanaf 10.15 van harte welkom in hun mooiste pyjama. En uiteraard ook alle opa’s, oma’s, vaders en moeders. Vóór de film over het schattige roze varkentje begint krijg je bovendien een exclusief filmpje te zien over hoe de film werd gemaakt. In de pauze kan er verder fijn geknutseld worden. Voor de kinderen is er bovendien gratis limonade!

Knor – zondag 10 juli om 10:45 uur
Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het schattige roze varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar alleen helemaal niet blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem heel andere plannen te hebben met Knor. Hij wil namelijk meedoen met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…
Met de stemmen van o.a. Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten, Loes Luca en Johnny Kraaijkamp.

Meer informatie en tickets via: www.cinebergen.nl.

Gevestigd op landgoed ’t Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 18 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod: www.cinebergen.nl, infolijn: 072 581 5914.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Nieuwe cursussen Regionaal Archief van start

12 augustus 2022

Je stamboom leren uitzoeken of oude handschriften lezen

Op zoek gaan naar je familiegeschiedenis, oude handschriften leren lezen of gewoon eens kennismaken met het archief: in september start bij het Regionaal Archief in Alkmaar weer een nieuwe reeks cursussen. De cursussen zijn er voor iedereen die wil leren onderzoek te doen in het archief, bijvoorbeeld om zijn stamboom uit te pluizen.

Rooottz lanceert de primeur collectie “Beestachtig Krachtig”

12 augustus 2022

Waar: Beachbar Stoked Bergen aan Zee

De in Huisduinen gevestigde kunstenares Mirjam Stienstra ( 1975) leert dat verandering het beste is te realiseren door te inspireren. Met die wetenschap creëerde zij, onder haar label Rooottz, de circulaire art, fashion en interieur collectie, getiteld ‘Beestachtig Krachtig’.

Avondconcert in de Ruïnekerk

12 augustus 2022

Wanneer: vrijdag 12 augustus 20:30-22:30 uur

COMPONIST(EN): Béla Bartók, Edvard Grieg, Felix Mendelssohn Bartholdy, Frédéric Chopin, Henryk Wieniawski, Ludwig van Beethoven

Korren in de branding van Bergen aan Zee

12 augustus 2022

Wanneer: op zondag 21 augustus ‘s ochtends vroeg

De temperaturen zijn weer lekker en in de zee is er veel jong leven. Dat er in de zee veel leeft, is wel bekend. Maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen.

Optreden Dr. Link en de Boze Oude Mannen

12 augustus 2022

Waar en wanneer: Tha Banque Art Gallery, Plein 29 op dinsdag 23 augustus a.s.

Het hart ligt op tafel, de drie professionele en ervaren heren Link, Mooij en Nieuwenhuizen steken hun gevoelens en muzikale talent niet onder stoelen of banken met een excentriek liedrepertoire.

Oberon theaterproducties zoekt theatertalent

12 augustus 2022

We zoeken musicalperformers (X/V/M) tussen de 14-21 in alle kleuren, vormen en maten

De Oberon Musicalgroep is op zoek naar nieuwe leden voor ‘Een Revue voor U: Encore’.

Wandelen door en langs de Bergense heide

12 augustus 2022

Waar en wanneer: vanaf de Schaapskooi op zondag 14 augustus

Deze zondag gaat IVN-gids Jos Bos weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.

Reuzenrad keert terug in Egmond aan Zee

12 augustus 2022

Vanaf 27 augustus tot en met 25 september

Wie dacht dat het er misschien niet meer van zou komen, het reuzenrad van de familie Vallentgoed komt terug in Egmond aan Zee aan de Boulevard.

Laatste keer tuben bij il primo

5 augustus 2022

Reserveer snel je tijdslot via www.ilprimo.nl/tubing

Heb jij ook wel eens zin om lekker naar beneden te glijden in een band op onze skibaan? Vanaf de meivakantie kan dat weer bij il primo! Even heerlijk een uurtje buitenspelen op de mooiste baan van Nederland!

Vier fantastische weken voor kinderen en jongeren bij VakantieFUN

5 augustus 2022

Voor kinderen die door een stoornis in het autismespectrum of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen

Ook deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z VakantieFUN, een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod.

Augustus, tweede ronde van bloei en groei

5 augustus 2022

Dit zomerse open weekend van tuinen en kwekerijen is op 6 en 7 augustus a.s.

‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop je een aantal leden van de ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’ achtereenvolgend bezoekt.

