Deel

Overzicht...

Klik hier voor een overzicht van evenementen voor de aankomende weken

Overzicht...

Wil je ook je evenement vermeld zien in de Flessenpost? Dat kan! Stuur je persbericht naar: [email protected]

 

 

De Ochtenden: Workshop Kunstwerk Verlichting maken

In de serie De Ochtenden kunt u op donderdag 25 oktober in de bibliotheek in Bergen meedoen  aan een workshop. Kunstenares Inez Muhren zit van 10.00 tot 12.00 uur klaar om je te begeleiden om een mooi kunstwerk te maken. Het thema van de workshop is net als het thema van de Kunst10Daagse: ‘Verlichting’.

Deze workshop wordt gegeven tijdens de Kunst10daagse in Bergen door Inez Muhren, die zelf tijdens de Kunst10Daagse met werk exposeert in de bibliotheek in Bergen.

Tijdens de workshop kun je komen werken aan een spannend kunstwerk rond het thema ‘Verlichting’. Waar denk je aan bij verlichting… Kom kleuren, tekenen, schetsen, creëren en zelf een mooi kunstwerk maken.

De Ochtenden

Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Bergen organiseert iedere maand een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden van 10.00 – 12.00 uur staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden

U bent van harte welkom op donderdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1. De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de websitewww.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).


Volop herfstactiviteiten bij Buitencentrum Schoorlse Duinen
Tot en met 30 oktober staat Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer in het teken van de herfst. De herfst is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan. Genieten van de bomen die hun prachtige kleuren krijgen, de paddenstoelen die te voorschijn komen en de intense herfstgeuren in de duinen. Terwijl de dieren hun wintervoorraad maken in afwachting van de winter is de herfst uitermate geschikt om op pad te gaan. Een warme herfstdag maakt van een wandeling door de Schoorlse Duinen een groot feest. Of juist met regenjas en laarzen aan heerlijk uitwaaien en een frisse neus halen. Met als afsluiting heerlijke bospaddenstoelengerechten te verkrijgen bij ‘IJgenweis eten & drinken’. Voor iedereen biedt Buitencentrum Schoorlse Duinen een actief en gevarieerd buitenprogramma in de duinen. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl, telefoonnummer 072 – 509 3352. . Het centrum is alle dagen open van 10 tot 17 uur. Betaald parkeren tussen 10.00 en 19.00 uur.

Paddenstoelenexpo en -tafel
Binnen kunt u de paddenstoelenexpositie bekijken. Ontdek hoe paddenstoelen groeien en welke rol zij in de natuur hebben. Doordat de grond kalkarm is, groeien er in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer veel verschillende soorten paddenstoelen. En juist soorten die elders in het land zelden te zien zijn. Hoogtepunt van de paddenstoelentijd is de grote tafel buiten, waarop het landschap van de Schoorlse Duinen is nagemaakt. Deze tafel staat van 8 tot 28 oktober achter het Buitencentrum. Op de tafel staan echte paddenstoelen uit de duinen, zodat u ze goed van dichtbij kunt bekijken. Natuurlijk zijn de paddenstoelen van naambordjes voorzien. Onze vrijwilligers zorgen er dagelijks voor dat de tafel er prachtig uit ziet. De toegang is gratis.

Paddenstoelenexpeditie
Dit jaar kunt u zelf elke dag op paddenstoelenexpeditie met het hele gezin! Aan de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is een paddenstoelenspeurpakket te verkrijgen met daarin uw uitrusting voor deze expeditie en ga op pad. Met een paddenstoelen doe-boekje, zoekkaart, loep en spiegel ontdek je de naam van de paddenstoel. De route volgt langs de speciaal uitgezette wandeling van 6,5 km. De route is in te korten en geschikt voor wandelwagens met dikke banden.

