Prof. ir. André Thomsen blijft nieuwbouw Parkhotel obstrueren

Dirk Kat: ”Ach, hij doet maar, ik ga gewoon door!”

Prof. ir. André Thomsen blijft nieuwbouw Parkhotel obstrueren

Enkele dagen voor het verstrijken van de beroepstermijn (6 weken) heeft de dwarsliggende professor in de bouwkunde, ingenieur André Thomsen, bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de sloopvergunning van het Parkhotel aan de Breelaan, hoek Stationsstraat. De bezwaren waren in december 2018 al door de Alkmaarse rechter ondubbelzinnig en volledig naar de prullenbak verwezen.

Wanneer de zaak dient bij de Raad van State is nog niet bekend en ook de motivatie van André Thomsen is ongewis. Vooralsnog lijkt de querulante Bergenaar slechts te willen obstrueren, traineren en irriteren.
Hoewel het een zaak is tussen de gemeente Bergen en de dwarsliggende professor gaat de advocaat van Dirk Kat, mr. Johan van Groningen, bij de Raad van State een spoedprocedure starten om de ontvankelijkheid van Thomsen te toetsen. Zoals gemeld woont André Thomsen op het Russenplein en beweert hij dat hij vanuit zijn zolderraam, staand op een keukentrapje, zicht heeft op de nok van het Parkhotel. Volgens Van Groningen was dit voor de Alkmaarse rechter al een discutabele situatie, maar gaf ze de dwarsliggende professor min of meer het voordeel van haar grote twijfel. Dit vraagt dus nog even een juridische interventie, aldus het advocatenteam van Dirk Kat.

Gepasseerd station
Dirk Kat gaf in een eerste reactie aan dat hij Thomsen en zijn chronische dwarspisserij volledig gaat negeren en zijn acties voor kennisgeving aanneemt.
Dirk Kat: “Ach, die Thomsen moet vooral doen waar hij zin in heeft. Dit is een volledig gepasseerd station. Ik ga gewoon door met mijn plannen en op basis van het Alkmaarse vonnis kan ik spoedig met de sloop van het Parkhotel beginnen én ga dat ook doen. Het is natuurlijk beschamend dat iemand in dit dorp bijna drie jaar een ontwikkeling probeert tegen te houden.”
Binnen enkele weken hoopt Dirk Kat zijn bouwplannen voor de locatie Parkhotel aan de Bergense bevolking en omwonenden te kunnen presenteren.