Deel

advertentie

Plantenmarkt op het Plein in Bergen

Wanneer: zaterdag 14 mei a.s.

Plantenmarkt op het Plein in Bergen

Op het Plein in Bergen wordt de plantenmarkt ’s morgens vanaf 06.00 uur opgebouwd. De verkoop start rond 08.00 uur. Om 17.00 uur wordt er weer ingepakt en schoongemaakt. Dit jaar doen er vier hoveniers en kwekers mee. Veel oude gezichten met de bekende topkwaliteit.

IJsheiligen
De datum is dus 14 mei, rond IJsheiligen. We mogen hopen dat er na 14 mei geen nachtvorst, sneeuw- , of hagelbuien meer zullen voorkomen. Dus kunnen de nieuwe plantjes de tuin in, het zaaigoed verspeend in hun bedjes. Onze hoveniers en kwekers, die uit het hele land afkomstig zijn, kunnen u de juiste adviezen geven. En de mooiste kleuren aanbieden voor de kleurrijkste prijs! Wij verwachten mooi weer en veel mensen. Veel plezier!

advertentie

Meer 'Evenementen':

Oorlog aan Zee is terug…

13 mei 2022

Meld je aan voor: productie-assistentie, grime, technische ondersteuning, promotie en publieksbegeleiding tijdens de voorstellingen

Vanaf vandaag is hij door iedereen te bezoeken: de officiële ‘Oorlog aan Zee’ website met (bijna) alle informatie over deze bijzondere voorstelling die – op veler verzoek – in het najaar 2022 in reprise gaat en inmiddels volop in productie is.

Britta Maria komt naar de Ruïnekerk met haar voorstelling ‘Aznavour mon Amour’

Wanneer: op 21 mei om 20:15 uur

Een ode aan de muziek en het leven van Charles Aznavour.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

13 mei 2022

Met o.a. op zondag de The Pheromones

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in Koel 310 en Podium Victorie

Kofferbakmarkten in Camperduin (Schoorl)

13 mei 2022

Voor in de agenda...

Al voor de 22ste keer gaan zaterdag 2 juli de wekelijkse kofferbakmarkten in Camperduin weer van start. De markt wordt op alle zaterdagen van juli en augustus georganiseerd, de laatste op 27 augustus. Bezoekers zijn welkom tussen 9.00 en 15.00 uur en voor hen is de toegang gratis.

Artgalerie Het Wapen van Bergen is weer open!

13 mei 2022

Van 15 mei t/m 30 september elke vrijdag-zaterdag-zondag open van 13.00-17.00 uur

Verkoop van schilderijen, beelden, fotografie, lichtinstallaties en non-figuratieve objecten van hout.

Bijzondere lezing door historicus Henk Stapel

13 mei 2022

Schoorlse Zeedijk, een monumentale dijk... UNESCO-werelderfgoed

De Westfriese Zeedijk is UNESCO-werelderfgoed en ook de voor onze veiligheid belangrijke Hondsbossche Zeewering krijgt regelmatig aandacht. De Schoorlse Zeedijk die ruim drie eeuwen van levensbelang was voor Noord-Kennemerland is echter in de vergetelheid geraakt. Tijdens een lezing brengt de in Groet wonende historicus Henk Stapel de dijk weer tot leven. Hij heeft hiervoor diverse bronnen bestudeerd en te voet, op de fiets en vanuit zijn kajak de dijk en de omgeving verkend.

Beweegstrippenkaart voor 50+’ers in Duindorp Schoorl

13 mei 2022

Voor de in totaal 9 proeflessen betaalt de deelnemer € 20,-

Het zorg- en beweegnetwerk in Duindorp Schoorl heeft vorig jaar de beweegstrippenkaart geïntroduceerd voor 50+’ers. Met deze strippenkaart kunnen inwoners bij drie verschillende sport- en beweegaanbieders 3 proeflessen volgen. Voor de in totaal 9 proeflessen betaalt de deelnemer € 20,-. De strippenkaart is aan te schaffen bij de deelnemende sportaanbieders én via de website www.sportenbewegeninbergen.nl/strippenkaart-schoorl-50 Op deze website vindt u ook het complete beweegaanbod van deelnemende aanbieders.

Jazzimprovisatieworkshop

13 mei 2022

Waar en wanneer: Harmoniegebouw op zondag 15 mei a.s.

