Deel

Overzicht...

Klik hier voor een overzicht van evenementen de aankomende weken

Overzicht...

 

Buiten beeldhouwen Heerlijk om te doen in de lente, naar binnen gaan en een beeld naar buiten brengen.. Door het beeldhouwen met beitels leer je beslissingen te nemen, 3-dimensionaal te denken, en in een Zen-staat helemaal in het nu te zijn. Hierdoor komt er ruimte vrij om een heel eigen beeld te maken. Heeft u dat altijd al graag willen doen, maar is het er nooit van gekomen..? Nergens meer aan denken, alleen doen..In Albast/Speksteen/Serpentijn/Kalksteen hakken met beitels in allerlei prachtige kleuren steen of hout. Voor beginners of gevorderden. Abstract of figuratief. Maandagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur.  Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Atelier Xerxa, Oosterweg 18  Bergen. € 13,50 per keer, materiaal en stenen aanwezig. Voor meer informatie : Judith van Lunsen 06-51292648 judith@xerxa.nl


Ontdek de kracht van Rituelen. Rondom rituelen hangt vaak een sfeer van mystiek. Tijdens deze lezing ontdekt u wat rituelen nu eigenlijk zijn. Voorbeelden maken het belang van rituelen helder – bij leven & afscheid. Na afloop kent u de kern van een goed ritueel én ervaart u zelf de kracht tijdens een gezamenlijke afsluiting. De interactieve lezing wordt gegeven door Marinta Rutten & Daphne van den Boogaard, beiden werkzaam als ritueelbegeleider/ceremoniespreker. Zij begeleiden families bij het vormgeven van rituelen voor geboorte, huwelijk en afscheidsceremonies. Live muziek door Christina & Co.

Georganiseerd door Libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding.

Aanmelden via nienke@libellealkmaar.nl of kijk op de site www.libelleuitvaartbegeleiding.nl voor meer avonden.

Ruïnekerk Bergen

Dinsdag 22 mei 2018

19.00-21.30 uur


De kofferbakmarkt is een Noord–Hollands gebruik, overgevlogen uit Engeland, waarbij particulieren vanuit hun auto allerlei spullen te koop aanbieden. Omdat je nooit weet wat er allemaal uit de rommelhokken en van de vlieringen tevoorschijn komt, is het elke keer de moeite waard om een paar uurtjes rond te snuffelen. De kans is zeer groot dat je met iets leuks naar huis gaat.

Sportlaan 7
Schoorl

Datum
Elke zondag van april t/m september 2018
Behalve tijdens het Concours Hippique Schoorl (derde weekend juli)

Openingstijden
09.30 – 16.00 uur


Opening mierenexpositie Schoorlse Duinen Mieren, mieren en nog eens mieren. Overal kom je ze wel tegen, tussen de straatstenen, in een bloembak en soms zelfs in je huis. Ook in de Schoorlse Duinen leven heel veel mieren. Van de ruim 80 soorten die er in Nederland leven komen er minstens 25 voor in de Schoorlse Duinen. De bekendste van alle mieren is de Rode Bosmier. Kom je te dicht bij hun nest dan spuiten ze met hun mierenzuur om zich te verdedigen. Ook de grote mierenhopen die ze maken spreken tot de verbeelding. Tot en met 3 augustus kunt u ze van dichtbij bekijken in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Er is dan een geheel nieuwe wisselexpositie geopend, speciaal in het teken van de Rode Bosmier. Buitencentrum Schoorlse Duinen en “IJgenweis, Eten&Drinken” liggen aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl en zijn iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


 

Via Bergen naar Spanje
Op een mooie locatie in Noordoost-Spanje wordt van 3 t/m 10 juni een gezellige en leerzame cursusweek Spaans (met muziek, excursies en tapas) georganiseerd.
De docente is de Bergense Mertina Meijer. Het gaat om een cursus Spaans voor semi-gevorderden (A1/B1) Meer info? www.instituto-martina.nl Of mail even naar cursusinspanje@gmail.com


