Deel

advertentie

Optredens en evenementen in de Taverne 12-13-15-17 april

Zondag 14 april Taverne Live: Jonathan Rhodes and band (foto)

Optredens en evenementen in de Taverne 12-13-15-17 april

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12″ vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ’s Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in o.a. Victorie.

Aanvang 22:00, 18+, entree gratis

Zaterdag 13 april Taverne Live: Sjako! (10 euro entree)
Video: https://www.youtube.com/watch?v=9s7EO27bIqA
Tickets: https://www.chipta.com/…/taverne-live-sjako/event-info/
Sjako!
Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. ‘Hurt’ staat in het lijstje van mooiste songs ooit. Sjako! is een Nederlandse band die bekend staat om zijn eclectische en veelzijdige muzikale stijl. De muziek kan worden omschreven als een mix van verschillende genres, waaronder rock, pop, funk, en jazz.
Met een in 2014 verschenen digitale compilatie op zak (waarop behalve de klassiekers ook geremasterdeopnames, live en niet eerder uitgebracht materiaal) ging de band op tour. 2016 vormde in twee opzichten een mijlpaal: Sjako! vierde haar 35-jarig jubileum en hun tiende langspeler The 10th verscheen. Dat bleek de opmaat tot de wedergeboorte. Een aantal uiterst succesvolle clubtours volgde, met de onvermijdelijke reünie van de drie originele leden in de Back To Trio-tour in 2023 als laatste wapenfeit. Op Record Store Day verscheen de dubbelaar The Best Of Sjako!
Omdat ze van geen ophouden weten, staan Wouter Planteijdt (zang, gitaar), Jaap Vrenegoor (drums) en Thijs Vermeulen (bas) ook in 2024 gewoon weer op de planken. Met een nieuw album MEGALITHS onder de arm, ook dat nog! Komt dan zien, komt dat horen Aanvang 22:00, 18+, entree 10 euro Tickets: https://www.chipta.com/…/taverne-live-sjako/event-info/

Zondag 14 april Taverne Live: Jonathan Rhodes and band
Check: https://www.youtube.com/watch?v=ADqJxRhWWSc
Jonathan Rhodes heeft frisse moed. Noem het naïef optimisme, maar als je het hem vraagt, ligt de weg open voor nieuwe avonturen. Jonathan Rhodes (Groningen) ploegt door zijn ziel en oogst verhalende liedjes die hij met zijn vijfkoppige band vol energie brengt. Daarbij is hij niet bang om de schemering van zijn hart te onderzoeken. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als Americana/folk met sporen van blues en een mespuntje gospel. Meeslepende roots rock wordt afgewisseld door kleine, fragiele liedjes, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. Juist in die intieme momenten klinkt door dat hij toch vooral singer-songwriter is.
In 2022 verscheen zijn eerste EP ‘Dirt’ waarvan Danny Vera een aantal weken op rij tracks draaide op radio Veronica. 3voor12 schreef erover: “Het is een voorbeeldige introductie van zijn kunnen. Deze verhalenverteller drijft op kwaliteit en visie, en weet uitermate te overtuigen als songwriter.”. In 2023 bracht hij een live-album uit: ‘Live at Het Rode Hert’. Hij speelde op ESNS, Tuckerville en Hit The City en verzorgde op bekende Nederlandse podia voorprogramma’s voor verschillende Amerikaanse en Nederlandse artiesten (Shovels & Rope, DeWolff, Voltage, Tre Burt, Hackensaw Boys). Eerder won Rhodes onder andere de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

Rhodes ziet zichzelf als een muzikale laatbloeier. In zijn jeugd begreep hij de aantrekkingskracht van de Top 40 nooit helemaal, maar hij kreeg met de paplepel weinig beters ingegoten. Vroeg in zijn studententijd begon hij zelf te schrijven en groen als gras deed hij mee aan de Grote Prijs van Nederland, waar hij toch de publieksprijs bemachtigde: “His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist.” Pas later in zijn twintiger jaren ontdekte hij muzikale reuzen uit de vorige eeuw, zoals Paul Simon, Bob Dylan en Townes van Zandt, en ontbloeide zijn liefde voor pure muziek. Het zijn tijdgenoten als Jason Isbell, Justin Townes Earle en Hiss Golden Messenger die het recentere werk van Rhodes inspireren. Na een valse start in de coronajaren trok hij met zijn camper het land in om met een mobiel podium toch muziek te kunnen maken. Het brede publiek dat zich door hem aangesproken voelt, bevestigt zijn overtuiging dat zijn ‘oude’ muziek ook vandaag nog relevant is. In 2024 werkt Rhodes toe naar zijn debuut-album.