Familieconcert in de Ruïnekerk met de Roemeense pianist Alexa Stier en de Koreaanse violiste Miri Kim

5 augustus 2022

Wanneer: zaterdag 6 augustus a.s. 11.00 uur

De Roemeense pianist Alexa Stier en de Koreaanse violiste Miri Kim laten in de Ruïnekerk horen dat ze het vak hebben geleerd van grote musici.

Zomer aan Zee…

5 augustus 2022

Retraites in Bergen op 20 & 27 augustus en zaterdag 10 september a.s.

Ga je mee naar het mooie Bergen voor een 1-daagse zomerretraite in de natuur? We nemen we de tijd om een pas op de plaats te maken.

Programma Hoeve Overslot in Egmond

5 augustus 2022

Zondag 7 augustus speelt Acoustic Mix

In Egmond aan den Hoef speelt Acoustic Mix in de oude hoeve met de bijzondere akoestiek een mix van twee eigenzinnige gitaristen. een mix van semi-akoestische gitaren, banjo, cigarbox, bassdrum, mondharmonica & vocals. Een mix van Pop, Rock, Reggae, Blues, Spaans en Country. Een mix uit de jaren '60 t/m '90. Kortom: Acoustic Mix laat de Gouden muzikale tijden herleven!

Vier het Leven neemt ouderen mee uit!

5 augustus 2022

Wij nodigen u, uw vader of moeder of oma of opa van harte uit om met ons mee uit te gaan...

‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Het nieuwe culturele seizoen staat weer voor de deur en speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, heeft Vier het Leven weer een gevarieerd cultureel aanbod samengesteld.

Kunstmarkt rondom de Ruïnekerk (filmpje)

5 augustus 2022

Wanneer: op zondag 7 augustus a.s.

Op deze zonnige zondag is de tweede editie van de kunstmarkt op zondag rondom de Ruïnekerk. Na twee jaar op een afwijkende locatie staan we weer op de vertrouwde plaats, rondom de prachtige Ruïnekerk.

Nieuw kunstwerk herman de vries in de beeldentuin van Museum Kranenburgh

29 juli 2022

Het nieuwe kunstwerk blijft permanent opgesteld in de beeldentuin

Museum Kranenburgh verwerft een nieuwe sculptuur van herman de vries voor de museumtuin. De in Alkmaar geboren kunstenaar die dit jaar 91 werd, onderhoudt sinds zijn jonge jaren een bijzondere band met het dorp Bergen.

Dichters in Bergen

29 juli 2022

Waar en wanneer: blooming op vrijdag 29 juli om 20:15 uur

Vandaag, vrijdag openen de deuren van het kleinste podium van Europa. Onder begeleiding van dorpsdichter Arij van der Vliet krijg jij de kans om hier jouw eigen dichterlijke gevoelens op te schrijven (en te delen) tijdens een interactieve dichtavond.

Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van Duindorp Schoorl

29 juli 2022

Je kijkt je ogen uit...

De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Een uitkomst als je minder goed ter been bent of niet zo van wandelen houdt. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt!

Pianist Hartman en celliste Angelsen in Bergen

29 juli 2022

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op 1 augustus a.s.

De Amerikaanse pianist Derek Hartman en de Noorse celliste Sigrid Angelsen treden op maandag 1 augustus op in de Ruïnekerk in Bergen als onderdeel van de concertreeks van de Summer Academy van de International Holland Music Sessions.

Rondleiding Heemtuin Bergen aan Zee

29 juli 2022

Wanneer: op zondag 31 juli 10.30 uur

Op deze zondag is er een wandeling door de heemtuin van Parnassia onder leiding van een ervaren IVN-natuurgids.

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

29 juli 2022

Waar en wanneer: Parnassiapark op woensdagavond 3 augustus a.s.

Op deze woensdag start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Bergense zangeres Helen Botman verwelkomt alle stemmen

29 juli 2022

Zingen met meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid

Woensdag 14 september start de Bergense zangeres en stemcoach Helen Botman voor de vijfde keer het stemtraject ‘I Sing’. Een cursus speciaal voor vrouwen, waarin ze de deelneemsters leert zingen met meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid. De lessen vinden plaats in haar muziekatelier in Burgerbrug en in Bergen. Kijk voor meer informatie op de website www.themovingvoice.nl/ising

Met dit mooie weer kan het zo maar gebeuren

29 juli 2022

Dit is wanneer je zeevonk kunt verwachten...

Wanneer je op een warme lente- of zomeravond langs de kust loopt, kan je zomaar een lichtgevende blauwe gloed in het water zien. Dit is zeevonk: een eencellig organisme dat licht kan geven. Het is een prachtig fenomeen, maar wat is het nou eigenlijk precies? En wanneer kun je zeevonk zien?

Bridgecursus in het Oude Raethuys

22 juli 2022

Wanneer: op de woensdagavonden

Leer nu het meest intrigerende kaartspel! Dat kan want er komt een bridgecursus voor beginners in het oude Raethuys. De cursus start op woensdag 28 september om 19.30 uur en wordt gegeven door Nettie Jonker.

Indiase muziek in het Vredeskerkje

22 juli 2022

Wanneer: donderdag 28 juli

Deze donderdagi komt Sinta Wullur met haar trio een concert geven in het Vredeskerkje. De Indiase schopte het met haar werk al tot het Holland Festival. In haar composities slaat ze letterlijk en heel ritmisch de brug tussen de oorspronkelijke muziek uit India, de raga’s en de westerse muziek en dan vooral de meer minimal music.

Sfeervolle markt rond het witte kerkje in Groet

22 juli 2022

Wanneer: de hele zomer op de maandag

Iedere maandag wordt er rond het witte kerkje in Groet een gezellige markt gehouden. Er zijn kraampjes met eten en drinken, kortom gewoon een gezellige markt. Maar ook leuke snuisterijen en kunst.

Kom in contact met een schrijfmaatje!

22 juli 2022

Wilt u ook schrijven en post ontvangen?

Vindt u het leuk om brieven te schrijven en te ontvangen? Dan bent u bij het project BrievenbusPlus aan het juiste adres. Met het project willen wij graag mensen met elkaar in contact brengen. Dit doen wij in samenwerking met Stichting Welzijn Bergen, Wonen Plus Welzijn en Noordkopvoorelkaar.

Uitnodiging gastgezinnen van Oekraïense vluchtelingen

22 juli 2022

Waar en wanneer: het Binnenhof Bergen op woensdag 27 juli

In de gemeente Bergen zijn er meerdere particulieren die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen bij hen thuis. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over deze vorm van opvang bij de mensen die deze opvang bieden. Bij Welzijn Bergen zijn niet alle opvanggezinnen bekend: wij doen daarom langs deze weg een oproep aan eenieder die Oekraïense vluchtelingen opvangt.

Weerbaarheidstraining en zelfverdediging voor meiden in Bergen

22 juli 2022

Meiden van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf maandag 5 september meedoen aan een cursus zelfverdediging in het jongerencentrum in sportcentrum De Beeck

Gedurende acht weken werken zij van 19.00-20.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg. De eigen bijdrage voor de lessen bedraagt € 15,-.

In de schaduw van de Victorie

22 juli 2022

Van 1571 tot 1576 golfde hier de strijd heen en weer

Van Alkmaar de Victorie! Zo staat het in de boekjes – al bijna viereneenhalve eeuw. Op 8 oktober 1573 gaven de Spaanse troepen de belegering van Alkmaar op. Zo werd het de eerste stad in Holland die stand had weten te houden in de strijd tegen koning-dictator Filips II.

Kunstmarkt rondom de Ruïnekerk

22 juli 2022

Wanneer: op zondag 24 juli a.s.

Deze zondag is de eerste editie van de kunstmarkt op zondag rondom de Ruïnekerk. Na twee jaar op een afwijkende locatie staan we op de vertrouwde plaats, rondom de prachtige Ruïnekerk.

Tropisch weer in aantocht. Waar kun je veilig zwemmen…

15 juli 2022

Zwemmen in de natuur is op eigen risico...

In de zomer genieten veel mensen van water zoals tijdens het zwemmen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) meet regelmatig de kwaliteit bij de 31 officiële zwemwaterlocaties. Ook adviseert ze waar nodig over maatregelen om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren.

Vakantieprogramma voor jeugd in gemeente Bergen start maandag in Camperduin

15 juli 2022

Op de eerste vakantiedag, maandag 18 juli, zal er een alles-in-1-dag Zomerkamp plaatsvinden bij de Lagune in Camperduin

De buurtsportcoaches van Holland Sport hebben in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en de lokale sportaanbieders een actief zomerprogramma voor jong en oud opgesteld. Van wekelijkse buitensportlessen en strandsportdagen voor kinderen tot sport- en beweegactiviteiten voor álle leeftijden.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug