Oproep aan kunst en cultuurliefhebbers…

Bergenaar Hans van Marwijk: "laten we oudere Bergense kunstenaars op film vast leggen"

Oproep aan kunst en cultuurliefhebbers…

Beste Bergenaren, graag uw aandacht voor het volgende.
Ik heb de afgelopen jaren zeven films c.q. documentaires gemaakt van bekende beeldhouwers, schilders en personen die veel voor de kunst betekend hebben.

Het waren in willekeurige volgorde:
Loek van Meurs- beeldhouwer, Cecile Kuijten – dochter Harrie Kuijten en 33 jaar voor het KCB. gewerkt en galeriehouder, Noek Rädecker – beeldhouwer, Adriaan van Dis – schrijver, Jan Ritsema – oud-burgemeester van Bergen, mevrouw Bruns – bovenbuurvrouw van Lucebert in Kranenburgh.

Nu diverse belangrijke kunstenaars ouder en ouder worden, lijkt het me een goed plan om diverse tijdgenoten voor ze komen te overlijden op film vast te leggen met een interview en aangevuld met beelden van hun werk en/of atelier. De bedoeling is te komen tot een productie van 15 à 20 minuten.
Een jonge professionele filmproducent kan dit realiseren, hier is echter wel een budget voor nodig.
Ik doe zelf de organisatie, script en regie, en werk belangeloos voor dit volgens ons belangrijke project als document voor kunsthistorie en cultuur.

Nu kan het nog!
Ik heb reeds een lijst met namen van belangrijke gegadigden en als u verzoeken of aanvulling heeft voor in aanmerking komende kunstenaars houden wij ons beleefd aanbevolen.

U kunt op YouTube een paar voorbeelden zien van al dan niet ingekorte versies over Louk van Meurs, Noek Rädecker, Jan Ritsema.

Uiteindelijk is het de bedoeling om een gefilmde kunstbibliotheek op te bouwen van kunstenaars uit Bergen of die in Bergen gewoond hebben of veel betekend hebben voor Bergen en kunst in het algemeen.
U zult begrijpen dat een bijdrage aan dit project erg welkom is!
Voor nadere informatie kunt u mij altijd benaderen.

Groeten, Hans van Marwijk
www.hansvanmarwijk.nl
06-46076404