Op deze zondag van 10.30 van 12.00 uur geeft saxofonist Victor Posch voor de achtste keer in het tiende seizoen een jazzimprovisatieworkshop voor blazers en andere instrumentalisten, ook nu weer in het Harmoniegebouw in Bergen.

Kunst aan Zee…

13 mei 2022

Wie en waar: Peter Swidde exposeert zijn werk in de hal van Natuurvriendenhuis Het Zeehuis

Peter Swidde is inmiddels 70 jaar geworden. Hij schildert en tekent al zijn leven lang en werd extra gemotiveerd door zijn tekenleraar Van Schie. Het liefst werkt hij met olieverf en paletmes op linnen.

Eenendertig Bergense kinderen treden op in Disney’s Belle en het Beest

6 mei 2022

Samen maken ze er een onvergetelijke voorstelling van...

Een magisch wereldberoemd sprookje komt tot leven in Theater De Beun in Heiloo. Musicaltheaterschool Mille Stelle speelt Disney’s Belle en het Beest. Een avontuur waarin Belle leert dat het beest meer is dan hij lijkt te zijn. En waarin blijkt dat échte schoonheid van binnen zit.

Kom korren in Bergen aan Zee…

6 mei 2022

Zwangere garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier

Zondag 15 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Bijeenkomst voor Oekraïners in Bergen

6 mei 2022

Зустріч для українців у Бергені

Iedere eerste zondag van de maand in de Nieuwe Beuk achter de Petrus en Pauluskerk in Bergen aan de Dorpsstraat 20. Tijd van 14.00 t/m 16.00 uur.

Expo: Fotografie van Chinnoe & Vlemmix en keramiek/porselein van Inge Bečka

6 mei 2022

Waar en wanneer: bij Zinc Exposities vanaf 20 mei tot en met 6 juni a.s.

De kunstwerken van het Rotterdamse kunstenaarsduo Chinnoe & Vlemmix verrassen keer op keer. Lopend door de beeldschone ruimte van Zinc Exposities in Bergen, kun je je oprecht verwonderen.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

6 mei 2022

Vrijdag 6 Mei Freaky Friday, DJ's Michael en Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in Koel 310 en Podium Victorie Aanvang 21:00, vrij entree Cafe de Taverne Karel de Grotelaan 1

Afsluiting 75+2 Vrijheid Bergen aan Zee

6 mei 2022

Waar en wanneer: Vredeskerkje op zondag 8 mei 15.00 uur

Ter afsluiting* van de bijeenkomsten rond 75+2 Vrijheid in Bergen aan Zee en met name de tentoonstelling in Hotel Meyer (t/m 7 mei, 11.00-17.00) vindt zondag a.s. nog een bijzondere bijeenkomst plaats in het Vredeskerkje.

Reünie 2022 Van Reenenschool

6 mei 2022

Wanneer: zaterdag 11 juni 2022 is op de Van Reenenschool een reünie van oud-leerlingen en oud-leerkrachten

De reünie wordt gehouden vanaf 16:00 tot 20:00. Tijdens die tijd zorgen we dat er snacks en wat eten gehaald kunnen worden.

De Bergense Avondvierdaagse

6 mei 2022

Wanneer: van maandag 9 t/m donderdag 12 mei. Start: 18.30 uur

Dit jaar is er weer een Avondvierdaagse en nu zelfs eerder dan we gewend zijn...

Vrijwilligers gezocht

6 mei 2022

Coördinatoren

De stichting Rolstoelbus BES zet zich in voor het vervoer van de mindervalide inwoners van de gemeente Bergen. In de afgelopen veertien jaar heeft deze voorziening zijn bestaansrecht bewezen en dankzij de inzet van vele vrijwilligers loopt het vervoer op rolletjes.

Voorjaarswandeling in de duinen bij de Schaapskooi Bergen

6 mei 2022

Wanneer: op zondag 8 mei a.s.

Deze zondag neemt IVN-gids Jos Bos u mee op een voorjaarswandeling door het duingebied. Het voorjaar is begonnen en dat is duidelijk te horen en te zien.

Boekenmarkt op het Plein

6 mei 2022

Waar en wanneer: op zondag 8 mei a.s.

Na twee jaar afwezigheid is er dan nu weer traditionele 'Moederdag' boekenmarkt op het Plein. De markt zal als gewoonlijk rond de 40 kramen tellen, en de grote vraag is natuurlijk,..

Verhalenherdenkingstocht

29 april 2022

Theatrale Fietstocht op 4 & 5 mei a.s.

