Politie sneller in Bergen bij calamiteiten…

De opvallende verbetering blijkt meer geluk dan wijsheid en berust vooral op toeval

Waar Bergen voorheen het grootste zorgenkindje van de regio Alkmaar was, blijken surveillerende agenten nu in negen van de tien 112-meldingen (90 procent) binnen een kwartier ter plaatse te zijn. Dat percentage lag voorheen vaak onder de 70.
De opvallende verbetering blijkt meer geluk dan wijsheid en berust vooral op toeval, zo komt uit navraag naar voren. „Er is geen speciale aandacht of prioriteit aan Bergen gegeven”, laat politiewoordvoerster Mascha Koning weten. “De meldkamer (in Haarlem, red.) verdeelt de afwikkeling van hulpvragen in de regio. De 112-medewerker vertelt naar welke locatie een politiewagen moet rijden bij een melding en wat er aan de hand is”, licht zij toe.
“Hierbij werken we aan een zo goed mogelijk spreiding.” Koning verduidelijkt dat de politie op verschillende locaties rondrijdt. “Dat is altijd de werkwijze. Het is afhankelijk van het aantal meldingen, de aard en locaties binnen de eenheid hoe snel we ergens zijn.”

In de hele regio Alkmaar is de politie bij acute incidenten in ruim acht van de tien gevallen in de eerste zes maanden van dit jaar binnen een kwartier aanwezig: bij 1477 van de 1774 meldingen. Dat percentage is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van de eerste helft van 2021.

Bron: NHD.nl