Aanvang 16:00. Vrij entree

Woensdag 17 april Taverne Jamsessie: Wouters Wause Woensdag
Deze woensdag kan er van 21:00 uur tot 0:00 uur weer naar hartenlust gejammed worden in de Taverne. Het is weer Wouters Wauze Woensdag en dat betekent dat er weer ruimte is, voor iedereen die daar voor open staat, om samen de muzikale paden te ontdekken!
De huisband staat onder leiding van Wouter Mooy.
Neem je jam-maatje mee, of je vrienden en familie. En anders kom je kijken onder het genot van heerlijke biertjes aan de bar!

Entree gratis. Aanvang 21:00

Café de Taverne
Karel de Grotelaan 1

Meer 'Evenementen':

Zeilen op het mooie Alkmaardermeer: verleng je zeilkamp experience!

24 mei 2024

De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij!

Gratis workshops en trainingen voor vrijwilligers gemeente Bergen

24 mei 2024

Vrijwilligers gaan, soms, over grenzen. Vooral over hun eigen persoonlijke grenzen

Ben jij VertrouwensContactPersoon (VCP) bij een vrijwilligersorganisatie en wil je je kennis opfrissen?

Herdenking Kamp Schoorl op 11 juni

24 mei 2024

De eerste gevangenen in het kamp waren 427 joodse mannen die tijdens de razzia’s in 1941 werden samengedreven op het Jonas Daniël Meyerplein in Amsterdam

Op dinsdag 11 juni om 14.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats. De herdenking is bij het monument aan de Oorsprongweg in Schoorl. Iedereen is van harte uitgenodigd deze herdenking bij te wonen.

Vijfjarig jubileum Filmhuis Schoorl, speciale editie

24 mei 2024

Zet vrijdag 7 juni vanaf 19.30 uur vast in uw agenda, want dan vieren we feest samen met u...

 Zo’n vijf jaar geleden werd Filmhuis Schoorl opgericht, eerst als onderdeel van De Blinkerd en later als zelfstandige stichting . Sinds januari 2019 heeft de regio Schoorl een eigen filmhuis met als thuisbasis de theaterzaal van De Blinkerd.

Open tuin weekend

24 mei 2024

Wanneer: op zaterdag en zondag 25 en 26 mei

Mei, het voorjaar meldt zich overal!

Open dag Herenboeren Duinstreek

24 mei 2024

Wanneer: zondag 2 juni van 12:00 tot 15:00 uur

Het is bijna te mooi om waar te zijn: elke week groenten die dichtbij huis geteeld worden. Waarbij geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

Jubileumconcert Begeleidingsorkest Noord-Holland in de Petrus en Pauluskerk

24 mei 2024

Wanneer: op 31 mei a.s. om 20.00 uur

Het Begeleidingsorkest bestaat vijftig jaar en viert dit met een feestelijk concert. Vijftig jaar geleden werd een klein orkest opgericht om te voorzien in de vraag naar orkestbegeleiding van drie grote koren in Noord-Holland bij uitvoeringen.

Optredens en evenementen in de Taverne 24-26-29 mei

24 mei 2024

Met o.a. zaterdag 25 mei Emersound uit Brazilië (foto)

Vrijdag 24 mei Friday Night with DJ Barry Miracles.

Eendaagse retraite op een heel fijne plek in Schoorl

24 mei 2024

Waar en wanneer: Dopersduin op 30 juni a.s.

Ga je mee naar het mooie Schoorl (Noord-Holland) voor een eendaagse zomerretraite in de natuur? We nemen we de tijd om een pas op de plaats te maken.

Kinderkledingruil in de Bieb

24 mei 2024

Wanneer: zaterdag 1 juni

Wil je kindje die leuke jurk of broek ineens niet meer aan? Of zijn die mooie kleertjes die je net hebt gekocht alweer te klein?

