Deel

Overzicht...

Klik hier voor een overzicht van evenementen de aankomende weken

Overzicht...

Wil je ook je evenement vermeld zien in de Flessenpost? Dat kan! Stuur je persbericht naar: info@flessenpostuitbergen.nl

 

Wat is er mooier dan de duinen op een vroege ochtend in september? De opkomende zon, ochtendnevel en bedauwd spinrag; het levert de prachtigste plaatjes op. Ook dit najaar organiseren we weer twee fotoworkshops in de duinen rondom Bergen, onder leiding van fotograaf Ab Baart en boswachter Fred van den Bosch. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

De data en locaties zijn:
1 september om 7:30 uur vanaf parkeerterrein Uilenvangersweg Bergen nabij de schaapskooi.
15 september om 7:30 uur vanaf parkeerterrein PWN Verspyckweg Bergen aan Zee.
Inschrijven via de : www.fotocursus.nl. Inschrijven per mail.

De mooiste foto’s worden dicht bij huis geschoten!
Door het felle licht en de warmte overdag, zijn in de zomermaanden de ochtend en avond de beste tijden om te fotograferen. Maar voor perfect licht ga je natuurlijk vroeg uit de veren. Daarom hebben we in de maand september twee ochtendexcursies gepland.

De duinen bieden prachtige taferelen. Verstilde landschappen met bloeiende heide en grazende schapen, grijsgroene helm waar tussen het zand zilverwit oplicht, en natuurlijk de rijkdom aan insecten en planten voor de macro-fotograaf. Heeft u dure apparatuur nodig? Zeker niet, elke camera voldoet. En uiteraard krijgt u van Ab ondertussen hulp en tips.

Zaterdag 1 september staat er nog volop heide in bloei, 15 september bloeit er al minder en richten we ons vooral op kleur en vorm op het Buizerdvlak.

Voor koffie en een versnapering ter plekke wordt gezorgd. In de pauze vertelt Ab het een en ander over natuurfotografie. Deze informatie staat ook in een reader die u tijdens de excursie ontvangt.
Van 7.30 tot 11.15 uur. Kosten: € 27,50 contant bij de aanvang.


Zondag 19 Augustus  heeft Toneel ENZO uitverkoop op de rommelmarkt in De Blinkerd in Schoorl. Het is de laatste van het seizoen. Er is veel te koop, voor ieder wat wils. Het is niet te duur, we willen opruimen.
Entree is :0,50.
Aanvang om 1100 uur en om 16.00 uur sluiten wij de markt.
Hopelijk zien wij u met onze kerstmarkt weer terug in de Blinkerd.

Zee en Strand  op zondag 19 augustus. Het thema in de bezoekersruimte van de Schaapskooi gaat dit keer over zand, zee en strandvondsten. Er kan door microscopen naar verschillende soorten zand gekeken worden en u kunt zien uit welke mineralen zand zoal bestaat. Verder zijn er schelpen en andere strandvondsten te bewonderen, kunt u schelpen op naam brengen en schelpen sorteren. Kinderen kunnen van 13.00 – 15.00 uur knutselen met schelpen. Neem je zelf ook schelpen mee? Wanneer: zondag 19 augustus 12.00-16.00 uur

Waar: Schaapskooi, Zeeweg 2, Bergen Parkeren: PWN-parkeerterrein Uilenvangersweg


Echte stilte is zeldzaam geworden, en daarom waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur. Deze ontspannende wandeling wordt georganiseerd op de zaterdagen 11 augustus, 13 oktober en 8 december. We starten om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum en de wandeling duurt ruim 3 uur. De kosten zijn € 8,50  p.p. Aanmelden kan via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/ stilteschoorl. Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Betaald parkeren van 10.00-19.00 uur.


Nieuwe activiteiten Stichting Welzijn Bergen

Het nieuwe activiteitenboekje van Stichting Welzijn Bergen ligt voor u klaar bij de balies van de wijksteunpunten. In een iets ander jasje dit keer en het betreft alleen de activiteiten voor het komend najaar 2018. Het activiteitenboekje voor het voorjaar 2019 verschijnt eind november.