Herfstwandelingen voor het gezin
Op zondagochtend 14, 28 en donderdag 18 en 25 oktober kunt u met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een heerlijke herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids u wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt. En laat u de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien. De wandelingen starten om 10.30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer en duren ongeveer 2 uur. Deelname is € 6,00 p.p. Vooraf aanmelden via de site van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/paddenstoelenschoorl.

Stiltewandelingen

Echte stilte is zeldzaam geworden, en daarom waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur. Deze ontspannende wandeling wordt georganiseerd op de zaterdagen 13 oktober en 8 december. We starten om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum en de wandeling duurt ruim 3 uur. De kosten zijn € 8,50  p.p. Aanmelden kan via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/ stilteschoorl.

Buitendag “een bos vol paddenstoelen”
Elke derde zondag van de maand is er de buitendag. Elke maand een ander natuurthema. De herfst is de paddenstoelentijd in het bos. In oktober is het thema dus paddenstoelen, hoe kan het ook anders. Voor de jongste kinderen is de korte kaboutertocht langs de schatkisten kabouter Zandkorrel te volgen. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De oudere kinderen van 8-12 jaar gaan aan de slag met een paddenstoelenpaspoort. Elk uur start de paddenstoelenexpeditie onder leiding van een Schoorlse Duinengids. Daarnaast kunnen de kinderen mais poffen en daarna lekker smullen van popcorn en een eigen herfstkijkdoos knutselen. De buitendag is op zondag 21 oktober vanaf 11 uur tot 15 uur. Aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl

Lezing over een wonderlijke natuurvrucht: de paddenstoel
Op zaterdag 13 oktober wordt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een hele dag gewijd aan het wel en we van de paddenstoel. ’s Morgens wordt er door een deskundige Schoorlse Duinengids een lezing met beelden gegeven in de Zeedennenzaal. Van 12.00-13.00 uur gebruiken we een gezamenlijke lunch, waarna wij ’s middag op de fiets stappen en de natuur in gaan. We zullen de bekende maar ook bijzondere paddenstoelen op onze fietstocht tegenkomen. Deze leerzame dag duurt start om 10.00 uur en zal om 16.00 eindigen.  Kosten: 27,50 inclusief koffie, thee en lunch. Vergeet niet uw fiets mee te nemen of…kom op de fiets naar Schoorl. Tot dan! Aanmelden aan de balie van het buitencentrum 072-5093352.

Kabouterpad
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar is er een speurtocht van ongeveer een uur of van anderhalf uur door het duin. De route is uitgezet door middel van gekleurde paaltjes en kabouters met gekleurde mutsen. Met een kralenarmband volgen de kinderen de route en bij elke kabouter is een opdracht. De kinderen krijgen allemaal een rode muts. Voor ieder groepje is er een rugzakje met verschillende spulletjes die onderweg nodig zijn en natuurlijk het opdrachtenboekje. Aan het einde van de wandeling krijgen de kinderen allemaal een diploma. Informatie is te verkrijgen bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 5,00 incl. muts en pin en iets te eten en te drinken voor onderweg (€ 10,00 borg voor het tasje).

Poppentheater, herfstfeest
Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest. Op woensdag 17 en zondag 24  oktober en 4 november speelt Poppentheater Belletje Sterk een vrolijk herfstavontuur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij. Hij zorgt voor alle paddenstoelen! Na afloop van de voorstelling ga je van een wilgentak een eigen kabouter knutselen en is er koffie, thee en limonade. Een kaartje kost € 8,00 euro. Voor iedereen vanaf 3 jaar. De voorstelling start om 11.00 en 15.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Aansluitend is het knutselen. Aanmelden gaat via de site van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/belletjesterk.

Elfendeurtjesroute
Met je kinderen de natuur in, dat is een bijzonder goed idee. Een heerlijke plek om dan naartoe te gaan is het Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. Daar hebben ze naast het buitencentrum ook het heerlijke Speelbos Zandspoor én sinds juli 2018 een geweldige Elfendeurtjes route. De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen. Ze spelen graag met de dieren in de duinen: zo speelt elfje Fier graag met de mier..

Bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer ligt een tas met – jawel – een heuse toverstaf klaar. Daarmee ga je mee op pad. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht voor de kinderen. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen, en het dier wat er bij hoort meenemen. Als afsluiting vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. En wat is een feest zonder iets lekkers te drinken en een koekje. Gaan jullie ook op zoek naar elfjes in de Schoorlse Duinen? Om de Elfendeurtjes tas te lenen betaal je per kind t/m 12 jaar € 5,=. De route is geschikt voor kinderen vanaf ca 2,5 jaar, is 1,5 kilometer lang en duurt ongeveer een uur. De prijs is inclusief de toverstaf, een koekje, drinken en een diploma. Naast de kosten betaal je een borg van € 10, die je natuurlijk weer terugkrijgt als je de spullen weer netjes terugbrengt.

Zonnetrein Schoorlse Duinen

Tot eind oktober dit jaar rijdt de Zonnetrein van Frank Hoogvorst nog in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Tijdens de 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl.  Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. De Zonnetrein wordt voortbewogen door een elektro trekker, die voor een deel zijn voeding krijgt van op het dak gemonteerde zonnecollectoren. De trein bestaat uit een trekker en twee wagons met zitplaatsen voor in totaal 31 personen! De zonnetrein vertrekt elke woensdag en zondag om 13.00 vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen, en de kosten zijn € 10,00 per persoon. Bij voldoende deelname is er ook een rit  om 15.00 uur De trein is op andere dagen en tijden ook  voor groepen te reserveren, eventueel in combinatie met diverse arrangementen. Meer informatie vindt u bij buitencenrum Schoorlse Duinen 072 5093352. Staatsbosbeheer is blij met deze voorziening in Schoorl, omdat mensen die minder ter been zijn zo ook  de duinen kunnen beleven. Vanaf april in 2019 rijdt de Zonnetrein weer.

Embodiment & Nature: Yoga in de Schoorlse Duinen
Beleef één of meer yogalessen in de nauwe verbinding met de natuur in de Schoorlse Duinen. Elke donderdagochtend tot en met 18 oktober start een serie yogalessen in nauwe verbinding met de natuur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. De Schoorlse yogadocente en (sport) psycholoog Julia Meijer combineert lichaamsbewustzijn en natuurbeleving waardoor je extra goed kunt ontspannen en opladen.

Zij verzorgt een serie van 7 lessen met een wisselende inhoud. De focus kan liggen op bijvoorbeeld de voeten, de ademhaling, de algehele houding, rotatie en curve van de ruggengraat, schouders en nek, heupen, en ook een zintuiglijke beleving van de omgeving. Doelen van de lessen is meer in contact met je lichaam, een soepel en krachtig lichaam, vollediger ademen, buiten zijn in de natuur, bewustwording. Er is ook aandacht voor de houding bij het wandelen en er wordt ook op blote voeten gewandeld.

Tijdens de lessen worden de deelnemers uitgenodigd om trouw te zijn aan zichzelf en dat er niets hoeft. Als je bijvoorbeeld weerzin hebt tegen blote voeten dan mag je ook meedoen met schoenen aan. En bij een yogahouding die niet goed voelt, kun je iets anders doen of hulp of een alternatief vragen. Je kunt kiezen voor de hele serie van 7 lessen of per les aanmelden, de kosten bedragen € 70,00 voor de hele serie, of € 12,50 per les.  Aanmelden op 072 5093352. U kunt betalen aan de balie van het Buitencentrum.

We starten van 8.45 tot 9.45 uur en van 10.00-11.00 uur, en de lessen duren een uur. Meenemen: yogamat en eventueel een kussentje en/of dekentje en een flesje water. Goede buitenkleding. Bij goed weer zijn de lessen buiten en bij slecht weer in een zaal in het Buitencentrum. Bij redelijk weer kan een combinatie van binnen en buiten gemaakt worden.