Open dag Hertenkamp Bergen

17 mei 2024

Wanneer: op woensdag 29 mei van 13.00 tot 15.30

Kom gezellig met de kinderen een kijkje nemen in het prachtige Hertenkamp in Bergen. De medewerkers van het Wijkteam Bergen, die het onderhoud van het terrein verzorgen en verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de dieren, zijn aanwezig.

Steffs live op het Plein in aantocht

17 mei 2024

Wanneer: 8 juni vanaf 14:00 uur

Dit jaar alweer de zevende editie van Steffs live op het Plein, met ook deze keer weer vijf fantastische bands met onder andere The Joe Cocker tribute band.

Podium voor jonge musici

17 mei 2024

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 15 juni 2024 in de Dorpskerk in Schoorl...

De Stichting Bachcantate Bergen organiseert een concert waarbij jonge musici een podium wordt gegeven. Deze keer zal optreden: het FONTANA Kwartet en de zangeres Madalena Massano.

Feestelijke Zwem4daagse in zwembad De Beeck

17 mei 2024

De Zwem4daagse vindt plaats van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni van 17.30 tot 19.00 uur

Dit evenement is méér dan alleen zwemmen. Elke dag worden deelnemers getrakteerd op nieuwe verrassingen. De Zwem4daagse is voor jong en oud, voor iedereen met een A-diploma.  

De verborgen geschiedenis van Maria Magdalena

17 mei 2024

"De Belofte aan Maria Magdalena", door auteurs Geert Kimpen & Michelle Shanti

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd.

Laat je tekenen tijdens expositie Koetzier van Hooff

17 mei 2024

Waar en wanneer: voorjaarsmarkt van Scorlewald op 25 mei

Beeldend kunstenaar Inge Koetzier van Hooff maakt live tekeningen van bezoekers tijdens de voorjaarsmarkt van Scorlewald op 25 mei.

Huiskamerconcert “Zingend leven”

17 mei 2024

Waar en wanneer: Duinweg 12 op zondag 9 juni om 15.00 uur

Het concert " Zingend leven" met aria's uit opera's, klassieke liederen, jazz en popmuziek met een klassiek randje.

Klankconcert in het Harmoniegebouw

17 mei 2024

Wanneer: vrijdag 24 mei

Op deze vrijdag gaat Saskia Bos een heel mooi klankconcert geven in het Harmoniegebouw in Bergen.

Inschrijving voor de 43e editie rondje Bergen geopend

17 mei 2024

'Early-birds' krijgen tot en met 25 mei korting, dus...schrijf je snel in!

De 43ste editie vindt plaats op 6 oktober. Naast het inschrijfgeld is er elk jaar de mogelijkheid een bijdrage te leveren voor een lokaal goed doel, daar maken we elk jaar anderen weer blij mee! Dit jaar is het goede doel Stichting Welzijn Bergen.

Optredens en evenementen in de Taverne 17 – 19 mei

17 mei 2024

Met o.a. Eyecloser op eerste pinksterdag (foto)

Vrijdag 17 mei Freaky Friday met Michael en Salinas.

Cursus podiumpresentatie voor singer-songwriters

17 mei 2024

Je eigen liedjes schrijven is één. Ze zelf uitvoeren vraagt om nog meer vaardigheden

Om die te leren, heeft de Songwriterschool uit Bergen een nieuwe cursus voor singer-songwriters.

Voor in de agenda: Schoorlse Inspirerende Kunsten (SCHIK) is in aantocht

10 mei 2024

Wanneer: op zaterdag 15 en zondag 16 juni

In Dorpscentrum De Blinkerd aan de Heereweg 150 in Schoorl is een overzichtstentoonstelling van werk van alle deelnemers aan de kunstroute. Er zijn bovendien schilderijen uit de collectie van Kunsthandel Jan Louter te bewonderen en kunstwerken uit het atelier van Scorlewald. Zo kan iedereen vooraf bepalen welke kunstenaar leuk is om te bezoeken.

Voorjaarsplantjesmarkt bij het T&O gebouw

10 mei 2024

Nog iets nodig voor je tuin? Of iets over?

De Groengroep van de bewonersvereniging Tuin- en Oostdorp organiseert een plantjesmarkt op zaterdag 11 mei, van 10 – 12 uur.

