Politie waarschuwt Bergenaren voor inbrekers

In november is zes keer aangifte gedaan van een al dan niet succesvolle inbraak

Politie waarschuwt Bergenaren voor inbrekers

Deze maand was het ook al drie keer raak in Bergen. De politie kreeg geen enkele aangifte vanuit de andere dorpen in de gemeente. Ook Alkmaar en Heiloo waren beter af.

Gemeente Alkmaar heeft tot nu toe geen traditionele winterpiek van woninginbraken. In november werd acht keer aangifte gedaan van inbraak en drie keer van een inbraakpoging. Vorig jaar november waren dat er bij elkaar 25. Op één poging in De Rijp na vonden alle incidenten plaats in de kaasstad. Over het hele jaar ligt het aantal ook lager. Tot en met november werden 86 aangiften van inbraak(pogingen) gedaan, tegenover 105 vorig jaar.
Ook Heiloo was in november met drie inbraken beter af, vergeleken met vijf inbraken een jaar eerder. En ook hier werden over de eerste elf maanden van het jaar minder aangiften van inbraak (pogingen) gedaan: 27 tegenover 34 in 2022.

Bergen gaat in het hele jaar al tegen de trend in. Tot en met november werden 48 aangiften van al dan niet succesvolle inbraakpogingen gedaan, tegenover 40 in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: NHnieuws.nl