Fotografie Herfst Kleurenfeest
Meer weten over fotografie in de natuur? Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer voor een workshop door de ervaren fotograaf Frank Nieuwenhuizen. Frank is de zoon van oud-boswachters Frans. Samen met zijn vader struinde hij regelmatig door het duin. Hij kent de vele mooie plekken. Om deel te nemen hoef je niet over een dure camera te beschikken: ook met een smartphone zijn goede resultaten mogelijk. In drie uur tijd leer je meer uit je camera te halen. Naast een stuk technische informatie leer je in deze workshop vooral kijken. Door de diversiteit aan landschappen in de Schoorlse Duinen, leent dit gebied zich bij uitstek om mooie foto’s te maken. Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen organiseert een serie workshops natuurfotografie, onderverdeeld in verschillende thema’s. Volg meerdere workshops om nog betere beelden uit je camera te halen. Op 13, 17, 20, 25 oktober staan de paddenstoelen en de herfstkleuren centraal. In de herfst kleuren de Schoorlse bossen van zomers groen naar de meest wonderbaarlijke tinten geel en rood. Samen met de explosie aan paddenstoelen een waar feest voor de fotograaf! De workshops starten om 14.00 tot 17.00 uur en kosten € 29,95 per persoon. Aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/fotografieschoorl.

Natuurbelevingsconcert met stiltewandeling door de Schoorlse Duinen
Leer de prachtige natuur van Schoorl op een bijzondere manier kennen en ervaar de heilzame invloed van de natuur tijdens een natuurbelevingsconcert en een stiltewandeling. Dit belevingsconcert wordt op dinsdag 20 oktober verzorgd door violiste Martine Nijenhuis. Na afloop gaat de belevenis buiten verder onder leiding van een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer. Je zintuigen worden door een aantal opdrachten geprikkeld en vervolgens loop je in stilte door de Schoorlse Duinen. Een bijzondere ochtend om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur. De aanvang van het concert is 10.30, na de wandeling bent u ongeveer 12.30 weer bij het Buitencentrum. De kosten bedragen € 20,00 p.p., inclusief koffie of thee. U gaat het hoogste duin beklimmen, daarom is de wandeling minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Vooraf aanmelden kan via de website: www.staatsbosbeheer.nl/natuurconcertschoorl.

Wandelen in de duisternis met de Nachtwaker
Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte  en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.  Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer op zaterdag 27 oktober.  De wandeling start om 19.30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op https://www.staatsbosbeheer.nl/naarbuiteninschoorl of aan de balie 0725093352

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag  van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.

Sterrenkijkwandeling
Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, waar het ’s nachts zo donker is dat je bij helder weer de sterrenhemel heel goed kunt zien! Op zaterdag 13 oktober  laten de Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde “Metius” je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Zo kunnen we kijken naar Jupiter met zijn manen, de schijngestalten van Venus, het Zevengesternte, de Orionnevel. En hoor de verhalen hierover! Maar pas op: niet alles is altijd te zien. En we zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma.

De wandeling gaat door het duin en vraagt een goede conditie, we beklimmen het hoogste duin van Nederland. Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan: het kan koud zijn als je stil staat bij de telescoop, zeker laat op de avond. We vertrekken om 19.30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 21.30 terug.  Aanmelden kan online via de website: www.staatsbosbeheer.nl/sterrenkijkenschoorl

De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief koffie of thee na afloop. Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Niet geschikt voor minder validen. Honden niet toegestaan.


Schilderen, een fijne hobby!
Van oktober tot december wordt er op maandagmiddag en woensdagochtend in de nieuwe Beuk weer geschilderd. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich nog aansluiten. Bel Yvon Bos Eijssen 06 29357237.


Start saxofoonles met Victor Posch

Saxofonist Victor Posch is weer gestart met zijn saxofoonlessen in de Lucebertschool aan het Zakedijkje in Bergen. De privélessen zijn zeer geschikt voor zowel jong als oud. In de lessen komt vanzelfsprekend de juiste blaastechniek en houding aan bod en ook zaken als noten lezen, improviseren en samenspelen. Naast de klassieke oefeningen en muziekstukken wordt ook veel aandacht besteed aan muziekstijlen als blues, jazz en rock ’n roll.

Lesdag en –tijd in overleg.
Voor meer informatie: Victor Posch, tel. 06 13230949, www.victorposch.nl.


Ontdekplek in de bibliotheek

Het is nieuw, het is verrassend, het is stoer. Bij de Ontdekplek in de bibliotheek zijn spannende , leuke en vooral gezellige activiteiten voor de jeugd! Lijkt het je leuk om kennis te maken allerlei verschillende onderwerpen zoals elektriciteit, games, virtual reality (VR) en kunst? Dit kan allemaal bij de nieuwe Ontdekplek in de bibliotheek in Bergen. Er is afwisselend om de week een Ontdekplek voor kinderen van 4 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kom naar de Ontdekplek in de bibliotheek en beleef wat je daar allemaal kunt doen en leren. Je hoeft jezelf niet van te voren aan te melden, inloop vanaf 15.30 uur. Laat je verrassen en kom naar de Ontdekplek waar iemand van de bibliotheek klaar zit om je te helpen!

Waar en wanneer
In de bibliotheek in Bergen, Dreef 1.
Elke dinsdag van 15.30 tot17.00 uur. vindt er een jeugdactiviteit plaats in Bergen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Afwisselend de ene week voor 4-8 jaar (4+) en de andere week voor 8-12 jaar (8+). Aanmelden is niet nodig, inloop vanaf 15.30 uur. Kom je ook meedoen?
Voor een compleet overzicht van onderwerpen in de Ontdekplek kun je kijken op www.bibliotheekkennemerwaard.nl

 


Nieuwe activiteiten Stichting Welzijn Bergen

Het nieuwe activiteitenboekje van Stichting Welzijn Bergen ligt voor u klaar bij de balies van de wijksteunpunten. In een iets ander jasje dit keer en het betreft alleen de activiteiten voor het komend najaar 2018. Het activiteitenboekje voor het voorjaar 2019 verschijnt eind november.

Rita van Rossum van Stichting Welzijn Bergen vertelt: ‘wij organiseren in samenwerking met de vele vrijwilligers tal van activiteiten. Deze activiteiten presenteren we in een overzichtelijk boekje dat gratis is af te halen in Bergen, Egmond aan den Hoef en Schoorl. In het programma hebben we de nadruk gelegd op beweging, ontmoeting en educatieve activiteiten. Zo is er dit najaar van alles te beleven. Ook met onze Boodschappen Plus Bus maken we leuke uitstapjes. Vraag gerust ook naar deze folder in de wijksteunpunten. Naast het programma in dit activiteitenboekje biedt Stichting Welzijn Bergen ook regelmatig “losse” activiteiten aan via deze krant. Heeft u leuke tips voor ons activiteitenaanbod? Laat ons dat weten door te bellen met één van de wijksteunpunten of doe een suggestie op onze website: www.welzijnbergen.nl.

Het aanbod kunt u ook vinden op onze website, in de bibliotheken, en in ons blad Schakels van september a.s. Wij wensen alle deelne


Heb je altijd al eens willen leren golfen? Maandelijks organiseert golfschool Sluispolder een uitgebreide kennismakingscursus. In 2 uur wordt u meegenomen langs de verschillende technieken, de oefenfaciliteiten, de baan en het clubhuis. Wij laten u niet alleen zien wat golf inhoudt, maar heten u ècht welkom op onze prachtige baan & in ons gezellige clubhuis.