Bunkerdag: erfgoed van de Atlantikwall herontdekt

10 mei 2024

Waar en wanneer: Bergen-Egmond-Alkmaar op zaterdag 25 mei

Ontdek de Nederlandse oorlogsgeschiedenis van Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Bergen en Alkmaar tijdens Bunkerdag op 25 mei 2024. Vier unieke locaties; van authentieke bunkers tot volledig ingerichte musea!

Poëzie in de Branding in Bergen aan Zee

10 mei 2024

Mooi voor een wandeling, met woorden voor gedachten over wat er soms speelt in het leven...

Op 15 mei wordt de nieuwe jaargang van Poëzie in de Branding in Hotel Victoria in Bergen aan Zee geopend.

“Overleven” in de Schoorlse duinen

10 mei 2024

Overleven in de natuur...

Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Duik in de groene wereld in en om het Buitencentrum.

Gratis hulp bij aanvraag subsidie voor woningisolatie

10 mei 2024

Kom gerust langs, we helpen je graag! Het is gratis...

Vanaf heden biedt Bibliotheek Kennemerwaard speciale spreekuren aan voor mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen van subsidie voor het isoleren van hun huis. Deze spreekuren worden gehouden in de bibliotheken van Castricum en Bergen.

Zondag 12 mei Stille Omgang ‘Mirakel van Bergen’

10 mei 2024

Uitnodiging aan iedereen die deze zondag op een bijzondere en verstilde manier wil starten. De route duurt iets meer dan een uur

Over het mirakel van het Heilig Bloed dat in 1422 in Bergen plaatsvond.

Chopin Nights, Camiel Boomsma – piano

10 mei 2024

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op zaterdag 11 mei om 20.00 uur

In een klein dorpje op zo’n vijftig kilometer van de Poolse hoofdstad Warschau werd in 1810 Fréderic Chopin geboren.

Korren in Bergen aan Zee. Een excursie vol activiteit en verwondering

10 mei 2024

Misschien ligt er wel een flessenpost langs de vloedlijn...

Zondag 19 mei gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN-gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken.

Voorjaarswandeling in de duinen bij de Schaapskooi

10 mei 2024

Wanneer: zondag 12 mei 10.15 uur

Deze zondag neemt IVN-gids Jos Bos U mee op een voorjaarswandeling door het duingebied.

Optredens en evenementen in de Taverne 10 – 11 – 12 – 15 mei

10 mei 2024

Vrijdag 10 mei Friday Night Special DJ Etienne LaFaille (foto)

Etienne is huis-dj van o.a. Congres hotel Mooirivier, De Librije en FCN-Pearlcard Amsterdam.

Met bootjes naar de Philistein!

10 mei 2024

Op 11 en 12 mei Nationale Molendagen...

Natuurlijk doet de Philisteinse molen dit jaar weer mee. U bent er van harte welkom voor een interessante rondleiding door dit prachtige stukje Bergens cultureel erfgoed.

Mauthausencyclus door Ensemble Mazí

3 mei 2024

Waar en wanneer: Vredeskerkje op zaterdag 4 mei om 16:00 uur

In het Vredeskerkje klonk al een aantal keren eind april en begin mei de Mauthausen Cyclus, het werk van componist Mikis Theodorakis en schrijver Jacovos Kambanellis.

Bergense Avondvierdaagse in aantocht

3 mei 2024

Wanneer: van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei

Dit jaar is er weer een Avondvierdaagse. Het evenement zal dit jaar voor de 35e keer plaatsvinden. Het evenement begint traditiegetrouw op het terrein van BSV.

Kunstmarkt op de Heereweg in Schoorl

3 mei 2024

Wanneer: op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei

Op Hemelvaartsdag is de start van een nieuw kunstmarktenseizoen, in het bruisende hart van het prachtige duindorp Schoorl.

De Bergense wereldwinkel bestaat 35 jaar

3 mei 2024

Een fairtrade festival op 11 en 12 mei rond de Ruïnekerk

Ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan organiseert de wereldwinkel Bergen in samenwerking met Cinebergen, Roots Market en de gemeente Bergen NH een Fairtrade Festival op 11 en 12 mei.

Voor in de agenda: Moederdag zondag 12 mei

3 mei 2024

De katholieke kerk kent een traditie die wortels heeft in de verre geschiedenis...