Rita van Rossum van Stichting Welzijn Bergen vertelt: ‘wij organiseren in samenwerking met de vele vrijwilligers tal van activiteiten. Deze activiteiten presenteren we in een overzichtelijk boekje dat gratis is af te halen in Bergen, Egmond aan den Hoef en Schoorl. In het programma hebben we de nadruk gelegd op beweging, ontmoeting en educatieve activiteiten. Zo is er dit najaar van alles te beleven. Ook met onze Boodschappen Plus Bus maken we leuke uitstapjes. Vraag gerust ook naar deze folder in de wijksteunpunten. Naast het programma in dit activiteitenboekje biedt Stichting Welzijn Bergen ook regelmatig “losse” activiteiten aan via deze krant. Heeft u leuke tips voor ons activiteitenaanbod? Laat ons dat weten door te bellen met één van de wijksteunpunten of doe een suggestie op onze website: www.welzijnbergen.nl.

Het aanbod kunt u ook vinden op onze website, in de bibliotheken, en in ons blad Schakels van september a.s. Wij wensen alle deelnemers een afwisselend en gezellig nieuw activiteitenseizoen toe’.


Op de Segway X2 door de Schoorlse Duinen       

Geen duin te hoog voor de Segway 2X! Op zondag 2 september en 7 oktober om 10.15 uur biedt Staatsbosbeheer in samenwerking met Oxygen Events weer een Segway-excursie aan door de Schoorlse Duinen. Een unieke manier van natuurbeleving, uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het duingebied. Het gebied dat je met de Segway X2 bezoekt is een stuk groter dan te voet. Met lage snelheid van max. 18 km per uur rijd je over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Een Segway is een zelf balancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. Je stuurt de Segway door je lichaamsgewicht te verplaatsen. Tijdens een korte training van een kwartier leer je hoe je de Segway op een veilige manier berijdt. Voor de start teken je een verklaring van deelname op eigen risico.

Meer informatie: www.segway-noordholland.nl.

Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kunt u op: http://www.staatsbosbeheer.nl/segwayschoorl  De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 69,50 euro p.p. U vertrekt vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.


Expositie Bomen in de Schoorlse Duinen

Tot 1 oktober 2018 exposeren 16 kinderen (9-14 jaar) hun grootse boomtekeningen in de Zeedennenzaal van Buitencentrum Schoorlse Duinen. Eén boom reikt met de takken naar de zon, de andere boom staat heel krachtig in een berglandschap. Elke boom is uniek en prachtig. Anderen hebben als thema het strand uitgekozen voor hun werkstuk. Marion de Jonge heeft de begeleiding gehad “kindertekeningen hebben een ziel” is haar motto.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl is geopend van maandag t/m zondag  van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.


Elfendeurtjesroute in Schoorlse Duinen groot succes.

Zondag 1 juli was de feestelijke opening van de elfendeurtjesroute bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Een nieuwe ontdekroute, speciaal voor de jongste kinderen. De elfendeurtjesroute is een idee van Dorien Pronk van elfendeurtjes.nl en in samenwerking met Patricia van Lieshout, manager van Buitencentrum Schoorlse Duinen, inhoudelijk ontwikkeld. Patricia: “We kregen regelmatig de vraag of er voor peuters ook iets leuks te doen is in de natuur. Daarnaast komen er op onze Buitendag ook heel veel kinderen vanaf 2 jaar mee met hun oudere broers en zussen en zien we dat de ouders graag met hun kroost naar buiten gaan. In ons aanbod miste we die schakel, vandaar dat we deze samenwerking aan zijn gegaan”. Elfjes spreken tot de verbeelding bij deze leeftijdsgroep en we merken dat zowel jongens als meiden het een leuk concept vinden. De dieren die in de Schoorlse Duinen leven spelen een hoofdrol in deze route, zodat de verbinding met het gebied er ook is voor de jongste kinderen. De route is dagelijks te lopen vanaf 10 uur, reserveren is alleen nodig bij grote groepen en scholen. De kinderen kiezen voor ze vertrekken hun toverstaf en gaan dan met hun elfentas op pad. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht voor de kinderen. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen, en het dier wat bij het elfendeurtje hoort meenemen. Als afsluiting vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje… Meer info opwww.staatsbosbeheer.nl/elfendeurtjesrouteschoorl. Inmiddels hebben al ruim 50 kinderen het pad gelopen.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl is geopend van maandag t/m zondag  van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.


De kofferbakmarkt is een Noord–Hollands gebruik, overgevlogen uit Engeland, waarbij particulieren vanuit hun auto allerlei spullen te koop aanbieden. Omdat je nooit weet wat er allemaal uit de rommelhokken en van de vlieringen tevoorschijn komt, is het elke keer de moeite waard om een paar uurtjes rond te snuffelen. De kans is zeer groot dat je met iets leuks naar huis gaat.

