Programma Buitencentrum Schoorlse Duinen

Als het begint te schemeren zijn de bosuilen aan de binnenduinrand te horen

Programma Buitencentrum Schoorlse Duinen

Op zondag 21 januari van 11.00 tot 16.00 uur een dag vol uilen activiteiten aan. Ontdek wat uilen eten, door een uilenbal uit te pluizen. De presentatie van de uilen in het buitencentrum geeft een kijkje in het leven van de uil. Knutsel zelf een uil en sluit de activiteiten af met een broodje bakken. De kosten voor de activiteiten samen zijn €5,00 per kind. Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld, deze kun je bestellen op de website: www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl. Elke derde zondag van de maand bieden we komend jaar samen met onze vrijwilligers buitendagen aan. Op deze dag kunt u samen met (klein-) kinderen een heerlijke natuurdag beleven.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl, dagelijks open van 10-17 uur, meer info op www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Wintersprookje
Het sneeuwt, het sneeuwt! Eindelijk !Vrouw Holle woont bij de Toverput. Wie wil haar graag helpen? Wie schudt de kussens zo goed als ze kan ? Kom kijken hoe dit sprookje goed afloopt. En na afloop maken we een eigen sneeuw -kabouter. Deze voorstelling van poppentheater “Belletje Sterk” is op zondag 14 januari en zondag 11 februari. Aanvang 11.00 en 14.00 uur. Een kaartje kost €8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar. Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site: www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk. Buitencentrum Schoorlse Duinen is elke dag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10.00-19.00 uur. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.

Natuurbelevingsconcert met stiltewandeling door de Schoorlse Duinen

Leer de prachtige natuur van Schoorl op een bijzondere manier kennen en ervaar de heilzame invloed van de natuur tijdens een natuurbelevingsconcert en een stiltewandeling. Dit belevingsconcert wordt op 16 januari a.s. verzorgd door violiste Martine Nijenhuis. Na afloop gaat de belevenis buiten verder onder leiding van een Schoorlse Duinengids. Je zintuigen worden door een aantal opdrachten geprikkeld en vervolgens loop je in stilte door de Schoorlse Duinen. Een bijzondere ochtend om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur. De aanvang van het concert is 10.30, na de wandeling bent u ongeveer 12.30 weer bij het Buitencentrum. De kosten bedragen € 20,00 p.p., inclusief koffie of thee. U gaat het hoogste duin beklimmen, daarom is de wandeling minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Vooraf aanmelden kan via de website: www.staatsbosbeheer.nl/natuurconcertschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Telefoonnummer 072 509 33 52 Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00-19.00 uur.

Dichter worden kan iedereen

De Schoorlse Duinen zijn niet alleen prachtig, ze vormen ook een bron van inspiratie voor dichters in de dop. In het kader van de landelijke Week van de Poëzie, van 25 tot en met 31 januari 2018, organiseert Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen een poëzieworkshop voor jong en oud voor iedereen die graag wil leren hoe je zelf een gedicht schrijft. En je kunt er nog een prijs mee winnen ook.

We beginnen met een inspirerende zintuigenwandeling door de Schoorlse Duinen onder leiding van een Duingids van Staatsbosbeheer. Aansluitend kunnen alle deelnemers een workshop volgen van niemand minder dan dichter Theo Olthuis. In een boeiende workshop ‘Dichten doe je zo’ geeft hij de deelnemers richtlijnen en handvatten om een zelf een gedicht te kunnen schrijven. Er is een speciale workshop voor basisschoolkinderen op woensdag 17 januari om 14.00 uur, de kosten zijn €3,50 per kind. Die voor volwassenen vindt plaats op donderdag 18 januari om 10.00 uur en kost € 8,50. Aanmelden kan bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen of telefonisch via T 072-5093352 (tussen 10.00 en 17.00 uur). Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer dus snel !

Een selectie van de door de kinderen ingestuurde gedichten wordt tentoongesteld in het Buitencentrum van de Schoorlse Duinen tijdens de Week van de Poëzie. Op zondag 28 januari om 12.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend en worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.