Op Moederdag eren we onze moeders en leggen we deze extra in de watten. Moederdag wordt in Nederland op de tweede zondag in mei gevierd.

Fit4lady lanceert zomeractie voor vrouwen

3 mei 2024

Mariska Bom, franchiseneemster van Fit4lady Bergen: “Bij Fit4lady draait alles om jou...

Sport een halve zomer voor slechts € 49,- bij Fit4lady Bergen in Sportcomplex De Beeck. De toonaangevende fitnessclub exclusief voor vrouwen, lanceert een opwindende zomeractie om vrouwen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken en zich energieker te voelen dan ooit tevoren.

Jouw duinfoto uitgelicht in tijdschrift DUIN?

3 mei 2024

Inzenden kun je tot 10 juni a.s.

Ben je gek op de duinen? En is fotograferen een hobby van je? Doe dan mee aan de fotowedstrijd ter gelegenheid van de Dag van de Duinen 2024.

Voor in de agenda: Concert The Never-Ending Song Of Life & Breath met Avi Adir

3 mei 2024

Locatie: De Nieuwe Beuk op 7 juni

Op veler verzoek komt Avi Adir voor de tweede keer naar Bergen toe voor een 'hemels' concert & workshop.

Zaterdag 4 mei boekpresentatie met Rinus Groeneveld op tenorsaxofoon in Boekhandel Thomas

3 mei 2024

Rinus gaat met tenorsaxofoon in de boekwinkel optreden

Op deze zaterdag van 15.30u tot 16.45u gaat er in Boekhandel Thomas, Stationstraat 7-9 in Bergen, een boekpresentatie met muzikale omlijsting plaatsvinden van het boek TENORITUS, 36 jaar tenorsaxofoon en tinnitus.

Optredens en evenementen in de Taverne 3 – 5 mei

3 mei 2024

Met o.a. op zondag 5 mei Jesse Redwing (bluesrock uit Australië)

Vrijdag 3 mei met Krappe Sokken en Den Drommel Deze vrijdag draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte café Checkpoint Charlie.

Bijzondere expo bij Het Zeehuis in Bergen aan Zee

3 mei 2024

De expositie is te zien tot vrijdag 28 juni a.s.

In Het Zeehuis van de natuurvriendenvereniging NIVON start op 3 mei een expositie over de kwetsbare Nederlandse natuur. Kunstenaar Rob Chevallier toont twintig foto-objecten in de centrale hal. Buiten, bij Het Zeehuis, verrijst de 'Energy folly', een huis van uitlaatpijpen. NIVON viert dit jaar het 100-jarige jubileum.

Top in de Kop bestaat 25 jaar

3 mei 2024

Het eerstvolgende open weekend is op 25 en 26 mei a.s.

Wat ooit bij Kwekerij Liefhebbersplanten begon als een van de open themaweekenden: Top in de Kop, is nu na 25 jaar uitgegroeid tot een bloeiend en landelijk bekend evenement met maar liefst 24 deelnemers...

Opening strandseizoen Camperduin op tweede pinksterdag met badeendjesrace

29 april 2024

Hilarisch, geinig, spannend. Maar met een serieuze ondertoon...

Een prachtig gezicht. Duizenden gele badeendjes in de Lagune van Camperduin op weg naar de finish.

Huiskamerconcert: Agathe Ensemble

26 april 2024

Waar en wanneer: Duinweg op zondag 19 mei

Het duo bestaat uit violiste Aleksandra Kwiatkowska en cellist Ivan Nogueira.

Verhalenherdenkingstocht/ theatrale fietsroute 4 & 5 mei in Bergen

26 april 2024

Fiets je mee?

“Moderne dans – Theater - Zang – Vertelkunst - Muziek”

Optredens en evenementen in de Taverne 26 – 27 april

26 april 2024

Op Koningsdag Uncle Harry's Punch vanaf 18.00 uur (foto)

Vrijdag 26 april Koningsnacht met Krappe Sokken en Den Drommel.

En hier zijn de podia en bandjes op Koningsdag in Bergen

26 april 2024

Wie, wat, waar en hoe laat...

12.00-13.00 eerst de jeugd met twee bands: Mille Stelle en de 3 Musketiers begeleid door de docenten van muziekschool Bergen.

Terug