Ecoloog en (amateur)fotograaf Gerard Oostermeijer exposeert  tot en met 22 mei in Buitencentrum Schoorlse Duinen van StaatsbosbeheerAls sinds zijn twaalfde jaar struint Gerard met een camera in de aanslag door de duinen, waarbij hij geleidelijk een voorkeur heeft ontwikkeld voor landschapsfotografie. Voor zijn werk als docent en onderzoeker aan de UvA reisde Gerard al naar allerlei uithoeken van de wereld, maar zijn hart ligt toch bij het gebied waar hij het grootste deel van zijn kennis van de natuur en de fotografie opdeed: de duinen. De expositie Dynamisch Landschap omvat 27 foto’s van het strand en het duingebied tussen Bergen en Schoorl. Ze laten de verschillende stadia van dynamiek zien die weer helemaal terug is in de duinen en op het strand, na decennia van totale vastlegging. Nieuwe inzichten in natuurbeheer hebben geleid tot maatregelen om de natuurlijke dynamiek weer terug te brengen in de Nederlands duingebieden, en met succes. De foto’s zijn allemaal gemaakt met Olympus OM-D systeemcamera’s en door de fotograaf eigenhandig afgedrukt (voor technische informatie zie de informatiebordjes bij de foto’s). Meer foto’s van Gerard Oostermeijer zijn te zien op www.oostermeijerphotography.nl Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan Oorsprongweg 1.


Heb je altijd al eens willen leren golfen? Maandelijks organiseert golfschool Sluispolder een uitgebreide kennismakingscursus. In 2 uur wordt u meegenomen langs de verschillende technieken, de oefenfaciliteiten, de baan en het clubhuis. Wij laten u niet alleen zien wat golf inhoudt, maar heten u ècht welkom op onze prachtige baan & in ons gezellige clubhuis.

Programma:
• Ontvangst met koffie & taart
• Presentatie; wat is golfschool Sluispolder?
• Putten, chippen, swingen
• Scramble op de par 3 baan
• Prijsuitreiking

Leren golfen stap voor stap
Als PGA-erkende golfschool werken wij volgens het 9-stappenplan van de NGF. Stap 1 staat hierbij voor beginnende golfer en stap 9 voor de professionele golfer. Nieuw dit jaar is dat de stappen steeds zijn opgedeeld in 5 uur les. U kunt dus makkelijker instappen in een groep op uw eigen niveau. Bovendien hoeft u zich niet gelijk voor 10 weken vast te leggen maar kunt uw golfcursus makkelijker inplannen in uw reeds drukke agenda. De groepslessen bestaan uit een minimum van 4 en maximaal 8 personen.

Wilt u de ook een Stap vooruit maken in golf? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende beschikbare datum. Of neem contact op met Esther Haarman via 072-5111555 of mail golfschool@sluispolder.nl en zij kan u informeren over data, tijden en beschikbaarheid!

Kosten: € 29,- per persoon (incl. ballen & materiaal)

Golfbaan sluispolder
Sluispolderweg 7, 1817 BM Alkmaar


Zin in yoga op de vroege ochtend? Jetty Stammes van Yogabergen geeft iedere vrijdagochtend een vroege yogales  in yogastudio de Berkeley  Nesdijk 20 H in Bergen, achter natuurwinkel Organics. Op de vrijdagochtend is de foyer al open vanaf 7.45 voor een kop thee. De les is van 8.15 tot 9.15 uur.
De zaal is ruim en er is persoonlijke aandacht. De afwisselende yogalessen zijn altijd aan de hand van een verdiepend thema. Bij mooi weer is de les  in de  tuin. Yogamatten, meditatiekussens en dekentjes zijn aanwezig. Zin om eens deel te nemen?
Bel Jetty Stammes

Wij zijn een Jeu des boules groep in Bergen. Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de donderdag. We spelen van  half twee tot half vijf en het hele jaar door. Natuurlijk als het goed weer is. Wie heeft er zin. Aanmelden bij ctl4348 @gmail.com  of 072 5894934


Programma Bistronomie ’t Parkje

April:
27 april Koningsdag met een koningskaart

Mei
3 mei aspergediner
14 mei diner met sterrengastkok

Oude Prinsweg 29 | 1861 CS Bergen | +31 (0) 72 20 20082| info@parkje.com | Open: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur. Maandag gesloten.