Sportlaan 7
Schoorl

Datum
Elke zondag van april t/m september 2018
Behalve tijdens het Concours Hippique Schoorl (derde weekend juli)

Openingstijden
09.30 – 16.00 uur


Heb je altijd al eens willen leren golfen? Maandelijks organiseert golfschool Sluispolder een uitgebreide kennismakingscursus. In 2 uur wordt u meegenomen langs de verschillende technieken, de oefenfaciliteiten, de baan en het clubhuis. Wij laten u niet alleen zien wat golf inhoudt, maar heten u ècht welkom op onze prachtige baan & in ons gezellige clubhuis.

Programma:
• Ontvangst met koffie & taart
• Presentatie; wat is golfschool Sluispolder?
• Putten, chippen, swingen
• Scramble op de par 3 baan
• Prijsuitreiking

Leren golfen stap voor stap
Als PGA-erkende golfschool werken wij volgens het 9-stappenplan van de NGF. Stap 1 staat hierbij voor beginnende golfer en stap 9 voor de professionele golfer. Nieuw dit jaar is dat de stappen steeds zijn opgedeeld in 5 uur les. U kunt dus makkelijker instappen in een groep op uw eigen niveau. Bovendien hoeft u zich niet gelijk voor 10 weken vast te leggen maar kunt uw golfcursus makkelijker inplannen in uw reeds drukke agenda. De groepslessen bestaan uit een minimum van 4 en maximaal 8 personen.

Wilt u de ook een Stap vooruit maken in golf? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende beschikbare datum. Of neem contact op met Esther Haarman via 072-5111555 of mail golfschool@sluispolder.nl en zij kan u informeren over data, tijden en beschikbaarheid!

Kosten: € 29,- per persoon (incl. ballen & materiaal)

Golfbaan sluispolder
Sluispolderweg 7, 1817 BM Alkmaar


Zin in yoga op de vroege ochtend? Jetty Stammes van Yogabergen geeft iedere vrijdagochtend een vroege yogales  in yogastudio de Berkeley  Nesdijk 20 H in Bergen, achter natuurwinkel Organics. Op de vrijdagochtend is de foyer al open vanaf 7.45 voor een kop thee. De les is van 8.15 tot 9.15 uur.
De zaal is ruim en er is persoonlijke aandacht. De afwisselende yogalessen zijn altijd aan de hand van een verdiepend thema. Bij mooi weer is de les  in de  tuin. Yogamatten, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig. Zin om eens deel te nemen?
Bel Jetty Stammes

Wij zijn een Jeu des boules groep in Bergen. Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de donderdag. We spelen van  half twee tot half vijf en het hele jaar door. Natuurlijk als het goed weer is. Wie heeft er zin. Aanmelden bij ctl4348 @gmail.com  of 072 5894934

 


Holistische massage in hotel blooming

Afgelopen zomer is er een team van holistische masseurs gestart in hotel blooming in Bergen onder de naam Be MASSAGE. De massages zijn niet alleen voor gasten van het hotel maar ook voor mensen uit de omgeving.

Behalve op de fysieke beleving richt de holistische massage zich ook op de verbinding van lichaam en geest. In onze beleving zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en in voortdurende wisselwerking. Het gaat bij ons om de kwaliteit van de aanraking door contact te maken en aanwezig te zijn bij de persoon op de tafel. We hebben verschillende soorten massages op het menu staan maar bij elke massage geldt dat deze is afgestemd op de persoon op de tafel.

De massages zijn met name geschikt voor mensen die moeite hebben met zich te ontspannen; zeggen veel “in het hoofd” te leven; stress en daarmee lichamelijke klachten ervaren. De massage helpt weer de juiste balans te vinden.

Vanaf 18 februari organiseren we maandelijks “be blooming on Sunday” van 15:00 tot 17:00. Dit is een workshop waarbij we uitleg geven over de verschillende essentiële olieën die we in onze massages gebruiken. Daarna kunnen mensen zelf aan de slag om een eigen scrub, bodycream en bruisbal te maken. Ook kun je op ‘ be blooming on Sunday ‘ ervaren wat een stoelmassage is. De kosten zijn €15,00.

Meer informatie

Be MASSAGE
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 22:00 en zondag van 9:30 tot 17:00.
Locatie: blooming hotel, Duinweg 5, Bergen
Contactpersoon: Barbera Muller
0623489206
info@bemassage.nl

www.bemassage.nl

 


Buikdansles voor beginners en gevorderden in Bergen
Gevorderdenlessen op maandagmiddag en woensdagochtend
in het T&O-gebouw aan de Kogendijk.
Wie doet er mee?
Voor informatie mail naar:
emailmarijke@icloud.com


 

 

Terug