Provincie eindelijk aan de slag bij wateroverlast Zeeweg

Voor de paasdagen moet het probleem opgelost zijn...

Provincie eindelijk aan de slag bij wateroverlast Zeeweg

Omdat door veel regenbuien een waterplas is te zien op een van de rijbanen, besloot de provincie op 9 januari het ondergelopen weggedeelte af te sluiten ter hoogte van de parkeerplaats bij de Uilenvangersweg. Het verkeer wordt sindsdien ‘om-en-om’ over één rijstrook geleid, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
De provincie wilde hiermee voorkomen dat ook de andere rijbaan zou onderlopen. Rijden door water kan zorgen voor een onveilige situatie, benadrukte provinciewoordvoerder Linda Oudendijk destijds. Vervolgens pompte een aannemer eind februari een groot deel van het water weg, maar de situatie verbeterde onvoldoende. De provincie beraamde zich vervolgens op andere maatregelen en belde dinsdagmiddag de redactie van RTV80 om haar plan bekend te maken.

‘Water zakt langzaam’
De provincie kiest ervoor om woensdag aan de slag te gaan, omdat het water op dit moment langzaam zakt. De provincie plaatst zandzakken langs het voetpad van het gedeelte van de Zeeweg dat nog steeds kampt met wateroverlast. “We maken met zandzakken een dijkje. Op deze manier houden we het water dat vanuit de berm de weg opstroomt tegen. Daarna pompen we het water weg”, aldus Oudendijk. Maar wat als het water toch sterker is dan het effect van het ingrijpen door de provincie? Oudendijk: “Als er toch water tussen de zandzakken door sijpelt, dan komt er een vrachtwagen die dit water wegpompt.”

Paasdagen
De provincie Noord-Holland opent de Zeeweg vrijdag, althans dat is het voornemen. “Het hangt er natuurlijk vanaf hoe een en ander verloopt.” Mocht de situatie veilig zijn, dan zijn de verkeersmaatregelen niet meer nodig. Voor de provincie een mooi moment. Oudendijk: “Er kunnen dan geen opstoppingen ontstaan. Vooral fijn omdat de paasdagen eraan komen.”

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Bron: Mediapartner RTV80