Holistische massage in hotel blooming

Afgelopen zomer is er een team van holistische masseurs gestart in hotel blooming in Bergen onder de naam Be MASSAGE. De massages zijn niet alleen voor gasten van het hotel maar ook voor mensen uit de omgeving.

Behalve op de fysieke beleving richt de holistische massage zich ook op de verbinding van lichaam en geest. In onze beleving zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en in voortdurende wisselwerking. Het gaat bij ons om de kwaliteit van de aanraking door contact te maken en aanwezig te zijn bij de persoon op de tafel. We hebben verschillende soorten massages op het menu staan maar bij elke massage geldt dat deze is afgestemd op de persoon op de tafel.

De massages zijn met name geschikt voor mensen die moeite hebben met zich te ontspannen; zeggen veel “in het hoofd” te leven; stress en daarmee lichamelijke klachten ervaren. De massage helpt weer de juiste balans te vinden.

Vanaf 18 februari organiseren we maandelijks “be blooming on Sunday” van 15:00 tot 17:00. Dit is een workshop waarbij we uitleg geven over de verschillende essentiële olieën die we in onze massages gebruiken. Daarna kunnen mensen zelf aan de slag om een eigen scrub, bodycream en bruisbal te maken. Ook kun je op ‘ be blooming on Sunday ‘ ervaren wat een stoelmassage is. De kosten zijn €15,00.

Meer informatie

Be MASSAGE
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 22:00 en zondag van 9:30 tot 17:00.
Locatie: blooming hotel, Duinweg 5, Bergen
Contactpersoon: Barbera Muller
0623489206
info@bemassage.nl

www.bemassage.nl


Denk mee voor jubileum-expo HVB

De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit heugelijke feit zal worden gevierd met een grote pop-up expo over de geschiedenis van Bergen in de Petrus en Pauluskerk op zaterdag 16 juni 2018. Ook wordt een speciaal boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De 1900 leden van de bloeiende vereniging, èn nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen.

Voor zowel tentoonstelling als boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto’s en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak. De komende maanden wordt daarnaast gevraagd naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week: KINDERFEESTEN.

Hebt u bijzondere, spannende of grappige jeugdherinneringen aan Sint Nicolaas, Sint Maarten of bijvoorbeeld de Luilakviering in Bergen? Of voorwerpen die met deze kinderfeesten te maken hebben? Neem dan contact op via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie aantrekkelijke prijzen beschikbaar!


Buikdansles voor beginners en gevorderden in Bergen
Gevorderdenlessen op maandagmiddag en woensdagochtend
in het T&O-gebouw aan de Kogendijk.
Wie doet er mee?
Voor informatie mail naar:
emailmarijke@icloud.com


Ruïnekerk organiseert cultuurreis Vanuit de Ruïnekerk wordt een cultuurreis naar Armenie-Georgië georganiseerd. Van 25 april tot 8 mei heeft de jaarlijkse kerkreis een exotische bestemming. De twee landen op de grens van Europa en Azië bieden volop cultuur met een link naar onze tijd: spiritualiteit, kunst, cultuur en politiek. De deelnemers wachten een betoverend landschap rond de berg Ararat met kloosters, musea, bijzondere volken en herinneringen aan de Sovjettijd en de Armeense genocide. Bel voor meer informatie naar ds. Engele Wijnsma, tel. 06-28737837 of e-mail naar: dedominee@kerkinbergen.nl

 

Terug