Programma:
• Ontvangst met koffie & taart
• Presentatie; wat is golfschool Sluispolder?
• Putten, chippen, swingen
• Scramble op de par 3 baan
• Prijsuitreiking

Leren golfen stap voor stap
Als PGA-erkende golfschool werken wij volgens het 9-stappenplan van de NGF. Stap 1 staat hierbij voor beginnende golfer en stap 9 voor de professionele golfer. Nieuw dit jaar is dat de stappen steeds zijn opgedeeld in 5 uur les. U kunt dus makkelijker instappen in een groep op uw eigen niveau. Bovendien hoeft u zich niet gelijk voor 10 weken vast te leggen maar kunt uw golfcursus makkelijker inplannen in uw reeds drukke agenda. De groepslessen bestaan uit een minimum van 4 en maximaal 8 personen.

Wilt u de ook een Stap vooruit maken in golf? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende beschikbare datum. Of neem contact op met Esther Haarman via 072-5111555 of mail [email protected] en zij kan u informeren over data, tijden en beschikbaarheid!

Kosten: € 29,- per persoon (incl. ballen & materiaal)

Golfbaan sluispolder
Sluispolderweg 7, 1817 BM Alkmaar


Zin in yoga op de vroege ochtend? Jetty Stammes van Yogabergen geeft iedere vrijdagochtend een vroege yogales  in yogastudio de Berkeley  Nesdijk 20 H in Bergen, achter natuurwinkel Organics. Op de vrijdagochtend is de foyer al open vanaf 7.45 voor een kop thee. De les is van 8.15 tot 9.15 uur.
De zaal is ruim en er is persoonlijke aandacht. De afwisselende yogalessen zijn altijd aan de hand van een verdiepend thema. Bij mooi weer is de les  in de  tuin. Yogamatten, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig. Zin om eens deel te nemen?
Bel Jetty Stammes

Wij zijn een Jeu des boules groep in Bergen. Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de donderdag. We spelen van  half twee tot half vijf en het hele jaar door. Natuurlijk als het goed weer is. Wie heeft er zin. Aanmelden bij ctl4348 @gmail.com  of 072 5894934

 


Holistische massage in hotel blooming

Afgelopen zomer is er een team van holistische masseurs gestart in hotel blooming in Bergen onder de naam Be MASSAGE. De massages zijn niet alleen voor gasten van het hotel maar ook voor mensen uit de omgeving.

Behalve op de fysieke beleving richt de holistische massage zich ook op de verbinding van lichaam en geest. In onze beleving zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en in voortdurende wisselwerking. Het gaat bij ons om de kwaliteit van de aanraking door contact te maken en aanwezig te zijn bij de persoon op de tafel. We hebben verschillende soorten massages op het menu staan maar bij elke massage geldt dat deze is afgestemd op de persoon op de tafel.

De massages zijn met name geschikt voor mensen die moeite hebben met zich te ontspannen; zeggen veel “in het hoofd” te leven; stress en daarmee lichamelijke klachten ervaren. De massage helpt weer de juiste balans te vinden.

Vanaf 18 februari organiseren we maandelijks “be blooming on Sunday” van 15:00 tot 17:00. Dit is een workshop waarbij we uitleg geven over de verschillende essentiële olieën die we in onze massages gebruiken. Daarna kunnen mensen zelf aan de slag om een eigen scrub, bodycream en bruisbal te maken. Ook kun je op ‘ be blooming on Sunday ‘ ervaren wat een stoelmassage is. De kosten zijn €15,00.

Meer informatie

Be MASSAGE
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 22:00 en zondag van 9:30 tot 17:00.
Locatie: blooming hotel, Duinweg 5, Bergen
Contactpersoon: Barbera Muller
0623489206
[email protected]

www.bemassage.nl

 


Buikdansles voor beginners en gevorderden in Bergen
Gevorderdenlessen op maandagmiddag en woensdagochtend
in het T&O-gebouw aan de Kogendijk.
Wie doet er mee?
Voor informatie mail naar:
[email protected]


 

 

Terug