Fiets met ons mee langs bijzondere overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog in Bergen, ontdek bijzondere plekken en dompel je onder in persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog uitgebeeld in theater, mime, moderne dans, zang , muziek en vertelkunst verbonden met het nu.

Reddingbootdag 2022

29 april 2022

Waar en wanneer: Egmond en langs de hele Nederlandse kust op zaterdag 30 april

Het is zover! Zaterdag 30 april openen we de deuren van onze reddingstations. Een mooie kans om een van onze 45 stations te bezoeken. Bekijk de boten waarmee we geredden weer veilig aan wal brengen.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

29 april 2022

Vrijdag 29 april Thank God It's Friday, DJ's Frank en Guido

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!

De line-up voor Woodlands is bekend!

29 april 2022

Waar en wanneer: IJsbaan Bergen op 28 mei a.s. van 13.00 tot 23.00 uur

Op het hoofdpodium ‘Earth Stage’ vind je onder andere de heren van Handsome Poets, de negenkoppige band Jungle by Night en de twee vrienden Jack and the Weatherman. Op de Fire Stage draaien onder andere Michel de Hey en De Sluwe Vos de lekkerste beats voor je. En ook het lokale talent is gerepresenteerd op de Locals Stage! Benieuwd naar de gehele line-up? Bekijk deze hier per stage!

Workshop filmpjes maken

29 april 2022

Waar en wanneer: Studio C (Kranenburgh) op dinsdag 3 mei 2022 om 13:30 tot 15:00 uur

Tijdens deze speciale workshop ga je een stop motion filmpje maken met de Animatiebus. Een stop motion filmpje wordt gemaakt door heel veel foto's achter elkaar te zetten en die snel af te spelen.

Wel 100 redenen om Museum Kranenburgh te bezoeken

29 april 2022

Interview met Adriana González Hulshof bij Tijd voor MAX

Burgemeester van Bergen Lars Voskuil opende vrijdag 15 april de tentoonstellingen Leo Gestel op Mallorca, Bastiaan Woudt - Twist en Praneet Soi - A Bergen Diary.

Vredeskerkje: herdenken én vieren

29 april 2022

Met o.a. Niki Jacobs Ensemble en The Ballad of Mauthausen

Op 30 april om 20.00 uur speelt het Niki Jacobs Ensemble het programma ‘The Ballad of Mauthausen’. Het grote werk van Mikis Theodorakis staat centraal: De Mauthausencyclus.

Maak kennis met de natuur- en cultuur in en rond Bergen aan Zee

29 april 2022

Waar en wanneer: IVN-gebouw Parnassia op woensdagavond 4 mei a.s.

Op deze woensdagavond start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Elfendeurtjesroute nu ook voor Oekraïense kinderen en hun ouders

Welkom ouders en kinderen uit Oekraïne! Wij bieden u een leuk kinderprogramma aan: ‘Elfendeurtjesroute’, dat speciaal voor u in het Oekraïens en Russisch is vertaald

Geniet van dit programma voor kinderen van 3 tot 7 jaar en van onze natuur.

Bergense Kroniek, Historische Vereniging Bergen NH

22 april 2022

Oorlog, liefde, een natuurramp, in de nieuwe Kroniek van Bergen komt alles samen

Verder aandacht voor de schatten van vrijwilligers in museum Het Sterkenhuis. Wie zijn al die vrijwilligers met hun tomeloze inzet en wat zijn hún historische schatten? Tijd om beide met een tentoonstelling in het zonnetje te zetten. Te zien vanaf 1 mei in het oudste monumentale gebouw in het centrum van Bergen.

Agenda aankomend weekend in de Taverne

22 april 2022

Op Koningsdag staat UNCLE HARRY'S PUNCH om 17.00 uur op het podium van de Taverne Bergen!

Vrijdag 22 April DJ's Van Leijen's Soundsystem

Tentoonstelling ‘Schatten van vrijwilligers’ in Het Sterkenhuis

22 april 2022

Wanneer: 1 mei tot en met 30 oktober a.s.

De titel van de nieuwe tentoonstelling 'Schatten van vrijwilligers' in historisch museum Het Sterkenhuis prikkelt de nieuwsgierigheid. Het museum heeft natuurlijk schatten van vrijwilligers die ervoor zorgen dat het museum draait.

PrutsHubDagen voor jonge makers

22 april 2022

Op dinsdag 3 mei in Bergen in de Bieb

Kinderen en ouders kunnen spelenderwijs kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug