Deel

Origineel paasbrunch recept

Eitje in bladerdeeg met ham, avocado en asperges

Origineel paasbrunch recept

Bij Pasen hoort natuurlijk een eitje. En wanneer ik aan een eitje denk, dan hoort daar eigenlijk een lekkere achterham bij. Bij die ham moet gewoon kaas. En ach, het is lente en een feestje, laten we er dan ook nog maar groene asperges bij doen. Nog een knapperig omhulsel van bladerdeeg en een romig gezond ingrediënt als avocado en je hebt een superlekker brunch gerechtje. Nog gemakkelijk om te maken ook, dit eitje in bladerdeeg!

Voor dit recept heb ik een muffinvorm gebruikt. Dat is het makkelijkst. Als je die niet hebt, kun je dit recept ook maken door de bladerdeegvelletjes in een kommetje of eenpersoonsschaaltje te vouwen. Het schaaltje moet natuurlijk wel in de oven kunnen. Eerst ontdooi je de bladerdeegvelletjes. Vet de vorm in en leg in elk muffingaatje een velletje. Het past niet helemaal, maar daardoor krijg je juist van die leuke opstaande randjes! Vul ze dan met kaas, ham, asperges en een plakje avocado. Het kan overigens in elke volgorde, zolang je maar eindigt met het eitje! Dan breek je boven elk bladerdeegpakketje een ei. Bak ze in de oven mooi krokant. Het lekkerste zijn deze eitjes in bladerdeeg wanneer ze nog warm zijn.

Als een recept af is, denk ik heel vaak: dit zou ook nog lekker zijn. Ter inspiratie geef ik je daarom twee andere leuke en snelle varianten om te maken. Bijvoorbeeld met crème fraîche (1 eetlepel per bladerdeegvelletje is voldoende), gerookte zalm en wat verse dille. Of een vegetarische variant met spinazie, asperges, kaas en avocado. Wie weet bedenk je nu zelf nog een leukere of lekkerdere combinatie, het recept met de ham en asperges vind je hieronder.

eitje

eitje

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
4 eieren
90 gram geraspte belegen kaas
8 groene aspergetips
1 avocado
2 takjes verse tijm
4 plakjes achterham
olie of boter om in te vetten
zout en peper naar smaak

Materiaal
muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) /180 graden (hetelucht).

Doe de aspergetips 2 minuten in een kom of pan met kokend heet water. Haal ze direct uit de pan. Op deze manier zijn ze straks mooi gaar; als je van iets knapperiger houdt, kun je de aspergetips ook gewoon rauw in de bladerdeegpakketjes verwerken.

Vet een muffinvorm licht in met wat olie of boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg in elk gat een plakje. Duw een beetje naar beneden zodat alleen nog de puntjes van de bladerdeegplakjes omhoog staan. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

Snijd de avocado in plakjes.

Leg in elk bladerdeegbakje een plakje ham, een paar plakjes avocado, 2 aspergetips en een eetlepel geraspte kaas. Breek boven elk bakje een ei.

Zet de eierbakjes 25 minuten in de oven. Garneer met de verse tijm en bestrooi met wat zout en peper.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl

Meer 'Culinaire hoogstandjes':

Kan het nog zomerser...? Ga voor een frisse klassieke Caesar salade

19 juli 2019

in 25 minuten staat deze klassieker (voor 6 personen) op tafel

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het stokbrood in 15 dunne sneetjes en bestrijk ze...

De temperaturen lopen op, dus de BBQ kan weer uit de schuur

19 juli 2019

Geen doodgemarineerde speklapjes meer op de BBQ

Deze zomer eten we geen voorverpakte hamburger, maar veel groente en écht vlees...

Mosselseizoen is gestart: Lekker aanzitten bij een Bergens restaurant of... zo bereid je ze thuis

12 juli 2019

Veel bruikbare tips voor een goed resultaat

Het Nederlandse mosselseizoen is weer begonnen. Een goed moment om de bereiding van mosselen eens onder de loep te nemen.

Je moet nog op vakantie en... je bent een lekkerbekje? Wat dacht je van zelf truffels zoeken?

12 juli 2019

Culinaire bestemmingen in Europa

Bij sushi eten denk je waarschijnlijk niet direct aan Düsseldorf, maar eerder aan Japan. Goed om te weten is daarom dat deze Duitse stad de...

Heerlijk Bergen van start (met filmpje van de opbouw)

21 juni 2019

Waar en wanneer: Ruïnekerkterrein op 21-22-23 juni a.s.

Het smakelijkste gratis foodevenement start vandaag op het Ruïnekerkterrein in hartje Bergen.

Visfestijn bij restaurant Bergen Binnen

21 juni 2019

Waar en wanneer: Breelaan op zondag 30 juni vanaf 15.00 uur

Kom fijn genieten met je vrienden en familie op het jaarlijks terugkerende visfestijn bij restaurant Bergen Binnen.

Ken je deze al? De Ofyr-barbecue

14 juni 2019

De Ofyr is meer dan een barbecue

Onder het genot van een drankje buiten zijn bij het warme vuur en samen de heerlijkste gerechten klaar maken.

Lazy Summer Party bij sterrestaurant Merlet (filmpje)

14 juni 2019

Wanneer: 7 juli vanaf 15.00 uur

Op een zonnige zondagmiddag in de zomer wordt op het terras van Restaurant Merlet weer een gezellige Lazy Sunday Party georganiseerd...

Zondag 16 juni is het weer vaderdag

14 juni 2019

Hoogste tijd om paps weer eens lekker te verwennen

Ga jij ook gezellig met je moeder, schoonmoeder, bonusmoeder en/of oma lekker highteaën bij een van de vele fijne restaurants in Bergen?

Jaap Harm van Duinen spreekt én signeert in Bistronomie ’t Parkje

10 juni 2019

Lekker én leerzaam met een exclusief en bijzonder arrangement

Oud-Bergenaar en schrijver Jaap Harm van Duinen (55) komt op woensdag 26 juni naar Bistronomie ‘t Parkje in Bergen.

Hollandse nieuwe in aantocht (filmpje)

7 juni 2019

Wanneer verkrijgbaar: op woensdag 12 juni bij uw lokale visboer

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 12 juni.

Als u een lekkerbekje bent, dan bent u bekend met Anthony Bourdain

7 juni 2019

Twee topchefs lassen een Anthony Bourdain herdenkingsdag in op 25 juni

Het is alweer bijna een jaar na het overlijden van onze culinaire held Anthony Bourdain. Het nieuws trok op 8 juni 2018 als een schokgolf door

Sterrestaurant Merlet en vaderdag

31 mei 2019

Wanneer: 16 juni

Op zondag 16 juni is het weer vaderdag. Een dag om alle vaders te bedanken.

BBQen is leuk, maar wat dacht je van je eigen visjes roken?

31 mei 2019

Vis roken doe je zo!

Na het vangen of kopen van een forel, makreel of zalm is het leuk, lekker en gezellig om je vis te roken.

Masterclass Champagne bij Paviljoen Noord met bijpassend 4-gangenmenu

24 mei 2019

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op donderdag 6 juni vanaf 16.00 uur

De champagne Leclerc Briant werd door importeur Nico McGough omschreven als de ‘Krug van de toekomst’. Alle champagnes zijn handgemaakt...

Voor in de agenda: "Heerlijk Bergen"

24 mei 2019

Waar en wanneer: Ruïnekerkterrein op 21-22-23 juni a.s.

Diverse Bergense horecaondernemers hebben de handen ineen geslagen om een foodfestival voor Bergen te behouden.

Voor in de agenda: WijnSpijs Wandeling Bergen

24 mei 2019

Wanneer: zondag 9 juni

Een ontspannen zondagmiddag en de leukste manier om de beste restaurants van jouw dorp te ontdekken!

Een zomerse salade die je binnen 15 minuten klaar hebt

17 mei 2019

Salade met vijgen, prosciutto en burrata-kaas

Kom maar op met de zomer! Deze salade met burrata, vijgen, parmaham en sinaasappeldressing is alvast een heerlijk voorproefje.

De temperaturen lopen op... dus gaan we weer fijn BBQen

17 mei 2019

Handige tips!

Je kan tegenwoordig allerlei soorten barbecues kopen, maar wat is nu de beste? Of je nou elektrisch...

Kinderen het ontbijt, vader de BBQ

10 mei 2019

Wil jij met Moederdag een barbecue organiseren?

Bereid je dan goed voor, want dat kan heel wat stress voorkomen. Met deze BBQ boodschappenlijst ben jij er helemaal klaar voor!

Wat vinden moeders het allerleukst...

10 mei 2019

Een moederdagontbijt op bed. We hebben wat tips!

Een lekker ontbijtje in bed, dat is wat moeders willen. Een verwenontbijt is iets waar moeders altijd dol op zijn.

En dit kunnen moeders erg waarderen...

3 mei 2019

Een liefdevol gemaakt ontbijt op bed met moederdag

Een lekker ontbijtje in bed, dat is wat moeders willen. Een verwenontbijt is iets waar moeders altijd dol op zijn.

Nu het weer wat tegenvalt, is het leuk om weer eens een klassieker te maken

3 mei 2019

Groentesoep zoals oma die vroeger maakte

Dit is de echte groentesoep met gehaktballetjes zoals je oma die vroeger maakte. Het geheim van deze soep zit hem natuurlijk...

Wat ga je eten op Koningsdag?

26 april 2019

Nog een nachtje slapen en dan is het weer zover, Koningsdag

Bedenk alvast wat of waar je gaat eten op Koningsdag. Lekker makkelijk bij een van de vele Bergense restaurants, of...

Lazy summer party... bij Merlet

26 april 2019

14 juli Chef's collaboration: Merlet x De Librije

Op een zonnige zondagmiddag in de zomer zal op het terras van Restaurant Merlet weer een gezellige Lazy Sunday Party worden georganiseerd...

Misschien wel het meest ultieme paasrecept van chef Niven Kunz

19 april 2019

Asperges, maar... dan heel anders

Sterrenchef Niven Kunz was onlangs bij de Culy-redactie op bezoek om ons zijn recept voor witte asperges te presenteren.

Lente: dus hoogste tijd voor as­per­ges met zalm en ei

12 april 2019

En dat... smelt op je tong

Het Hollandse goud op je bord...

Lente: dus hoogste tijd voor lams­rack met tijm-ho­ning­bo­ter

12 april 2019

Een klassieker waar je indruk mee kunt maken

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Advertorial filmpje: de heerlijkste, verse oesters uit Zeeland bestel je nu bij Ed Mol

5 april 2019

Thuisbezorging (in luxe mandje) alleen in Bergen NH en Bergen aan Zee

De heerlijkste, verse oesters uit Zeeland bestel je nu bij Ed Mol. Stuur je bestelling voor donderdagmiddag 17:00 uur...

Wijnspijs aspergelunch

5 april 2019

Waar en wanneer: Bistronomie 't Parkje op zondag 14 april

In samenwerking met De Gouden Ton organiseert ’t Parkje een Wijnspijs aspergelunch op 14 april a.s. Tijdens deze proeverij kunt u genieten van een vier-gangen...

Hebben jullie al kaarten?

5 april 2019

‘Walking dinner’ Bergen aan Zee zondag 14 april om 16.00 uur

Wat drie jaar geleden begon als een feestelijke gebeurtenis, ter ere van het 110-jarig bestaan van Bergen aan Zee, is ondertussen uitgegroeid tot...

Pasen vier je bij blooming: paaspreuvenement

29 maart 2019

Wanneer: zondag 21 april 2019 van 13:00 - 17:00

Geniet samen met vrienden, familie en geliefden van al het heerlijks dat blooming te bieden heeft op eerste paasdag.

Franse chanson-avond in Bergen én een heerlijk 3-gangen diner

Waar en wanneer: Het Huis met de Pilaren op maandag 1 april 18:30 uur

Op deze maandagavond presenteert Het Huis met de Pilaren: Franse chanson-avond met een optreden van Britta Maria...

Lente... tijd voor lamsvlees

22 maart 2019

Het Nederlandse lamsvleesseizoen begint in april

Het Nederlandse lamsvleesseizoen begint in april met zuiglam: het jongste en malste lamsvlees.

Terug